PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Slusalice (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=45948)

DiRT 25.05.2011. 00:18

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 1913279)
Pogledaj na tržnici, član Doink The Clown ti prodaje headset.

Da, super su, no ipak bi iz dućana. :)

Citiraj:

Autor ukiy (Post 1913259)
Bez razmisljana, Sennheiser HD202!!! Za te pare neces doboto bolje...

Edit: Ups, vidim da trazis sa mikrofonom... U tom slucaju pokusat nac polovne Steelseries Siberia V2!

Gledao sam te Senn 202 i 203, čine mi se jako dobre, no stereo su i nemaju mikrofon, a htio bi slušalice koje sve živo imaju te da su jako dobre. Nemam baš trenutno novaca...zato je max 350 kn.

w0lfram_ 25.05.2011. 00:37

Citiraj:

Autor DiRT (Post 1913371)
Nemam baš trenutno novaca...zato je max 350 kn.

bas zbog toga bi triba ic na neke polovne, iskreno ne znam zasto se ljudi toliko boje kupovat polovne stvari s garancijom...

DiRT 25.05.2011. 00:54

Neznam ni ja. Primamljiva mi ponuda, no neznam baš. Tak i onak sam skoro sve pare spisko na Motorolu Defy. :)
I sluške nemaju garanciju (istekla je)...

fler 25.05.2011. 00:56

Citiraj:

Autor DiRT (Post 1913198)
Koje slusalice su najbolje do 350 kn, a da imaju jako dobar bass,dobar raspon frekvencije, veci SPL, kvalitetu izrade, opcenito kvaliteta za slusanje muzike i filmova (surround), da ne krce pri vecim glasnocama, te da sluze za gaming i imaju mikrofon.

sve to, al za 350 kuna?
teško.
ili skupi više para,
ili uzmi što god (ako) nađeš za tu cifru.

IMHO, bolje ćeš proći sa (donekle) kvalitetnijim stereo nego jeftinim 5.1 slušalicama.

DiRT 25.05.2011. 01:34

Ništa onda, morat ću opet pričekat, skupit pare i uzet neke prave i poštene sluške. Glupo mi je igrat neke igre na Logi Z-5500 jer mi je komp u jednom kutu sobe gdje je lijevi zvučnik, a zvučnici su namješteni za televizor i filmove, a i smetao bi ljudima oko sebe, pa čak i dalje. :)

Mad_Duke 25.05.2011. 01:43

Oj!

Moj ti je savjet da si prekrižiš sluške sa mikrofonom u startu. Rađe uzmi dobre sluške i neki desktop mikrofon. Pretpostavljam da buš tak i onak sjedio za stolom dok igraš, a dobit ćeš puno bolju kvalitetu zvuka ako izbaciš mikrofon iz kombinacije.

Nekad se isplati pričekati polovne. Ima dosta ekipe kaj se zaleti i kupi si dobre slušalice jer si zabriju da će im trebati pa onda ih imaju sve skupa manje od 24 sata na glavi u cijeloj godini. Takve sluške nerijetko idu i 20-50% jeftinije nego u dućanu.

DiRT 25.05.2011. 10:16

A neznam, budem pričekao i nadam se da će biti nešto dobro i očuvano. Ili možda čak skupim duplo više novaca. Imam neki stari desktop mikrofon, al mislim da je smeće, a slušalice su mi in ear od sony ericssona. Mislim dobro mi je ovako, dobro se čuje, ali nije to to. Mikrofon ni ne koristim, a slušalice su već starije i imaju produžni kabel pošto je original prekratak.
Gledao sam Creative Labs HS-950 i Sennheiser HD 202, no neznam dal su samo te ili postoji verzija II? Ljudi većinom hvale te hd 202 jer nema boljih za tu cijenu, a zvuk je super.

Mad_Duke 25.05.2011. 16:28

Bok ekipa! Imam jedno pitanje.

Znate kak imate one pilotske sluške kaj idu prek cijelog uha sa driverima koji su napravljeni da što bolje reproduciraju samo ljudsko govorno područje.

Mene zanima. Dal postoje neke bolje in-ear sluške za tak neš. Slušam fakat puno audio knjiga u zadnje vrijeme i super bi mi došlo kad bi dobio malo više na clarityu (a moraju biti in-ear). Poanta je kaj su mi se pohabale već HTC-ove sluške kaj sam dobio uz Desire i trebam kupit nove, pa bi htio tak neš.

U slučaju da uopće ne postoji tak neš, može preporuka nekog mid-rangea kaj se in-ear tiče.

Shockre 25.05.2011. 17:17

shure se215, oko 500kn su.

PointDexter 28.05.2011. 21:41

Može komentar na ove sluške.
http://www.pioneer.eu/eur/products/4...390/specs.html
Vidim da su vani preko 50$ dok su kod nas oko 200kn.
Uglavnom bitan mi je komfor i pristojna kvaliteta zvuka. Koristio bi ih za igranje i spajao na Asus Xonar DG sa integriranim amp-om.
:chears:

EDIT: Molio bi vas da me upozorite na neke "očite" nedostatke koje bi ove sluške mogle imati (konektori ili tako nešto) :D

ante2 02.06.2011. 20:17

Jel ima ko iskusta sa slusalicama "Turtle Beach" proizvođaca ?
http://www.turtlebeach.com/

Vidim da ih svi hvale po ugodnosti nosenja, a to je meni skoro pa najbitnije, jer imam relativno velike usi + naocale (reklibismo jelte klasicni geek) :smoke:

BojanZD 02.06.2011. 20:53

Citiraj:

Autor PointDexter (Post 1915653)
Uglavnom bitan mi je komfor i pristojna kvaliteta zvuka. Koristio bi ih za igranje i spajao na Asus Xonar DG sa integriranim amp-om.

EDIT: Molio bi vas da me upozorite na neke "očite" nedostatke koje bi ove sluške mogle imati (konektori ili tako nešto) :D

Baš sam i ja ovih dana gledao te slušalice-pa trebale bi bit udobne + što onaj mekani dio je od velura i nije onaj skaj/koža što bi moglo doprinjeti manjem znojenju.
Cijena također poštena, relativno OK osjetljivost- al moglo bi bolje, standard konektor..jedino zvuk, trebalo bi probat ako je moguće.:fiju:

georgy 05.06.2011. 19:53

Citiraj:

Autor PointDexter (Post 1915653)

Imam ih ja. :)
Jako sam zadovoljan, iako nisam neki audiofil pa to ne znači puno od mene... :D
Uglavnom, jedina mana (makar, možda je do mene- tj. mojih ušiju) je što ponekad osjetim na uhu onu plastiku iznad zvučnika (grill)- pošto je onaj mekani dio stvarno mekan i možda pretanak.
No, slušalice mi se čine jako laganima- tako da to meni skoro skroz poništava ovo gorenapisano.
Malo su vruće uši nakon duljeg nošenja, ali ništa više od bilo kojih drugih slušalica.
Sve u svemu, meni su super za te novce.

ShAd0w_dAnCeR 17.06.2011. 15:12

3.5mm slušalice za cirka 200kn, nije točno određen cijenovni prag, znači neki best buy, namjena je spajanje na iPhone... nije bitno kakvog oblika, samo da su "žičane" (da nisu headset)...

pljiz?

begi 01.07.2011. 23:45

Jako glasne slušalice

Navikao sam s vremena na vrijeme poslušati glasno muziku, ali trenutno mi je skuren zvučnik Pioner 300W. Interesuje me da li postoje slušalice koje daju veliku glasnoću , npr. kao ekvivalent 2x100W u sobi. Da li su proizvođači ograničeni nekim zakonima u vezi snage. Ako neko zna za neki model razumne cijene ove karakteristike, ne mora biti ekstra kvalitet. Sad koristim neke jeftikanere ali nisu loše. Primjetio sam da mi je audio kartica CMI 8738 mnogo glasnija od integruše sa MB.

syss 01.07.2011. 23:58

slušalice same po sebi nisu glasne... treba ti pojačalo za sluške i neke dj sluške koje trpe velike ulazne snage.

begi 02.07.2011. 01:11

Malo sam proguglao i našao ovaj model koji se navodno prodaje u dvije trgovine u Bihaću. Budem im pogledao cijenu danas:http://www.sony.ba/product/hps-extra...-dj/mdr-v700dj

begi 02.07.2011. 16:09

Bio u trgovinama, nema ovog modela. Vjerovatno će ove biti glasne, a i cijena paše:http://www.njuskalo.hr/slusalice/izv...-oglas-2503438

sample 18.07.2011. 22:26

razmisljao sam o kupnji hd555 vec dulje vrijeme i sad kad napokon imam love sluska nema nigdje za kupit!? barem nabava ne daje rezultate

sinisa1989 18.07.2011. 22:55

Probaj njih kontaktirat, pa ih upitaj da li je moguća narudžba.

fooK 19.07.2011. 12:01

Mozda kome pomogne oko in ear sluski. Htio sam te male sluske za gejming i ponukan ovim reviewom http://www.youtube.com/watch?v=D1HvN...e_gdata_player narucio sam ih sa ebaya jer su kod nas preskupe. Platio sam oko 100 i nes sitno kuna i vec koristim oko pola godine. Ocjena 5/5. Prezadovoljan. Od udobnosti do zvuka i izdrzljivosti. Uglavnom, probao sam svakakve takve modele, ali su mi ove tako dobre da sam sad nedavno narucio jos jedne za rezervu :D

lateralus_eye 27.07.2011. 10:42

jel tko ima priliku isprobati ove sluške:

http://www.ronis.hr/?akg/639/slusali...-390-nc/K390NC

http://www.ronis.hr/?akg/639/slusalice-akg-k-370/K370

http://www.ronis.hr/?sennheiser/191/...r-cx-880/CX880

http://www.ronis.hr/?sennheiser/191/...r-cx-870/CX870

čisto ukratko ako netko ima iskustva! hvala!

evo mali edit:

uzeo sam Sennheiser CX-880!

čitao recenzije. ljudi su zadovoljni. a kao prosječnom korisniku vjerujem da će biti i više nego dobre... javim dojmove!

sinisa1989 28.08.2011. 20:53

Što mislite o ovim slušalicama?
Namjena bi bila slušanje mjuze, gledanje filmova.

prt scr 28.08.2011. 21:40

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 1964170)
Što mislite o ovim slušalicama?
Namjena bi bila slušanje mjuze, gledanje filmova.

znam da su do nekih 500kn pa i više najbolje slušalice Grado sr60i,samo pojma nemam gdje ih kupiti

Zvone2772 28.08.2011. 21:57

Citiraj:

Autor prt scr (Post 1964194)
znam da su do nekih 500kn pa i više najbolje slušalice Grado sr60i,samo pojma nemam gdje ih kupiti

~600 kuna sam ih platio prije 1,5 godinu (nove) u dućanu Dobar Zvuk.
Preradovićeva 8 (Zagreb) 01 485 4297

Obavezno nazvati prije jer ja sam na jedvite jade uzeo zadnji par koji su imali.

@sinisa: mislim da sam ti odgovorio :D

sinisa1989 28.08.2011. 22:04

Citiraj:

Autor prt scr (Post 1964194)

Pa zar one ne koštaju više od 500 kn?

Astral 03.09.2011. 22:45

Evo priznajem nisam cito temu, mozda bi i naso odgovor na to sta trazim ali rade pitam jer je mozda malo specificno

Uglavnom imam doma Creative SBS 560 5.1 zvucnike sa kojima sam jako zadovoljan, ali na zalost nemam vise toliku slobodu da poglasnim koliko zelim kad god zelim pa bi neko rjesenje bila kupovina slusalica

Ono sta trazim su slusalice sa kojima bi imo osjecaj kao da pustam zvuk na zvucnicima, dakle kao da sam u sobi tj. da mi zvuk ne "lupa" na usi nego ko da je malo dalje od mene, ako znate na sta mislim...vjerojatno bi to mogle bit neke 5.1 slusalice?

Ono sta mi je bitno je da sto vjernije reproduciraju zvuk, nikakva profesionalna uporaba nego cisto npr za neku muziku tipa duboki basovi i cisti glas.

Nemam stvarno iskustva sa slusalicama pa ne znam, ali prilicno sam siguran da ne zelim one obicne male "in-ear" i slicno.

Cijena...sto manje naravno, ali da obavi posao kako spada, kupit cu ih jednom i ne namjeravam uskoro mijenjat tako da nebih volio pozaliti, pa nek bude i koju kunu vise ako se isplati

hvala

dejan08 05.09.2011. 09:12

Ima li netko prijedlog za slušalice do 600kn. Najviše slušam rock, volim da bas nije previše izražen, ali da se čuje.

SeaMan 05.09.2011. 14:29

Grado sr60! Ne traži dalje

syss 05.09.2011. 14:40

definitivno... tak i onak nemaju neku dubinu, ali zato imaju kick i neće krv na uši sa kreštećim snimkama kod mid i visokih.

Astral 07.09.2011. 11:30

Evo buduci da mi nitko nije dao nikakvu preporuku moro sam sam nesto potrazit, pa u skaldu sa mojim novcanim mogucnistima odabrat cu jedan od ovih modela. Da li bi plz mogli pomoc koji od njih da odaberem ili ako imate neki model u tom rangu drugi da mi preporucite, mogu i narucit sa ebaya do cca 200kn da me ne carine, a tolko mi je i budget. Hvala

Sennheiser HD 201

Pioneer SE-M285TV

Pioneer SE-M390

Sony MDR-ZX300B

Sony MDR-570LP/B

syss 07.09.2011. 12:28

za pioneer znam da sviraju iznad svoje cijene, sony rijetko kad briljira, a senn-ice nisam slušao.

zapravo ako te zanima ja ću se baš svojih pajonirki rješavati uskoro, to ove 285tv ali bez daljinca (mislim da su 280) pa zvekni pm ak te zanima ;)

alengrosevic 08.09.2011. 15:36

Sennheiser HD 201

Pioneer SE-M390

ja se dvoumim izmedju ovih dvije, uzeo bih sluske za svoj komp.
Koristio bi ih na Asus Xonar Essence STX zvucnoj kartici, pa me zanima koje bi biolje zvucale tj koje daju bolji i kalitetnijji zvuk?
Ne bih davao vise od 250 kn za slusalice, to mi je plafon do kojeg bih isao...

:fala:

housel 08.09.2011. 16:10

Sada imam HD 201 a prije sam imao Pionirke, vrlo slične tima što si naveo link.
Zvuk im je i jednima i drugima dosta sličan jedino što su Pionirke imale 5m kabela (taman do kuhinje, tj. frižidera :))
Ne znam da li baš moraju biti sluše ili može i headset no mogu ti iz prve ruke reći da su Plantronic 367 i udobnije i imaju bolji zvuk nego obe koje si naveo

alengrosevic 08.09.2011. 19:37

Citiraj:

Autor housel (Post 1972343)
Sada imam HD 201 a prije sam imao Pionirke, vrlo slične tima što si naveo link.
Zvuk im je i jednima i drugima dosta sličan jedino što su Pionirke imale 5m kabela (taman do kuhinje, tj. frižidera :))
Ne znam da li baš moraju biti sluše ili može i headset no mogu ti iz prve ruke reći da su Plantronic 367 i udobnije i imaju bolji zvuk nego obe koje si naveo

thnx na infu. Stvar je u tome sto ih ja mogu uzeti tu kod mene u Ck, pa je izbor paro na jednu od te dvije. Koje bi ti uzeo da moras birati (kao sto ja sad biram)? cijena im je gotovo identicna (10 kn su skuplje pioneer).

thnx!

Shaka111 08.09.2011. 19:52

ja bih isao na sennheiser...

housel 08.09.2011. 20:30

A nemam pojma, kažem, nisam baš te Pionirke isprobao nego one za koje sam naveo link. Ja osobno bi uzeo Pionirke, zbog trakice za samopodešavanje i zbog kabela sa samo jedne strane. Sennheise možda ima veći raspon frekvencija koje je sposoban prikazati no na tako maloj razlici u kvaliteti, pogotovo nakon dužeg slušanja, udobnost bi prevagnula.
Ako ih već možeš oboje vidjet, pogledaj i koje od njih imaju veće školjke, tj. u koje ti cijelo uho stane.

alengrosevic 08.09.2011. 20:49

evo sad sam po netu malo citao i ljudi kazu da pioneer ima odlican zvuk no kazu da je kvaliteta izrade dosta losa. Jedan korisnik kaze da mu je nakon 3 tjedna koristenja slusalica pukao onaj gore granicnik plasticni za glavu i da je sveopci dojam izrade dosta los.
S druge strane Sennheiser ima odlican zvuk, ljudi ga hvale da je za te novce definitivni best buy, no nekako mi ljepse izgledaju Pioneerke (a i zeni sto je vazan detalj :) )
Evo razmislim do sutra popodne i idem u kupnju. jedne od tih dvije ce biti sigurno. :goood:

Hvala na savjetima kolege!
:beer:

housel 08.09.2011. 20:55

Aj sretno s kupnjom, svakako navedi dojmove, pomoći će još nekome ;)

Jadran73 10.09.2011. 01:02

GENIUS Head Set HS-04V za cca80-95 kuna su odlicne ovo su mi druge u 4 godine (problem je sto se u prvima regulator za pojacavanje-smanjivanje zvuka nakon 3 godine "raspao"(citaj trebalo ga je pospricat s kontakt sprejom jer je sustao na jednom dijelu) i kabel je otvrdnuo oko doticnog regulatora pa sam kupio nove jer sam bio zadovoljan s njima (cijena,zvuk,mic..)

Razer Carcharias sam dobio prije par mjeseci i sluske su odlicne i za gaming i za slusanje mjuze ALI imam problem s mic-om kad preko TeamSpeak-a pricam ko iz "kante ili bureta" da pricam tako mi govore prijatelji sto s sluskama GENIUS Head Set HS-04V nisam imao.

Jel ima neko kakav prijedlog do cega je problem?
Kako sam sluske dobio,racuna nemam pa ih nemogu reklamirat :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:12.