PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   T-Com MAXadsl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141082)

trouble 11.05.2010. 22:58

Citiraj:

Autor santos (Post 1642562)
skuzio... nekim blesavim cudom, dok ti se utorrent apdejtao, stavio ti je upload speed neki ful spori i time ti se automatski usporio i download... odi u opcije , setup guide i stavi upload speed konekcija 1 mbit, i brzina ce ti skocit odma :) a onda si u donjem desnom kutu smanjis upload po potrebi.

Boze moj,ovo nikad nisam cuo. Naime,na vijeke vjekova sam torrent drzao na 5kb/s ogranicen i nikad problema nije bilo :)

murina 11.05.2010. 23:07

Meni je pomoglo ovo gore! Hvala Santos!

@Trouble, nekad ti je ograničen download ako ti je prespor upload. Ne znam u kojim slučajevima

Sonic1984 11.05.2010. 23:37

Jeli je mozda netko saznao kad ce nesto i sto doc u ponudi u t-coma za produzenje ugovora? Kao sto je vec gori navedeno nemaju nista u ponudi vec jedno vrijeme.......

JuiceBox 12.05.2010. 20:37

Ja drzim upload 1 kb dok mi je download blizu 500 i nikad problema na t-comu.

brunex 21.05.2010. 13:03

ni ja nikakvih probljem, a od prvih dana sam na Adsl-u.

vjerojatno smo na dobrom mjestu :chears:

inače, trebali bismo napisati peticiju za povećanje brzine jer eto što radi B-Net :rtfm: ubili su nas sa cijenama i brzinom, a drugog izbora nemam osim ovih providera koji su t-com "ovisnici".

VoodooRain 21.05.2010. 13:45

a nemoze se uspoređivati b-net kablovina i t-govno zicno nikak al et jebiga i ja sam rob
t-govanaca sa nemogucnoscu prelazka na ista drugo zvao sam sve okolo i razgovarao sa drugim provajderima i jednostavno su mi rekli da nikada nece ni doci do mene jer zivim na perifariji truloga grada i jednostavno im se neisplati tako da mi nepreostaje nista drugo nego ostati na t-govancu skroz dok naprimjer tele2 ili vip drasticno nesmanji cijene bezicnoga neta da F naprijmer bude 100kn il tak nesto sto ce po meni najvjerojatnije biti u sljedecih 4-5g jel opasno su se poceli klat za bilo kakve pretplate

dugixy1 21.05.2010. 22:04

zbilja jadno od t-coma kao vlasnika velike večine žica u Hr da ga konkurencija koja plača najam tih žica šiša po svemu. daleko su najskuplji i imaće uskoro najsporiju osnovnu brzinu i oni još ništa ne najavljuju o bar podizanju brzina.

koristio sam njihove usluge godinama,čekao god dana bez ugovora da vidim hoće možda dignuti brzinu i ništa.
e sad sam ljepo prebacio sve na b-net ,imam 4 puta veću brzinu ,sve flat plus flat telefon . fixni mjesečni račun ako ne zovem mob mi je 240 kuna,bio bi 210 ali oni naplačuju modem 30 kuna.

znači uz sve ovo što sam nabroji račun će mi biti duplo manji.

t-comu odajem počašt što je uglavnom uvijek sve radilo ok i ako bih prijavio kvar već sljedeći dan su došli.

za sve drugo su katastrofa i samo gledaju da ti otmu što više para.

evo što znaći imati svoje kablove a ne zavisiti od t-coma.

h3lld 22.05.2010. 00:07

Citiraj:

Autor brunex (Post 1649140)
ni ja nikakvih probljem, a od prvih dana sam na Adsl-u.

vjerojatno smo na dobrom mjestu :chears:

inače, trebali bismo napisati peticiju za povećanje brzine jer eto što radi B-Net :rtfm: ubili su nas sa cijenama i brzinom, a drugog izbora nemam osim ovih providera koji su t-com "ovisnici".

Dok svi ne budu presli na optiku cisto sumnjam da ce biti povecanje brzina jer dosta velikom broju korisnika i ove brzine zadaju muke ( pogotovo u kombinaciji sa maxtvom ), jer zbog losih parica jednostavno i ova propusnost od 4mbita, pa dodaj na to jos 4-5mbita za maxtv, te bi bilo kakvo povecanje ubilo brzinu takvim korisnicima....

bez_panike 24.05.2010. 16:20

hoće ovi iz tcoma dijeliti nešto pametno za produljenje ugovora??......ističe mi za cca mjesec dana a u ponudi neki videonadzor i neka zaštita...bezvezarije

VoodooRain 24.05.2010. 17:10

pa da i ja se pitam i meni ce sada isteci uskoro ugovor sto je nije valjda da nema nikoga na forumu tko radi u T-u da nabaci nekakvu informaciju

viper 24.05.2010. 18:22

Citiraj:

Autor bez_panike (Post 1650866)
hoće ovi iz tcoma dijeliti nešto pametno za produljenje ugovora??......ističe mi za cca mjesec dana a u ponudi neki videonadzor i neka zaštita...bezvezarije

ja bi da pounde vece brzine ili flat umjesto start paketa:D

zgmmax 24.05.2010. 18:26

Radim ja u HT-u

radio sam i jedno vrijeme i u prodaji i cak niti oni ne znaju tocno kada ce ici neka akcija do jedno 2-3 dana prije pocetka akcije.

Vise nisam u tom sektoru pa ne znam vise niti za akcije kje ce ici.

A sada nekaj o paketima i njihovim cijenama.

Velika vecina vas ne zna da sve promijene koje bilo koji ISP, a ne sam HT zeli napraviti u svojim paketima bilo da poveca brzinu/pakete ili smanji cijenu istih taj zahtjev treba poslati HAKOM-u i onda on ili ga odobri ili ga ne odobri.

Posto je HT prejak na nasem trzistu i drzi gotovo 1,5 milijuna linija vecina zahtjeva HAKOMA bude odbijena sa razlogom da je ionako HT jak, a da jos poveca brzine/pakete ili spusti cijene istih bi bio jos jaci.

Pa radi konkurentnti trzista HT ima takve cijene jer je tak odlucila agencija.

http://www.poslovni.hr/111251.aspx

zadnje kaj ja znam je da je HAKOM zabranio daljnje spajanje korisnika na FTTH, kada se to sredi i kada pocne spajanje korisnika na FTTH koji je izgradjen ce sigurno doci novi paketi i nove brzine, a do onda se moramo strpiti i cekati

Optika

Sonic1984 24.05.2010. 20:37

Imeni istice brzo ugovor i ne namjeravam ga produzivat osim ako ne izbace nesto zanimljivo ....tipa neki hdd ili nesto drugo zanimljivo.....

John Creasy 25.05.2010. 00:01

Radim na helpdesku u osijeku, bit će neka akcija ovih dana, vidio sam najavu, al nisam točno zagledao šta će bit, nije me u tom trenu interesiralo :D.. Ugl, sutra sam tamo, pa ću pogledat.. Otprilike po sjećanju znam da će ta akcija bit do 7. mjeseca, al šta točno u ponudi jbg nezz.. Znam samo da više neće biti onog fotića, nego nešt drugo (ne video nadzor i to, što je netko spomenio par postova prije)

sh0kre 25.05.2010. 00:11

ovak, jedno pitanje... prije par mjeseci prijavio sam kvar u vezi pucanja veze, to se rjesilo na nacin da su mi sa 18mbit (1800kb/s je bila max brzina skidanja) spustili na 12.... Bitno je to da mi je prije na 16mbit sve radilo super..... Al eto oni me uvjeravaju da nemogu stavit na 16, i to sad zbog maxTV-a .... kojeg sam imao i prije a sve je radilo ok.... znaci tek kad bi njega otkazao bi mogao imat oko tih 16mbit, kolko to ima smisla ? jer ako nema jebat cu im sve po spisku

John Creasy 25.05.2010. 00:17

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 1651174)
ovak, jedno pitanje... prije par mjeseci prijavio sam kvar u vezi pucanja veze, to se rjesilo na nacin da su mi sa 18mbit (1800kb/s je bila max brzina skidanja) spustili na 12.... Bitno je to da mi je prije na 16mbit sve radilo super..... Al eto oni me uvjeravaju da nemogu stavit na 16, i to sad zbog maxTV-a .... kojeg sam imao i prije a sve je radilo ok.... znaci tek kad bi njega otkazao bi mogao imat oko tih 16mbit, kolko to ima smisla ? jer ako nema jebat cu im sve po spisku

Hrpa slučajeva bude da su ljudima spudtili brzinu s 4mbit na 2mbit (isto zbog pucanja veze), pa onda ljudi zovu, pa se prijavi i valjd im onda povise brzinu.. Ali ipak tu se radi o puno većoj brzini.. Tko će ga znat.. Pošalji mi korisničko ime na PM, pa ću prijavit to, da pogledaju što je s linijom, možd su nešt sjebali na centrali

sh0kre 25.05.2010. 00:36

tad je bio i covjek sa mjernim instrumentom kod mene doma, i dat mi je novi router, rezultat propusnosti je bio ako se dobro sjecam do 18mbit... Jednostavno znam da na 16mbit mora radit a oni me uvjeravaju u suprotno.... Da je mozda doslo do nekog preopterecenja linije, da je to vezano uz maxtv.... sam znam da od tog dana imam manju brzinu i od onih nekadasnjih 16mbit (+maxtv) kad je sve super radilo

h3lld 25.05.2010. 00:38

gle, i da ti je propusnost linije 18mbit, ti bi max od toga mogao imati 13-13.5mbita za adsl, ostalo maxtv uzima... tako da 16mbita za adsl cisto je nerealno za tu propusnost...

John Creasy 25.05.2010. 00:43

Citiraj:

Autor h3lld (Post 1651190)
gle, i da ti je propusnost linije 18mbit, ti bi max od toga mogao imati 13-13.5mbita za adsl, ostalo maxtv uzima... tako da 16mbita za adsl cisto je nerealno za tu propusnost...

To stoji, na maxtv ode oko 5mbit-a..

sh0kre 25.05.2010. 00:44

i kad ugasim maxtv ista je brzina... uglavnom dok je doslo ono povecanje do 20mbit ja sam skidao sa oko 1800-1900kb/s ali uz pucanje veze.... dok im je max brzina bila 16mbit, sa oko 1600kb/s bez problema i gledao maxtv bez problema.... u tom je caka.... Tak da mislim da je nes drugo po srijedi, a ne da je odjednom propusnost veze oslabila

h3lld 25.05.2010. 00:48

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 1651197)
i kad ugasim maxtv ista je brzina... uglavnom dok je doslo ono povecanje do 20mbit ja sam skidao sa oko 1800-1900kb/s ali uz pucanje veze.... dok im je max brzina bila 16mbit, ja sam skidao sa oko 1600kb/s bez problema i gledao maxtv bez problema.... u tom je problem.... Tak da mislim da je nes drugo po srijedi, a ne da je odjednom propusnost veze oslabila

Gle, nema tu veze gasio ti maxtv ili ne, oni ti na dslamu tu brzinu odvoje prema VPI/VCI kanalima, tako da ti po kanalu puste odvojeno ( ergo u routeru odvojeni portovi Internet/IPTV).

Sto se tice da je oslabila propusnost to je dosta realna situacija, sve ovisi jer imas podzemne ili nadzemne vodove, jesu ti kucne instalacije ok ( da ne dolazi do oksidacije, lomova kablova itd, pa razvodna kutija ), sve se to mora uzeti u obzir, jos i kad se brzina nateze do same granice propusnosti naravno da dolazi do pucanja.

Moj savjet ti je ako si vec na 20mbita, spusti se na 10mbita, placaj manje, skidaj sa oko 1250KB/s i budi sretan jer vecina ljudi ima problema i sa onih 4mbita...

John Creasy 25.05.2010. 00:48

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 1651197)
i kad ugasim maxtv ista je brzina... uglavnom dok je doslo ono povecanje do 20mbit ja sam skidao sa oko 1800-1900kb/s ali uz pucanje veze.... dok im je max brzina bila 16mbit, ja sam skidao sa oko 1600kb/s bez problema i gledao maxtv bez problema.... u tom je caka.... Tak da mislim da je nes drugo po srijedi, a ne da je odjednom propusnost veze oslabila

Možda linija jednostavno nije mogla izdržati takvo opterećenje pa ti je pucala veza..

sh0kre 25.05.2010. 00:59

Citiraj:

Autor h3lld (Post 1651201)
Gle, nema tu veze gasio ti maxtv ili ne, oni ti na dslamu tu brzinu odvoje prema VPI/VCI kanalima, tako da ti po kanalu puste odvojeno ( ergo u routeru odvojeni portovi Internet/IPTV).

Sto se tice da je oslabila propusnost to je dosta realna situacija, sve ovisi jer imas podzemne ili nadzemne vodove, jesu ti kucne instalacije ok ( da ne dolazi do oksidacije, lomova kablova itd, pa razvodna kutija ), sve se to mora uzeti u obzir, jos i kad se brzina nateze do same granice propusnosti naravno da dolazi do pucanja.

Moj savjet ti je ako si vec na 20mbita, spusti se na 10mbita, placaj manje, skidaj sa oko 1250KB/s i budi sretan jer vecina ljudi ima problema i sa onih 4mbita...

vjerojatno ce tak i bit!
Citiraj:

Autor John Creasy (Post 1651202)
Možda linija jednostavno nije mogla izdržati takvo opterećenje pa ti je pucala veza..

nije mogla izdrzati na 1800-1900kb/s ... al prije je izdrzavala bez problema na 1600-1700kb/s... jedino ako nije ovo sto h3lld kaže.... makar nekako mi malo vjerojatno zvuci, jer sam oko godinu i pol dana imao 16 bez ikakvih problema, i onda ovi povecaju i cap - problemi, i umjesto da stave na prijasnjih 16 kad je radilo sve ok, oni stave na 12.... al ko bi ga znao

edit: i da ovak usputno pitam.... imali kakvih saznanja o tcomovoj optici?

John Creasy 25.05.2010. 01:04

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 1651210)
vjerojatno ce tak i bit!
nije mogla izdrzati na 1800-1900kb/s ... al prije je izdrzavala bez problema na 1600-1700kb/s... jedino ako nije ovo sto h3lld kaže....

Tih ~1600kb/s ti je taman nekih 13mbit, kad na tih 13mbit zbrojiš ono što ode na maxtv, nekih 5mbit, ispadne taman ukupna propusnost tvoje linije.. Što je na kraju uredu, i sve štima.. I da, slažem se s h3lld, prebaci se na 10mbit brzinu, jer ovako plaćaš 20mbita, a dobiješ puno bliže 10mbit, neisplati ti se (financijski)

h3lld 25.05.2010. 01:14

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 1651210)

edit: i da ovak usputno pitam.... imali kakvih saznanja o tcomovoj optici?

zasad je na hold zbog HAKOMA ( par postova iznad objasnjeno ), ne brini se cim budes imao mogucnosti netko ce te s odjela prodaje vec zvati i ponuditi ti...

sh0kre 25.05.2010. 01:15

ja sam zabrijo da imam 12mbit, jer sam skidao sa 1250kb/s prosjek... a pipa i novcanik nepotrebno odvrnuti na 20 :hitthewal: hvala decki!

Citiraj:

Autor h3lld (Post 1651213)
zasad je na hold zbog HAKOMA ( par postova iznad objasnjeno ), ne brini se cim budes imao mogucnosti netko ce te s odjela prodaje vec zvati i ponuditi ti...

e taj dan se ceka! ćest. na 1000om postu :)

dugixy1 25.05.2010. 01:59

ja ne kužim pa zbog tog hackoma najviše trpe građani. sad mi zbog njih nemožemo ići na bolje i brže.t-com ionako iznajmljuje svoje kablove tako da i konkurencija može spusti cijene kad i oni ili dati veće brzine.

nakraju pa koje je tu riješenje za budučnost??? ja bi rekao da drugi vuku žice ko ludi al sve stoji. po toj logici možemo dovijeka čekati da dozvole t-comu da digne brzine ,jer konkurencija ništa ne radi ili jako malo, osim b-neta koji je pak kablovski ali već sad je duplo jeftiniji i brži od t-com. još će i njih taj hackom da zaustavi!!¨

ja sam zbog toga prešao na b-net a bio sam godinama na t-com al su bogme pretjerali,ništa na bolje nejde već dugo. imaju serče da b-net nije svugdje dostupan.

Sonic1984 25.05.2010. 16:43

Citiraj:

Autor dugixy1 (Post 1651224)
imaju serče da b-net nije svugdje dostupan.

Ovo se u potpunosti slazem sa tobom. A ima i onih koji imaju mogucnost ali im se jednostavno ne da za 50-100kn ustede jer im ne znaci puno a i ''vjerni'' su t-comu ko zna iz kojih razloga.... Satrat ce njih b.net jer dovoljno je da je dostupan u 3-4najveca grada u HR i to je vec pola stanovnistva HR sto znaci da dosta velik dio kolaca ce pripast upravo njima jer kako stvari stoje ljudi masovno bize na b.net. A gledajuci sa druge strane mislim da t-com ima prevelik utjecaj i monopol da ih nekakva agencija sprijeci u danjem dizanju brzina ili spustanju cijena.....kao sto je jedan clan gore vec napisao treba se slat zahtjev koji mora bit odobren.....ali kao sto rekoh prejak utjecaj imaju pa ce oni to rijesiti sa doticnom agencijom kao sto se i vecina stari u nas rijesava - kovertom:fiju:

viper 25.05.2010. 16:50

Citiraj:

Autor Sonic1984 (Post 1651618)
Ovo se u potpunosti slazem sa tobom. A ima i onih koji imaju mogucnost ali im se jednostavno ne da za 50-100kn ustede jer im ne znaci puno a i ''vjerni'' su t-comu ko zna iz kojih razloga.... Satrat ce njih b.net jer dovoljno je da je dostupan u 3-4najveca grada u HR i to je vec pola stanovnistva HR sto znaci da dosta velik dio kolaca ce pripast upravo njima jer kako stvari stoje ljudi masovno bize na b.net. A gledajuci sa druge strane mislim da t-com ima prevelik utjecaj i monopol da ih nekakva agencija sprijeci u danjem dizanju brzina ili spustanju cijena.....kao sto je jedan clan gore vec napisao treba se slat zahtjev koji mora bit odobren.....ali kao sto rekoh prejak utjecaj imaju pa ce oni to rijesiti sa doticnom agencijom kao se i vecina stari u nas rijesava - kovertom:fiju:

riječi ti se pozlatile, iz tvojih usta u mudrinićeve uši :D

h3lld 25.05.2010. 19:24

Citiraj:

Autor Sonic1984 (Post 1651618)
Ovo se u potpunosti slazem sa tobom. A ima i onih koji imaju mogucnost ali im se jednostavno ne da za 50-100kn ustede jer im ne znaci puno a i ''vjerni'' su t-comu ko zna iz kojih razloga.... Satrat ce njih b.net jer dovoljno je da je dostupan u 3-4najveca grada u HR i to je vec pola stanovnistva HR sto znaci da dosta velik dio kolaca ce pripast upravo njima jer kako stvari stoje ljudi masovno bize na b.net. A gledajuci sa druge strane mislim da t-com ima prevelik utjecaj i monopol da ih nekakva agencija sprijeci u danjem dizanju brzina ili spustanju cijena.....kao sto je jedan clan gore vec napisao treba se slat zahtjev koji mora bit odobren.....ali kao sto rekoh prejak utjecaj imaju pa ce oni to rijesiti sa doticnom agencijom kao sto se i vecina stari u nas rijesava - kovertom:fiju:

Ok, ne branim t-com ( stovise :p ), ali to je malo previse wishfull thinking s tvoje strane ... uglavnom, ako si citao kad zombixov blog dok je bio u full zamahu shvatio bi kako stvari stoje na nasem trzistu, tko sta odredjuje i slicno. Nije to samo tako da se nekom prdne da spusti/digne cijene itd, i to je tako. Sve to ide kroz regulative za monopol, konkurentnost bla bla bla...

A i moras uzeti u obzir infrastrukturu na kojoj je t-com...

Uglavnom, ne nadajte se u iducih par godina nicemu revolucionarnom na nasem ISP trzistu sto se tice pada cijena itd, pogotovo ne od t-coma, a sto se tice brzina, dok krene full FTTH onda ce se odvojiti brzine na optici i na bakru pa ce se i placati prema tome...

Sonic1984 25.05.2010. 19:46

Ma dobro, nisam bas doslovno mislio da se bas tako odvijaju stvari ali takodjer ne vjerujem ni da se odvijaju strogo zakonski po psu kao sto neki misle ili bi zeljeli mislit... Politika itekako ima svoje prste u svemu pa tako i u ovome....tako kad nekome/vecini bude odgovaralo malo drugacije... stvari ce se odvijati mnogo brze nego kad nekima ne odgovara.....nemojmo se zavaravat da razne agencije su itekako pod raznim pritiscima sa ove ili one strane (da ne nabrajam) i da se u vecini slucajeva ne mogu odhrvati doticnih bez nekih posljedica za njih (agencije)

sh0kre 30.05.2010. 04:16

Citiraj:

Autor h3lld (Post 1651201)

evo dokaz da ima, sa ugasenim maxtv-om
http://www.speedtest.net/result/830402554.png

upaljen:
http://www.speedtest.net/result/830404090.png

@John Creasy
ipak su bile neke smetnje na centrali ili di vec, uglavnom to su otklonili i brzina je sad kak spada

Sonic1984 31.05.2010. 17:14

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 1651172)
Radim na helpdesku u osijeku, bit će neka akcija ovih dana, vidio sam najavu, al nisam točno zagledao šta će bit, nije me u tom trenu interesiralo :D.. Ugl, sutra sam tamo, pa ću pogledat.. Otprilike po sjećanju znam da će ta akcija bit do 7. mjeseca, al šta točno u ponudi jbg nezz.. Znam samo da više neće biti onog fotića, nego nešt drugo (ne video nadzor i to, što je netko spomenio par postova prije)

Jesi li saznao mozda sta ce se dijeliti za produzivanje ugovora?

bez_panike 31.05.2010. 17:15

upravo to i mene zanima.i dalje stoji ono isto ponuđeno.nisam primjetio promjene

imaticx 01.06.2010. 10:02

evo od danas Verbatim prijenosni diska od 320 GB

http://www.t-com.hr/privatni/interne...nosti-disk.asp

a uz njega mozete odabrati i mobilni internet

http://www.t-com.hr/privatni/interne...i-internet.asp

Ati freak 01.06.2010. 12:11

Citiraj:

Autor imaticx (Post 1657031)
evo od danas Verbatim prijenosni diska od 320 GB

http://www.t-com.hr/privatni/interne...nosti-disk.asp

a uz njega mozete odabrati i mobilni internet

http://www.t-com.hr/privatni/interne...i-internet.asp

Produljio za disk :P i još piknuo 12mjeseci flata za 20 kn manju cijenu....

Hvala na info-u... :)

kladivec 01.06.2010. 14:55

ima li tko kakve informacije o ovom disku, tj. ako ga netko koristi, kakav se pokazao?

Ati freak 01.06.2010. 14:57

Citiraj:

Autor kladivec (Post 1657350)
ima li tko kakve informacije o ovom disku, tj. ako ga netko koristi, kakav se pokazao?

Pa i da je neznam kakav boli me k** kad je za 1 kunu.... :lol2:

makar mislim da ce biti ovaj : http://www.verbatim-europe.co.uk/en_...0gb_22153.html

max ovaj

http://www.verbatim-europe.co.uk/en_...0gb_17741.html

kladivec 01.06.2010. 14:58

ma imaš ti prav!!

Ati freak 01.06.2010. 15:00

Citiraj:

Autor kladivec (Post 1657357)
ma imaš ti prav!!

Rađe ga uzmi dok ih još imaju... i drži se one poslovice " bolje vrabac u ruci , nego golub na grani ;) "

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:17.