PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 3. dio (pročitati 1. post) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275489)

MASVA 07.03.2016. 20:42

ne znam s kojim romom dolaze sa honobuy-a ali na mi4 se bootloader ne zaključava
sljedeći mob kojem će se zaključavati bootloader je minote (virgo) na 7.2 stable verziji
biti će plakanja opet...

Tomtam 07.03.2016. 21:21

haaahahaha, a čuj :D

Čuo sam se s Đangom koji je napisao onaj tutorial koji si mi postao, kaže, ubrzat će mi proces za odobravanje otključavanja i riješit eventualne probleme ako otključavanje zapne (nepoznat mi račun itd). Uh što sam se načitao miui foruma u zadnje vrijeme. Eto, ima i tko na svojim greškama uči, čekam dalje i ne brinem, lakše je kad znam da će se moja glupost uspiti iskupiti.

EDIT: stigao mi je MI4, tek sam sad malo upalio. Malo je sklizak na prvu, ako ima tko kakvo pitanje, neka pita iako se o ovom telefonu već sve manje više zna. Rom je eu, MIUI 7 5.9.24, evo odmah traži neki update.

5rich 09.03.2016. 13:08

Mene apsolutno nitko nije doživio pa ću ponovno postavit pitanje.
Dakle imam Jiayu g4s 1gb/4gb stara verzija i instalirala sam cyanogenmod sa needroma.Sve radi super ali mi ne čitava sd karticu odnosno on ju prepoznaje ali kada mi treba nešto spremit na nju ili upalit kameru ne očitava je.
Formatirala sam je i stavila u FAT32 ali ne pomaže :(
Da li netko zna šta bi mogla još napraviti?

fudimenti 09.03.2016. 13:14

Promijeniti karticu, možda je do nje? Možeš opet fleš isti ROM u suprotnom pa vratiš podatke

robik666 09.03.2016. 13:22

http://m.geekbuying.com/item/LENOVO-...te-362428.html
Ima itko ovaj mob? Čini se ko dobra kupovina.

de.fang 09.03.2016. 13:50

Citiraj:

Autor 5rich (Post 2901084)
Mene apsolutno nitko nije doživio pa ću ponovno postavit pitanje.
Dakle imam Jiayu g4s 1gb/4gb stara verzija i instalirala sam cyanogenmod sa needroma.Sve radi super ali mi ne čitava sd karticu odnosno on ju prepoznaje ali kada mi treba nešto spremit na nju ili upalit kameru ne očitava je.
Formatirala sam je i stavila u FAT32 ali ne pomaže :(
Da li netko zna šta bi mogla još napraviti?

jel vidis sd card u postavkama pohrane ?
neki romovi imaju default kameru postavljenu da sprema na sd, a u postavkama kamere se nekad moze staviti unutarnju pohranu za default ako ti ne vidi sd.

5rich 09.03.2016. 18:35

Da, vidim sd karticu u postavkama i u file manageru ali mi je ne očitava kd treba spremit neke slike ili podatke na karticu. Probala sam flešat ponovno rom i to dva puta ali nije uspjelo. :(

bg_4_l 09.03.2016. 20:47

Citiraj:

Autor 5rich (Post 2901237)
Da, vidim sd karticu u postavkama i u file manageru ali mi je ne očitava kd treba spremit neke slike ili podatke na karticu. Probala sam flešat ponovno rom i to dva puta ali nije uspjelo. :(

Neki camera appovi omogućuju da izabereš defaultnu lokaciju u settingsima od kamere, ako se dobro sjećam Camera MX je jedna od njih. Probaj pa javi

5rich 09.03.2016. 22:44

Sad sam probala sd card nije pronađena . ;(
Ništa probat ću sa nekim drugim romom. hvala

Tomtam 09.03.2016. 22:57

@masva: od srca hvala

Na mobu je trenutno cn rom, i mobitel radi, zahvaljujući ovom threadu.

Mi4c neće u adb, ali hoće u fastboot, restartao sam bootloader, učitao ga kao snapdragon (bootloader na COM portu), flashao pooću miflasha. Živ je i kucka sretno, sad TWRP i eu romče još.

brisani 10.03.2016. 19:43

Meni je na redmi 2 twrp malo problematičan, ne mogu flashat miui rom poslje instalacije cyanogen roma, ali ide sa cwm.

tizhu 10.03.2016. 20:54

Citiraj:

Autor 5rich (Post 2901352)
Sad sam probala sd card nije pronađena . ;(
Ništa probat ću sa nekim drugim romom. hvala

obavezno probati istu karticu staviti u laptop ili neki uređaj i na nju staviti datoteku od kojih 200 ili 500 MB. ako se datoteka iskopira i uspije se reproducirati onda je kartica valjana i nije do nje.
nakon toga bi išao dalje sa uređajem odnosno romovima.

Izet Fazlinovic 11.03.2016. 10:40

Ne znam da li je netko napisao ali emmezeta ima xiaomi u ponudi.

EDIT: barem nešto za početak

robimarko-bug 11.03.2016. 10:55

Nije ima baš neka ponuda
http://i.imgur.com/ALE5LCx.png

Moto001 11.03.2016. 11:44

I cijene su im poprilićne ali tako je to kod nas u HR.:fuming: jbg skoro moš kupiti 2kom izvana s obzirom na cijene npr. 1

5rich 11.03.2016. 13:12

Citiraj:

Autor tizhu (Post 2901714)
obavezno probati istu karticu staviti u laptop ili neki uređaj i na nju staviti datoteku od kojih 200 ili 500 MB. ako se datoteka iskopira i uspije se reproducirati onda je kartica valjana i nije do nje.
nakon toga bi išao dalje sa uređajem odnosno romovima.

Da sve sam probala, SD kartica radi normalno do roma je.
Stavila sam drugi ROM i SD kartica normalno radi i prepoznao ju je sustav.

Tomtam 12.03.2016. 00:39

Ima li korisnika ZTE nubie Z9 mini?

darmarH 12.03.2016. 08:49

Ima, kaj te zanima?

Tomtam 12.03.2016. 09:36

Najviše android, ROM-ovi, koji koristiš, ima li international?, flashanje, fluidnost u radu, kamere, i taj zadnji poklopac, kakav ti je? Koliko traje baterija? Cjelokupan dojam?

jesu li kamere zaista tako dobre?

sava84 12.03.2016. 13:21

Pozdrav, u procesu sam mijenjanja Xiaomi Mi3 za neki drugi uredjaj, pa bih volio da cujem i vase misljenje. Cjenovni rang oko 200 USD u Kini, jer sam iz BiH, pa mi ne znaci nista EU skladiste. Za sada u uzem izboru imam sljedece:
Xiaomi Mi4
Xiaomi Mi4c
Redmi Note 3
Meizu Mx4
Nekako sam najvise za Redmi Note 3, za varijantu 3/32, jer mi je na Mi3 uvijek nekako bilo malo prostora. Najjeftinije sam ga nasao u Fantacy store na Aliexpressu:

http://www.aliexpress.com/store/prod...547154369.html

Molim za vase misljenje, i eventualno neki drugi prijedlog.
Hvala unaprijed!

darmarH 12.03.2016. 14:50

Citiraj:

Autor Tomtam (Post 2902200)
Najviše android, ROM-ovi, koji koristiš, ima li international?, flashanje, fluidnost u radu, kamere, i taj zadnji poklopac, kakav ti je? Koliko traje baterija? Cjelokupan dojam?

jesu li kamere zaista tako dobre?

Andriod je tipičan kineski, bez ladice sa aplikacijama, al sve je pregledno i fluidno..
Zadnji rom je još uvijek na 5.1.1., al izlaze na mjesečnoj bazi ko miui recimo.. Ja sam trenutno na 5.0.2. jer nisam stignul u ovih par dana kolko imam mob proučiti forum da vidim koje izdanje roma ima najmanju potrošnju baterije.. ;-)
Flešanje, root i ubacivanje twrp je jednostavno preko skripte (z9 mini tema na xda), u par minuta se obavi..
Custom romova ima od kolega na 4pda i xda, ima ih dosta i svi su većinom bez kineskih aplikacija i sa gappsima i u light verzijama..
Ima i cm12, mokee ili miui rom ali nemaju dodatke kamere koji su unutar nubia UI roma, a zbog toga sam i uzel mob da se igram kamerom..
Izrada mobitela je odlična, zadnji poklopac je plastičan, ali ima par slojeva pa izgleda ko staklo sa uzorkom. Okvir je aluminijski sa hrapavom teksturom za bolji grip, jedino su rubovi oštriji i nije baš ergonomski za držanje, zahtjeva prilagodbu nakon honora koji je zaobljen iza..
Bateriju i kamere tek moram isprobat kak se spada, al po recenzijama na mob hr i racunalo hr izgledaju jako dobro uz sitne štucavice.. Konačan sud dajem nakon testiranja.. ;-)

Wajs 12.03.2016. 16:18

Citiraj:

Autor sava84 (Post 2902277)
Pozdrav, u procesu sam mijenjanja Xiaomi Mi3 za neki drugi uredjaj, pa bih volio da cujem i vase misljenje. Cjenovni rang oko 200 USD u Kini, jer sam iz BiH, pa mi ne znaci nista EU skladiste. Za sada u uzem izboru imam sljedece:
Xiaomi Mi4
Xiaomi Mi4c
Redmi Note 3
Meizu Mx4
Nekako sam najvise za Redmi Note 3, za varijantu 3/32, jer mi je na Mi3 uvijek nekako bilo malo prostora. Najjeftinije sam ga nasao u Fantacy store na Aliexpressu:

http://www.aliexpress.com/store/prod...547154369.html

Molim za vase misljenje, i eventualno neki drugi prijedlog.
Hvala unaprijed!

Redmi note 3 snapdragon verzija 2/16 umjesto mtk verzije ako imas za jos cca 10-20$ dodatnog budjeta.
- utor za sd karticu
- bolja kamera
- brže punjenje
- bolji procesor (ako to ista znaci)
Ostale komponente su manje vise iste.

sava84 12.03.2016. 16:25

Znaci bolje je ici na snapdragon varijantu iako ima 2 gb rama? Mislio sam da je taj helio x10 dobar procesor. Nije problem tih 10-20 USD, trazim telefon koji cu koristiti najmanje godinu, pa bi volio da uzmem nesto kvalitetno. Zna li neko gdje je ta verzija trenutno najpovoljnija? Ne vidim je kod ovog fantacy na aliexpressu

Wajs 12.03.2016. 16:28

Citiraj:

Autor sava84 (Post 2902351)
Znaci bolje je ici na snapdragon varijantu iako ima 2 gb rama? Mislio sam da je taj helio x10 dobar procesor. Nije problem tih 10-20 USD, trazim telefon koji cu koristiti najmanje godinu, pa bi volio da uzmem nesto kvalitetno. Zna li neko gdje je ta verzija trenutno najpovoljnija? Ne vidim je kod ovog fantacy na aliexpressu

Ja sam ga uzeo u Top One prije nekih 10tak dana, prije 2 dana mi je stigao (za zenu). Platio sam ga s nekim kuponima koje sam dobio 219$.

Tomtam 12.03.2016. 19:12

Citiraj:

Autor darmarH (Post 2902310)
Andriod je tipičan kineski, bez ladice sa aplikacijama, al sve je pregledno i fluidno..
Zadnji rom je još uvijek na 5.1.1., al izlaze na mjesečnoj bazi ko miui recimo.. Ja sam trenutno na 5.0.2. jer nisam stignul u ovih par dana kolko imam mob proučiti forum da vidim koje izdanje roma ima najmanju potrošnju baterije.. ;-)
Flešanje, root i ubacivanje twrp je jednostavno preko skripte (z9 mini tema na xda), u par minuta se obavi..
Custom romova ima od kolega na 4pda i xda, ima ih dosta i svi su većinom bez kineskih aplikacija i sa gappsima i u light verzijama..
Ima i cm12, mokee ili miui rom ali nemaju dodatke kamere koji su unutar nubia UI roma, a zbog toga sam i uzel mob da se igram kamerom..
Izrada mobitela je odlična, zadnji poklopac je plastičan, ali ima par slojeva pa izgleda ko staklo sa uzorkom. Okvir je aluminijski sa hrapavom teksturom za bolji grip, jedino su rubovi oštriji i nije baš ergonomski za držanje, zahtjeva prilagodbu nakon honora koji je zaobljen iza..
Bateriju i kamere tek moram isprobat kak se spada, al po recenzijama na mob hr i racunalo hr izgledaju jako dobro uz sitne štucavice.. Konačan sud dajem nakon testiranja.. ;-)

Gdje si ga uzeo?

darmarH 12.03.2016. 19:13

Od kolege sa foruma koji ga je uzel na jd com..

florjan 13.03.2016. 22:16

Xiaomi Redminote 2 (Weekly ROM 6.3.3) zadnja tri ROM-a imam problem što mob na widgetu sata i vremenske prognoze ne pokazuje ispravno vrijeme sljedećeg alarma, pokazuje sljedeći dan i vrijeme 00:00, izgleda da je Bug ili treba nešto podesiti. Kako je kod vas? Svaka pomoć je dobrodošla :-)

ruicosta 14.03.2016. 17:25

Pozdrav!

Trenutno imam S5 i lagano mi je dosadio pa razmisljam o promjeni.

Jel se isplati zamijeniti sa Xiaomi Note Pro? Koliko vidim jedine negativnosti su losija kamera i nije Amoled...sad jel bih s time previse izgubio, nisam pametan.

Ima jos nesto zanimljivo u rangu do 2500kn sa 5,5 ili vecim ekranom?

Ne znam jel se uopce to isplati ili ne :)

Sn4k3 14.03.2016. 18:34

Citiraj:

Autor ruicosta (Post 2903158)
Pozdrav!

Trenutno imam S5 i lagano mi je dosadio pa razmisljam o promjeni.

Jel se isplati zamijeniti sa Xiaomi Note Pro? Koliko vidim jedine negativnosti su losija kamera i nije Amoled...sad jel bih s time previse izgubio, nisam pametan.

Ima jos nesto zanimljivo u rangu do 2500kn sa 5,5 ili vecim ekranom?

Ne znam jel se uopce to isplati ili ne :)

Znam da nije kinez, al mozda nadjes G4 za 2500kn...

okarm 15.03.2016. 08:29

Moze preporuka za mobitel s eu skladista, velicina 4,5 max 4,7, koristm bonbon pa pretpostavljam da mi treba 3g na 900.
Volio bih da dolazi sa softverom po kojem treba sto manje dirati da ga se dovede u funkc. stanje
Cijena do 1000 kn
Minimalno 1gb/8gb

Hvala

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:10.