![]() |
|
Tu sam na brkinoj strani....fileki phooy.
Nego...ove lignje šta smo polovili....smjesa lignje špek i dimsi na patlidžanu za pečeno.....foot loose!!! |
1 privitaka
Zaboravih...
|
Citiraj:
tko nije uživao u pilećim želucima (ergo tripicama), sitno sjeckanim i na duuuuugo i polako dinastanim u saftu... taj živio majke mi nije. to je meni tako fino... majke mi sutra ću ih kupit i sjeckat dok ne krepam :D jedino bi još htio probat morske fileke, cucka i tako to da vidim kak je. |
Pileća jetrica srceka i želuci u juhi da....fileki ne. Amin!
|
Sysso nema mi boljega nego kad je stara znala klat piceke ili kokice i onda na saft napravit jetrica, želučeke, bubrezi, one male žumanjke (još ne iznesene) i na kraju narezanu zgrušanu krv.
A joooj kako je to fino. A druga stvar kaj već dugo nisam jeo i moram otić do svog mesara da mi nabavi goveđi mozak. Očistit od žilica, narezat na 1 cm debljine, spanirat i spohat. Delikatesa. O Filekima neću ni pričat. To je parexelance hrana. A sad dolazi sezona svinjskih nogica, ušiju, hladetina, prezvušt (švargla), krvavice.... |
uh, kud sam sad pogledao temu kad se prica o iznutricama i organima prije rucka :D probao sam jednom ko mali komadic jetrice i nikad vise. o ostalim stvarima da ne govorim...
ugl. za rucak puretina pire i grasak :) |
A kakvi ste s bijelim bubrezima (il iti bikova jaja)?
Pohana na šnite onak ili kuhana čak su mi dobra. Senfa i ajvara uz to i udri |
Citiraj:
|
Ha pojelo se malo. :D
Ražnjići od buta, vratina, carsko, šampinjoni, zapečeni grah, pečena paprika, miješana salata i more gema/pive. :D http://www.pohrani.com/t/2i/zj/JfdAm...4338-ab1f-.jpg Slike je s wacapa pa je kvaliteta frula. :D |
Citiraj:
Krvavice svakako, prezvušt nekako, ali žuljicu nikako... majke mi, na spomen mi se bljuje a kamoli da je vidim... |
BAN!!! :D
|
Isto,hladetina i švargli...pa s tim bi samo zarobljenike ISILA i Al Nusre mučio u tamnicama...
|
ama s kim mi to imamo posla tu... evo mi švargla na stolu idem je pojest ko šeks kriminalnu prijavu :D
|
WAT?!
Hladetina i švargli fuj?? Znači daj mi kilu kruha, sol, lonac švargli, tri glavice luka i nećeš znati za mene cijeli dan. Još ako su čvarci pored.... umjetnost! |
Hladetina :puke:
|
Nekad sam znao otvoriti ovu temu i sliniti, poslije se nazderat da ne mogu disat, okrenut se na bok i krmit.
U zadnjih par tjedana otvorim ovu temu i prode me volja za hranom, kako ste krenuli od ribe pa sad dosli do fileka, pilecih iznutrica, hladetine i ne znam cega sve ne. Stoga, hvala vam jer sam uredno u zadnjih par tjedana pao sa 83 na 81kg. Fuj. :D |
Citam ove gnjusobe ovdje i slazem se s onim momcicem koji je konstatirao da forum ide u krasan qurac - i to da takvo nesto dobijes od "eminentnih" i "dugogodisnjih" clanova, pa eto vam braco sejtan, tofu, soja i ostalo a pustite pravim muskarcima pravu hrvat-katolik-domoljub-#odstoljeca7. hranu...
|
Žderonje
Hahaha, da postoji neki "Hall of fame" postova na PCE, Bubbini satiricni/sarkasticni postovi cinili bi 90% sadrzaja :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo je sveti gral: http://www.pohrani.com/t/2J/jz/2rqZ1...ija-masina.jpg Bez njega nema kvalitetnog kolinja po PS-u (Pravilu Službe, za one koji neznaju): |
Tak jasno :)
Idući vikend je zakazano kod tasta da se obaraju 4 komada. No kako je vrijeme kao da se bliži vaskrs a ne božić, mislim da će biti odgođeno za uvijek sveti datum kolinja - 29.11 ili 30.11 (Dan republike za one koji ne znaju :) ) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ono,pogledaš kvalitetnije u onaj odvratni žele i vidiš oko pa uho pa dlake malo :D ....kažem,ja bi s time mučio pripadnike ISILa.....mam bi isuseku prešli samo da stanem :D Nego,klopam neki ko dimljeni sir crvenkasti sa ljutom paprikom unutra...navodno samoborski...odlična stvar! |
dobro da se ne svađamo ko je veća curica koja nemre hendlat finjake poput dobro procijeđene hladetine bez dlaka i kvalitetne švargle :D nego gledajte vamo kaj sam probao jučer... mrak stvar i zemite si svakako ako naletite u dućanu ;)
|
Gledam starog kad se davi u mrzletini a ja onak, izgubim apetit odmah.
Drago mi je da nisam jedini :D |
Nisi jedini... to žeru samo ovi kojima je bitno da se lopatom trpa u sebe :D ko syss npr :D
|
Dobro, mene samo zanima da li su ovi koji kazu da iznutrice&co ne valjaju ikada stvarno probali nesto od toga ili pricaju ovako na pamet?
Imao sam frenda na faxu koji je bio veliki protivnik majoneze dok jednoga dana nismo saznali da ju nikada nije ni probao. Onda smo ga nas trojica drzali, a cetvrti ga je hranio majonezom. Danas lik trosi 3 tegle mjesecno :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Poslanica Stjepana F. planinćanima: u ono vrijeme reče Isus svojim učenicima - uzmite, koljite i jedite od ovoga svE, nije mi ćaća đaba stvorio živinu da bi vi fukara bacali od toga, i to još što je dobro. Oni koji poslušaše bješe blagoslovljeni, a oni koji se suprostaviše osjetiše srdžbu Božju i postadoše moderatori nebitnih podforuma na PcEkspertu. Amen. |
TO TO TO! :D
ako imam bubu na svojoj strani, onda znam da mogu hrabro koračati šumom što se žderonje nazivaju :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:46. |
|