![]() |
|
Za Ljubljanu slobodno dodate kavanu Zvezda, odlični kolači, osobito neka torta s čokoladom i narančom (pomarančna torta), prefino :)
I ja sam prošli tjedan imao palačinke na repertoraru. Prvo obične slane i slatke. onda je par dana aksnije žena radila pohane punjene šunkom sirom i šampinjonima. Za vikend smo imali goste s klinčadijom pa sam radio palačinke od banana za desert. Da, dobro ste čuli, tijesto je od banana, mjera je dva jaja na jednu bananu i malo cimeta za začinit. Ispadnu malo deblje ko američke, ali fine. Dopalo se svima, a osobito klincima. Za punjenje sam napravio kremu od jagoda i slatkog vrhnja. |
Unatoč tome što nije odveć zahladilo, danas je odlučeno da se kuha ričet s kobasicama i suhim vrganjima.
http://i.imgur.com/h2sloIK.jpg?1 |
Danas otisao do Samobora Kod mrve, meni odlican rostilj, przeni luk super detalj, mesa ima dovoljno, al zato krumpira nemos pojest. Svakako vrijedi probati.
|
Citiraj:
Ja sam neki dan sarmu u glinenom pekaču:D |
gde taj čovek toliko vrganja najde, naravno ne očekujem odgovor.
taj i u kolače sipa vrganje, jer nema kuda sa njima. |
Citiraj:
Dobar gulaš od veprovine je još bolji ak ubaciš suhe sunčanice i jušnu žlicu mljevenih suhih trubača. Je, baš si me sad podsjetil da iz škrinje izvadim predzadnji paket smrznutih puzica za današnji ručak. Ovaj supermoderator koji fino radi sarme u glinenom loncu bi dal godinu života za paket puzica ali...:nono: |
Citiraj:
|
Trebam preporuku od žderonja za neki grill-platu za dvije osobe u Zg, mislio sam na Paulaner Grill Bar na Črnomercu :kafa:
|
Mozes tamo da, svaki tjedan skoro idem :>
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
Ne razmišljaj puno, uzmi platu. Uzeo sam jednom punjenu vješalicu posebno, nije ni bila približno dobra kao na plati.
Uz Paulaner, preporučam i Capuciner gril i kod Dede, također plate. |
Dodajem "Magazinsku klet" u Magazinskoj ulici.
|
Citiraj:
|
Capucier grill, predjelo samo, ove mazalice su im extra
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...3ea7a162da.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...1258960e91.jpg |
Pliz preporuka restorana u centeu pule. Thx.
|
Nije restac al je suoer pizza, pizzeria Jupiter.
|
amdo ako si ikako u mogućnosti napravi izlet vamo - https://www.facebook.com/vinakoraca/
|
Citiraj:
|
Zvuci kao jako dobra salata :)
Ja bih dodao svjezu slatku papriku i mozda neki malo tvrdji sir a ne mozzarelu. Inace, evo info koji ce mozda neke zanimati U Masarykovoj 21 otkrio Delikatese Olala. Jedini ducan u Hrvata u kojem se moze kupiti Crema Novi :) Uz to imaju predobar izbor sireva, prsuta, lardo di colonata, vrhunska mortadela, pecene masline, razna ulja... Uglavnom, za sve ljubitelje talijanske kuhinje, preporucam posjetiti :) |
da, vidiš paprika mi nije pala na pamet, ali bi sjela ko budali šamar imam osjećaj... mislim da bi jači sir bio prejak malo, ipak sam dosta naribao grana padana.
thnx za tip ;) |
Dečki..trebam pomoć. Tražim stan u zagrebu, da je u zoni tramvaja..i da najam nije preskup..ako ima negdje tema prebacite. Javite se u inbox. Hvala :)
btw syss..sta si se bacio malo u bilje? :D |
|
Ne mogu se oteti dojmu da su spekli odležanu kravetinu koji nisu mogli prodati na vrijeme.
Sorry Syss :D Nema veze, ak je fino samo guštaj...:goood: |
Ha čuj, ak je to onaj superkonzum u radničkoj, ima tamo mnogo fine i skupe kravetine. Ak je proš rok dan dva, ne bu ga ubilo, a vjerujem da je bilo fino :D
|
to je aged govedina :D
|
Ovih dana se ubijam junkom po Stuttgartu i okolici: jucer Subway, Spicy Italian sa svjezim sirom, "sa svime" od salata i chilly umakom, a danas Yufka Döner, opet sa svime :D
Mislim da bi se sutra moglo u Onkel Otta :D |
Išao tko od vas u restač Paprika u Lučkom?
Kakva je klopa? |
Nekoliko puta. Same pohvale.
Gyros predobar, pa čak i pileći. |
Znači danas tamo jedem :D
Hvala na info :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:25. |
|