![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@jelc - da, kuhao je onu juhu po tvojem receptu s krumpirom...:)
...sto ce biti danas za klopicu pojma nemam...kod mame sam na rucku...:D |
Citiraj:
Ajd, barem ste preživjeli:p Danas-dinstano zelje sa malo suhog mesa tranu i pečene kobasice:) |
Citiraj:
sala bubini sam:( pa sam prakticki na kapaljci:smoke: :D |
@ jelc: a presolio je slucajno :D...tak on kaze, makar je to meni jaako sumnjivo :D jer horza soli da to nije normalno
no, sve u svemu...bilo je oke...kao sto sam vec rekla... danas radim mexicku klopu za rucak...tortilje punjene dinstanom piletinom u mex umaku i povrcem...:) |
Citiraj:
he-he-he, to je on namjerno napravil da njemu više ostane :D |
putopisni gastro vodic za Purgerius Vulgariuse..
eto vam...
|
Re: putopisni gastro vodic za Purgerius Vulgariuse..
Citiraj:
To sam našel neki dan na newsima i taman mislio postat...:p Danas mi je ženica nekaj bubana pa mi dobro dođe ona moja buksa sa smrznutim hambićima i fishburgerima. Samo se neću zeznut kao zadnji put i staviti senf u namaz, samo hren, majonezu i sitno nasjeckanog domaćeg kopra:) Gore tak jasno ljuti ajvar. Sutra planiram lončinu bažula i u drugom loncu kiselog zelja sa špekom, kobasama i komadom presušene šunkice:) Mrmlj:D |
Citiraj:
|
Nadopuna od Amdejca :beer:
|
Ti bogca-gledam sve te silne čevape, sve su mi sline poče niz bradu curit i kruli mi u škembi:p
Baš bi mi sad dobro sjela jedna velika porcija:) |
beren i ja danas kuhamo grah :)
|
Citiraj:
Ja svaki put stavim unutra pola konzerve goveđeg hašea (drugu polovicu skupa sa limenkom u friz), podravkin, od toga je taman mrvicu šarf i finijeg ukusa. Samo se treba paziti kad se stavi i mješati da se ne primi ako je na jakoj vatri. |
[QUOTE]Originally posted by mitzek
eto vam... [/QUOTE nemrem se složit s trovačem. Luka se lako veli da ti da više a uvjek je svjž. Lepinja je možda manja ali je među najboljima u Zagrebu i općenito među najboljima. Meso je kvalitetno i nije gnjecavo ili ljepljivo. Izvrstan domači kajmak. Ima ugođaj prave balkanse čevapdžinice. Rubelj? Anti čevap company! Lepinja suha, meso žilavo i nemesnog okusa. Luk? Jako često star i suh! Čujić, podnošljiv bolji od Rubelja ali daleko ispod trovača. Luk? Pretvoren u sinticu količinski. Gaj Branimirova tržnica, velika lepinja no nije finog okusa kao trovačeva, meso solidno sve u svemu prekup! Banjalučki čevapu isto branimirac-- Ime naslučuje ouno a onda je razočaranje. Meso ima okus po pjesku ( hm sojaaaaaaa) , lepinja ili gnjecava ili jako jako suha. Luka se dobije dosta no nijegov okus nije naročit zna biti prejak. |
Ja sam uzimao šiš-čevape na veliko od jedne trebe iz Sesveta (ne onakve kakve je Kristuš jeo:D ), bili su izvrsni, dosta mesa na štapiću, debelo, laganini šarf, mljac:)
Fora je u tome da se moraju peći na jačoj vatri, onda izvana dobiju tanku koricu a unutra su sočni...mljac... :beer: |
Joj nemoj me podsijećati :fuming:
Al sam zato nadoknadio traume s šišom kod trovača- izvana reš i lagano zapečeni s koricom a nutra i uz sami štap fini sočni, fini šmek malo više zapapreni od normlanih čevapa. : nuts : |
danas pizza, mmmm, s onak puno ketchapa špekom joj još se peče
|
Citiraj:
|
ja bih slikal al nemam digitalca trenutno doma :fuming:
|
Citiraj:
Ovo je već provokacija. Osim toga-stara fora. Prije oho-ho godina smo ja i frend iz Kranja (inače je rođeni zagrebčanec) hodali po glavnom gradu njihove kokoš-države sa majcama na kojima je bio naslikan kozlić kako pije Laško a piša Union:) |
ne znam kako je kod vas u zagrebu, al nama je bosna jako blizu. naime, u bosanskom brodu ima sad već kultna ćevabdžinica kod aljka. kad se ide u bosanski brod ak ne odeš kod aljka odma trk na ispovjed. a ugođaj, onaj pravi balkanski, tresu neki ofucani narodnjaci. konobarica s pitanjem "Momci štaćete?"(uz neizostavan naglasak):smoke:
|
ma i meni je žuja jedna od najboljih al sam to tak iz zahebancije stavil, evo sad bum promijenil
|
Citiraj:
Vražji zigorec.....ne bi vi Pan ni pili da se po dućanima nisu djelili letci sa nagradnjačama:D |
nažalost ništa od slika....
došo stari, a ja ogladnio... nije bilo vremena za slike... al je bila njam. next time.:beer: |
U jednom plotkom tanjuru hrpa blago ljutih fefača, u drugom suha mesina, u "pesjoj zdjelici" žuljba i kiselo zelje:D
Odoh....:) |
Citiraj:
vrag mu mater sad sam ogladnil i pojel bi si jedne fiiiiiiiine šiš z domačim kajmakom...mljac i uz to 'ladno pivo ( čitaj žuju) : nuts : |
Danas malo za promjenu duuuuuugački špagaći sa mljevenim i šalata od friškog crvenog zelja.:)
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:56. |