![]() |
Budem onda probao stock pa vidjeti ako treba mrvu dignuti. Kakva je situacija sa oc-om za R3 1200? I on mi dolazi za dragu a ne vidim baš neka iskustva.
|
Ovaj pr0 overclocker klik kaže bilo kojeg ryzen quada se može OC-at do ibera na bilo kakvoj b350 mbo (čak i bez vrm coolera). To je što se tiče ploče, stock cooler za njegov max OC vjerojatno neće biti dovoljan
|
Thx za video, budem sve pregledao. Na R3 bi išao na nekih 3,5 - 3,6 24/7
|
Njih se mislim može i malo više sa stock cooleorm (iako je cooler lošiji nego za R5 1600)
Voltaže za xy clock isto kao za R5 1600 ili bolje. Dakle možeš i njih uzimati za referencu |
Thx na savjetima. Sad me baš zanima kako će se Fury ponašati sa R5 1600 u novijim igrama. Sa ovim Xeonom imam dobar max fps ali mi često pada ispod 60 fps-a. Nije da ne mogu igrati ali kada dropne drastično ispod 60 osjeti se i ubije bilo kakvu fluidnost.
|
Osjetit ćeš dosta razliku, cpu bottlenecka nećeš imat. Kud ima više jezgri, tu i IPC + clock. Eventualno ne u situacijama gdje ti je fps niži zbog preopterečenosti grafičke (gpu bound scenariji)
|
Ma bitno samo da drži lock na 60fps ali mislim da to ne bi trebao biti problem na 16:10 ekranu :D
|
Ima neka igra što je izašla nedavno u kojoj ni gtx 1080 ne može imati 60 fps lock na max detaljima i 1080p, odnosno average joj jest preko 60, ali minimumi su ispod.
|
Uvijek će biti takvih igara ali u globalu bi trebalo biti sve ok za 60 fps-a.
|
U cem testirate stabilnost ?
Prime95 mi baca greske i na stock postavkama :stoopid: IBT mi je isto jako sumnjiv. Bios 1701. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Meni recimo IBT prolazi nekoliko sati, a Prime95 29.3 se crasha nakon par minuta, Blend. |
Neznam,mislim da sam zadnji prime skinuo,ali ako ti se ne rusi u igrama i u svakodnevnom koristenju,a nisi neki profi koji renderira nesto bitno,uopce se ne zamaraj sto ima gresku u primeu,zna se dogodit da prolazi sve stres testove, visesatne a srusi se dok gledas film,kad se samo sjetim q9550 i muka s njim:fuming:
|
Citiraj:
|
Occt mi se pokazao ko čist dovoljan i to 10 min. Ako nakon toga crasha u normalnom radu ili u igri, dignem napon za jedan stepen i to je to, rock solid.
|
Ne sekirajate se oko toga :D zaboravite Wolfdale mitomaniju i "naputke" da na 4GHz E8400 mora proći mjesec dana Primea da bi ga gurui priznali za je stabilan :D nova su vremena :D OC više nije zanat nego 1-click pizdarija.
Testirajte 10 minuta sa nečim, pokrenite omiljenje igre i programe. Ako nemate CTDa i BSODa, CPU je stabilan. Mojih 3.2GHz @ 1.003V i 3.93GHz @ 1.33V možda nebi prošlo 800-satno klanje IBTom ili nečim, 15 minuta je bilo, sve niže od tih napona je pucalo. U handbrakeu, benčevima i igrama nije bilo problema. Možda pomogne, na ploči je CPU VRM na Extreme, a CPU LLC na Level 3. @mob |
Jedino ekipa kojoj je render pos´o. Takvima je ili 24h full stable ili uopće ne OC-at
|
A takvih na PCE forumu ja nabrojao 2. I jedan nema AMD upogonjen :D
@mob |
ali razmišlja o njemu :D
|
Ali o Threadripperu :)
@mob |
kojeg proizvodi matrox :D
|
Da ne duljim puno, ima netko mortaricu i stock cooler da mi pomogne oko blagog OC-a?
|
Citiraj:
Ali da, razmišlja o AMDu :) i neka. @mob |
Citiraj:
|
Ne radi on po defaultu na 3.6?
|
To je turbo, stock je 3,2
|
Onda idem na turbo :D
|
Isključiš sve saving opcije u biosu i rokneš ga odmah na 3,6 da ti to bude stock :D Tako ću i ja kad mi dođe.
|
Bez 8 sati realbencha mi ne izlazi pred oči! :evil:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:29. |