![]() |
Manuel Calavera
Štima, no špekuliram da će APUi (Pinn.Ridge) u grafici imati hard dekodiranje svih codeca i tehnologija (HEVC, VP10, pa čak i HDR) te da će ploče napokon imati HDMI 2.0 ili veći. A osim toga, ipak bi CPU dio trebao biti nešto jači nego R3, možda čak i sa više jezgri. |
Nije 2.0 ni bitan za HTPC.
|
Naravno da jest, kako inače dobiti UHD signal u 60 fps na TV?
DP na telkama za sada ima jedino Panasonic i to samo na eksorbitantno skupim modelima. A za DP na HDMI 2.0 konvertere sam se načitao kojekakvih problema... |
Citiraj:
HDMI 1.4 ima bandwidth 10 gpbs i može prikazat uhd 24p. A filmovi se gledaju na 24p |
Jesi li kad probao imati desktop na 30 fps?
Horor je, vjeruj mi... |
Citiraj:
Necu cekati, uzimam odmah. :D Znaci ova ASRock X370 Gaming X, AM4 je ok? Zna li se hoce li nova generacija CPUa bez problema ici na AM4 ploce? :) |
Citiraj:
ali posto ti jedino igra hdmi 2.0 , ja bi onda čak i pričekao :fiju: |
Pričekali budemo.
Možda me APU izađe skuplje nego r3+grafička ali neka, izgleda više futureproof. Bilo bi zgodno da bude 4c8t i neka vega11... |
Citiraj:
|
Kakve LEDice idu na ovu plocu za osvjetljenje? Neke posebne ili?
P.S. narucen AMD Ryzen 7 1700, ASRock Fatal1ty X370 Gaming X i Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 3200MHz C15 Red. Grafa ce cekat sljedecu placu. :D Eto i mene u Ryzen klubu. :D |
Dobro došao, javi se u Owner temu da te ubacimo kad dođe sve i kad upogoniš.
Iskreno, za ovu ploču koju si uzeo prvi puta čujem. |
Tnx. Budem cim slozim sve u utorak. :D
Pa ova koju sam prije imao ASrock Fatal1ty P67 Performance mi je bila odlicna sa 2500k. Tako da se nadam da ce i ova. :D |
Je, ASRock je digao kvalitetu ploča za AMD. AM3+ ploče su im bile kriminalne. Za Intel u to vrijeme su bile puno puno bolje.
Sad su OK, generalno su ljudi zadovoljni njima. Savjet: drivere za čipset nemoj sa ASRock stranice nego sa AMD-ove - LINK |
Odlicna informacija. Tnx. Jos neki savjet?
Sto je sa ovim AMD RAIDXpert Utility? Da i to instaliram ili? :D |
Jedino, ako trebaš/hoćeš softverski RAID. BIOS je dio koji ti uistinu treba sa stranice proizvođača matične ploče.:)
|
Citiraj:
APU pffffff :D http://i67.tinypic.com/kbskjo.png |
Citiraj:
Citiraj:
@mob |
Citiraj:
recimo 5050 sa 60 ledica po metru u tih metar troši ~14-15W.. - 1 x AMD Fan LED Header* - 2 x RGB LED Headers* *Supports in total up to 12V/3A, 36W LED Strip The AMD Fan LED Header supports LED strips of maximum load of 3A (36W) and length up to 2.5M. |
Tnx. :)
|
"Nemrem bilivit" da netko radi boje ili ledica uzme lošiju mbo. :D Ono što ti je smartic linkao je best-buy (x370 pro od asusa), po faznoj regulaciji i biosu ostale entry x370 mbo su socijala naspram te
|
Citiraj:
A sto je najbolje ta ploca ima na sebi sarene LEDice (koje se na svu srecu mogu iskljucit) i utore za LED trake koji se mogu kontrolirat preko softvera... |
Pitanjce, imaju li amd procesori tj ploce opciju kao intel da npr asus multicore enhancement forrsira sve jezgre na turbo frekve uz sve low power statove enejblane ? Super mi je sto mi i5 radi na 3.9 sve 4 jezgre i gejmanju a pada na 0.8, 0.9 u idle.
|
Prouči P-states ;)
|
Citiraj:
|
Onako na ovlaš sam to preletio na OCN. U suštini je to kao i ovo što Xulos traži. A za detalji ćete ipak morati to malo progruntati. Znam da mi se to nije svidjelo pa sam zanemario. Kao i offset dok sam koristio SB.
@mob |
Eto i mene u ovom klubu nekih 7 dana.
Stock cooler još uvijek, probati ću ga boostati na 3.9 pa da vidimo :) |
Citiraj:
Pokazalo se po testovima da takav downclock, kao i adaptive voltage imaju skroz zanemariv utjecaj na potrošnju, kao i temperaturu. Ako je proc u idleu trošit će minimalno i ovak i onak, a pod ful gasom će trošit maximalno, i u jednom i drugom slučaju. |
Pa ono, prosla su me vremena kad sam htio vidjet zakucan proc na 4.0 i tako stalno :D kad radim ja radi i on, i to je to. S tim da ovo od intela nije OC nego jednostano opcija u biosu koja forsira sve jezgre na turbo, to mi treba , nikakav OC ?
|
Pa turbo je OC :D
Nego gledao sam neki asusov OC tutorial, kaže da OC uz offset umjesto manualne odnosno fixne voltaže mijenja odnosno clock i voltažu |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:49. |