PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Keyser Söze 28.09.2018. 16:25

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3233351)
Ljudi moji, rođen u centru Zagorja :)

Špek i kobaje u kombinaciji s lukom, na tome sam odrastao :D

Ali nikad luk za doručak :( Ne paše mi općenito. Užasno mi je fin, obožavam ga jesti, ali nikad mi nije dobro od njega. Pogotovo iza 17h popodne. Cijelu noć sam u stanju ne spavati zbog luka.
Bio prije 2 tjedna u CC One East, išao do Alija na kebab, zamolio više luka (jest da je lik pretjerao) ali je kebab bio odličan. Umoran ko pas, legnem u 23h u krevet, next thing i know, 4:00 ujutro sjedim na wc-u i tipkam na mobitel...

pola zlicice sode bikarbone u njusku i zalij mineralnom and call me in the morning

brate rđave eksere mogu jest

syss 05.10.2018. 15:07

DSC_1975

tava se grije na sobnu temperaturu skupa sa stejkom... to će biti jedan fini ručak :D

za prilog riža onako plain odstajala zalivena sojinim sosom.

salata - vidjet ćemo :D

riceburner 05.10.2018. 15:26

Citiraj:

Autor syss (Post 3236157)

salata - vidjet ćemo :D

čemu kvarit mesinu zelenjavom, nemoj mi te vegansko vegetarijanske spike :spam:

syss 05.10.2018. 15:28

ma kaki... ide neka težina tipa kisela paprika, zelje je taman umjetno, paradajz ili sl.

riceburner 05.10.2018. 15:32

Citiraj:

Autor syss (Post 3236167)
ma kaki... ide neka težina tipa kisela paprika, zelje je taman umjetno, paradajz ili sl.

kisela paprika punjena zeljem, check :goood:

syss 05.10.2018. 15:38

i sad mi moraš izbit tonu novaca... nije mi ni bitno jel uz stejk :D

buljo 05.10.2018. 16:21

Citiraj:

Autor riceburner (Post 3236172)
kisela paprika punjena zeljem, check :goood:

To vec duuugo nisam jeo a zakon je, pogotovo ak je zelje sitno izrezano.

Mirkopoter 05.10.2018. 16:31

Preporuka za restoran u ZG-u za odvesti malu za godišnjicu? Nešto fensi, ali opet da mogu doći u običnoj majici, da nemaju sad nekakav dress code.

mamutarka 05.10.2018. 16:36

vinodol

capuciner grill

brdo je restorana, pa da ne nabrajam 10+ komada evo ova dva od mene

Pupo 12.10.2018. 16:09

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3236199)
Preporuka za restoran u ZG-u za odvesti malu za godišnjicu? Nešto fensi, ali opet da mogu doći u običnoj majici, da nemaju sad nekakav dress code.

R&B Food

Jedino nije fensi ugođaj, al je klopa vrhunska. Jedva čekam sljedeću godišnjicu da idemo opet tamo :)

Princ288 12.10.2018. 21:40

Same here :)

Samo treba rezervirati par dana prije!

Amdejac 13.10.2018. 10:39

Pitanjce za znalce i sakupljače recepata.
Jel ima netko recept za Samoborsku salamu?
I ako netko ima slučajno knjigu "Zanatska prerada mesa i obrada creva" bi ga nešto priupito.

Vuco 13.10.2018. 19:43

Ako R&B nije neš promijenio, stolovi su im tako blizu da ćeš imati društvo za godišnjicu :D

Pupo 13.10.2018. 20:21

Citiraj:

Autor Vuco (Post 3238242)
Ako R&B nije neš promijenio, stolovi su im tako blizu da ćeš imati društvo za godišnjicu :D

To je, zato sam i napisao da nije fensi mjesto.

celavicro 13.10.2018. 20:22

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3233351)
Ljudi moji, rođen u centru Zagorja :)

Špek i kobaje u kombinaciji s lukom, na tome sam odrastao :D

Ali nikad luk za doručak :( Ne paše mi općenito. Užasno mi je fin, obožavam ga jesti, ali nikad mi nije dobro od njega. Pogotovo iza 17h popodne. Cijelu noć sam u stanju ne spavati zbog luka.
Bio prije 2 tjedna u CC One East, išao do Alija na kebab, zamolio više luka (jest da je lik pretjerao) ali je kebab bio odličan. Umoran ko pas, legnem u 23h u krevet, next thing i know, 4:00 ujutro sjedim na wc-u i tipkam na mobitel...

Uuh koliko puta taj scenarij prosao

Princ288 14.10.2018. 01:21

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3238250)
To je, zato sam i napisao da nije fensi mjesto.

Mi smo bili u podrumskom dijelu i tamo su ala separei i cist ugodno bilo, bilo nas je 6 dolje, sve parovi, svaki u svom dijelu

Mommistake 14.10.2018. 21:12

Bio neki dan u Chellu, jebote nisam mogao parking naći, uđem nutra, nema jednog slobodnog mjesta. Čekao sam do kad se jedan par nije maknuo... Nisam očekivao to.

Bio i prije 3 mjeseca, bio sam sam s ženom u cijelom restoranu.

syss 20.10.2018. 20:23

ma htio sam hambi ono najnormalniji na svijetu... samo da je juneća pljeska UPOSOMUNA i bok :D

ah...

DSC-2026

- narezao malo klasike, rial krastavaca (predobro, slatki, hrskavi... može i lidl oni "šareni")

DSC-2027

- pomfir klasika, priprema zdenka sira (ne znam zašto)

DSC-2028

- namazao zdenku, stavio EPIC dimljeni hamburger i još pečen u pekari sa sunny side-up da dobije ovaj "glaze" na kožici (iz igomata), bez masnoće na grill tavi skupa sa pljeskama, a hambi pecivo je djelo lokalne pekare i to sam na dimljenu tavu stavio prije toga, ali čovjek zna kako napraviti brioš (imho naravno)

DSC-2029

- malo hrastovog lista mladog, matovilca, puterice... nek se nađe ko membrana

DSC-2030

- malo volovsko srce sa dolca skupa sa ljubičastim lukom i krastavcima

DSC-2031

- papat... nema dalje, ovo je fakat takav vrh okusa da... probajte ;)

Pupo 20.10.2018. 21:36

Cure mi sline brutalno. Nisam već jakoooo dugo jeo burger u Zagrebu. Debilana mi je uopće pričati o burgerima za 40 i više kuna.
Ovo odlično izgleda a vjerujem i da je fino. Jedino ja ne podnosim kupovne kisele krastavce, ni jedni mi ne pašu. Samo domaći.

syss 20.10.2018. 21:56

gle... :D

ja nisam mjesecima dobar hambi pojeo, mimo ovih mcd receptura i trikova, ali ovo je onak... jedan pravi zagrebački hambi i mislim da tu ne treba fantazirati previše - vrhunski sastojci, domaće povrće i dženja.

nikakvi umaci, herojini etc.

p.s. probaj lidlove krastavce i to samo u hamburgeru... jesu cijanidni, ali su zato zakon za ovakve recepte ;)

na "lički" :D

p.p.s ovo sve košta osjetno više od 40kn :D

syss 20.10.2018. 22:06

pupo... sorry :D

DSC-2036

DSC-2039

DSC-2040

DSC-2042

IcyTexx 20.10.2018. 22:07

Kad se pravo meso melje u burger, nema šanse da košta 40-ak kuna. Ni vani, ni doma.

syss 20.10.2018. 22:13

4 pljeske su bile bile 40ak kn... a di ovo sve dalje.

na proper tavi ih vrtim i vrtim i svaki put samo curi sok iz njih sa koje god strane okreneš... ma sirove bi ih jeo da je društveno prihvatljivo :D

tek kad imaš pravo meso onda možeš skužit medium burger.

Pupo 20.10.2018. 22:20

Citiraj:

Autor syss (Post 3240704)

p.p.s ovo sve košta osjetno više od 40kn :D

Da, i imaš 2 il 4 kvalitetna burgera, ne jedan opićak u nekom burgeraju.

Citiraj:

Autor syss (Post 3240708)
pupo... sorry :D

Sam ti stavljaj, ja sam na dijeti eo drugi tjedan :(

syss 20.10.2018. 22:24

možda onda bolje ne... temeljac koji dolje vidiš je od domaćeg piceka skupa sa rastopljenom maščobom fajferice, jer se eto tako našla juha za podlijevanje i to će malo napariti kožicu pa sada to sve se mora stisnut... a još su tu i mlinci.

BPM?

TEHNO!

:D

adaksinjo 21.10.2018. 07:52

ne stavljas nimalo luka u pljeskavicu?

nikad ne kupujem gotovo mljeveno meso, nego u mesnici uzmem kilu junece lopatice i kilu svinjske lopatice i trazim da mi samelje. pol kile tog miksa odmah u burgere, a od kilu i pol napravim umak za bolonjez po ovom receptu:

stavim fest vise povrca, imam gotov rucak za 2 dana i za jos 3-4 vrecice u skrinju. kad vec pricamo o cijeni, za stotinjak kuna ispadne 6 postenih burgera i jos 5 obroka s bolonjezom :D

btw gledam ovaj komad svinjskih rebrica i ne vidim gore ni crvenu papriku ni smedi secer. vidimo se na iducem roku :D

Pupo 21.10.2018. 08:36

Mene je to glaziranje uvijek strah napravit jer mislim da nece bit dobro. A kad negdje vani jedem to, uvijek mi bude odlicno.

syss 22.10.2018. 14:15

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3240758)
ne stavljas nimalo luka u pljeskavicu?

nikad ne kupujem gotovo mljeveno meso, nego u mesnici uzmem kilu junece lopatice i kilu svinjske lopatice i trazim da mi samelje. pol kile tog miksa odmah u burgere, a od kilu i pol napravim umak za bolonjez po ovom receptu:

stavim fest vise povrca, imam gotov rucak za 2 dana i za jos 3-4 vrecice u skrinju. kad vec pricamo o cijeni, za stotinjak kuna ispadne 6 postenih burgera i jos 5 obroka s bolonjezom :D

btw gledam ovaj komad svinjskih rebrica i ne vidim gore ni crvenu papriku ni smedi secer. vidimo se na iducem roku :D

ako nije gužva i ja tražim nekada da mi samelje, ali pošto znam da to melju taj dan na licu mjesta i odgovaraju mi začini šta stavljaju, onda kupim gotove.

gennaro inače radi super klopu, mislim da sam sve njegove uratke pogledao.... edit: probaj na ovaj recept još jednu caku - stavi cijelu grančicu ružmarina kad se sve krene dinstat i makni kad je gotovo, totalno druga dimenzija umaka ;)

nego glaze i paprika... papriku nikad ne stavljam na meso osim na grill, a pogotovo ne na ovakve mesine koje se dugo peku jerbo gotovo uvijek će zagoriti i/ili zagorčati maščobu od pečenja, pogotovo kak ja radim (sirovo na 220c otvoreno, 160c zatvoreno koji sat i još 220-230c otvoreno).

nego khm... šta smo ono rekli za drugi rok? :D

DSC-2043

DSC-2046

Mommistake 22.10.2018. 14:28

Što se samih burgera tiče, ili juneće meso ili pola pola mesina, samo oblikujem kuglice, stisnem da se oblikuju burgeri, posolim i popaprim iz vana i gotovo.

I na ulje. Nikakve krušne mrvice, nikakav luk, ništa. I ispadne odlično i fino.

dav87gr 22.10.2018. 18:50

Ako sam u pravu, luk i sličnosti ne idu u burger, idu u pljeske ili faširance.
Za burger koristim faširano meso kakvo je inače doma, trifrtalja (kvarta) junetine i svinjetina. Iako mislim da bi za burger trebala čista junetina, malo soli i bibera, kap ulja i crvene ljute paprike po želji. Možda paprika i kasnije.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:19.