![]() |
iPhone mobiteli - 2. dio
Citiraj:
Ram je najmanje bitna stvar, nije to android :D Ja bi uzeo pro zbog 120Hz i kamere. Al obzirom da volim male mobove, mini je najveci mob koji dolazi u obzir. I mislim da obican ima bolju bateriju od pro, ne mislim po kapacitetu nego real usage. |
Citiraj:
Nebi ja imao muda ni sa onim sprejem po zvučniku, a kamoli sa pravim kompresorom. Si uspio na kraju to počistiti? |
ma nije bilo za moj, 13pro se još nije stigao zaštopat, a riješit ću tako da ću uzet 14pro :D
frendu je to na starijem, nije mi se pohvalio da je riješio |
ima koji noviji iphone SE od SE 2020? planovni za novi model?
uzeo bi za probu iOs-a kojeg nikad nisam ni imao prilike vidjeti ni koristit... Ili preporuka nekog iphona starijeg...Xr? u tom cijenovnom rangu 200-300 eura najbitnije baterija da traje duze |
SE 2022 iliti SE 3
iOS možeš jeftinije probati tako da uzmeš 7, 8, X, XR ili XS umjesto najnovijeg SE. Bar je manja šteta za novčanik ako ti se ne svidi. |
ima tko kakav prijedlog za bežični punjač za iphone + da ima još neke funkcije (npr. zvučnik/sat/radio). Dosta mi je više žica i punjača, a treba mi i neka vrsta digitalnog sata.
Gledam nešto tipa: https://www.amazon.com/EZVALO-Wirele...103469&sr=8-19 thx |
Bumpam kolegu junkieee-a: moze preporuka maske koja podrzava bezicno punjenje za 13 mini i preporuka bezicnog punjaca za isti?
|
Nekako su mi se najbolje pokazale Otterbox Symmetry, iako su mi starije za 11p i 12 mini bolje od verzije za 13p. Bežično punjenje radi uredno, čak i u verzijama bez MagSafe-a.
|
Citiraj:
https://www.amazon.de/-/en/Magnetic-...ps%2C88&sr=8-5 https://www.amazon.de/-/en/Charger-S...ps%2C87&sr=8-3 |
Fala na preporuci, narucia san taj ankerov powerwave select i ugreenov mini usb-c pd 20w jer je bia upola jeftiniji od ankera nano. Za masku je upala spigen crystal hybrid pa cemo vidit kakva je. Svakako ce bit bolja od fejk spigen rugged armora sta san uzea kad i mobitel "za prvu ruku" pa evo par mjeseci mi je trebalo da nesto drugo narucin. :D
|
Također i preporučujem od kolege @juiceBox
Punjač Anker Nano Pro je odličan. Punim bez obzira na bilo koji mobitel. Nekome će cijena smetati. Edit. Maskica Spigen također odličan. Udoban na ruci ( imam ih 2 i pol godine na iphone 11 Pro) |
Imao sam tri Spigen Neo Hybrida na 12 mini. Platio sam samo prvog, ostala dva mi je poslao support.
Napravili su slabu točku na gornjoj strani gdje se vanjski dio oklopa sužava zbog pretpostavljam dizajnerskih razloga. Sva tri su pukla na istom mjestu unutar mjesec dana upotrebe. Da se razumijemo, Spigen support je fantastičan, ali Neo Hybrid maska im je očito loše dizajnirana. Ne znam za Ultra Hybrid, čini mi se ok ovako preko slika. |
Kako na iphone 11 pro
Podesit da default slikanje je u 16:9 formatu, a ne 4:3 Ubio se trazeci i nista |
Settings - camera - preserve settings i uključi prvu opciju (camera mode)
|
Fala
A bio sam tu i otisao trazit dalje |
jel tko ima problema sa zvučnikom u normalnim razgovorima na iPhone 11 (ili drugi modeli)? Počeo je biti jako jako tih pa za normalan razgovor moram stavljati ljude na spikerfon
ima li rješenja tome ili je otišao zvučnik? |
moguće da ga je i prašina zaštopala
|
Imao takav problem na ženinom 11p, riješeno zamjenom cijelog ekrana pod garancijom.
|
Četkica za zube medium i čišćenje mrežice zvučnika 3 minute.
|
Citiraj:
Bolje od čačkalice :goood: Naravno neće mu pomoći ako je zvučnik stvarno u banani, ali tada se obično čuje onako zveckavi zvuk, a ne samo utišan. |
mora se čut jaka distorzija ako je zvučnik ful sjeban
|
|
Citiraj:
|
U 99% slučajeva je zaštopan zvučnik. Ako čišćenje izvana ne pomaže, rastavlja se uređaj i čisti iznutra. Apple zvučnici jako rijetko crkavaju, osim ako nekako dođu u doticaj s vodom ili ih nekakav kratki spoj s maticne izgori.
|
provjeri još pod accessibility da nije pod audio nešto uključeno, neki aid
|
Pripremite kartice - iP14 dolazi 07.09.
https://www.bloomberg.com/news/newsl...-sale-l73dt7i1 Obzirom da im fali para, odlučili su ubaciti oglase u Apple Mapse https://www.macrumors.com/2022/08/21...e-maps-report/ |
Sljedeći korak je mjesečna pretplata na mapse bez reklama :D
|
Preko Argentine
|
Ne znam osobu koja je upalila Apple Maps, a da nije slučajno, a pogotovo ne nekog tko ih aktivno koristi.
|
Citiraj:
Ja ih znam koristiti. Nekad znaju izbaciti užasne gluposti po pitanju ruta. Ali kad sam se npr vozao na El romobilu po Švabiji mi je bilo dobro šta je dobro mirroralo upute na A. Watch… Sent from my iPhone using Tapatalk |
apple maps bi koristio da sam amer ili neki eu grad, za zagreb mislim da mi je bolje koristit guglove
|
Citiraj:
Odlicnu funkcionalnost imaju kad se vratis iz birtije. Zapamte gdje si parkirao, iako nisi koristio Mapse za navigaciju niti oznacio da si parkirao itd. Eto, za to su korisni. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
iPhone mobiteli - 2. dio
To isto radi i Google Maps, Waze i bilo koja druga aplikacija koja te barem usmjeri kako treba i kamo treba. (ako si dao da radi i da te prati u pozadini, što sam ugasio za većinu toga)
Za auto koristim Waze, za javni prijevoz Google Maps. Appleov Maps nema apsolutno ništa što bi te moglo odvući od te dvije aplikacije, osim 3D satelitskog pogleda koji ionako ne postoji za veći dio svijeta https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2e386fbef9.jpg |
|
Po ovoj slici mi izgleda kao da će biti najviše govora o unaprjeđenju lidara...
|
kamera bi trebala dobit apgrejd što se tiče megapixela
možda i astro photgraphy aludiraju |
Da, meni je odmah bacilo asocijaciju na point-cloud, ali bi definitivno mogla biti i astro-photography
|
iPhone mobiteli - 2. dio
Astrowhat?
Tko je takvu glupost izvalio? Sve kaj ti treba za astrofotografiju je širokokutni objektiv i veliki senzor. Pored toga su obavezne ručne kontrole blende i okidača. Nakon tog je potreban mount s tajmerom koji će okretati mobitel u smjeru rotacije zemlje. Mountova s tajmerom ima koliko hoćeš na ebayu, a jedinu pristojnu astrofotografiju s mobitelom ćeš napraviti tako da uzmeš teleskop i nasloniš kameru mobitela na njega i okineš 😁 Star trails i slične stvari se daju dobiti s aplikacijama koje imaju timelapse mogućnosti tipa Filmic Pro. |
A nije bas, "stackanje" je tu glavna softwareska fora, koju i koriste androidi.
Sto se slika tice, a o montazama necemo ovde pricat, to je zajebana tema koja nadilazi i cijene apple uredjaja ako se ide ozbiljno u tom smijeru :D |
Ako netko rastura u stackanju, onda je to Apple, ali nema tu nikakvog stackanja noćnog neba koje će od govna napraviti pitu :)
Astro je preusko i prespecifično područje, nema tu Apple šta tražiti. Ne znam što mogu na području kamera uopće napraviti osim zoom objektiva, tranzicije tj mogućnosti glatke promjene između sve tri kamere usred snimanja i ND filter na barem jednoj kameri. Ručno podešavanje brzine okidanja bi napokon trebali dodati u nativnu aplikaciju. Evo, nek nešto od tog navedenog stave o onda možemo pričati o nekakvom napretku |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:49. |