![]() |
A baš gledam da članak ima 639 komentara, teško ću sad pronaći, ali sam svojevremeno pročitao sve autorove komentare i preveo najvažnije u Google Keep, tako da sad imam checklistu sa svim postavkama i objašnjenjima. Među njima je i ovo objašnjenje za VSync OFF.
Citiraj:
|
Što se tiče vsync off vs on sa Gsyncom, vsync on daje malo veći input lag, ali i bolji frame pacing. Najbolje isprobati obje solucije.
@Neo-ST za provjerit je li radi Gsync probaj ovu opciju https://i.imgur.com/PrCuCFn.png Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
A korištenje kojekavih programa za FPS koristim samo ako mi FPS prelazi 146, pa da ih ograničim na mogučnosti monitora, dok su ispod gornje granice ja razliku ne vidim. |
Citiraj:
|
Tako je, Gsync ima raspon unutar kojeg radi. Izvan tog raspona nije aktivan.
|
Citiraj:
|
Ovo sve navedeno veze sa syncom nema. Naime mozda sam ja u krivu no ja imam potpuno razlicita iskustva.
Znaci ukljuciti G-sync u nvidia control panelu i onda udem u game i nema bas nikakve razlike sve dok ne upalim v-sync. Znaci kad je v-sync upaljen u game, sinkronizirat ce fps i hz, a g-sync ce odraditi posao da smanjuje hz ukoliko fps pada. Ovo kako tu navodite da se fps limitira i ugasi v-sync u igri, to onda ne radi nikakvu sinkronizaciju. |
Vsync ako se upali u igri onda sinka igru na fiksnu frekvenciju monitora, na koliko je specificiran, unosi input lag i trzanje ako igra padne ispod granice fpsa/hza ekrana. Ima i adaptiv sync koji se gasi ako igra pada ispod tog fpsa, ili fast sync koji opet nosi svoje probleme.
Da bi gsync i free sync radio ne pališ vsync u igri nego ograničiš maksimalni fps u igri na jedan manje od max koliko monitor podržava herca. Npr. moj monitor podržava do max 75 hza. Ograniči sve igre na max 74 fpsa i gsync-freesync radi uredno u rasponu od 42-74 hza/fpsa. Ako imaš više od 75 fpsa normalno da vidiš trganje ekrana, ili manje od 42. |
Citiraj:
A sad imam setup sa 3 g-sync monitora i svaki solo radi super, ali kad ih koristim sva 3 u surround modu jer mi tako jedino i trebaju, g-sync ne radi posao jer vidim da su monitori uvijek na 165 hz i sta god da im radim ne padaju osim ako manualno stavim na manje hz... |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Uglavnom, freesync monitor sa upaljenim g-sync je radio, kad smanjis fps u game, smanji se i hz (vidljivo kad otvoris menu od monitora) ali samo ako je v-sync ukljucen u igri. Ako nije, hz ne pada kad fps pada sto znaci da gsync ne radi.
Sad sam napravio upgrade na g-sync monitore i sad ne radi nikako. Isprobao sve opcije u nvidia control panelu i ingame, kakvi god fps bili, monitor stoji na 165 hz i ne mice se, a isto je opisao i covjek u prvom postu... Dobro ti govoris da v-sync treba izbjegavati i koristiti frame limiter, ali u tom slucaju hz ne prati fps nego ostaje na max. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Benq 2411zxl ne može na 144hz
Imam problem s dotičnim monitorom i nvidia 1660ti. Pošto je spojen preko HDMI ide samo na 60hz, a grafička nema DVI pa ne mogu staviti na 144hz. Kako da nparvim da monitor radi na 144hz? Koji adapter da kupim i gdje?
|
mislim da ti treba DP kabal, a ne DVI.
Bar je kod mene tako :D |
Nema DP port, ima samo HDMI i DVI zato i pitam ako ima neko riješenje.
|
https://www.amazon.ca/dp/B00HJZQGVQ/...889ASE6S&psc=0
mozda ovakvo šta? |
Da, to je preskupo, bolje kupiti drugi monitor.
|
Citiraj:
|
Monitor nema DP, a grafička nema DVI. Preko HDMI se ne može dobiti 144hz, dok preko DVI može. Razmišljao sam da bi možda HDMI 2.0 mogao podržavati 144hz.
|
Citiraj:
https://www.gainward.com/main/vgapro...tab=gy&lang=en https://www.gainward.com/main/vgapro...tab=gy&lang=en To se može izvesti vjerojatno uz 0kn troškova. ili prodati svoju pa kupiti navedenu. Ali opet, ove kartice preko DVI podržavaju max DVI-D : (max. resolution) 2560x1600@60Hz, pa je pitanje koliko mogu na 1080p (pretpostavljam da je to reza tog Benqa) Naravno, uz pretpostavku da želiš zadržati postojeći monitor |
Ekrani s DP-om na 144Hz su sad valjda 200 EUR, jeftinije je uzet novi dobar ekran a taj stavit sa strane kao drugi :)
|
Ne zvuci obecavajuce
https://www.reddit.com/r/nvidia/comm...adapter_144hz/ Il trejdaj sa nekim 1660 sa dvi uz tvoju nadoplatu ako koja dobra dusa pristane |
1 privitaka
Uh sta sve covjek nece procitati xD
Tebe nesto drugo muci. Ako imas orginal HDMI kabel od monitora i ako si spojen na tu grafulju, to mora raditi. Spusti se za pocetak malo dole na postavkama , npr pod PC u nvidia driverima ja moram podesiti svoje monitore, jer one prve postavke pod ultra HD ne nude vise od 60hz.. HDMI npr. vrlo rasireni 1.4 standard sto vecina ljudi imaju i na grafickim karticama i na monitorima pa i takve kabele mogu najcesce kupiti u ducanu, prenosi 1920 x 1080 na 144Hz Više info u tabeli prilogu.. |
Osim sta ne moze sa HDMI 144Hz. Moze 120Hz AKO ima odlican kabel s kojim ce to moc progurat.
|
LoL
Nije mi jasno ovo, znaci da je proizvodjac napravio monitor koji moze raditi na 144hz, ali ipak "ne može" jer ima samo hdmi i još neke starije ulaze? LoL :D . Stvarno bi to bio zaj da je istina :D Klikni gore post iznad pa pogledaj tablicu molim te ... Sve jasno piše. Moj ide na HDMI i na 240hz , pronadji kako? ;) |
Zato ima DVI.
Ja jos nisan u zivotu srea nekoga tko je na HDMIu i na 240Hz. Znam da po speckama moze, ali nisam dozivija. :) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:31. |