PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

prileee 18.01.2019. 10:00

Svakako nam se javi s povratnom informacijom kako je ispalo guls, zanima me vise nego rjesenje onog zadatka iz tehnickog crtanja. :zdero:

adaksinjo 18.01.2019. 11:38

moze i koja fotka, onak po etapama :D

i da, treba ti dobra kolicina kvalitetnog vina :D

Guls 18.01.2019. 16:43

Sve gotovo, slikao sam etape.
Prvi gulaš koji se kompletno pojeo u firmi (u rajngli nije ostalo ništa kao inače).
Naravno, iskusni kolega pomogao :) Ne bi mogao sam, poslušao sam savjet. Fotke kad dodjem doma

xlr 18.01.2019. 18:46

Još da si napisao kad se vraćaš doma... :D Da ne bude kao što smo čekali učiteljicu da objavi rješenje #zazubice

adaksinjo 18.01.2019. 18:58

ma lako za to, bitno da nije bio fijasko :D klasa optimist je dobila novo značenje jer je jučer na forumu pitao što i kako s gulašom, a danas javlja da se sve pojelo :D
ili je bio vrhunski ili ga je bilo malo (svejedno vrhunski) :D

Pupo 19.01.2019. 23:21

Dugo traje taj put kući od posla :D

Guls 20.01.2019. 17:21

Čuj, kad se dete rodi, put doma traje najdulje, a nekad i četveronoške :)

Uglavnom, slike su ovdje.

10kg luka, ručno rezan (ne blenderom jer se dobije kaša), poliven mineralnom i solju, dve vrećice zrendanog grincajga, nakon pola sata dodana junetina (bez krvi, prethodno ocijeđeno, 2x2cm kockice), to se kuha oko sat vremena dok ne pusti vodu, onda se dodaje svinjetina (također ocijeđena), i kuha se dodatnih sat. Kad meso i luk puste svu vodu, onda se dodaje sol/papar, vrećica slatke paprike, pola vrećice ljute paprike, 5l vode, koncentrat rajčice te 5 vrećica Fanta (tri za čobanac, dva za gulaš). Nakon toga se dodaju dvije vrećice juhe od vrganja i lagano se krčka.
Trajanje, oko 4h sve skupa.
Rezultat: odličan gulaš i prvi koji se pojeo do kraja.
Mana: nije bio dovoljno ljut.

udarnik60 20.01.2019. 22:11

žao mi tog mesa u koje ste ubacili 7 vrećica gluposti....naravno da je bio "fin" kad je bio pun prašaka

syss 21.01.2019. 14:42

jedino kad se umene faširanci klopaju je uvijek - bogati kako su dobri, a dobri su zbog blesavog fanta i puno svježe rezanog peršina.

to je valjda jedino di stavljam te fixeve, u ove gulaše i čobance razne nikako.

Mommistake 21.01.2019. 14:58

Isto nikada ne stavljam fant, kuham gulaš već 10 godina.

Biber, sol, vegeta, crvena paprika, lovorov list, feferone, peršin (zaljutim po potrebi s ljutom paprikom, koncetratom nekim ili nešto slično) i to je to.

Ali zato propržim brdo luka, češnjaka i mrkve, tako da već kada ide meso je to lijepo raskuhano i ima miris i okus po nečemu.

Guls, odlično izgleda btw. :)

Preživio? :D

adaksinjo 21.01.2019. 15:29

uz sve navedeno, obavezno dodati svinjske nogice. opcionalno se mogu jesti, ali ih ne preferiram, već ih stavim u gulaš jer daju poseban šmek i teksturu jelu, ne znam kak da se izrazim :D
iz tih papaka kod višesatne termičke obrade izlazi čisto zlato :D

Guls 21.01.2019. 21:37

Citiraj:

Autor udarnik60 (Post 3269064)
naravno da je bio "fin"

To je na kraju balade jedino bitno :D
Ljudi siti, ja sretan, i popilo se puno.

Mommi, preživio sam. Jedva, ali jesam. Sada su borbe doma :)

borny 23.01.2019. 08:10

Ima li netko iskustava sa rezaonicama pršuta?
Imam jednog na stalku koji se konzumira, a jednog sa strane kojeg bih dao narezati i vakumirati pa spremiti za "kasnije".
Preporuke?

celavicro 25.01.2019. 22:04

4 privitaka
eto nekih od mojih kucnih radinosti :D

vga killer 27.01.2019. 22:29

Citiraj:

Autor borny (Post 3269855)
Ima li netko iskustava sa rezaonicama pršuta?
Imam jednog na stalku koji se konzumira, a jednog sa strane kojeg bih dao narezati i vakumirati pa spremiti za "kasnije".
Preporuke?

https://www.matas.hr/miramarska.htm

Mi tu uvijek nosili, nismo imali zamjerke

celavicro 07.02.2019. 20:21

1 privitaka
Jedna domaca :)

Keyser Söze 07.02.2019. 21:00

1 privitaka
evo jedna pizza tortilla
otkad sam ovo pravio reci cu vam na tijesto se ne vracam

IcyTexx 05.04.2019. 17:53

Pričalo se ovdje nekad davno kako je PIK imao kontroliranu svinjetinu, vlastiti uzgoj od početka do kraja, vertikalnu integraciju...

Danas pokupio na random iz Klika par komada mesa. Lungić Španjolska/Španjolska, maturo striploin Rumunjska/Hrvatska.
Ne bih se žalio da je Iberico svinja, ali sve nekako sumnjam. :D

http://www.deviantpics.com/images/20...MG_6463.md.jpg

EDIT: Pa kaj se desilo Žderonjama, jedva da se išta piše ovdje.

xlr 05.04.2019. 18:06

Prosli mjesec, nakon sto godina, odveo caleta na pasku janjetinu. Zao mu je samo sto nema dva sina, kaze :D Tamaris u Zadru, moram priznati dobra je bila!

https://i.imgur.com/yJiEoLu.jpg

Juice 05.04.2019. 19:11

Tamaris i odmah pored Riva su klasici za janjetinu u Zadru.

adaksinjo 05.04.2019. 19:31

Lidl u zadnje vrijeme poceo rasturati s ponudom ribe. orade, brancini, kozice, losos, sve jeftino i gg roba. za nas u provinciji bez postene ribarnice, lidl ftw :D

jos iznenade s Argusom na akciji, ludilo :D

xlr 05.04.2019. 19:57

Prije mj dana je bio neki losos na akciji u lidlu, 200g pakiranje. Uzeo nekoliko komada, jbt kako je dobar bio... Navecer obisao dva lidla da uzmem jos, al nema, otislo. Kasnije sam u kauflandu uzeo neki random, samo da mi malo zamirise... Ma nula bodova, par stepenica ispod lidlovog.

@Juice: to sam i ja cuo od lokalaca... Makar par njih je naginjalo na Tamaris pa smo samo zbog toga tamo zavrsili.

prileee 05.04.2019. 20:08

Taj smrznuti losos is lidla rokam redovito doma, bomba je.

adaksinjo 05.04.2019. 20:29

zaboravio sam spomenuti lignje, 40kn za pol kile, rokenrol! glavicu luka i fest cesnjak dinstam par minuta na maslinovom ulju, krakove nasjeckam na sitno, ubacim na taj luk, 2 deci domace grasevine, dok ispari, domaci paradajz sos, pol litre! :D

s tom smjesom napunim lignje i s njima na gril tavu. za prilog svejedno, sve pase, ali obavezno bijelo vino.

Colop 08.04.2019. 12:56

Citiraj:

Autor xlr (Post 3291224)
Prosli mjesec, nakon sto godina, odveo caleta na pasku janjetinu. Zao mu je samo sto nema dva sina, kaze :D Tamaris u Zadru, moram priznati dobra je bila!

https://i.imgur.com/yJiEoLu.jpg

Je, ali dobro je i cijene.
Jel i dalje 250 kn kilo ili su digli cijene ?

nhooyd 08.04.2019. 13:42

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3291219)
Pričalo se ovdje nekad davno kako je PIK imao kontroliranu svinjetinu, vlastiti uzgoj od početka do kraja, vertikalnu integraciju...

Danas pokupio na random iz Klika par komada mesa. Lungić Španjolska/Španjolska, maturo striploin Rumunjska/Hrvatska.
Ne bih se žalio da je Iberico svinja, ali sve nekako sumnjam. :D

http://www.deviantpics.com/images/20...MG_6463.md.jpg

EDIT: Pa kaj se desilo Žderonjama, jedva da se išta piše ovdje.

Ja ne vidim apsolutno ništa loše da se jede meso iz Rumunjske. Ne razumijem čemu ta stigma, smješno je da se više isplati prevoziti junetinu okolo nego uzgojiti u Hrvatskoj.

IcyTexx 08.04.2019. 14:04

U pravilu mi je svejedno od kud je, dok god je kontrolirano.

Samo kažem da su prije ovog Agrokor fijaska imali sve vertikalno integrirano od rođenja do klanja, pa je i kontrola kvalitete bila lakša, u teoriji.

RainZG 08.04.2019. 14:50

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3291793)
U pravilu mi je svejedno od kud je, dok god je kontrolirano.

Samo kažem da su prije ovog Agrokor fijaska imali sve vertikalno integrirano od rođenja do klanja, pa je i kontrola kvalitete bila lakša, u teoriji.

ne zelis znati na sto lice kontrole kvalitete u HR tvrtkama

Stanky069 08.04.2019. 15:02

Agrokor se nauvozio škarta iz Rumunjske,ajme... Radio sam kod lika koji se bavio uslužnim tovom za Agrokor,koliko smo tu telad krkali antibioticima to nije bilo normalno...u odnosu na domaću telad 70% nam je porasla potrošnja antibiotika.

A sto se tiče gore spomenute paške janjetine,nije ni sva janjetina tamo paška,dosta je tih janjića vidjelo samo paski nož,a ne travu...isti lik se bavio i preprodajom stoke,koliko se samo kamiona janjića iz Slavonije odvezlo tamo na klanje...

Colop 08.04.2019. 15:11

Citiraj:

Autor Stanky069 (Post 3291806)
Agrokor se nauvozio škarta iz Rumunjske,ajme... Radio sam kod lika koji se bavio uslužnim tovom za Agrokor,koliko smo tu telad krkali antibioticima to nije bilo normalno...u odnosu na domaću telad 70% nam je porasla potrošnja antibiotika.

A sto se tiče gore spomenute paške janjetine,nije ni sva janjetina tamo paška,dosta je tih janjića vidjelo samo paski nož,a ne travu...isti lik se bavio i preprodajom stoke,koliko se samo kamiona janjića iz Slavonije odvezlo tamo na klanje...

Pipl, koliko "paške" janjetine, "paškog" sira, odnosno "pelješkog" plavca se proda i Pag i Pelješac bi trebali biti po površini x4 u odnosu na sadašnju površinu :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:00.