![]() |
|
Uzeo bi da ima extra deep fried :D
Ma u Teksas na steak do kauboja otić |
i na hot dog punjen sa cijelim svemirom + pulled pork sa i bez sendviča :D
|
LOOOOOOOOOOOOL
A brownie crossed with dounut.....parili ih ahahahha oplakah! KFC's Deep Fried Soup....onaj filing,kad dip frajaš juhu :D |
TO TO TO... deep fried FRIED :D
|
Jao, kad se sjetim Chipotle burrita i chilija u Memphisu :)
Američki chili (ne pričam o papričicama) stvarno nitko ne može nadmašiti. Gore je to strašan dio kulture i svaka familija ima neki svoj recept. Evo, sad mi sline cure... |
Il ovo
Došo sam do Quadruple Bypass Burger i brijem da ću dostavu neku zvat :D Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja sam valjda jedini koji je skinuo 10 kila gore :D
Doručak u 9 (sve bez šećera, organsko voće i povrće) 2.5 km plivanja Održavanje tečajeva plivanja do 12 Ručak u 12 (opet zdrava hrana, bez dodanih šećera, salata bez dodataka i sl.) Voće kao desert Opet 2.5 km plivanja Održavanje tečajeva plivanja do 3, pa užina (voće nekakvo) Cijeli kamp dolazi na jezero pa slijedi čuvanje stotinjak djece koji se kupaju. Večera u 6, obično neka piletina i povrće + tortilje, ili mljeveno meso (sloppy joes) Nakon toga povratak na jezero i snađi se druže do kasno navečer. Obično su se marshmallows pekli na vatri, ili ak smo imali sreće, onda bi netko zalio drva tekućinom za upaljače i napravio roštilj. Prvih 2 tjedna smo gladni već u 7 kmečali i tražili način kako preživjeti do spavanja :D Jednom naručili iz Domino's i zaključili kako je bolje biti gladan, i za želudac i za novčanik...Piva je bila jeftinija :D Jednom su ameri pekli roštilj i nikad više. Pljeskavica je s rešetke išla tek kad je bila crna s obje strane, tako da sam to brzo preuzeo u svoje ruke :) Nakon takvog režima, u 3 tjedna putovanja uokolo sam natukao tih 10 kg natrag jedući po Subwayu i sl. restoranima jer sam bio na ograničenom budžetu. Uglavnom, može se, uz jaku volju ili ak vas natjeraju :D |
Sve sam žderao kolko se moglo jest,Fud Ruckers je hit,takve burgere nemre ni čarobnjak iz Oza samislit.
Potom za Floridu,Amway Center i NBA tekma. Kad mi je comunity manager priopčio da imaju 94 različita restorana maltene sam tekmu fulao btj :D još im kažeš ono Croatia,ex Yugoslavia,war...zabriju da si sad iz rata došao i da hrane nisi vidio koliki intake tog junka imaš u minuti :D pamtim neke pite ala McD al perverznije,extra crust. Moram nać slike sa one bukve od telefona koju sam nosio tada.... |
Fuddruckerse nisam probao, jer sam bio duboko u šumi u Jerseyu, a kad smo i došli do civilizacije, tu bi najčešće bio TGI Friday's ili Burger King...
U najboljem sjećanju mi je ostao Cracker Barrell. Nisam mogao vjerovati da za tako nešto nisam nikad prije čuo. Oldskul tradicionalna hrana, u takvom ambijentu i još u sklopu toga je trgovina gdje možeš kupiti sve ono čega se sjećaš iz odrastanja tijekom 70-ih i 80-ih. Čak i drvenu stolicu za ljuljanje :D http://www.crackerbarrel.com/ |
Prasci, samo vam još fali deep fried mars pa da budete kompletni. Pogledah jednoć neki doku o junkfoodu u UK i vidjeh debelog limača od 80 kila kak sa sjajem u očima čeka da mu striček zavalja mars u tijesto za pohanje pa šus u fritezu u kojoj se netom prije frigal' fish'n'chips.
|
That's the spirit....kultura američkog juga....SVE deep fried :D
|
mislio sam da sam sve vidio dok nisam vidio deep fried soup :D
|
Citiraj:
|
|
|
@črabl... :D :D :D
ZOMG :D |
MekDonalds na pizzi :D
Daaaaaaaaamn :D |
1 privitaka
double double
|
Đe to? Yellow? :D
|
hmm, po stolcu iza rekao bih rocket :zdero2:
|
rocketburger
|
Kad smo se već dotakli burgera, kao jedan od većih ljubitelja moram priznat da su yellow i rocket znatno degradirali.. Otišli su u krajnost s tim hipsterlukom i sad su burgeri veličine krafne, meso unutra a ne spominjem. Je, fini su, al nisu ni približno dosta za najest se.
Za sad mi Papa's ostaje no1 - tope se u ustima, sve se fino cijedi, a veličina je prolazna :zdero: |
nakon maaasu napravio tuna salatu, jbt. zaboravio sam kako jednostavno i kako dobro:
od sastojaka: tuna komadici 180 grama najjeftinija, konzerva graha (u mom slucaju crvenog, ali je super i kad se pomijesa s bijelim), kantica kukuruza od 200 grama, pola glavice kapule, 1 crvenu i 1 zelenu svjezu papriku, papar, cesnjak, masliniovo ulje i aceto balsamico. Jedino sto napravim sa tunom je da je procijedim kroz cjedilju i masu isperem vodom i iscijedim dok ne ostane loptica da se ispere ono smrljivo ulje i masa soli. i naravno sve konzerve dobro ocijedim i prodem vodom. Onda dodat sastojke, sve dobro izmijesat da dobro zapliva u acetu i maslinovom i to je to :) Bomba :zdero: on to burgers: kad vidim sve te slike masnih burgera slinim s jedne strane, a s druge mi je drago sto sam 600 km udaljen od istih :D |
moj savjet... uzmi komade tune poželjno u maslinovom, ne komadiće i onda to nadrobi bez ikakvog procjeđivanja, možeš i to ulje slobodno upogoniti ;)
|
ne znam, morat cu u papas jos jednom, ali u rocketu mi je do sad najbolje
|
Citiraj:
|
dobro, to stvarno mogu razumjeti jer i sam pretendiram u ovakvim stvarima gdje je "živo" ulje koristiti domaće i po mogućnosti mlado, ali velim ti uzmi onda baš komade tune u bilo čemu i ocijedi i natruckaj u salatu.
puno bogatiji okus ;) |
Jučer opet ubijanje u hotdogu i telećim hrenovkama iz igomata :D
Uz to za probu uzeo i safalade (piletina+teletina), dobre su, ali su mi hrenovke fajn bolje. Uz standardno povrće (kristalka, luk, paradajz) napravioi chimichurri po ovom receptu, jako jako dobra kombinacija :) Ljuta papričica u chimichurriju je bila trinidad scorpion :D Chimichurri ulazi u redovitu proizvodnju :D Danas je u planu kajgana sa šampinjonima, lukom i špekom plus zelena ili zelje. |
Citiraj:
Danas teletina i krpice sa zeljem....uz tonu papra naravno :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:25. |
|