![]() |
|
Ne znam jesam li jeo luk kada za doručak, ali sada mi je žao što nisam :D
|
Ak nisi nikad jeo slaninu i luk kombinaciju, neznam zasto zivis :D
|
Vidim da je lociran u Varaždinu, i onda vidim kaj piše i nije mi jasno :D
Prosječan doručak: Sir i vrhnje (s češnjakom i špekom) Kruh namazan s domaćom svinjskom masti i onda gore posipaš malo soli i luk koji si narezao na sitno, a špek sa strane, pa ga ubacuješ po potrebi :D |
On je sigurno pripadnik ovih new age trendova koji piju praškove za doručak i večeru :D :D
Citiraj:
|
Ljudi moji, rođen u centru Zagorja :)
Špek i kobaje u kombinaciji s lukom, na tome sam odrastao :D Ali nikad luk za doručak :( Ne paše mi općenito. Užasno mi je fin, obožavam ga jesti, ali nikad mi nije dobro od njega. Pogotovo iza 17h popodne. Cijelu noć sam u stanju ne spavati zbog luka. Bio prije 2 tjedna u CC One East, išao do Alija na kebab, zamolio više luka (jest da je lik pretjerao) ali je kebab bio odličan. Umoran ko pas, legnem u 23h u krevet, next thing i know, 4:00 ujutro sjedim na wc-u i tipkam na mobitel... |
Citiraj:
|
S čime zamijeniti vegetu (u 90% slučajeva stavljam na piletinu/puretinu kad grillam) ? Koji mix a da nema 60g soli na 100g ?
|
Ja rokam ROŠTILJ Mix od Derme. Ne mogu više jesti piletinu bez toga, jebena stvar.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pečeni krumpir, krvavice i ostale kobasice, ponekad i pečene ribe u rolu. Kava se kuha u loncu i tak je gusta da šeflja sama stoji uspravno. Onda nakon par godina problemi s tlakom - PA KAK? :D :D |
Citiraj:
meni za roštilj, ovisno o tome što radim ide: paprika, chili, sol, papar, maslinovo ulje ili sol, papar, ružmarin, maslinovo ili ništa, samo malo soli nakon pećenja |
Dajte neke prijedloge svakako. Složit ću si sam, nema frke.
Mislim, meni je Vegeta avion da se razumijemo :D, samo toliko soli nije baš zdravo. Dosta često pečem meso pa mi se neda sad začinjavati, pa eto - vegeta bude kao naručena tu. |
za čiketinu - sol, papar, kurkuma, malo crvene paprike (slatke) i kajenskog papra, gorušica, ulje, limun.
|
Citiraj:
|
meni isto tako na moru paše ujutro buđenje i špek, luk, paradajz i tanjurić soli u koji tunkaš povrće.
okus je drukčiji nego kad to doma jedeš :D a tek zimi kad dođeš izvana di roka snijeg i onda zatekneš u rajngli krpom omotane vruće pole sa špekom... hijoj madre de dios :D |
Dobro, vi ste finije guze. Kod nas (na selu) fakat na meniju znaju bit pečene ribe, ujutro. Obično babuške :)
|
pusti ti fine guzice, dovoljno sam mlad/star da se sjećam kako su se čvarci dijelili kapom i šakom ko da su persona non grata.
danas čak i oni modeli iz dućana koji koštaju ko kila pršuta nisu ni do koljena gore navedenima. |
Htio sam quotat Pupa, al ajde... fina guzico :D
Što se čvaraka tiče, nema jačeg, ali onih dobro stisnutih :) |
e vidiš tu se ne bi složio oko fino stisnutih... idealno je dio masakrirat u čips, pa dio u fino stisnute i maaaaalo onih pravih mesnatih.
šaku tog mixa u čvalje, komad luka i bogteveseli te speeddajl na 194 :D ali fakat sam jednom uzeo u radničkoj u konzumu (kad je tek postao novokomponovan) čvarke za ono tipa 150kn/kg rinfuza kao max cijena od jedno 3-4 ponuđenih. to čak nije ni okus/textura prosječno dobrih čvaraka koje sam probao u životu. |
Dobro, to je sad subjektivno tko kakve voli. Ali da, cijena u trgovinama je vrlo popularna i to nije to, kao uostalim sa svim "domaćim" brijama koje možeš kupit u velikim lancima. Počevši od mlijeka, vrhnja, povrća, itd...
|
e kad smo kod mlijeka i tih i takvih proizvoda... moram pohvaliti biz mljekaru koja radi natprirodno dobre proizvode.
* nije sponzorirani članak, tor će me ubit :D svaka čast veroniki i njenim njedrima, ali ovo kick some serious ass. |
Citiraj:
Imam tu čast da sam zagorec :) i kaj sam odrasel na selu di smo imali 4,5 svinji, 2 krave i da ne nabrajam dalje. Onaj put ko dečec nisam cijenil čvarke odn kak mi zovemo cvirki :) ali s godinama postajemo pametniji :) Nego da se nadovežem na "šaku tog mixa u čvalje, komad luka i bogteveseli" :) Još bi spomenul dobro vinčeko pri kljeti i onda je to nirvana :) I recimo pravi domaći ljuti prezvušt, uh!! Fantazija! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
timater što sam na čič biču ostavio vremena :D :D :D
@max... prezvuršt dobar, taman kak veliš ljutkast... nema bolje stvarno. |
Suha domaća "Vegeta".
Sastojci, udjeli otprilike prema navedenom redoslijedu: ljupčac mrkva pesternak SADA SVE MANJE, ODNOSNO KAKO VAM ODGOVARA korabica celer (stabljika i list) peršin (stabljika i list) ljubičasti luk zelena paprika sol nešto malo ljuto? Sve se to smiksa, pa u onu sušilicu, ja sam na papir za pečenje pa u pećnicu na 50 cijelu noć. |
Citiraj:
Živio sam 7 godina u Vž, dobrog vina nisam pio. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Svi Varaždinci su "veliki znalci" i "stari pijanci", a pojma nemaju. Ima jako dobrog vina gore na sjeveru, samo ga treba naći, sve više je kvalitetnog vina. Noje sve manje (mada ja sam odrastao uz nju i meni je fina), sve se više nagrada kupi s kvalitetnim vinima, sve je manje obraslih gorica itd. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:24. |
|