![]() |
@win32 - ja voltazu pratim sa everestom, pa probaj snjim
|
Evo i SS na 1.75 http://www.imagesforme.com/show.php/...CPUSUPERPI.jpg
|
Eto ja mog X4 955BE i plocu kužim sve više. :goood:
Prvo ga nisam uspio ustabilit ispod 1.45V za taj takt. Dok nisam skužio da mu treba podic NB napon i NB vid napon za taj ili veci takt ali smanjit vcore. Tak da ga sad upravo testiram sa 1.375V u biosu što nakon dropa padne na 1.360V. Sad se mogu bacat na vece taktove ili manje voltaže :D Eto slikice zasad stabilnog :D http://www.imagesforme.com/out.php/t674966_3.6ghz.jpg |
A na kolko si stavil NB i NB VID napone?
|
Citiraj:
Uglavnom NB frekvencija na 2400mhz (X12) Upravo ga testiram sa 1.35V (stock) i izgleda stabilan zasad (5 minuta linX all) Dakle puno je toga oko NB i NB vid. Prije toga nisam to toliko diro al izgleda da je potrebno. Cito na njemackom forumu (Hardwareluxx.de) baš u threadu o mojoj maticnoj i te podatke sam tamo našo. Vidjet cu tocne postavke kad restartam pa cu ih postat ovdje Eto nakon restarta samo za tebe cak i sliko bios ;) http://www.imagesforme.com/out.php/t675064_IMG1326.JPG to su postavke na kojima je stabilan zasad bio. Sad moram opet pokrenut linX |
Ja sam svoju 810-tku natjerao na 3.4ghz uz napon od 1.264(u biosu 1.275), jako mala voltaza za ovako veliku frekvenciju, cpu je stabilan u igrama i occt-u. Evo vam link na validaciju LINK
|
@Danc: jesi probo?
Prije su mi te vrijednosti bile manje pa je tražio više Vcore da bude stabilan. Ovako traži manje. Jes da je blesavo al tako je. :D |
Luxx.. kakvo je stanje sa NB i HT link frekvencijom na UD4P ? Jesi pokušavao tjerat ?
Na M3A78-T sam uspio nagurat 2.6GHz za NB i 2.8GHz HT Link stabilno za AM3 bench. U pitanju je bila integrirana grafička još, te 940BE. |
Citiraj:
HT link nisam probao iznad 2ghz. Budem se malo pozabavio time. Upravo sam probao sa 1.30V za 3.6ghz al ipak mu je premalo. Ma dobro je i ovak. Stock Vcore za 3.6ghz je cist ok :D |
Ajd poguraj to, dobio sam i ja neki dan 3.6GHz stabilno sa 1.35V na 940BE :)
Pokušaj 3.8GHz 1.4V ;) |
Citiraj:
možda bi mu mrvicu više bilo dovoljno. nisam više imo volje petljat |
Citiraj:
A kolko si max dobil na 955 BE, si probal nać max takt kolko ti dopušta kuler? |
Nisam još.
Zasad još petljam sa hladnjakom. Uglavnom treba ga dobit da jace stisne procesor pa su temperature manje. Dakle petljam sa razlicitim plocicama da pojacam pritisak. Zasad sam dobro u trci. Idle:36 Load:56-58 imam još 2 plocice za probat pa kad nađem najbolju onda cu se bacit na max oc. Dosad sam mislio da mu treba dizat Vcore a NB netreba pošto ga dižem preko multija. Jebiga zajeb. Ipak treba i to dizat. Mislim da sam ga vec jednom imo preko 4ghz al se srušio. Budem malo petljo ovih dana pa javim. Uglavnom probaj to sa NB naponima. |
Evo moje postavke! Napon na CPU je 1.38V a ostalo se vidi.
http://www.imagesforme.com/out.php/t...0920091563.jpg Probaj ti sa OCCT testirat pa onda reci dal je stabilan, :) |
Kakav stojite sa temp chipseta?
Moj se pri defaultnoj voltaži na ovoj novoj DFIovki iz siga grije do 65°C šta mi je sve samo ne drago:) |
Citiraj:
Al mogu probat nije frka. Citiraj:
Dobro provjetreno kucište ;) |
S tim se ne brinam, everest mi pokaziva 40-45°C a na prst je vruč nije da se može opeći al je vruč....oko 55°C po mojem prstomjeru. Al to se ionak smije grijati tak da me to ane dira.
@LUXX - eto nejde na 1.38V , sad je na 1.408V kaj je i def, radi na 3.62GHz, ja super zadovoljan, ne grije se više od 58°C HTlink 2322MHz tolko i NB frekvencija. Jebga tvoj je BE pa nemoraš dizat FSB, to je isto +. |
Citiraj:
|
Citiraj:
al nema veze. i to nije puno za amd. |
Praf za praf neznam, znam da kad je na NORMAL da mi baca kao def 1.408. Pa sam zato rekel def, valjda ploča zna :) . Al kad vidim da na njihovoj stranici vele da se smije do 1.5V onda ovo nije ni blizu strašnog, čak ak oni vele 1.5V znači da do 1.55V ide bez brige :), samo ko bi to držal na zraku !?
|
sranje je kaj je preporuceno da ne pređe 62 stupnja kolko sam cito.
E to je problem. Da je bar 70 onda ajd. Ovak mi je malo blesavo. Mada još nisam cul da je nekom crko zato što je prešo 62 stupnja al eto |
:) Da to je i meni čudno, na C2D je 74°C a na amd-u di je poznato da se više grije mora biti manja temp, mislim svašta!
|
ma ko bi ga znal.
Uglavnom više me ne brinu temperature. Pa to bi mi bil prvi proc koji mi je pregorel na dozvoljenoj vcore :) dok je on stabilan i ne ruši se sve 5 A i poznato je kak su AMD senzori precizni hahaha Jebote primjetiš da samo nas 2 ovdje razgovaramo/tipkamo? Da nebumo još pobrali bananu zbog chata |
Citiraj:
|
imaš sliku postavki biosa?
Možda se nešto izmisli. |
|
Pa digni NB voltage control i NB vid.
NB voltage control probaj na 1.20V NB vid na 1.30. I CPU stavi ili na normal ili povisi. Po slici ti dobiva samo 1.20V Stavi na 1.35 pa probaj dizat |
Citiraj:
Sutra cu ga stavit na 1.35 pa cu vidit dokle ide, nadam se da ce ici kao i tvoj |
Eto pošto sam mog X4 ipak prodo uzo sam danas odma drugog.
Naravno ne X4 nego X2 550BE. Hmm Zasad me nije razocaro. Otkljucao sam ga odma i nafrljio množiteljom na 3.6ghz sa 1.360V I zasad se cini stabilnim :goood: Uglavnom everest veli da su jezgre na 0 stupnjeva :stoopid: Jebiga TRUE je ipak najbolji hladnjak :D Uglavnom temperatura pod CPU veli 55 stupnjeva pod loadom. Idle još nisam ocito :D Kao dualac još nisam probao kolko ide. A i kaj ce mi kad je Quadonja bolji :goood: Vidi pikčr http://www.imagesforme.com/out.php/t676740_x2TOx4.jpg |
Fin primjerak si upuco LUXX, svaka čast.
Kakve perfomanse postize? Jeli brži od stock Phenom II 955? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:47. |