![]() |
a koliko uopće tebi treba da ide RAM?
ako ti je dovoljno nekih 900MHz uzmi Kingmax PC6400 |
Vec imam kingmax... riknila mi je plocica na 1ghz......
Do jedno 600kn ...... |
ak ne bude radilo probaj vratit, ali trebalo bi radit, meni su do neki dan Ballistixi radili na p35-Dq6 bez problema, isli na 1300+ Mhz, sada ovisi kakve si srece
sta se tice same memorije tu se sve zna, jos za te novce... |
Ma odbacio narudbzu, rekao ovima da nece valjat rami...... I koje da sad uzmem????
|
Ma kloni se te meme, mema je čisto sranje... Ono... Fakat sam razočaran kaj ne ide više od 1150 MHz 5-5-5-15... Ono, strašno.
I upotri***i SRČ. BTW. Za ono kaj nudi uopce nije skupa. |
Citiraj:
http://www.overclocking.es/modules/s...emid=37&page=3 ostaju standardno nakon ballistixa, oczi, geilovi i corsair ali sve je to malo bzvz u usporedbi sa ovim prvima. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Kolega Rega sa ovog foruma ima tu memoriju i na njima GKX čipove, ali je imao jako pune sreće kada je kupovao u Ve-Milu. |
Citiraj:
inace kolko znam sa GKX su dolazili samo prvi primjerci 800-tke dok je jos bila 2000+Kn par, poslije su svi isli sa GMH, ili grijesim? |
Ma vidim da kazes kako su isli bez problema na 1300 pa... to je jako dobar rezultat, a i rijedak.
|
[/quote]Ja sam mislio uzeti taj RAM, ali se na kraju ispostavilo da se nakon avgusta 2006 (ako se dobro sjećam) na njih stavljaju i PROMOS čipovi tako da sam odustao od njih. I dalje postoji mogućnost ta potrefis Micron čip na njima, ali to ti nije sigurno, ako ni to koji će Micronovi čipovi biti na njima.
[/quote] Everest mi za moje supertalente kaže da su iz ožujka i travnja 2007, kupljeni kao 2GB kit, to bi već debelo trebala biti promos era u tih stickova, moji idu na 1000 s zategnutim latencijama, nisam ni probao više, al brijem da su ok za kupit, više nisu ni skupi, a na mojoj gigabyteici rade bez najmanjeg problema na soma, od prvog dana, znači mjesecima....... |
Ne moraju oni biti ProMOS. Samo sam pročitao izvaju njihovog direktora jednog od odjela (ne znam kojeg) u kojoj kaže kako ne garantuju Micron čipove na tim memorijama, nego da se orjentišu na to da imaju proizvod što sličniji konkurenciji (iz toga se da zaključiti da su u opticaju pored Micron čipova i ProMOS ili neki drugi). Pogledaj gdje im je maksimum i na kojim atencijama. Ako ide fino preko 1000 onda je Micron.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imam pitanje...Imam ballistix tracer i bržao sam ga malo na def postavkama i sad malo digao (doslovno malo, na 840mhz), ali napeo latencije na 4-4-4-12 2T na 2.2V ali nekako se jako zagrijavaju moduli, na dodir su prevrući, ne možeš držati prst duže od 3sec, kad vratim na def i kad radi duže isto su dosta vruči, ali možeš držati prst na njima oko 10-ak sec.
Sad sam stavio bočnu stranicu s 240mm ventom da puše po njima, ali me zanima jesu inaće te memorije tako vruće i jel to normalno? |
Ballistixi su inače malo topliji pa svojoj prirodi, tak da te to ne zabrinjava previše. Vent koji si stavio na bok će to lijepo raspuhati, tak da nema brige :)
|
Koju memoriju kupiti?
odlucil sam si kupiti 2x1GB RAM-eke i sad me zanima koji su bolji
Corsair 1GB, PC3200 128Mx64non-ECC 184 DIMM, CL3, 64Mx8 DRAMs ili RAM PC-3200, 1 GB, KINGMAX, DDR 400 MHz |
corsair
|
Ako ne misliš neki većio OC (Kingmax ti ide do 420 MHz) onda Kingmax, ne znam do koliko ide taj corsair!
|
na corsairu je nanya (a mozda se i varam) i ide do nekih ~215 MHz
|
jel to dobro?
bas se ne kuzim u memorije |
kingmax.
neki mogu potegnuti i do 460Mhz s 2.5-3-3-6 na def. voltaži. ak ti cijena nije problem uzmi corsair, bar si siguran da idu preko 450mhz, ak ćeš oc-ati. |
cjena je na oba dva pre velika za DDR onda kad kupujem da kupim kak spada
|
Ako misliš ić u OC onda KingMAX DDR433 ide @ 500 (CL3 & 2.7V)!
|
kaj tog ima za kupiti po 1GB
|
znam da sam vec dosadan i sam sam sebi dosadan al sam naletel pa
RAM PC-3200, 1 GB, OCZ Value, DDR 400 MHz ili Corsair 1GB, PC3200 128Mx64non-ECC 184 DIMM, CL3, 64Mx8 DRAMs |
Reci dal ćeš overclockat, jer ak nećeš, onda ti je nekak najbolje uzet najjeftiniji.
|
razlika od svih RAM plocica DDR400 je 10 KN
tak da cjena nije problem samo je glupo da je DDR400 skuplji od DDR3 a htel bi kad kupujem i dajem tolke novce da kupim neke kak spada |
Koju memoriju kupiti?
Koji se bolje clockaju i to .... sve me zanima ... imate mozda jos koju slicnu preporuku da mi za 2xgiga ispadne oko 300 kn ?
|
Radije uzmi Kingmax
|
Koju memoriju kupiti?
ispričavam se ako sam ovo otvorio u krivom dijelu foruma, nov sam ovdje i ne snalazim se baš najbolje zasad
eh ovako, nisam neki stručnjak u vezi računala stoga molim vas da mi pomognete planiram kupiti ram-e, samo neznam koje vrste rama moja matična podržava, ddr, drr2, koju frekvenciju, neam pojma evo podataka o matičnoj Informacije o matičnoj ploči ID matične ploče 01/10/2003-VT8366-8233-MS8137CC-00 Naziv matične ploče Matsonic MS8137C(+) Informacije o FSB-u Tip sabirnice DEC Alpha EV6 Širina sabirnice 64 bit Osnovna frekvencija 133 MHz (DDR) Efektivna frekvencija 267 MHz Propusnost 2132 MB/s Informacije o memorijskoj sabirnici Tip sabirnice SDR SDRAM Širina sabirnice 64 bit Osnovna frekvencija 133 MHz Efektivna frekvencija 133 MHz Propusnost 1066 MB/s Informacije o chipset sabirnici Tip sabirnice VIA V-Link Širina sabirnice 8 bit Osnovna frekvencija 67 MHz (QDR) Efektivna frekvencija 267 MHz Propusnost 267 MB/s Fizičke informacije Broj podnožja / utora za nadogradnju procesora 1 Broj utora za nadogradnju 5 PCI, 1 AGP, 1 CNR Broj memorijskih utora 4 DIMM Integrirani uređaji Audio Oblik / veličina ATX Chipset na matičnoj ploči KT266(A) Proizvođač matične ploče Naziv tvrtke Matsonic Computer Co. Informacije o proizvodu http://www.matsonic.com/products.htm BIOS download http://www.matsonic.com/update.htm i da evo linka za katalog u ve-milu, ima puno vrsta rama, pa molim vas recite mi koje od ovih moja matična podržava http://www.ve-mil.hr/Cjenik.aspx#Grp...orije&c=C20107 hvala unaprijed! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:39. |