![]() |
Bitno je da kupis najnoviji, a to je Raspberry Pi 2 Model B
|
hvala
|
sad ima Raspberry Pi Zero za samo 5$.... ali neki shopovi ne šalju u Hrvatsku, dok drugi su preskupi
link: https://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-zero/ jel tko našao kakav shop ? |
Ako će ovo moći pokretati HD filmove bez problema, bit će mi novi media player:)
|
Pozdrav.
Samo da javim zainteresiranima, na Feru ide opet group buy Pi Zero, pa ak se zeli netko prikljucit kupovini nek se javi. Posto trenutno nema nigdje zaliha (kontaktiral sam Galago, Pimoroni, MagPi casopis, Pihut . . .) skupljamo zainteresirane i cekamo kad se to smiri malo pa uzimamo gdje ce bit moguce. Mozete mi se javit na PM ili ovdje, stavim vas na popis pa idemo od toga. |
Citiraj:
|
Ja zainteresiran isto.
|
Pisi i mene. Za 50 kn pc se ne propusta :)
Ima sanse uzeti i Pi 2 u narudzbi? |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Kad najdem tocno od kud kupujemo javim i updejtam popis i sl. Trenutno nitko nema zalihu pa sve ovisi jos od koga uzimamo. Za dodatke i Pi2 opet ovisi o trgovini, dal imaju i kaj imaju. Ak ce bit Galago u igri, onda se moze jos dodatno svasta narucit, oni su provjereni vec u 4 nasih narudzbi. Kad nademo zalihe negdje, javim sve info, uplatite mi na racun, ja kupujem i preuzimanje na Feru. Vjerojatno nece ni biti to tolko brzo, potraznja je ogromna i nitko mi nemoze dat tolko komada, pa ak vam to jedino nije problem. |
Zapisi i mene. Valjda ce doci prije nego izade PiZero2 :chears:
|
Pisi i mene...tnx.
|
Za 5$ odlična stvarčica, ali im ne mogu oprostiti da nisu barem stavili jedan lan ulaz i barem 3 usb-a.
Ovako moram imam svakako usb hub, mini hdmi u hdmi adapter i eventualno mob sa teletheringom da bi preko usb-a imao net. |
Svasta bi ti htio za 37,5 kn :)
|
Citiraj:
Ali ako ce se zadrzati na 100kn i nekome treba za amaterske igrarije u mini pakiranju, moglo bi biti OK. |
|
Citiraj:
|
mos i mene pisat btw.
|
Kao sto kaze Bubba, od ovoga je upravo napravljen "5$ hype". Dok se uracuna shipping i ostali troskovi, pa dok se pokupuje periferija da bi to sve normalno funkcioniralo u rangu RPi2, preci ce i njegovu cijenu. Mislim da je za bilo sto, osim nekog developinga specificnog za ovaj uređaj, stvarno besmisleno kupovati dotičnoga.
|
Updejtal sam popis sa svim zeljama, dodal sam stupce za adapter/starter kit i za one koji su rekli da bi RPi2. Molim provjerite popis i javite ak je kaj krivo ili ak se netko predomisli i sl. il ak bi kaj dodal jos.
Nemam nikakvih info za dobavljanje istih jos, RPi0 zalihe se obnavljaju tek sljedeci tjedan ak se ne varam. Popis : https://docs.google.com/spreadsheets...#gid=0&vpid=A1 |
super ideja da group buy ide i ovdje!! :goood:
da sam znao, ovdje bi se predbiljezio. frendovi i ja smo gore u onih "par" od "user100". :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Da li je netko radio možda sa RPI-em kučni termostat na 220V? Da li možda ima negdje neki projekt oko toga?
Da ima wifi, spaja se na net, možeš preko neta podešavati temperaturu kod kuće, vidjeti koja je temperatura, etc. |
Citiraj:
Temperaturu dobijem preko DHT22 senzora cije se vrijednosti upisuju u bazu svaku minutu, bojler je spojen na 220V relej. Zeljena temperatura se isto tako upisuje u bazu. Crontab cita svaku minutu da li je zeljena temperatura u min/max vrijednostima. Napravio sam web gui tako da mogu vidjeti trenutnu temperaturu/vlagu te po potrebi promijeniti minimalnu temperaturu na kojoj ce relej upaliti bojler da grije. |
|
Bi li ovo radilo na "nuli"
http://m.ebay.com/itm/Micro-USB-2-0-...578?nav=SEARCH |
Takav dongle ti mora provjereno odgovarat za Pi 1 model B!
Potrazi neki od testiranih adaptera na ovom sajtu. |
Citiraj:
I koliko ti to sve skupa radi stabilno? Super, hvala za linkove. |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako imas Vailant bojler koji ima termostat na 220V onda se spajaju žice 3/L i 4/ kao sto se vidi na ovoj slici mysql baza + python dht22 baza je najmanji problem, stavis tri sutpca. jedan je zeljena temperatura na kojoj da se bojler pali, druga je trenutna i treca je vlaga. eto |
Imaš li možda ideju kako bi napravio termostat za Junkersa koji inače uopće nema termostat?
|
Ako je taj Junkers predvidjen za centralno grijanje, koji je to onda model koji nema prikljucak za termostat?
|
Citiraj:
Ako nema termostata onda je na mjestu termostata na bojleru stavljena "brika" te se bojler pali preko termo glava (to je ono sta okrecemo na radijatorima od 1-5). Upisi na google trazilicu model svog Junkersa i pogledaj gdje se okida paljenje bojlera te na koliko volti (220V ili 24V). Ili pogledaj u uputama za instalaciju bojlera. |
Hvala vam,pročiti ću sve.
Mislim napraviti Arduino verziju ako je to moguće jer je dosta jeftinije. Ako neide onda ide Pi Model B(Prvi) |
Citiraj:
|
On bi mogao super poslužiti,samo što ga nigdje nema vec tjedan dana
|
Galago mi se javil :
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:44. |