![]() |
|
Citiraj:
brate rđave eksere mogu jest |
|
Citiraj:
čemu kvarit mesinu zelenjavom, nemoj mi te vegansko vegetarijanske spike :spam: |
ma kaki... ide neka težina tipa kisela paprika, zelje je taman umjetno, paradajz ili sl.
|
Citiraj:
kisela paprika punjena zeljem, check :goood: |
i sad mi moraš izbit tonu novaca... nije mi ni bitno jel uz stejk :D
|
Citiraj:
To vec duuugo nisam jeo a zakon je, pogotovo ak je zelje sitno izrezano. |
Preporuka za restoran u ZG-u za odvesti malu za godišnjicu? Nešto fensi, ali opet da mogu doći u običnoj majici, da nemaju sad nekakav dress code.
|
vinodol
capuciner grill brdo je restorana, pa da ne nabrajam 10+ komada evo ova dva od mene |
Citiraj:
R&B Food Jedino nije fensi ugođaj, al je klopa vrhunska. Jedva čekam sljedeću godišnjicu da idemo opet tamo :) |
Same here :)
Samo treba rezervirati par dana prije! |
Pitanjce za znalce i sakupljače recepata.
Jel ima netko recept za Samoborsku salamu? I ako netko ima slučajno knjigu "Zanatska prerada mesa i obrada creva" bi ga nešto priupito. |
Ako R&B nije neš promijenio, stolovi su im tako blizu da ćeš imati društvo za godišnjicu :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Bio neki dan u Chellu, jebote nisam mogao parking naći, uđem nutra, nema jednog slobodnog mjesta. Čekao sam do kad se jedan par nije maknuo... Nisam očekivao to.
Bio i prije 3 mjeseca, bio sam sam s ženom u cijelom restoranu. |
Cure mi sline brutalno. Nisam već jakoooo dugo jeo burger u Zagrebu. Debilana mi je uopće pričati o burgerima za 40 i više kuna.
Ovo odlično izgleda a vjerujem i da je fino. Jedino ja ne podnosim kupovne kisele krastavce, ni jedni mi ne pašu. Samo domaći. |
gle... :D
ja nisam mjesecima dobar hambi pojeo, mimo ovih mcd receptura i trikova, ali ovo je onak... jedan pravi zagrebački hambi i mislim da tu ne treba fantazirati previše - vrhunski sastojci, domaće povrće i dženja. nikakvi umaci, herojini etc. p.s. probaj lidlove krastavce i to samo u hamburgeru... jesu cijanidni, ali su zato zakon za ovakve recepte ;) na "lički" :D p.p.s ovo sve košta osjetno više od 40kn :D |
|
Kad se pravo meso melje u burger, nema šanse da košta 40-ak kuna. Ni vani, ni doma.
|
4 pljeske su bile bile 40ak kn... a di ovo sve dalje.
na proper tavi ih vrtim i vrtim i svaki put samo curi sok iz njih sa koje god strane okreneš... ma sirove bi ih jeo da je društveno prihvatljivo :D tek kad imaš pravo meso onda možeš skužit medium burger. |
Citiraj:
Da, i imaš 2 il 4 kvalitetna burgera, ne jedan opićak u nekom burgeraju. Citiraj:
|
možda onda bolje ne... temeljac koji dolje vidiš je od domaćeg piceka skupa sa rastopljenom maščobom fajferice, jer se eto tako našla juha za podlijevanje i to će malo napariti kožicu pa sada to sve se mora stisnut... a još su tu i mlinci.
BPM? TEHNO! :D |
ne stavljas nimalo luka u pljeskavicu?
nikad ne kupujem gotovo mljeveno meso, nego u mesnici uzmem kilu junece lopatice i kilu svinjske lopatice i trazim da mi samelje. pol kile tog miksa odmah u burgere, a od kilu i pol napravim umak za bolonjez po ovom receptu: stavim fest vise povrca, imam gotov rucak za 2 dana i za jos 3-4 vrecice u skrinju. kad vec pricamo o cijeni, za stotinjak kuna ispadne 6 postenih burgera i jos 5 obroka s bolonjezom :D btw gledam ovaj komad svinjskih rebrica i ne vidim gore ni crvenu papriku ni smedi secer. vidimo se na iducem roku :D |
Mene je to glaziranje uvijek strah napravit jer mislim da nece bit dobro. A kad negdje vani jedem to, uvijek mi bude odlicno.
|
Citiraj:
gennaro inače radi super klopu, mislim da sam sve njegove uratke pogledao.... edit: probaj na ovaj recept još jednu caku - stavi cijelu grančicu ružmarina kad se sve krene dinstat i makni kad je gotovo, totalno druga dimenzija umaka ;) nego glaze i paprika... papriku nikad ne stavljam na meso osim na grill, a pogotovo ne na ovakve mesine koje se dugo peku jerbo gotovo uvijek će zagoriti i/ili zagorčati maščobu od pečenja, pogotovo kak ja radim (sirovo na 220c otvoreno, 160c zatvoreno koji sat i još 220-230c otvoreno). nego khm... šta smo ono rekli za drugi rok? :D ![]() ![]() |
Što se samih burgera tiče, ili juneće meso ili pola pola mesina, samo oblikujem kuglice, stisnem da se oblikuju burgeri, posolim i popaprim iz vana i gotovo.
I na ulje. Nikakve krušne mrvice, nikakav luk, ništa. I ispadne odlično i fino. |
Ako sam u pravu, luk i sličnosti ne idu u burger, idu u pljeske ili faširance.
Za burger koristim faširano meso kakvo je inače doma, trifrtalja (kvarta) junetine i svinjetina. Iako mislim da bi za burger trebala čista junetina, malo soli i bibera, kap ulja i crvene ljute paprike po želji. Možda paprika i kasnije. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:19. |
|