![]() |
Ja na svom uredno imam profil od 3.6 i sve radi kako treba na offset od +0.09 Tako je stabilan i radi super. Za 4.7 mu treba vec dosta vise struje.. ne znam kak je kod njega moram vidit. Zanimljivo to da sam i ja imao problema s ggrafom samo u wotu, nigdje drugdjd
|
Ja ga držim na 3.6, doslovce najbrži clock u povijesti.
Povećao množitelj na 36, base clock na 100mhz, restartao komp i to je to. Radi stabilno s stock coolerom već mjesec dana, mada mi u igrama cooler luduje, ide i preko 1600RPM. Nikad problema. Od sutra/preksutra ga hladim CM Waterliquid 240 PRO-om, pa ću napraviti neke testove. |
Možda glupo pitanje, ali zašto vam treba nekoliko oc profila? Naclockan proc troši zanemarivo više u idleu nego kad je na stocku. Meni je na 3,9ghz 24/7
|
Ja imam 3 profila uvijek. Jedan default/stock, jedan stabilni clock i jedan s kojim još pokušavam dobiti stabilni clock ali više od dosadašnjeg stabilnog.
U slučaju da krene po zlu, stavim na default i ponovo. Da ne vadim bateriju van ili nešto slično. |
Meni se ne da zajebavati sa tim softverima. Puknuo u biosu 3,6ghz - 1,25V i ostavio tako za 24/7 Niti se grije niti se čuje. Jedino mi se Nitroica čuje u zahtjevnijim igrama ali su mi slušalice 90% vremena na glavi pa me zaboli kifla :D
|
Naručio asus prime x370 pro (1178kn sa dostavom). Dosta sam bio neodlučan, reko ajd neću izigravat ciciju kad sam se već ogrebao za cpu jeftinije. Mislim da je nepremostiva u tom budžetu, pogotovo glede fazne regulacije
|
Za te novce majka :)
Koji RAM i koliko :) ? Sent from Mobara |
|
Citiraj:
|
Wut?
Ima samo video izlaze (za apu). Ima intelov lan (kao dosta asusovih ploča), možda si na to mislio? |
Citiraj:
Sent from Mobara |
Citiraj:
Mislio sam na opis ploče na mall.hr :D inače što misliš o toj asusici vs Gigabyte x370 gaming 5 |
Citiraj:
Tako oko 3528kn. https://s7.postimg.org/xdwpis1ob/Capture.png Citiraj:
A čuj mislim da je odlična :D Samo osobno nebih kupovao niti preporučavao skuplje od ove x370 pro. Mislim da s istom ima headrooma i za ozbiljan OC za neke buduće ryzene ako se budu primjetno bolje clockali. Ove skuplje imaju bclk generator, al ne smatram to nešto jako bitnim (mislim da ta gaming 5 giga čak i nema) |
Ja sam svoj set platio ispod 3k. Nije toliko dobar kao njegov, ali za te novce best buy :)
|
Mene je moj kostao oko 2500 , malo manje..
Ram 700 , ploča i proc bez PDVa :) |
Ja sam na kraju preko preduzeća uzeo B350-F, 16GB FlareX 3200, Sa procesorom sa amazona me izašlo cca 3500kn
|
Kontam da si onda pun kuki više ram platio od mene
BTW ploča stiže u petak. AKo ne slažu |
Citiraj:
druga opcija je bio ripjaws 3000MHz kojeg bi platio oko 1070kn |
Da, ploča ti je 300kn jeftinija ispala, ali ram negdje skoro 300kn skuplji pa smo zato otprilike isto platili za kombo.
|
Citiraj:
Za 1150kn prime pro def best buy, jedino ako ta gbyte padne na 1300 |
Bome skupo ste vi prošli svi :D
Kad gledam cijene pred 7 mjeseci, procesor je bio 300 kn skuplji, ploča je bila 50 kn skuplja ali je RAM ovaj moj bio 400 kn jeftiniji. Tako da bi sad došao na isto da kupujem, a pošto sam uzeo i M.2 SSD koji je isto sad skuplji, danas bi overall iste komponente platio više. A i manje bi dobio za Z77 kombo tako da dobro da sam kupio onda :) Jedino što bi sada dobio proc koji nije Segfaulted i možda bi dobio 8 core. No ionako nagodinu free upgrade na Zen+ ide tako da nema veze :) Sent from Mobara |
Free upgrade? Daj neki link da pročitam malo o tome druže :)
|
Ako nemaš Segfault verziju Ryzena, ne treba ti link ionako :)
Sent from Mobara |
Ma kaj ti ga ja znam koji imam :D Sutra/preksutra mi dođe vodeno, pa ću vidjeti koji proc imam. :)
|
Slikaj mu kapu pa ćemo vidjeti.
Sent from Mobara |
Dogovoreno ;)
|
Citiraj:
Na ryzenu za klok do 4ghz totalno nebitno koja mbo.. bar šta se tiče gigabyteove palete ploča stavljao sam od AB350M-D3H do sebi AX370 Gaming K7 i sve drže bez ikojeg problema 4ghz |
Citiraj:
ako se gejma onda vjerjoatno ne treba, ako se radi o intensive cpu opterecenjima dolazi do trotlanja. znam da je buildzoid imao revisit na b350 vrmovima |
pogledaj ovo :D
bezveze odem na ebay i piše brand new packaged uzea dvije odma https://imgur.com/a/DJg5y |
Citiraj:
Inače jedna od rijetkih 6 phase ploča, uz dva as rockova flagshipa (taichi i Fatal1ty proffesional gaming), msi-jev titanium, gigabyte gaming 5 i K7, te kasnije strix. Prema hardwareluxx bazi - isti kontroler i high side i lowside mosfet kao c6h, uz manje/lošije vrm coolere |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:56. |