![]() |
Kako nije puno skuplje 3g backup? Minimalno 100kn mj za neku tarifu s par gb bi trebao izvdvajati.
No čudi me da je privatni korisnik dobio ovaj stick, slučajno bi rekao. Svakako ga može prodati za 100kn, i više ako je 4G. Otključavanje ide nakon 12 ili 24mj korištenja uz račun, daš zahtjev operateru (tako mi je bonbon otključao Huawei E367) |
Imam tcom optiku 100/20 i dobio sam ovaj router. Update-ao sam firmware sa .28 na .36 pa kasnije i na .35 al događa se isto,internet puca skroz,znači ne samo internet,nego i maxtv i voip,ima li tko takvih problema? Puca u prosjeku 1x u sat vremena. Neupotrebljivo. Nakon update-a sam maknuo kvačicu sa DynamicDNS-a.
|
0800 9000 zovi
|
Bridge mode
Zna netko kako prebaciti speedport u bridge mod?
|
Služba za korisnike ili na webu mislim da je netko rekao da ima, na korisničkim stranicama.
|
Na webu, tj na korisnickoj stranici moj.hrvatskitelekom.hr postoji ta mogucnost za sve routere koje sam do sad imao, pa vjerujem da postoji i za Speedport.
Malo je opcija "sakrivena" i treba malo snalazljivosti da se pronadje: Nakon logiranja na svoju korisnicku stranicu treba prvo stisnut "Internet", zatim u podizborniku stisnut "Postavke za WLAN modem" i kad se ta stranica ucita onda izabrati drugi tab "Nacin rada modema". Tu postoje dvije opcije "Routing mode" i "Bridge mode". |
ajd ne komplicirajte opet
Izbriši mu pass i user za login na internet u modemu i stavi da ne zove Tamo stavi pppoe pass-through kvačicu i spreman je za bridge |
Citiraj:
|
Nisi shvatio šta je kolega predložio,
poanta je da onemogućiš da se sam spaja (micanje user / pass za Internet konekciju, ako ima prebacivanje trigera na manual), drugi bitan detalj je upaliti PPPoE Pass-trough koja omogućuje drugom uređaju (WAN Router) spojenom iza W724V da ostvari PPPoE konekciju. |
evo @nikky je to stručnije napisao..
bravo za prijevod tako ga i ja imam a moj mikrotik ostalo radi mada, blesirao se ponekad, pa sam ga smjenio i opet je ZTE gazda |
|
ukoliko netko koristi DynDNS na Speedport-u, molim vas recite da li vam radi stabilno (uredno mjenja IP svaki dan?) i koju verziju firmware-a imate
dyndns mi NE radi uredno sa .36 firmware-om, tj. nekim danima updata ip adresu, nekim danima ne, cini mi se kao "par-nepar" mozete se ukljuciti u diskusiju ovdje - http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275743 |
Dodan .037 firmware u dropbox.
|
Delboy bas sam naletio na ovaj topic i rekoh idem i ja upgrade probat, samo imamo problem, da na eng postavkama nemam nigdje firewall config dio.
FW je 0.28 atm na uredaju |
ajmo iskustva sa .37 :D
|
Citiraj:
Uglavnom našao sam neke dvije nove opcije u tajnom meniju i običnom meniju. FON Data Model FON Radius ConfigAssign ISP DNS EDIT Raspitao sam se malo oko tih novih opcija pa sam od stručne osobe dobio ovakav odgovor. "Yeah, so that would be for remote authentication. so RADIUS server is a.SERHTC01.rc.fon.com fon is the name of a company. It looks like this is for dialup authentication.""so someone can dialup, become a part of the router network, and get an IP assigned." EDIT 2 Izgleda da zapravo naš Type Ci nije TCom HR verzija već je costum firmware od strane TComa a pravi otvoreni firmware postoji na grčkoj verziji.Pogledat stranicu 145 https://www.cosmote.gr/fixed/documen...2-20a430d5a294 https://www.cosmote.gr/fixed/en/help...ticle/41638795 |
Ma da, već smo utvrdili igrokaz oko "naše" fw verzije.
|
Neki dan sam nabavio switch jer mi treba radi više uređaja.
E sad mi ruter izbacuje "Providing DHCP information to a requesting station has failed (H003)" Dali ja ta greška radi switcha ili nešto drugo? |
gdje je "firmware upgrade" opcija, u onom meniju mi vise nije vidljiva
http://192.168.1.1/html/engineer/gmenu.htm trenutno sam na .036 a htio bi ga flashati na .037 rijeseno - morao sam staviti NOIP kao dyndns servis, sa dyndns.com nije htio raditi :)) |
Citiraj:
nego, ovo smeće nema remote management nikakav? niti sa isključenim firewall ne otvara ništa na wan ip adresu.. |
nema remote managment, osim TR069, spominje se na strani 139/152
jel imas neki uredjaj iza Speedporta koji ima SSH pristup, da napravis "poor man vpn" http://docs.cslabs.clarkson.edu/wiki/Use_SSH_as_a_VPN koristim IP cameru koja ima SSH, i kroz nju pristupam Speedportu, tj. vrlo jednostavan (i besplatan) workaround za remote managment |
Danas mi došla u firmu optika isto speedport.
Otvorim ga unutra fw 028. Napravim sve ko i doma i u http://192.168.1.1/html/engineer/gmenu.htm tom menu uopce nema donjeg djela za update firmware, ima samo gornji dio Information. Dok je još bio tehničar reko sam mu nek mi nazove svoje u zagrebu koji su mu za ukopčanja, dao mi je telefon i molio čovjeka na telefon da mi pusti 036 i pustio je bez pogovora. E sad moguće da su provalili foru preko dyn dns-a i maknuli za taj user napredne postavke :fuming: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
također, nemojte me plašit da je nestalo :D
|
Citiraj:
Znam da ruter prvo neizvrši komandu pa ti zato se niti nepokažu dodatne opcije. Jutros sam jedan SpeedPort jutros digao na 037 |
Citiraj:
Bilo kako bilo korisno je znati da su tehnicari voljni telefonski pustiti firmware verziju po želji :D |
Citiraj:
Ali isto mislim da bi bilo fer da u novom firmwareu kad izađe da ubace manual update. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo je tehničar na ukapčanju zvao u zagreb na višu razinu da mu pusti ukapčanje pa sam ja zamolio da mi da telefon u ruke :goood: |
Taj fw update kroz acs mogu samo određebe osobe pokrenuti jer se to ne radi kroz aplikaciju koju imaju studenti.
|
A koje su prednosti u odnosu na 36? Meni 36 radi nirmalno.
|
Kako koje prednosti u odnosu na 36? Pa 36 vam je zadnji.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
meni je .036 radio bolje od sadasnjeg .037
imam problema slicnih kao sa .028 (osim DNS-a) a to je da Speedport zbog nekog razloga prekine FTP sesiju kada IP kamera krene uploadati file na remote server i onda imam hrpu slika koje se daju ucitati samo do 20-40% a ostatak je siv - tj. nema nicega, puca SSH sesija kada IP camera treba nesto poslati i slicno sada zelim vratiti .036 nazad, nemamo changelog pa mozemo samo nagadjati |
Saznao sam da verzija 0.37 popravlja neke greske kod maxtv multicast prometa, tako da nije niti potrebno stavljati na zadnju verziju.
|
Ruke se pozlatile momku koji je objasnio kako napraviti FW update.
.36 S 28 na .36., milinaaaaa. Btw, nikada mi nije ping bio ovoliki. :D |
tragedija je da HT ne force-a update firmware-a kroz ACS, koliko se jos ljudi pati sa .028 a neznaju da postoji rjesenje u obliku .036 fw
|
Vjerojatno idu linijom manjeg otpora, pa si misle da ako se nitko ne žali, da nema problema.
A ima mnogo ljudi koji bi se žalili, a ne da im se jer znaju kako će to završiti. No stvarno, šteta je što ne poduzimaju neke stvari. Meni je ovo sada preporod kako se ponaša. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:11. |