![]() |
...mi danas idemo na klopicu u pivnicu :clap:
...ja tamo obozavam ona njihova peciva...i pivo, naravno... a za desert sam ispekla kolace od visnja s rumom i kremom od pudinga od vanilije... :burn: |
Ja sam mislio danas ostatak krmića (koje sam jučer pekao u komadu), sok od pečenja po njima i pire krompir...ali avaj...:D
Išao sam samo malo čupnuti komadić mesa i....ovaj...entropija na djelu u Žderonjskoj kuhinji:p Vrag mater, kaj bum sad za ručak???:fuming: |
Citiraj:
Ja sam za doručak jel ostatke od jučerašnje večere. Riža sa saftom od špeka, kobasica lagano šarf i mala konzervica koruze i graška. Zmješano u zdjeli i podgrijano u mikrovalki. Na ručak sam išel kod mame (večinom ostaci od jučer): Goveđa juhica, pečena purica, mlinci, pomfri, dinstane lisičke sa jajima i zelena salata. Naravno od svega po malo, onak žderonjski. :D A oko 17:00 kad dojde žena s posla bumo jeli grah s kobasicama, isto je lagano šarf. Ak si još gladen moreš navrnuti k meni na bažul. |
Citiraj:
Vidiš, vidiš-dugo već nisam radio puricu i mlince...baš bi mogao jedan dan. Mislim-može i kakva patkica, ne mora biti purica. Ili guska:D A ostatke bažula sam i ja upravo uzvadio iz frića, valjda je još dobar:) Budem ispekel i dvije-tri kranjske u tavici, onak reš, malo kuruznog kruha i blagih (tak bar piše:rolleyes: ) feferona... Moram pod hitno u nabavku jednog malog pu-ajceka, sve sam sredio kaj je bilo u škrinji.:) |
...krmići pečeni u umaku od paradajza i paprike s chjlijem i dinstana riža...
to smo danas klopali :) |
Danas me ulovilo za jušnim-radit ću juhicu od gljiva.
Nemam friške-pa ću delat "galofak" juhicu...dvije juhe iz vrećice (od gljiva tak jasno), krumpir na kockice, suhi vrganji. Kad bude gotovo malo kopra i kiselog vrhnja. Problem je u tome kaj sam poslje takvih stvari još uvijek gladan:confused: Namjeravam jedan dan hitit u marinadu pileća krila, male boce i prsa, sa strane malo jetrica, biftek... I ispeći na roštilju:) Nema ljepšeg nego po ovakvom vremenu prigrist nekaj sa roštilja:D |
...za danas sam nabavila fine krmiće koje ću ispeć na naglo i uz to zdinstat mahune...
:) @jelc...daj pisi nesto;)...zamrijet ce tema :eek: |
Citiraj:
Sinoć-sir+vrhnje+špek Probao sam ono "vrhnje za sir" (Vindija) i ugodno sam iznenađen. :) |
jaaao, pa ja nisam ni vidio ovaj dio foruma!
DANAS; Pire krumpir sa zeljem i svinjetina na tavici : nuts : : nuts : : nuts : kolko imaš godina jelc. ja 15 i mislio sam da si ti oko 20-25 a oonda vidim ovaj dio foruma i skužim da ti djecu imaš... :D |
hmmmm, kolinje...onako pravo seljacko kolinje, cvarci, slanina (spek),kobasice itd... a tako sam se najeo da sada jedva disem od raznjica i vratine :beer: a uz to jos ljute paprike i skunke susene par godina....di ces bolje :D
jel ima na forumu koga, osim mene, tko to jos radi kod kuce ili svi idete u mesnicu po komade mesa??? |
ujna od moje stare još uvijek ima kolinja.
živi u popovači:beer: |
Meni je žena radila vafle.
A za ručak klasika tijesto i saft sa komadićima svinjetine. Prilog salata od domaće cikle. : nuts : :beer: |
Citiraj:
oću i ja to : nuts : :( ja sam imala varivo od mahuna :o pravo žderonjsko jelo :D :p |
Citiraj:
ne volim: mahune, rižu i kelj.... :) |
ja si napravim dorucak
1.spek bacim na tavu 2.bacim 5 jaja,narezani jeger kobase,kulena jadno 5 dkg,komadine sira, i kad se to spece onda šiknet ljutog ajvara i to pojedem s pola kruga,cjeli dan sam sit od toga |
Citiraj:
osim mesa, ofkors :D al da ne budem potpuno offtopic, reći ću da sam danas imala za večeru rižoto s gljivama |
Danas pileća jetrica (ostalo od večere) dinstana, a još razmišljam da li bi na brzinu tanjurčinu pomfača ili riže sa njima:)
|
...danas je na meniju bila prava žderonjska hrana :D
...pljeskavice, ljute, naravno ;)...i uz to peceni krumpir na pole, ajvar (isto domaci...ljuti) i crveno zelje na salatu ... :) a za desert...mramorni kolac s rumom ...od jucer :) |
Citiraj:
|
Joooj baš bi htio na žderonje više nemrem čekati kod kuće me ne hrane. :D Ajmo opet napravit sastanak žderonja.
|
Citiraj:
|
Ovakva spamanja po Žderonjama ubudeuće brišem-nije ovo tema o vrtiću nego o ŽDERONJAMA:)
Držite se teme. |
Da se vratimo na temu-danas kockice puretine i pu-ajceka sa šampinjonima na saft i njoki:)
Sutra idem najdražoj punici, razmišljam o špinatu, pireu i kao prilogu dvije kilice krtog carskog mesa, onak sa zapečenom kožicom:D :D :D |
danas mahune sa kobasom.
mahune fuj, kobasa mljac:p :smoke: |
...klopala sam pileće šnicle sa senfom i zelenu salaticu...
...i sad razmišljam o tome sto cu sutra kuhati kad dodjem doma:confused: ...dajte mi neku ideju:) i kad smo kod toga...isto razmišljam o tome da prekinemo jesti piletinu i općenito perad zbog te ptičje gripe...malo se frikam kad razmišljam o tome ...:eek: ...ali nisam bas ni sigurna da je i to najbolje rijesenje...ah... |
Upravo zavrsih veceru... Pita krumpirusha i jogurt... mljaccc...
Flare... probaj punit sampinjone sirom ribanim i spekom... a od samih stapki napravi fritaju... jos ako gore bacis mrvu bosiljka.... njammm... ili eventualno krem juhicu... po Jelcovom receptu cini mi se... :) |
Velikeeee klobuke šampinjona nafilati sirom i šunkom i ispohati...mljac...:D
Stapke se mogu blanširati i zamrznuti za juhu ili nekaj drugo. |
jelc...a jel ih prvo blaširaš ili ih samo ovak pohaš?
...na kraju sam samo za sebe skuhala neko tijesto s umakom od paradajza i maslina jer su ovi moji jeli burek...:rolleyes: a ova ideja sa šampinjionima je odlična...to ću isprobati...svakako :) |
Citiraj:
Meso gljiva JE bilo tvrđe ali ne sirovo. Uglavnom-mislio sam da će ako ih blanširamo možda naglo početi puštati tekućinu pri pohanju pa smo odustali od toga...možda drugi put probam pola-pola. Pola blanširati, pola ne, pa vidjeti kaj je bolje:) |
Citiraj:
btw-jel bio onaj recept za lisnato s breskvama? ;) :D ja sam danas za večeru (to mi je jedini obrok danas bio :( ) pravila restani krumpač sa sojinim polpetima..i salata od krastavaca.. :clap: baš je bilo fino :burn: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:31. |