![]() |
Citiraj:
Danas ih opet zvao i dobio 3 put drugu informaciju a ta je da nemrem dobit vdsl. S tim da mi je to cudno jer mi je tehnicar koji mi je slagao net rekao da mogu imat ali treba provjerit dal ima slobodnih vdsl portova... |
Krivo se izrazio vjerojatno. Ja sam na ADSL2+ i prebacit će me na VDSL jer postoji mogućnost na mojoj centrali. Čekam router zasad.
|
Citiraj:
|
Netko je već ranije pisao o tome. Preduvjeti za korištenje vdsl-a: vdsl oprema na centrali te da postoji slobodni vdsl port, kratka petlja (manje od 1km od centrale - tu se misli na dužinu kabela, ne zračnu udaljenost) te posjedovanje vdsl modema(on je najmanji problem u svemu tome).
|
Zasto 1km? Jel to sluzbeno tako odredjeno pa svi koji su dalje ne dobijaju ili je to tako izreceno a nema veze s praksom? Jer vdsl je itekako upotrebljiv i dalje od 1km.
|
Ova slika prilicno realno za nase linije priakazuje tu upotrebljivost.
|
samo jedan mali rezime ako sam dobro shvatio....
ja trenutno imam 4/512 sa siemensom sx75? nazvao sam korisničku podršku drito na telefon i ženska mi je rekla vdsl 10/1 (ili koliko već je upload) ako ima kod mene mogućnosti je besplaten samo prva dva mjeseca, nakon toga ako ga zadržiš 10 kn više plaćaš internet, a ako imaš mogućnosri 30/ [nešto] nadoplata je +30kn više mjesečno. Jesam ja to dobro skužio? prvo sam mislio da je potpuno mukte ali mi je to bilo malo sumnjivo.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Edit: A ovo što ti pišeš je je situacija u kojoj sa 4Mbps ADSL-a prelaziš na 10Mbps ADSL-a, onda je dva mjeseca kunu, a poslije plačaš ovisno o paketu koji imaš. |
Kaj nije nadoplata sa 4 na 10mbit 10kn
|
10kn je ako potpises ugovornu obvezu inace je 30kn
|
Ja vas ne kužim.
Jedan spomene da se prelazak sa 4 Mbps na 20 Mbps ne plaća ništa.. A sada pak govorite da se 10kn plaća sa 4 na 10? |
Sa 4Mbps na turbo20 je besplatno ali ako hoces sa 4Mbps na turbo30 placas 10 ili 30kn ovisi jel uz ugovornu obvezu il ne. Evo copy paste odgovora: Napomenuli bismo kako se sama opcija Turbo 30 ne naplaćuje dodatno, ali preduvjet za aktivaciju te opcije je aktivacije dodatne ADSL brzine 10 Mbit/s, koja se naplaćuje.
Bez dodatne naknade je moguće aktivirati opciju Turbo 20. |
To znači da nam je HT povećao brzine sa 4 na 20 BESPLATNO?
S tim da moramo mijenjat router (ukoliko imamo toliku propusnost na našoj lokaciji). Svašta.. Hvala na odgovoru |
nadam se da ce to ici automatski za sve koji imaju 4 mbs ,vjerojatno su ih pritisnili ovi iz hakoma pa moraju neku normu odrzavat ali fala kukiju da ste ovo objasnili sa 4mbs kako ide jer isto imam 4 vec 6,7 godina normalno bez ugovora i sta sad da trazim da mi dignu na 10 ili 20 ?jer je kao besplatno?
|
Citiraj:
stisla ih konkurencija, poglavito bnet sa svojim 20Mbps paketima i HD kanalima |
Citiraj:
|
Citiraj:
na Vašoj liniji ne postoji tehnička mogućnost za dodatnu brzinu. No Vi koristite upravo VDSL uslugu koja garantira da Vam je brzina uvijek na najvišem nivou Vaše trenutno brzine (10Mb/s). No za dodatna povećanja nemate mogućnosti. Fascinantno da susjed 20 metara od mene koristi iskon VDSL bez problema na zgradi koja je starijija od moje dobrih 20 godina i sad ja koji sam udaljen od centrale cca 500 metara nemogu koristit VDSL Zanima me dali postoji mogućnost zamjene parice i tko to radi ?? |
eto preda zahtjev za turbo20 opciju sad nista cekat 48 sati samo neznam maksimalnu propusnost THOMSON TG782?jel zna neko jel trebam mjenjat?
|
Citiraj:
|
:chears:ok
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo sto se tu stalno spominje "do 1km od centrale" kao uvjet za uvodjenje VDSL-a je mantra koju ponavljaju u T-Com SZK |
1 privitaka
ostao sam duzan ss trenutnog stanja
speedtest kaze 35.50/4.50 |
VDSL turbo 30 + 2 x MaxTV-a, bilo je dva dana agonije i štekanja na početku, od ne dostupnosti VDSL-a iako sam ga imao do uključivanja turbo 30 pa mi prestali raditi MaxTV STB no to sve se uspjelo riješiti na kraju.
Speedtest : http://www.pohrani.com/f/2f/Xr/2vn4swzT/speedtest.jpg Linija : http://www.pohrani.com/f/3g/zD/SZTwK...is20122014.png |
a ja jos od petka bez interneta ovi njihovi tehnicari me u centrali preštekali na vdsl a novi mi modem nisu dali i sada mi ljepo neradi ni internet ni telefon do pretpostavljam ponedjeljka kada ce mi ili doci vdsl modem ili me privremeno vrate na adsl
|
Citiraj:
Ovi me prebacili na vdsl, a nisu mi poslali ruter.. |
Muke early adoptera...
Ipak lijep je to poklon za Božić. |
Ako bi imao 30/3 kao neki tu potpisao bi i tjedan dana bez neta...
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:40. |