![]() |
Tnx, al ne znam jel ce mi to uopce trebat. Naimekaj, prijatelj mi jutros javio da mu je stigla samo SIM kartica bez routera i ikakve obavijesti o razlogu neisporuke narucenog routera. Odbio je primit samo SIM karticu, pa od toga za sad izgleda nece biti nista...
|
Citiraj:
SIM za internet posvuda stigne odvojeno od routera. A s routerom stigne još jedan Simpa SIM. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Tako je meni je oboje došlo isti dan ali inače zna doći router par dana kasnije ako je potvrdio mailom doći će mu i router
|
A ništ onda, javio sam mu da pričeka još koji dan...
Bilo mu je čudno jer se email za potvrdu narudzbe odnosio samo na "Internet Posvuda" tarifu, a nigdje ni spomena o routeru. Inace, moze se taj router (B535-232) narucit u "Extreme Digital" za 655kn... Taj vjerojatno nije brandiran, pa je mozda i bolja opcija. |
Citiraj:
Upozorenje svima koji narucuju kod HT-a preko weba/telefona, provjerite dobro sto su vam poslali, prije nego preuzmete uredja, jer ocito se sluze obmanama i prodaju muda_pod_bubrege |
Meni su tako poslali Huawei sa baterijom, ne znam sad model. Maleni CAT4 uređaj za 99kn. Na kraju sam i njega uzeo jer imam i za hotspot use case. I skroz je dobar taj maleni 😀
Sent from my iPhone using Tapatalk |
To si od A1 dobio, koji točno model?
|
Od HT, ne znam model 😀
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Vidim da se dosta vas odlučuje za kupovinu routera B818-263. Testirao sam dva modela sa orginal Huawei FW https://i.imgur.com/TjjzDVZ.jpg
i DNA(Finski) FW https://i.imgur.com/byOjgKA.jpg . Sučelje DNA ima promjenu frekvencija i agregacija ,a orginal ima samo AUTO,3G i 4G. Oba FW rade podjednako testirana na A1 3CA zbroj pojedinačnih brzina na frekvencijama odgovara brzini na postavkama AUTO. Znači 3CA B1+B3+B20 radi. Tele2 takođe rade sve agregacije. HT HR e tu ima problema ne radi potpuno ni jedna agregacija bilo 2CA ili 5CA. Znači ne rade agregacije koje se vežu sa B3(1800Mhz). Primjer B1+B3 na HT HR je 3CA međutim router ima samo 2CA ne spaja 2CA na 1800 sa 2100 spoji samo jedan spektar(20 ili 10Mhz)od 1800 sa 2100. Tako da se ne može iskoristiti puni potencijal HT HR mreže koja je u tom trenutku sposobna dati. Evo i nove tablice agregacija https://i.imgur.com/cHbLCxi.jpg |
Ovaj Netgear M2 stvarno zvijer od rutera
|
lijepo i kosta, vidim 4200
|
Da Netgear M2 kao što ste rekli zvjerka! 818-263 na HT HR max 36MB/s ,a sa M2 56MB/s. Flagship router pa i takva cijena kao i kod flagship mobitela.
|
Koliko mu traje baterija? Ja imam HUAWEI E5885Ls-93a i on ima dosta dobru bateriju za ovaj tip uredjaja
|
Traje oko 35h
|
Citiraj:
Meni je npr. overkill takvo nešto za vikendicu (doma imam optiku), ali netko kome je mobilna mreža primarni pristup internetu i želi imati (ako ima mogućnosti) "4G optiku" njemu bi se ulog isplatio. Staviš ga na tavan, LAN kabel do nekog switcha i peglaj dalje. Samo je nebo granica ;) |
slazem se, samo onako.. mnogo je kume
|
.
Cijena na amazon.de 276 E ili kod nas 4200 kn Više neg duplo, mora se nešto i zaraditi. . |
Citiraj:
M1 je 276 M2 je 358 cini mi se |
Da 358 samo što još na to ide razlika u PDV od njemačkog koji je manji i šiping je nešto veći od 10 eura izađe oko 400eura i još konverzija u kn koje banka radi naravno ako ne ide sa deviznog računa plačanje.
|
pitanje
Citiraj:
Mozda glupo pitanje. Upravo mi je dosao taj B818-263 DNA brendirani. Koje bi postavke preporucio za A1, a koje za Tele2. Ili bolje da se ostavi na Auto? I btw jel moguce da mi se s njime digla brzina dl duplo (cak i 3x) na Tele2? Imao sam ZTE MF286 koji sam dobio od njih. |
boxer Ostavi na AUTO naravno da ti se podigla brzina jer ti je dostupna još jedna frekvencija 2100 ili 2600 a možda imaš sve tri. Isprobaj zadati pojedinačne frekvencije pa da vidiš DL na svakoj posebno.
|
Citiraj:
LTE2600 = No service LTE2100 = 4G 17.9/43 Mbit/s LTE1800 = 4G 4G 12.9/49.3 Mbit/s LTE900 = No service LTE800 = No service LTE700 = No service AUTO = 29.7/49.9 Mbit/s Izgleda da onaj cellmapper i nije bas mjerodavan. Za moju lokaciju na Tele2 kaze samo band 3. Kad mi prodje ugovor sa telcom probam A1. Trebao bi biti brzi. Thx :goood: |
Kod mene sve tri frekvencije Tele2 ali ne ide preko 150 i pojedinačno mjereno DL iznad 135 Mbps https://i.imgur.com/NCKer5m.jpg šteta:hitthewal:
|
Citiraj:
Lijepo, ja to ovdije mogu sanjati. Kod mene je bazna preopterecena. Na jednoj frekvenciji sam max imao 44Mbit u 3 ujutro, u doba najvece preopterecenosti pada ispod 10Mbit, nerijetko je oko 5. Sa B818 nadam se biti iznad 10 Mbit. Mislis da bi mi se isplatilo uloziti u vanjske antene? Ovo su mi signali: Code:
RSRQ |
SINR i RSRQ ovise i o opterečenosti mreže OK su ti ostali parametri. dobio bi bolji signal vanjskim antenama ali u tvom slučaji za DL možda koji Mbps možda....
|
@Nikox
Znas li mozda koji operater u prepaidu nudi Flat od 7 dana bez FUP-a? Je li to Bonbon mozda? Ima li neko drugi? Znas li za Bonbon koje frekvencije sve koriste i koji ruter bi bio za njih ok? |
Internet dan, svakih 24h 10kn ali ručno moraš aktivirati
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ogranicava li A1 LTE brzine na Tomato prepaidu? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Na kojoj mrezi bi ovaj moj radio najbolje? Evo sta kaze specs https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fa6b3336b0.jpg |
Citiraj:
Frekvencije naših operatera imaš na prvoj stranici ove teme otprilike 10 post. Taj tvoj mobile hotspot najbolje će raditi na operateru koji ima najmanje opterećenu mrežu jer što se tiće frekvencija i agregacija sve ok |
Jedna zanimljivost koja mi se upravo događa na vikendici - uzeli smo Internet po svuda kod HT-a i sve je uredno radilo do danas: na router su mi spojeni laptop, 3 mob, Amazon FireTV stick, tablet i interneta nema samo na mobitelima. Tablet, laptop, FireTV uredno svi rade. Brzina preko WiFi je skoro 60Mbit, 4G signal skoro full...
Jel moguće da blokiraju mob? Mislim, ništa apsolutno nije mijenjano na routeru ni na mob od prošlog vikenda a tada je sve uredno radilo i mob i ostali urešaji su imali interneta. |
Stavi fms.ht.hr
https://www.speedtest.net/android/6441517207.png |
@the chosen one
Koji bi to blokirali mobitele? Nema teorije da ih neko blokira, osim routera, a taj tek kad ga tako konfiguriras... Nesto ti se dogodilo u podesavanjima; postavi na routeru fiksne kanale za 2,4GHz i za 5GHz, pa onda probaj. Iskljuci za probu sve Firewall postavke... @Ag008, Da nema "fms.ht.hr" apn kako bi mu radili ostali uredjaji? |
Na routeru tabletu radi sa internet.ht.hr APN ,a za pojedine mobitele radi samo sa fms.ht.hr APN
|
Oces rec, da ako promjeni APN na routeru da ce mu sve proradit na mobitelima?
Iako kaze da nista nije mijenjano, pa pretpostavljam ni APN, a prije je sve radilo normalno... |
Da, apsolutno ništa nije mijenjano, sve je bilo kao i prije - uštekao router u struju i kifla :D
ali presmješno mi, 4 uređaja rade najnormalnije a samo mobiteli ne... Da mi je apn krivi pa onda ne bi imao neta ni na ostalim urešajima, kaj ne? Ma sad kad uhvatim vremena idem nabaciti call prema korisničkoj da vidim kako dišu |
To je uzaludno trosenje vremena ;)
Koji router koristis? |
Citiraj:
Laptop, FireTV i tablet uredno rade, a 4 mobitela ne :stoopid: Edit: router je ZTE MF 283+ |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:43. |