![]() |
|
Vuklo me na Doomsday pa sam mislio da radiš home made Chello pizze :D
|
bogami ova je ispala ta klasa negdje... jedna od onih koje nećeš dat gostima jer će te proglasiti svinjom :D
ova lijeva je light, near savršena mješana, ali ova desna je velikokalibarska ispala. e da i masline :D |
Sva pohvale picmajstoru Syssu za prikazane uratke !
Danas, zapečene rog paprike punjene filom od : svježeg veronika sira, kiselog vrhnja, par žlica prezli, sjeckanog pršuta ( može i prešana šunka ), sjeckanih crnih maslina, pesta genovese, parmezana i začina po želji, biber, sol, origano... https://i.postimg.cc/qvPnQX8Y/IMG-20181108-123047.jpg |
ma odoh u fridž napravit još luđi recept... kakav drool :D
inače matori imam ja još jedan recept kojeg ne nudim gostima - tjestenina (šarafi obično), passata 500g, na sitno sjeckan kombo kapara, inćuna i maslina, malo fish soucea, malo maslinovog, sol ako treba, papar, iscijeđeni limun i kada je sve to nakon tipa minute se malo ukuhalo u debelo al dente tijesto jedna ZAIMAČA vode od tijesta, krčkat još malo da se tijesto dobije u mršavi al dente, brdo sjeckanog bosiljka i peršina, promiješat, ugasiti i poklopiti da odstoji 10ak minuta. žderati ko svinja nakon toga :D |
Citiraj:
Bosiljak a ne origano, ma hjo. Pizza bez origana je veliki no no. |
više mineralne mećat :D
origana ima 3 puta više od bosiljka. |
Ne znam da li sam ja slijep ali nigdje ne pise origano...
|
de ti to provjeri ponovo :D
|
Ama :D
Odo ja po mineralne :D |
Haha :D
|
|
Citiraj:
Iz iskustva ( radim tijesto prema tom receptu ) mogu reci da je recept dobar :chears: |
Ima ko preporuku za kakav dobar štrajher? Počastio bi se za žićbo.
|
Spremaš se za 29.11?:D
|
8.12. je termin ove godine :) Bio si brutalno blizu.
|
nije to zubar da se unaprijed narucis za termin :D
izgleda da ni 8.12. ne bude dovoljno hladno ove godine... |
može kakav dobar recept za teleći but?
dvije osobe. doma radim. |
Citiraj:
Prije dvije godine je isto bilo kritično, baš je bilo problema zbog topline. |
sjecam se, ne ponovilo se. skoro nam se usmrdilo meso koje smo ostavili "na hladnom" prek noci.
zlatno pravilo zanata glasi da je temperatura idealna dok ne osjecas prste, a ako se onda i porezes, nista ne boli :D |
ima li netko iskustvo sa kuhalima za rižu, koliko je praktično, kakva riža bude u tome naspram klasičnog kuhanja otprilike 1:4 riža:voda omjer?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
kuhalo za rižu... ma dajte ljudi malo ozbiljnosti :D
|
kad jedeš rižu 3-4 puta dnevno i u količinama 500+g dnevno , biti u mogućnosti staviti ju u neku posudu stisnuti gumb i zaboraviti dok ne bude gotovo umjesto kuhati baratati serpama i paziti na vrijeme bi bilo zaista zgodno. odjednom skuhati količinu za dan otpada
|
|
Jel se zna gdje bih mogao nabavit trakice za testiranje kiselosti ... stvari? Znaci pH 7 i nize. Da uđem u dućan i izađem s njima, a ne da narucujem od cike s Njuskala. :D
|
|
Hvala, sve sam to našao.
Jedno dolazi iz Njemačke uz shipping i dvije nepotrebne, a drugo je u rangu 5,2-6,8 (trakice 39kn, shipping 25kn)... Trebao bih znati dal je nešto ispod 4.6. Citiraj:
|
Konačno je zahladilo pa se treba lagano pripremat za jaču zimsku hranu...
Posjetio sam mesnicu "Kudelić" i pribavio za nepunih 25 kunića, pola sv. glave. Nema tu puno mesa ali je zato posebno fino a i dobije se nešto masti za restani. https://i.postimg.cc/W4QfBYLz/IMG-20181121-130450.jpg |
Anova imala black weekend akciju pa nisam odolio
https://i.imgur.com/nqHok2q.jpg Jucer odradjen hamburger, danas se upravo rade krilca. Hamburger ispao odlicno :) Danasnje ce biti zanimljivo jer usporedjujem krilca sa low&slow pecenjem na Kamadu |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:45. |
|