PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

illusion 12.10.2005. 22:26

gledam kakva fina jela kuhate i smisljate ovdje ali nema meni do domaceg kulena i slanine a danas, veceras :D sam se tako najeo kulena, paprike (ljute), slanine i domaceg kruha (onako ispod "peke") da mi nikavi recepti nemogu poboljsati apetit :beer:

Hrconja 13.10.2005. 19:05

Citiraj:

Originally posted by fairy
kakav sir stavljaš?

btw-jel bio onaj recept za lisnato s breskvama? ;) :D

ja sam danas za večeru (to mi je jedini obrok danas bio :( ) pravila restani krumpač sa sojinim polpetima..i salata od krastavaca.. :clap: baš je bilo fino :burn:

zašto samo večera?

dijeta? :confused:

ja ne mogu izdržat bez 3 obroka na dan...

flare 13.10.2005. 20:15

...ja sam na dijeti :(...ah...

no svejedno sam danas kuhala pohanu piletinu (prsa, naravno ;)) i dinstani grasak...

a za sutra sam napravila kelj da ovi moji ne umru od gladi dok mene nema :D

fairy 13.10.2005. 20:38

Citiraj:

Originally posted by Hrconja
zašto samo večera?

dijeta? :confused:

ja ne mogu izdržat bez 3 obroka na dan...

bila na faxu cijelo popodne :( (a cijelo prijepodne spavala :D )
i još nisam uzela $ :rambo:

a što se tiče broja obroka dnevno-nekad mi je sasvim dosta jedan, anekad moram jesti svakih sat vremena (skoro) :o

btw sad klopam ribane jabuke s cimetom :clap: yummy

McG 13.10.2005. 21:12

Evo i ja baš prije cca. 30 min dokuril s faxa. Sad baš dovršavam drugi od dva sendviča s pršutom (i malo majoneze), a posle se ''bacam'' na nekaj konkretnije.

Jelc 14.10.2005. 01:06

Ja bum uskoro mrknul lagano sendvič-mortadela sa maslinama:)

Router 14.10.2005. 10:04

Ja sam jos ziv , nakon cevapa jucer u jednom poznatom lokalu u Dubravi - veliki cevapi 13kn i taman toliko vrijede .
A sad prije posla slazem sendvice sa nekim sirom , nesto kao gauda ali pise gaudina .

Jelc 14.10.2005. 14:31

Mislim da ću se danas ubiti pilećim krilcima i pomfačem:D

Amdejac 14.10.2005. 17:40

Malo je zahladilo pa žena kuha sarmu sa par komada špeka.

McG 14.10.2005. 17:47

Ja sam danas kod bake bil na kobasicama i restanom krumpiru.

Codiac 14.10.2005. 18:02

nego router od kuda si ti :)

da pogodim bio si u tri fenjera?

ja sam jucer u 23h isap peci hamburger :) ispao je bolje nego u bilo kojem fast foodu, mislio sma ga slikati al sam bio toliko gladan da sam zaboravio :)

Router 14.10.2005. 18:26

Nisam htio raditi reklamu Ajruliju Mevajpu i Tri fenjera .
Ja sam ti sa Klake , Gornja Dubrava .

Amdejac 14.10.2005. 18:28

Trebao bih recept za kotlovinu, dok se da uloviti još koji sunčan jesenjski dan.
Znam napraviti kotlovinu, ali svaki ju radi na svoj način i ima neke male tajne i skrivene sastojke za dobar krajnji proizvod.
Pa Vas molim da se malo raspišete i da razmjenimo iskustva jer ovo ukusno jelo nećete pronaći niti u jednoj kuharici. :beer:

Jelc 15.10.2005. 15:58

Citiraj:

Originally posted by AMD
Trebao bih recept za kotlovinu, dok se da uloviti još koji sunčan jesenjski dan.
Znam napraviti kotlovinu, ali svaki ju radi na svoj način i ima neke male tajne i skrivene sastojke za dobar krajnji proizvod.
Pa Vas molim da se malo raspišete i da razmjenimo iskustva jer ovo ukusno jelo nećete pronaći niti u jednoj kuharici. :beer:

Ovak-ti samo pozovi predsjedništvo Žderonja na kotlovinu.
Mi ćemo sve lijepo kušati i dati koji "pametni" prijedlog i recept:)

Ja preferiram da se prvo meso ispeče i stavi na tanjur gore, za to vrijeme se napravi šalata, dok je meso na toplom-na masti od mesa se ispeče "domači pomfać" (srednje veliki krumpiri na osmine)

Isus 16.10.2005. 05:16

baš mi je sinulo da dugo nisam jeo pohane bukovače. : nuts :Zadnji put ka dmi je cura to napravila nakon toga nisam mogel disat jer je bilo za repte reptetarepetarepeta.
Tartar na rubu tanjura pommesFrittes ili još bolje pečeni krumpači i prije toga domaća juha od mesa s kostiju s rezanicma.

Prijavljuejem se na tešku dužnost ubi ovaj probavanja AMDceve kotlovine. Tak mi bu teško da me buju u lancima dopelali :D

Jelc 16.10.2005. 13:17

He, he...kurve AMD-ejca sad nema nigdje:D :D :D
Uplašio se da mu Žderonje ne banu na vrata:p

Danas-juha od govedine i junetine sa domaćim povrćem, poslije pire-krumpir, paradajz-sos i meso iz juhe;)

illusion 16.10.2005. 13:59

evo danas za rucak lovacki saft s divljinom i knedle... jos se nemogu dici s kreveta kako sam se najeo.... a i kotlovinu bih mogao ovaj tjedan ako nadem vremena

Jelc 16.10.2005. 15:53

Pa-uz divljač idu samo "češke" knedle ilitiga knedle od kruha:)
U koje obavezno idu špek i peršin.

Ja sam znao ići na veprovinu samo da se mogu nažderati tih knedli, kruha i safta:p

fairy 16.10.2005. 21:58

Citiraj:

kakav sir stavljaš?

btw-jel bio onaj recept za lisnato s breskvama? ;) :D

ja sam danas za večeru (to mi je jedini obrok danas bio :( ) pravila restani krumpač sa sojinim polpetima..i salata od krastavaca.. :clap: baš je bilo fino :burn:

jelc jel ti mene namjerno ignoriraš? :grrr:

:D

Jelc 16.10.2005. 23:15

Citiraj:

jelc jel ti mene namjerno ignoriraš?
Ma ne:)
Podravec (njega sam imao doma)
Drugi put mislim probati neku slaniju gaudu.

Nije ih problem napraviti-problem je dobiti velike šampinjone.

Ono sa lisnatim se još piše:D

fairy 16.10.2005. 23:57

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Nije ih problem napraviti-problem je dobiti velike šampinjone.
mmda..I know what you mean :D

ja ću morat još neš' skombinirat u to..umjesto šunke ili kaj si već ti stavljao ;)

flare 17.10.2005. 09:40

...jucer smo se oporavljali od subotnje feste tako da smo jeli ostatke od prekjucer...kelj i kobasice...

ali cu zato danas kuhati juneci saft i napravit cu njoke...i sad samo razmisljam koju salatu uz to ....:)

Jelc 17.10.2005. 10:42

Citiraj:

Originally posted by flare
sad samo razmisljam koju salatu uz to ....:)
Zelena, ili još bolje od friškog crvenog zelja:)

Amdejac 20.10.2005. 09:00

Recept 1

Kotlovina GjuKa
Autor: gjurokaiser

10 kotleta ili svinjske vratine
10 kobasica (domaće prosušene)
1 kg svježih šampinjona
1 veća glavica luka
1 svježa paprika
2 svježe rajčice (veće)
1/2 kg domaće svinjske masti
1/2lit. domaćeg bijelog vina
1l vode
sol
papar
muškatni oraščić
domaći suhi feferon (ljuti)

Priprema

Na vrućoj masti u posudi za kotlovinu zapelu se kotleti s jedne i druge strane, dodaju začini po ukusu, sitno mljeveni luk, rajčice i paprika. Podlije se vodom i pusti da prokuha. Potom se dodaju kobasice (domaće prosušene), podliju se vinom i pusti da se kuhaju. 10-ak minuta prije nego su kotleti i kobasice gotovi dodaju se šampinjoni, koji se posole i kuhajju dok ne omekšaju. Uz kotlovinu serviraju se kuhani krumpir i sezonske salate.

Amdejac 20.10.2005. 09:02

Recept 2

kotlovina ˝GoSt˝
Autor: Goran

3 rajčice
3 paprike
3 gl. luka (ne prevelike)
3 mrkve (ne prevelike)
75 dag krumpira
40 dag šampinjona
2 konz graha crvenoga
1 l vode
1 l vina bijeloga
8-10 komada vratine
4 batka pileća
4 karabatka pileća
sol
papar
5 češanja češnjaka
ljuti feferoni (opcija)

Priprema

-mrkvu, rajčicu, papriku i crveni luk sitnositno narezati i pomiješati
-meso napacati 3-4 dana ranije iako nije nužno
-šampinjone narezati na četvrtine (osim onih sitnih)
-krumpir narezati na veličinu kockica za jamb

naložiti vatru.
u tanjur kotlovine sipati ulja tako da pokrije dno sa ca 3mm.
u trenutku kada se vatra počinjepretvarati u žar stavite tanjur kotlovine na ložište i pustite da se ulje zagrije. ubacite meso i zapecite ga sa svih strana.
kad je meso zapečeno poslažite ga po rubu tanjura kotlovine a na ulje ubacite nasjeckane mrkvu, luk, papriku i rajčicu. dinstajte ca. 10 minuta.
sipajte vode toliko da se sredina tanjura napuni skoro do vrha i ubacite drva u vatru (ne previše, recimo 2 komada).
kada povrće "zakrčka" vratite meso u sredinu tanjura a nakon par minuta dodajte i krumpir. posolite.
slijedećih 20ak minuta mješajte i preslagujte meso po tanjuru ;o) istovremeno održavajući jačinu vatre na istoj razini te dolijevajući vodu a nakon nje i vino.
dodajte šampinjone, češnjak i grah (sad idu i feferoni ako ste se odlučili za njih). posolite i popaprite.
uspite preostalo vino i "krčkajte" još 10ak minuta tj. toliko koliko želite da vam bude gusto. pazite da se krumpir ne počne raspadati.

Amdejac 20.10.2005. 09:04

Recept 3

Kotlovina na Flokov način za 4 osobe
Autor:Flok

Vrijeme pripreme: 75 min.

Krmenadli praseći 4 kom, govrdina 0,5 kg, kobasice kranjske 0,5 kg (ili slične), luk 2 glavice, češnjak 1 glavica, crvena paprika svježa, krumpir i začini (papar, ružmarin i lovorov list). Vino Pošip ili Malvazija bijela- butelja, žlica vegete.

Priprema:
Zapeći meso na vrućem ulju, dodati kobasice, malo propeći. Zapečeno meso i kobasice staviti na rub tanjura. Dodati dvije paprike izrezane na četvrtine, luk i češnak, kratko propeći. Dodati krumpir izrezan na četvrtine uzdužno. Preliti sa 0,5 litara vina i 0,5 litara vode, dodati žlicu vegete i začine. Meso i kobasice posložito preko povrča, na laganoj vatri kuhati jedan sat, povremeno protresti tanjur da nebi zagorilo.
Kad je gotovo, meso posložito u posudu i preliti sa dobivenim saftom i povrčem. Takovo poslužiti uz bijelo vino ili svjetlo pivo.
Dobar tek.

Jelc 21.10.2005. 16:07

AMD-jac, prigorec jen plesnivi:D
Nemoj nas blicat nego objavi datum i vrijeme:)

Doći će prigorska podružnica u punom sastavu:D :D :D
Još bumo Mitzek i ja pese dopelali...

I mačke...

Danas suha hrana-safalade, kuhana jajca, senf, hren i raženi kruh.

illusion 21.10.2005. 16:35

evo danas je zbog manjka vremen za rucak bio boncek specen u peci, pomesfrites i malo ljutog kecapa i paprike :D

Amdejac 21.10.2005. 23:40

Citiraj:

Originally posted by Jelc
AMD-jac, prigorec jen plesnivi:D
Nemoj nas blicat nego objavi datum i vrijeme:)
Doći će prigorska podružnica u punom sastavu:D :D :D
Još bumo Mitzek i ja pese dopelali...
I mačke...
Danas suha hrana-safalade, kuhana jajca, senf, hren i raženi kruh.

Sram te bile. Svoje čuvaš, a vu tuđu kopanju glavu rivleš.

Jelc 22.10.2005. 00:18

Citiraj:

Originally posted by AMD
Sram te bile. Svoje čuvaš, a vu tuđu kopanju glavu rivleš.
Veći si žid od Paskea:D :p

Frrka te je da ti mesožderi ne bi sve pojeli ha???

Ajd dobro-ne bum pesa vodil...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:19.