![]() |
|
Vrući odojak, to je meni bogohuljenje :D
|
Nema boljeg od vrućeg odojka na Badnjak ili na Staru godinu kad se skine iz rotacije ;)
|
Jezici vam se priljepili za vrucu svinjsku kozu :D
Nista ne valja vruce :D Amen! |
Citiraj:
A ona kožica hrskava i slana. Najviše volim potrbušinu i rebrica te uši, nogice i repić. :) |
Ja samo bacim masno/kožu od odojka, ovdje se to ne jede. :D
Odojak i mladi krumpir su najbolja kombinacija (ili janjetina) |
Ne volim krto meso. But, lopaticu i krmiće nek si nosi tko hoče. To je krto, bezukusno i neslano meso.
Moj je moto "Što masnije, to slasnije". |
Citiraj:
Ak ikoja koža valja onda je to sa odojka. :amen: :D |
Citiraj:
Prodaju mi ti ljudi u zg muda pod bubrege s odojcima iz rerne. Reko pa to nije to |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
http://i.imgur.com/OlCrgMc.jpg |
Radi danas neki kebab u zg?
Mamurluk uzima svoj danak, a fridž prazan. |
Kebab u vidu te pogledu sarme. :D
Bio jučer u tuhelju...madre de dios koliko hrane. :D Ubio se ko njasvi. Unlimited hrane i cuge za cca 350kn. Milina. :D Vadio sam se iz bazena samo kada sam trebao refil cuge ili hrane. :D |
Ja na Krku,rostiljamo vec 2.dan,paskog prsuta maslina,kupanje u domacoj zlahtini...malo da se distanciram od uobicajenog
|
Bok svima :)
Sretna nova :) Prasetina i sarma :D |
ono sa kožicom i krtim mesom neću ni komentirat pošto takve postove treba zapalit, pokopat, zalit vapnom, betonom i onda na njima izgraditi superkonzum :D
btw. idući dan sam išao trančirati tu maestralnu tinejđersku svinju i dok je bio full hladan, meso je samo otpalo sa svih kostiju uz pomoć vilice... maestralno stvarno, jedan od boljih odojaka ikada. |
Tinejđersku svinju 😂
Danas sam bacio luk na maslinovo ulje, nakon par minuta piletinu koju sam posuo curryem, dodao frisko narezanu zelenu papriku i polio umakom od soje. Nakon 10-ak minuta dodao pancetu i prsut. pred kraj dodao sampinjone i na samom kraju dodao vrhnje za kuhanje. To sam jeo s tjestetninom i kupus salatom koja mi je 90% vremena na stolu. http://s1.postimg.org/oz29o2pqn/20160102_142612.jpg |
probaj ovo idući put sa kakvom god piletinom - u mužar ubaci sjemenke gorušice, kurkumu, mljeveni curry, krupnu sol i papar u zrnu ;)
kasnije ćeš mi zahvaliti :D nisam stavljao bukovače u pečenje nego napravio mali saftić, tek toliko da se stavi na kruh ili nešto sl. - bukovače na krupnije komade, na 3 fajn komada maslaca, malo ulja i soli popržio 3 režnja češnjaka, bacio nutra bukovače, malo vode (i duhovne slobode :D guglajte kale gospodar vremena :D), vegete, sušenog peršina i svježe mljevenog tricolore papra na najlakše. taman za podebljat božićni ili novogodišnji sendvič :D |
Citiraj:
Kaj ima slađe od rebrica na odojku. Onak reš pečena hrskava kožica, pa onda 1 cm onog masnog mekanog ko putar, a onda dolazi meso koje je s kontra strane nasoljeno. Ili hrskave uši, repić i nogice. Bogovi bi to jeli bogohulniče. :D |
ko da si jučer upoznao komade svinja i propisni način pečenja iste :D
|
Citiraj:
|
Krstaris po tankoj liniji... :)
|
Citiraj:
|
Ja jedem odojka iz pećnice i ne jedem kožu, ne znam kako vi to jedete i spremate no mene ona odbija. Malo mekana, pa negdje malo bude crnih dlakica koje nisu obrađene.
To sve ide u smeće kao i 1cm masti uz njih... |
Nisam ni blizu žderonja, ali ovo bacanje masti je svetogrđe. Pa to je kako su jednom rekli u Malcolmu, autoput za okuse. U najmanju ruku.
|
Ljudi, gdje kupiti pršuta, pancete, pečenice i slično u Zagrebu? Mislim baš na specijalzirane trgovine gdje ima drniškog, istarskog ili dalmatinskog? Hvala unaprijed.
|
Citiraj:
|
dan prije radnog dana nakon ovih praznika, idem ja napraviti rasni sendvič, kak i dolikuje ostacima :D
![]() - tak jasno purica i mlinci sa dodatkom zelenog tabasca... malo za kick ![]() - crna rotkva koja je vrhunska salata ako se dobro napravi, a radi se tako da se nariba na što tanje slajsove i dooooooobro nasoli te tako odstoji minimalno dan/noć... super slana, poluhrskava, ljutkasta rotkvica + malo senfa just for kicks :D ![]() - lagano i dugo dinstane bukovače na češnjaku, vegeti, soli i papru ![]() - bez krastavca na vrhu ništa, a došla je i jedna mala domaća paprika punjena zeljem skupa sa odličnim punjenim kruhom što sam prije spominjao, ali nemam pojma kaje nutra :D ![]() - zima upoznaje proljeće :D |
Moćan sendvič, nema što :)
Nakon beskrajnih dana obžedaravanja kod kuće i u gostima, ja sam danas odlučio laganini ručak. Pa sam uradio orade pečene u pećnici s povrćem, podlijane vrbničkom žlahtinom. Uz to krumpir salata i pire od cvjetače i poriluka. Orade su iz konzuma na radničkoj, i usprkos mojoj skeptičnosti, jako su fine :) |
da moćan... premoćan, a sada sam u napasti da napravim još mlinaca sa onom maščobom od odojka :D
dobro zvuči i to tvoje moram priznat ;) znam da sam spominjao par puta vamo, ali nije zgorega još jednom - svježi file bakalara, sol, papar, maslinjak, vino, komadi peršinovog lista, krumpir i klasika dalje pod folijom pa zapeć ;) |
Ja sma trenutno na apstinenicji od kruha jerbo sam ga jučer satro uz sarmu nenormalnu količinu.
Suseda BTW napravila jednu od najboljih sarmi ikad, finu i ljutkastu, s komadom šunke u saftu. Ali čim se oporavim, bit će neka sendvičetina/hamburgerčina s brdom mesnih prerađevina i svježeg povrća. E tako slično kao ti bakalar sam ja orade napravio, jedino sam umjesto krumpira ubacio mrkve, luk, češnjak i papriku. Jerbo žena obožava krumpir na salatu uz ribe :D |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:45. |
|