![]() |
|
Citiraj:
|
panorama... dobio sam kanticu neupitno dobrog graha rađenog u golemoj porciji i ne želivši ga požderat odjednom odlučio ga pomiješati sa tjesteninom koju sam već imao i onda sam u šolju stavio šačicu suhih vrganja i prelio šefljom vrele juhe od domaćeg piceka i grincajga, malo pustio, dodao malo domaće slatke paprike iz baranje i malo chillija pa sve skupa promiješao (solo grah je bio dosta gust tak da je ovo bilo taman).
kakvi okusi jeseni <3 |
Citiraj:
|
kakav je burger u rougemarinu?
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
Citiraj:
Kako da ju nagovorin na lignju? Čak je bila druga originalna tema mislim, par godina prije te. |
Citiraj:
Ja sam danas kuhal do maksimima, na poslu ričet sa špekom i povrćem, doma za ručak rižoto s tri vrste gljiva a usput sam za sutra skuhal sekeli, treba i to kiselo zelje polako uvoditi u raspored... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
https://thumb.ibb.co/cTb0GR/IMG_20171022_084249.jpg
Igram se par mjeseci sa starterom za sourdough, ovaj gore kruh je 99% integralno brašno, poslje ovog nema polubijeli od mlinara ili slanac...gamechanger. Ispao je točno kako sam planirao. :D https://thumb.ibb.co/mEXki6/IMG_20171024_122829.jpg Ovo je jutros upecano, udario integralnu rižu sa strane i nema dalje. |
Citiraj:
lijepo i zdravo. cjelovito brašno je toliko ukusnije. |
|
sekeli je ipak pao neki dan... domaći luk, igomat svinjski but (44kn/kg) i ajde neko kupovno zelje (kisko) koje je ispalo totalno oke, na igomat masti i sa onom fenomenalnom baranjskom paprikom.
koštao je ruku i nogu sve skupa, ali smo napravili u golemoj količini i bolji nisam jeo u životu ;) btw. samo udri blekšmek :D |
Citiraj:
|
e vidiš, vidiš... ja obično stavim kombinaciju mljevenog šarenog i par zrna crnog.
|
|
Imaš dlaku na drugoj fotki...
|
|
Citiraj:
Kaj ti delas na forumu :D Citiraj:
|
Super izgleda.
Kako ga pripremaš?vStandard, ružmarin, maslac, preljevaš sa tim? LP |
Sol, papar, maslinovo i na tavu. Nis drugo.
Ponekad koristim Montreal steak mjesavinu zacina. |
Citiraj:
|
Dobar steak :)
Ja neki dan ubo teleci u kauflandu. Neka premium roba njihova nova. Odlican ispao. Ispeko ga bez zacina. Kad je bio gotov po njemu krupnije soli da se topi i snitica maslaca, malo lezanja. To je to, ne treba drugo :) |
Ja ga stavim u tavu, ispečem lagano, kasnije ružmarin i kockica maslaca, preljevam kad se sve ne upije, krupna sol i papar i gotovo.
|
|
Citiraj:
|
stejk ide na paklenu vatru, moze i na lavu :D:D:D danas za marendu teletina s njokama, bilo odlicno :dobar:
|
Citiraj:
Rare do medium :D |
Ne znam spada li pod zderonje, ali zanima me gdje jos ima za kupiti Pik Rustika kobasice (sa ili bez oraha, svejedno). Prije sam ih vidjao po konzumu i sparu afaik, ali dugo ih vec ne vidim...
|
vjerovatno isto kako je zvijezda istorpedirala onu svoju majonezu sa limunom i limetom... to je bila valjda najbolja supstanca za pohano meso u svemiru, ali ne... samo da je ukidat, ne nudit, odbijat i ritat se prema korisnicima :D
što se tiče rustike uzeo sam je u 2 navrata i tako mi je dobro sjela (baš mislim da sam jednom u konzumu uzeo, drugi put u sparu), instant vraćanje u djetinjstvo okusom kad je kobasa bila proper kobasa, ali eto očito treba ukinut sve što valja. |
Istina, jako ukusna kobasa, osobno ova s orasima mi je bas zanimljiva kombinacija :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:34. |
|