![]() |
Pozdrav,
dal mi netko moze rec? Imat cu E8600(kojeg mislim clockat) 2xATI4670, imam neki veci bolji kuler od Thermaltakea... i znam da mi je sadasnje napajanje sranje...i mislim kupit novo, koje napajanje mi je dovoljno? Hvala |
A najbolje da nam kažeš koje imaš, odnosno da ispuniš opcije: Moj komp
Dovoljan ti je jedan corsair cx400 |
Citiraj:
model od 430W, naravno :bonker: ako ima netko moze par dojmova, ili bar nekakvo misljenje :fala: |
http://www.google.hr/#hl=hr&newwindo...28f5d81a5e5dc2
Kao i svaki drugi Seasonic radi se o odličnom i provjerenom proizvodu |
Citiraj:
Steta sto ga nisam uhvatio u Protisu za onih 650kn :/ Nego ajd kad se vec hvalimo, stigao mi je novi ljepotan ... Prvi dojam ...... COVJECE :D Apsolutno besumno u radu (nema niti cvrcanja, niti se vent okrece), potpuna modularnost i 60-ak fata potrosnje (iz zida, pri surfanju) za i5 stock + 8400GS :) Zasad mi se kao jedini minus cine nesto kraci kablovi (580mm) u odnosu na VX 550 ... ostalo je ok. |
Bolesno.:) Izvana si naručio ofc?
|
Citiraj:
Btw, mislim da imas veceg nego Gilbert :D:beer: |
al Gilbertov zato svijetli u mraku :):)
btw, koje je tvoje na kraju 650W ili 750W |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Haha ... nije sve u velicini :p Citiraj:
Citiraj:
|
Čestitam dh. :) Moj je veci, ali tvoj je bolji tehnicar. :D
|
Citiraj:
Fina cifra, toliko sam ja platio svog HX-a kad je izašao. Fakat ne znam bi li uzeo njega ili HX750 |
Citiraj:
|
Citiraj:
A sta cu ... moram necime nadoknadit velicinu :D Nego, kad ce mali osvrt na tvog XFX-a ... ono da vidimo i koju slikicu i tako to =) Citiraj:
"Temperature Activated Fan Rotates only when required" :) |
Citiraj:
thx |
Citiraj:
Radio sam malo s tim XFX-om i OK je napajanje samo kaj meni nije sjeo taj dizajn a i ništ od XFX-a nebu u moju škatulju. OK nisu to grafe pa neće tako često rikavat :D Citiraj:
Da to me razočaralo kod novih HX modela. Nisu baš tihi. Ma uopće me ne tangira, moj mi je još uvijek i više no dovoljan a dela ko prvog dana. Nadam se da će mi uskoro uletit u šape jedan novi X |
Citiraj:
A uostalom ima gro vrhunskih reviewa, i slika iz svih mogućih kuteva tako da. :) Po meni, par minusa kaj sam primjetio. Kablovi nisu nešto predugački, loš odabir fiksnih kablova (2x EPS), nema molexa niti sata kablova na fiksnima. Kablovi su došli dosta sfrkani, pa nije baš lako manipulirati s njima i razvlačiti po kučištu. Boja venta nije baš za svakoga, ali ne smeta kada je u kučištu. Vent je tih, ali ne i nečujan. Stabilnost railova je okej, ali ipak moj komp troši manje od 200 vata. Pozitivne strane su napisane u svakom reviewu, ali trenutni najveći plus je cijena i po 740kn nema konkurencije. Ali da brijem na mrtvu tišinu, svakako bi uzeo X650 kao i ti. :) |
Pored tih vaših životinja moje je milo dijete.:D:kafa: Sreća je ajde,dh,da si ga zalijepio na 8400gs:D:chears:.
Gile ti furaš 8800Ultre ili? U kojoj si fazi trenutno grafičkoj,možeš bar malo zasvrbiti 700W na 12V? |
Citiraj:
Ma mogu znaš kaj... ne znam kaj bi trebao spojiti da ga pošteno opteretim. Btw, nazivno je 850W, ali izvukli su 996W iz njega. :D http://www.hardwaresecrets.com/article/808/1 |
Ma za tih 100 eura je neusporedivo s ičim.Best buy high-enda.
Značilo to ili ne,uvijek je lijepo vidjeti ovakvu efikasnost : http://www.80plus.org/manu/psu/psu_r...50W_Report.pdf Pa nek je i isforsirana :). |
Da, ali vidi x650 na 92% :) http://www.jonnyguru.com/modules.php...tory2&reid=169
A tek 89% na samo 60-ak W opterecenja... mrak. :) |
Izgleda da je dh uvažio poskupljenje struje već sad,koje nas očekuje u travnju 2010.,pa je našao formulu 65W,89%,8400GS.:D Optimum.
|
Citiraj:
Sto bi znacilo da je XFX isto oko 90% na nasim naponima ... bolesno :) Citiraj:
|
Odluka je pala :
Seasonic SS-650KM, 680 W Corsair 850 W CMPSU-850HXEU Idem danas u nabavku novog napajanja. Koja od ta dva mi preporucujuete. Hvala na savjetu .... |
Ako je za tvoju konfu iz profila onda ti preporučujem Corsair VX450W, 550W uvrh glave za buduće nadogradnje :)
|
Gle, VX450 nije napajanje za preporuku pored CX400 ili VX550. Valjda ne moram objašnjavati zašto.
Između ona dva gore, polupasivnog sisonika bih ja uzeo. |
Citiraj:
Inače, vidim da su u ADM-u opet dobili HX520W u ponudi, valjda neka stara zaliha pa koga zanima... :) |
Peak snaga se ne mjeri kako ti misliš. To nije stabilan output, već samo mjereno par sekundi-minuta.
120 kn razlike nije malo, pogotovo ne za istu stvar. http://www.corsair.com/products/vx/default.aspx Tu piše da ima samo jedan PCI-E konektor, čak niti nema 6+2pin. |
Citiraj:
|
Citiraj:
- buduce nadogradnje (kvad ili dual, nadogradnja grafe, CF/SLI, OC ...)? - tiho ili besumno? - kolicina para? BTW HX 850 mi se cini kao overkill, tj. ukoliko se ta serija gleda, HX 750 je mozda isplativiji (dobije se isto samo malo slabije, sto je u tvom slucaju neosjetno) :) |
Buduca nadogradnja bi bila quad, u skorije vrijeme bi isla i nesto snaznija grafa + tiho napajanje bi uzeo. Max do nekih 1000 kn.
Naravno da je i kvalitetno ... :beer: |
Ako bas mora biti do 1000 kn, raspitaj se u H2 shopu da li je ostalo onih XFX 850W napajanja po 740kn (to je isto modularni Seasonic unutra), a Gile ti moze reci sve o njemu :)
Ukoliko nema, onda onda baci oko na spomenuti Seasonic ili Corsair ... BTW slazem se s kolegama, ta konfa ima stvarnu potrosnju od 300-400 fata pod loadom. |
Citiraj:
Ionako im je dans inventura kao i u Protisu. Idem onda na Seasonic ili Corsair, nema mi druge ... |
Oboje su odlicna napajanja, tako da ne mozes fulat u bilo kojem slucaju.
Detaljno se raspitaj na netu sto tocno svaki od njih donosi i na koji nacin radi i na temelju toga donesi odluku. Osobno sam procijenio da mi je i 650W overkill, a kamoli 750/850 tako da sam isao na tisinu u radu i potpunu modularnost, a kod tebe ce mozda situacija biti drukcija :) BTW koliko vidim u Protisu daju 5 god gare za tog Corsa isto kao i za Sisu, a jedina razlika u tom slucaju je velicina/dubina napajanja ... Cors je dubok 180mm naspram 160mm kod Sise, pa pripazi da li ti dimenzije odgovaraju. |
Evo pa da i ovdje čekiramo sa Wolvom :D
i7 920 na ~1.4-1.5V, HD4890 Atomic, HD4890, te HD4870X2 ==> HX1000 to mora povuči pa da se i na trepavice postavi. Hladan zrak je ispuhivao u 3D marku :D |
Hahaha ... recimo samo da ... mu je ovo brat blizanac (identicni su iznutra).
Iskreno, niste ga ni zagrijali kak treba :) Evo mali test slicne konfe (stvarna potrosnja iz napajanja je ova na mjeracu pomnozena sa 0,85 -> prosjecno 850W), sa istim dizajnom kao i taj HX 1000 (CWT PUC): "> |
A tako sam nešto i ja mislio :) , nije se nijednom ugasio komp.
|
znao sam da je zvijer ali da je bas tolika zvjer... uff
al dobro, barem znamo da za potrebe hrpe hardvera mozemo spojiti i dva napajanja, to bar nije problem... |
antec cp-850
Pozdrav svima, novi sam na forumu, al vidim da je tema ista kao i na forum.hr-u pa da ponovim svoj post od tamo, možda će ovdje netko prije znati odgovor na njega.
Pitanje je: Ima li napajanje antec cp-850 za kupiti kod nas i ako da gdje? vidim da je na popisu napajanja dobavljivih u hrvatskoj, ali ja ga nigdje ne mogu naći http://www.forum.hr/images/smilies/dunno.gif već sam pretražio :google:rezultate, al većina ih vodi na ovaj i ostale forume i članke o napajanjima... ako netko zna gdje ga ima za kupiti molio bih za link ili barem info gdje se prodaje??? Planiram si uzeti antec p-193 kučište, pa kad mi već paše u njega zanima me koliko bi otprilike došlo to napajanje jer koliko vidim stvarno je izvrsno... jedina mana za mene bi bila što mi baš i nije potrebno 850w http://www.forum.hr/images/smilies/shocked1.gif |
Kontaktiraj M SAN jer su oni dobavljači Anteca
A kaj se cifre tiče, TPQ 850 je oko 1700kn, SG-850 je oko 2k kn tako da ovaj može biti samo još više :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:41. |