PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Mario92 07.12.2015. 10:55

Sad bum dobil izgon ko najkraći član žderonja ali kod nas skoro nitko ne jede prezbušt pa se nit ne dela :D

syss 07.12.2015. 11:08

Citiraj:

Autor syss (Post 2863083)
TI SI NAŠ!!! :D

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2863181)
Sad bum dobil izgon ko najkraći član žderonja ali kod nas skoro nitko ne jede prezbušt pa se nit ne dela :D

dobro si predvidio budućnost :D :D :D

BAN :D

Brko 07.12.2015. 14:00

Citiraj:

Nebuš dobil ban nego PROTEKTORAT što ne gajiš ljubav prema tom odronu od jela :D

Guls 07.12.2015. 14:06

Oho počeli se javljati majstori sa supermarket kolinja :p :D

Brko 07.12.2015. 14:23

Kakva supermarket kolinja? O čemu ti laprdaš? :)
Oš reć da mi koji ne jedemo to smeće od prezvušta i žuljice nemamo pojima kako kolinje izgleda ili nismo nikad jeli nešto netom izvađeno i skuhano/spečeno???

Guls 07.12.2015. 15:46

Đizs reakcije :O

Samo sam štel reći da prezvušt nemreš kupit :p
pravi prezvušt, jel

syss 07.12.2015. 15:51

http://dobrahrana.jutarnji.hr/na-zri...otogalerija/5/

nisam 100%, 92-3% :D negdje da sam ovdje uzeo kobasu i kuhano bijelo i crno vino... kobasa u fajn velikom hot-dog pecivu (možda je to već i lizika) jer mi se čini da je baš hot-dog sa hrenovkom manji i stvarno je fino, ali brate mili što je vino bilo horror, ne znam jel gore crno ili bijelo, valjda najlošije kuhano vino koje sam probao ever, zapravo jedina sreća u nesreći je da se žena isprsila pa nisam dao ni kune za taj užas :D

stvarno počinjem vjerovat u priče da iz godine u godinu se izdaju sve lošije kobase i sve lošija kuhana vina, prošle godine sam popio stvarno fino crno sa xyz štanda, ali ono sjećam se vremena kad si doslovno bilo gdje popio genijalno crno ili bijelo kuhano.

Bubba 07.12.2015. 15:52

Citiraj:

Autor Guls (Post 2863318)

Pusti, pusti, svatko svrbi gdje ga cese, xexe, vidis da se raspadaju veliki "zderaci" ko MOST na Drini ćuprija... :D :D :D

Guls 07.12.2015. 15:54

Moram potvrditi tezu, kobase postaju žrtve začina i nadomjestaka, a vina su više kemija nego grožđe.
Bar tako moje nepce definiraju taj ćušpajz čudnih okusa.

I što je najgore, ot, čini mi se da su polako počeli kvariti Tga za jug. Nisam enolog, ali nije to više to.

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2863322)
Pusti, pusti, svatko svrbi gdje ga cese, xexe, vidis da se raspadaju veliki "zderaci" ko MOST na Drini ćuprija... :D :D :D

Reko ubit će nam čovjek zaebanciju, ali bubba saves the day :)

Brko 07.12.2015. 17:09

Citiraj:

Autor Guls (Post 2863318)

Samo sam štel reći da prezvušt nemreš kupit :p
pravi prezvušt, jel

Reakcija je primjerena kad se spominje ta splačina :D

I NE TREBA GA BITI U DUČANU TE GA TREBA ZAKONOM ZABRANIT :D
I dalje mi nije jasno kako to možete jest :)

Ove godine, fala bogu, sve ošlo u krvavice. Tast me poslušao i nije radio prezvušt... a pizdarije za žuljicu je FW-ao susjedi... gg Tast :D

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2863322)

Nemaš pojima... kaže se MOST na Drini Tavrija... :D

Mario92 07.12.2015. 18:15

A nit krvavice mi nisu na listi stvari koje rado jedem...

...ode mi protektorat u qratz, već mi se prvo slovo nicka krenulo crveniti :D

Brko 07.12.2015. 18:33

S moje strane ne... ja za razliku od ovih soup-nazi modova tipa Syss, poštujem tudži izbor te štitim nemoćne i obespravljene :D

syss 07.12.2015. 19:43

s tobom smo se zajebali jer smo ti dali ovlasti kakve imaš, a modovi se ne mogu banirati međusobno jer bi inače odavno bio crven... čak i prije kolege iznad tebe :D :D :D

upravo si napravio IJOPET đuveč sa mljevenim... pretvorit ću se u povrće majka mu stara.

rižu skuhao sa vegetom, soli, paprom, peršinom i kurkumom - žuta riža u šarenom đuveču ergo milina!

Guls 07.12.2015. 19:44

A riblja juha?

Znate one savjete starih, kada si specifično bolestan (u mozak) jedi riblju juhu... bome recimo to nisam probao a volio bi.

@syss đuveđ... tako je. To radim sutra. Želudac vapi za povrćem. I jedna domaća šljiva. Čašica, dve tri.

trouble 07.12.2015. 19:52

Riblja juha za prehladu? Hmmm,prvi put čujem,inače je obožavam,s puno limuna unutra :)

Brko 07.12.2015. 19:53

Citiraj:

Autor syss (Post 2863470)
s tobom smo se zajebali jer smo ti dali ovlasti kakve imaš, a modovi se ne mogu banirati međusobno jer bi inače odavno bio crven... čak i prije kolege iznad tebe :D :D :D

upravo si napravio IJOPET đuveč sa mljevenim... pretvorit ću se u povrće majka mu stara.

rižu skuhao sa vegetom, soli, paprom, peršinom i kurkumom - žuta riža u šarenom đuveču ergo milina!

Evo na... i đuveđ žere... ma sysso, ti ćeš ban dobit, ne ja :D

Srdan 07.12.2015. 19:55

Uff i meni je taj prezvušt koma. Krvavice volim, ali razrezane i pomiješane s pireom... evo da ne dobijem ban, zelje bude odvojeno :D

Guls 07.12.2015. 19:55

Stari je dalmoš pa za svaku boleščugu mantra riblja juha riblja juha, nešto kao naše lokalne babe ajnprem ili češnjaka

trouble 07.12.2015. 20:02

Citiraj:

Ovo nisam ni vidio,dobrodošao u klub :D

syss 07.12.2015. 20:06

Citiraj:

Autor Guls (Post 2863471)
@syss đuveđ... tako je. To radim sutra. Želudac vapi za povrćem. I jedna domaća šljiva. Čašica, dve tri.

evo ti malo za poticaj :D

http://s28.postimg.org/a675rqo3d/DSC_0518.jpg

Citiraj:

Autor Srdan (Post 2863477)
Uff i meni je taj prezvušt koma. Krvavice volim, ali razrezane i pomiješane s pireom... evo da ne dobijem ban, zelje bude odvojeno :D

ban TEK ne bi dobio da to sve smiješaš u jedan veliki napoj... jesu ždere ili nisu? :D

nego vi riblja juha ekipa, nisam nikad radio to... ima nekih posebnih fazona, omiljenih recepata i sl.?

pretpostavljam da bi to igralo i malo školjaka nutra + odmah imaš u žlicu u obliku neke veće dagnje :D

panda505 07.12.2015. 20:13

#ReciNePrezbuštu

buljo 08.12.2015. 00:18

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2863414)
A nit krvavice mi nisu na listi stvari koje rado jedem...

...ode mi protektorat u qratz, već mi se prvo slovo nicka krenulo crveniti :D

Uj e sad pretjerujes :D
Mozda nisi dobre probao? Znam dosta ljudi koji ne jedu krvavice jer imaju traume od losih :)

Inace krvavice, restani, domace kiselo zelje na salatu (zelje, malo ulja i papar) ama bogovska hrana.

Mario92 08.12.2015. 11:42

More biti, zato nikad ne budem pljuvao po prezbuštu, krvavicama, mozgu i slično jer možda spremljeno na drugačiji način bude fino.

Iako za prezbušt to ne vrijedi. :D

panoramix 08.12.2015. 12:50

Citiraj:

Autor syss (Post 2863488)
evo ti malo za poticaj :D

http://s28.postimg.org/a675rqo3d/DSC_0518.jpg

ban TEK ne bi dobio da to sve smiješaš u jedan veliki napoj... jesu ždere ili nisu? :D

nego vi riblja juha ekipa, nisam nikad radio to... ima nekih posebnih fazona, omiljenih recepata i sl.?

pretpostavljam da bi to igralo i malo školjaka nutra + odmah imaš u žlicu u obliku neke veće dagnje :D

Riblja juha : uzmeš na ribarnici pol kile riba za brudet ( bijela riba u pravilu, sitniji primjerci, male ušate, špari, pauk, mol ). Žlicu dvije maslinovog i lagano popržit komade ribe te podliješ vodom, osoliš po potrebi ( bez vegete), kuhaš 10 min. te izvadiš ribu van na tanjur da se ohladi.
U juhu ubaciš grincajg po želji ( mrkva, korijen peršina par manjih komada da ne preuzme okus juhe). Po tanjuru dodaš ravnu jušnu žlicu riže ( najbolja je Arborio per minestre iz Lidla).
Kad je riža kuhana pažljivo očistiš kuhanu ribu od kostiju i vratiš komadiže u juhu bez dodatnog kuhanja i posipaš sitno nasjeckanim peršinom i malo papra.

Ako hoćeš da juha bude lagano kremasta uvaljaj ribu prije prženja u brašno ili na kraju dodaj angels touch Gustina razmućenog u vodi.

Usput, ako spremaš neku bijelu ribu a ne smeta te bezglavost, dekapitiraj je prije pečenja pa glavurdu spremi u škrinju jer dobro dođe za juhu. Uz to, glave su dobre za pripravu temeljca kojim ćeš podlijevati rižoto od liganja, sipa, dagnji etc.

Rižoto je sljedeća tema o kojoj ćemo drugi puta nakon što apsolviraš juhu. :goood:

syss 08.12.2015. 14:48

ma rižoto je najmanji problem, tu sam doma... thnx za juhicu ;)

Thoroughbred B 10.12.2015. 08:53

Šibenske delicije na jarunskoj placi,kobasice...tko nije probao,neka ne razmislja previse,daleko najbolje kobasice koje sam jeo! 60kn kg

U nedjelju idem po barem 3kg...:D dimljene i sušene na buri.

adaksinjo 10.12.2015. 09:34

šibenske kobasice su rame uz rame bracinu iz Belog Manastira i varaždinskom maslinovom ulju. takvo nešto ne postoji :D

Thoroughbred B 10.12.2015. 09:58

d.o.o se zove šibenske delicije,tko zna otkud su kobasice...ali su faaaantastične,samo kvalitetno meso unutra,okus je šokantno dobar :) dimljene savršeno...najeo se svakakvih kobasica u životu,al' na ovakve nisam još naletio u slobodnoj prodaji...nešto najbliže drniškim koje sam dobio 2kg na poklon prije nekoliko godina.

Ta "mesnica",u biti to je "mesnica" samo suhomesnatih proizvoda,odmah uz parking na jarunu,taj niz...preko puta pekare i kioska.

dav87gr 10.12.2015. 13:15

Ovako nešto?
http://sibenskiportal.hr/2015/12/03/...jne-recepture/

Thoroughbred B 10.12.2015. 13:39

Poslikam čim se titvra doma s posla :) Šteta što ne mogu poslikat miris :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:06.