![]() |
To što su ovlašteni ne znači da su cjepljeni na šlamperaj. Loš serviser može biti i ovlašteni i neovlašteni. A neovlašteni može isto biti profi. Zato si tu pišemo iskustva i to je ok. Ista priča je i s auto servisima samo su ulozi veći.
|
Pričekao sam sa updateom na 16.x i prije par dana stavio 16.2 sa 15.7
Baterija definitivno curi brže nego prije. SE 2020. |
Meni se sa 16.2 tek vratila baterija na staro. Ove prije verzije 16-ice su trošile bateriju užasno, pogotovo u kombinaciji s tapatalkom.
Sad je sve oke, drži ko i prije, sasvim solidno. |
Apple je počeo prodavati refurbished iP13
https://www.macrumors.com/2023/01/25...models-europe/ |
Stavio 16.3 neki dan. Moram primjetit da je baterija bolja jer su svi 16 dosad bili losiji. 14 Pro.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
|
imam pitanje, poznanik ima iPhone 11 i zadnjih mjesec dana je imao bar 5-6 random poziva sa raznih lokacija (Cipar, BIH, Slovenija, Dubrovnik...)
ja osobno ne koristim iPhone vec dosta godina pa nemam pojma jel ima nesto sto je mogao napravit. al ono kaj sam vidio je da nema nikakvih custom profila na mobu (ono pod postavke-opcenito-vpn i upravljanje uređajem) nema sumnjivih aplikacija. vidim neki pisu treba uc u safe mode i tam vidjet jel ima sto, što tocno bi trebao vidjet kad uđem u safe mode? skrivene profile il neke aplikacije? fala :) |
hm, ne kužim u čemu je problem, to jest dal ima problem
također često primam pozive london, cipar, i još neke lude lokacije, samo odbijem |
Ja ih još i blokam :)
|
Ja jos pokusavam shvatiti kako me neke firme zovu na broj telefona koji nikome nije dostupan. Kad ih pitam da mi kazu koji broj su nazvali kazu da ne vide nego samo njihov pc zove random brojeve. Moj broj je regan kao tajni broj, poslao sam upit hakomu, jos nisam dobio odgovor. Pocelo se desavati sljedeci dan nakon sto sam karticu sa Huaweija ubacio u iPhone prije 6 mjeseci. Jednom kada sam na webu upisao moj poslovni broj u polje Tražim poziv za osiguranje auta, dobio sam poziv na ovaj tajni broj. Ako je slucajnost, ludilo :)
|
kad te nazovu, pitaj odmah osobu koja te zove za njihov privatan broj, pa će te pitat zašto? pa im objasni
mene ti isti poslije više nisu zvali |
Imam jos jedan upit. Godine su tu pa je sve manje volje cackat. A i posao je takav :D.
Nakon upgradea na 16.3 notifikacije mailova, poruka itd mi dokaze na donjem dijelu lock screena. Mogu li to nekako podesit da bude kao prije na sredini tj gore? |
Okreni mob.
Sent from my motorola edge using Tapatalk |
Citiraj:
nemože, sad ide odozdo ili nikako |
I bolje mi je tako, lakše je dosegnuti
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Hvala. Konacno sam rijesio problem. |
Imam IP11 trenutno s fizičkim SIM-om.
Uzimam IP13 drugi tjedan, htio bi u njega esim. Kako najbolje napraviti taj switch? I da li znate, VIP nudi eSIM? |
Da pitas njih direkt?
|
Objasnili su na stranicama detaljno: https://www.a1.hr/privatni/mobiteli/esim
|
Citiraj:
Hvala na ovome. Znači podržavaju. |
Citiraj:
11, 11 Pro i novi 14 Pro. Sve radi normalno Samo upališ kameru i očitač QR kod. Pod uvjetom da imaš uključen wifi radi spremanja profila. |
Citiraj:
Dolazi ip13, zato pitam. |
Ako prelaziš sa SIM na eSIM. Ništa ne trebaš switchati. Samo češ primjetiti no signal sa SIM i prebaciš na eSIM. Isto je kao da mjenjaš operatora i zadržavaš broj.
Nisam imao problema sa eSIM već skoro 5 godina. Što se tiče backupa , sa starog na novog i prošlo bezbolno. Samo pazi kako aktiviraš bankovne aplikacije jer ako zezneš i moraš u banku aktivirati ponovno. Eto, ja sam naučio kad šaltaš na više mobitela pa prešlo u naviku. |
Citiraj:
Samo sim me brinuo, ali vidim da i to ide bez brige. |
Jel netko koristio više eSIM-ova od jednom?
Piše dokumentacija, 8 sSIM-ova može biti u isto vrijeme: Citiraj:
Jedan eSIM i jedan fizički ili mogu oba biti eSIM. Pitam, imat ću jedan fizički, jedan esim pod standard, ali će mi se desiti da ću trebati za putovanja još jedan eSIM (u tom slučaju mogu isključiti fizički sim). Znači, pitanje je, jel mogu koristiti dva esima u isto vrijeme? |
Ja na 12 mini ne mogu imati 2 eSIM-a aktivna istovremeno, čak ni kada deaktiviram obični SIM.
Čim aktiviram drugi eSIM prvi se deaktivira. |
Pretpostavljam da mozes imat spremljen setup do 8 eSIm-ova ali koristit samo 1.
|
Citiraj:
Jel se one data kartice računaju kao dodatni broj, možda znate? |
ne vjerujem da ima razlike
sim je sim |
Samo 13 i 14 serija mogu imati dva eSima aktivna istovremeno.
11 i 12 ide kombo sim+esim |
Citiraj:
Citiraj:
Tj. valjda negdje u pozadini postoji broj, ali ti ga ne vidiš. :/ |
Jeste imali kad ovakvu situaciju?
Naime, dobio sam službeni IP. Koji na sebi mora imati predinstalirane neke stvari. I sad, ja imam privatni IP s kojeg bi sve prebacio na službeni i službeni koristio kao dual-sim. Pošto službeni mora imati sve predinstalirano, ne mogu ga factory resetat i prebacit IP na IP putem one migracije (pošto se ta migracija radi kad se ip friško boota), nego moram nekako prebaciti sve s jednog na drugi a ovaj je već setpiran. Jel to moguće? Ručno ne dolazi u obzir za sada. |
Kod nas su se za to (pokušaje hakiranja službenih telefona ili laptopa za privatne potrebe) dobivali otkazi ili opemene pred otkaze, jer ljudi u današnje vrijeme kojekakvih digitalnih nametnika ne kuže da se s razlogom razdvaja privatno i poslovno.:chears:
|
Citiraj:
Da li možeš poslati screenshot što je instalirano na PM? Zanima me. |
Citiraj:
Komunikacijski programi (teams + slack), nešto direkt od firme (survey toolovi, interni email klijent, program za čekiranje inventara koji smo dobili od firme (isto custom) itd.), atlasianovi programi (Jira, Confl, Opsgenie) itd. Ništa specijalno. Nikakve kontrole, gps-ovi, ništa. Problem je što je ovo s dual sim-om dogovoreno s firmom, mogu to odraditi, sve je 100% legalno i dogovoreno, no, nisam računao da ću ja dobiti setupirani telefon već. Čak je to bila i ideja, da ne nosim dva moba sa sobom uvijek, ajmo to ubaciti u jedan. Sad mi je opcija, baciti ga na tvorničke, prebaciti sve svoje gore i onda dati IT-u da mi prebaci firmine programe. Ili zadnja opcija, ručno sve prebacivati. Banka će biti pain in the ass. Znači naknadna instalacija firminih programa je opcija, ako je to moguće. Pitao IT-a, nije se susretao s tim još, zato istražujem. Prebacivanje starog na novo, moguće ručno. Trenutno je telefon ugašen, mogu izmigrirati sve privatno na novi telefon, ali čekam IT-a da potvrdi jel moguće da on instalira stvari naknadno ili je njemu isto potreban ugašen, "čist" mobitel. |
Opet su se pojavile glasine o iP SE4. Ispada da bi to bio prepakirani iP 14 sa OLED ekranom koji bi se trebao pojaviti 1H24.
https://www.gsmarena.com/iphone_se_i...news-57717.php |
Citiraj:
|
koliko vidim ima dopuštenje, rekli su mu to.
Kolega samo traži najbezbolniji način za prebaciti. Ja ti osobno preporučujem - RUČNO. Sve ostalo ćeš se izjebati. |
Citiraj:
Sutra nosim mob u firmu da vidimo jel ovaj način da prvo ja svoje stvari stavim gore pa onda oni svoje, jel ti način, ako nije, ručno. Gledam po netu, ima fora s backupom, ali opet "During initial setup" ponovo. Ništa, javim sutra, nadam se da momak iz IT-a nađe riješenje. Ako ne, ajmo ručno. Hvala. ;) EDIT: Ne znam o kakvim se dopuštenjima priča, ne čitam ignore listu, ali hvala na brigi. :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:08. |