PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

buljo 07.07.2015. 22:42

Je najbolje da ti kazem koje bi stavio :D ti velis prije kaj je tebi dobro i kasnije dobijes kaj ja dofuram, marama na oci i ajmo.
99% da bi se fino zajebao. :)

Jel ima nekog tko bi bio za ovu akciju, kupimo 5 kecapa i stavimo sisu na test? :)

listerstorm 07.07.2015. 22:43

Citiraj:

Autor syss (Post 2801046)
pa evo stavi mi mutti, heinz i tu patvorevinu i točnu ću ti reć koji je koji... bez gledanja ;)

još važem između prva dva...

syss 07.07.2015. 22:46

pa kak da prepoznam kečape koje nisam u životu probao majka mu stara?! stvarno nisi normalan :D

napravim ti ja 5 pečenki s krumpirom - aligatora, sibriskog haskija, pelikana, delfina i ljenjivca... dam se kladit da ne bi skužio koje je koje meso :D

edit: lister... mutti je slađi, brijem da bi ih skužio.

listerstorm 07.07.2015. 22:50

ma nee, nisam se dovoljno izrazio, mislio sam koji je meni draži :D

buljo 07.07.2015. 23:01

Citiraj:

Autor syss (Post 2801063)
pa kak da prepoznam kečape koje nisam u životu probao majka mu stara?! stvarno nisi normalan :D

Ajde duboko udahni pa procitaj moj post jos jednom, dva, tri puta pa ces nac da nisam rekao da PREPOZNAS koji je koji nego koji je dobar a koji ne.

syss 07.07.2015. 23:02

pa za ovu tvoju prozirnu kamilicu znam odmah da nije dobar, vidio ga ja ili ne jer je jednostavno loš.

nejednom sam ga na žalost jeo.

buljo 07.07.2015. 23:07

Imat ces priliku pokazat svoje znanje ako se ekipa zainteresira za siso_kecap_test :D
Dakle ideja je kupit 6, 7 kecapa (prosjecna cijena je 15-20 kn po komafu), dakle cca 130 kn nam treba, ja dam 30 i ak se skupi jos sto imamo jedan jutub video :D

syss 07.07.2015. 23:09

nemamo.

:D

listerstorm 07.07.2015. 23:10

30? pfff... pa ja sam mislio da je na zapadu bolji standard nego na istoku ...ništa...idem reć ekipi da nije zapad što je nekad bio...:D

buljo 07.07.2015. 23:11

Di sam ja to na zapadu? :D

Ma ne dam za tog smrada vise od 33, 33 kn iz vjerskih razloga :D

listerstorm 07.07.2015. 23:23

paa..zapadnije si od ćirilice nego ja...no opet, bliži si ekipi što zna sve svoje ribe poimence :D

buljo 07.07.2015. 23:29

:D :D

Eto ja dao prijedlog a sad je na ostalima da se ukljuce :)
10 ljudi po cenera npr.

listerstorm 07.07.2015. 23:34

Stvarno si slovenac. Ja da to predložim, onda bi i financirao. :D

buljo 07.07.2015. 23:36

Reko sam iz vjerskih razloga brojka nemre bit veca od 3 jbg :D

listerstorm 07.07.2015. 23:53

vjera kao izlika za crowdfunding, I`ll pass...:D

Blue Spirit 08.07.2015. 02:01

Evo sta o okusima kazu u TED-u , ista je stvar sa kecapom, senfom, umacima ,jelima i picu opcenito

predlazem da pogledate

Koji god kecap syss izabere i kaze da je najbolji , najbolji je za njega, sto moze ali i ne mora znaciti da ce biti i drugima :)

opet dolazimo do pojedinca i njegove subjektivnosti okusa

Citiraj:

Četvrtina ljudi su superkušači hrane i imaju više od 10.000 okusnih pupoljaka dok prosječan čovjek ima 2000.
Zato oni okus hrane osjećaju puno intenzivnije nego drugi.

Ako imate više okusnih pupoljaka, to bi moglo objasniti zašto vam se ne sviđa okus brokule, kelja i prokulica.
Ovo je povrće gorko, a uz pojačana osjetila ima neugodan okus.
izvor
Citiraj:

Samo deset posto okusa dugujemo nepcu, a čak 90 posto receptorima mirisa koji su okidač za emocije.

Ako volite slano, moguće je i da pripadate “supertasterima” koji imaju veći broj okusnih pupoljaka te čine četvrtinu stanovništva.

Obdareni superokusom ne vole gorku ni hranu jakih okusa, no istraživanje je pokazalo da njihovo nepce voli sol, jer, smatraju stručnjaci, natrij ublažava gorčinu u hrani
izvor

IcyTexx 08.07.2015. 10:54

Di kupit allspice, tj. piment?

panoramix 08.07.2015. 11:09

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2801180)

http://www.harissa.hr/proizvodi/zacini/zacini/piment

IcyTexx 08.07.2015. 11:10

Thanks!

Roberto 08.07.2015. 11:52

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2800924)
Ak se ketchup stavlja na hranu il ne valja osoba koja jede il ne valja hrana. :D

Kajgod, samo priznaj da nisi pravi žderonja i kreni na ZH topik :D

Dobar kečap je odličan dodatak hrani, ali naravno ne svakoj. Na pizzi npr. mi je kečap nezamisliv. Naježim se kad u chellu koji ima vrhunske pizze na stolovima vidim da uz pizze nude podravkin kečap. Žasu :D

Homemade kečap od domaćeg paradajza i luka sa začinima, to je nešto brutalno fino.

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2801180)

Piment(o) možeš uzeti u harissi, ali ima ti ga i po većim konzumima, sparovima i sl.. Samo gledaj da uzmeš bobice, a ne mljeveni. Kao i papar mljeveni je slabijeg okusa i još k tome brzo hlapi aroma kad ga otvoriš.

IcyTexx 08.07.2015. 13:10

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2801212)
Homemade kečap od domaćeg paradajza i luka sa začinima, to je nešto brutalno fino.

To je već kompletno druga stvar. Tak neš mi je šteta zvat ketchup jer pod ketchup svi misle na ona kupovna sranja. :D

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2801212)
Piment(o) možeš uzeti u harissi, ali ima ti ga i po većim konzumima, sparovima i sl.. Samo gledaj da uzmeš bobice, a ne mljeveni. Kao i papar mljeveni je slabijeg okusa i još k tome brzo hlapi aroma kad ga otvoriš.

Thanks. Moram onda nabavit neki pestle&mortar il tak nešto. Sad baš stockam kuhinju i bacam se u pošteno kuhanje.

Koji keramički noževi su najbolji?
Gledam ove Kyocera...
http://kyoceraadvancedceramics.com/c...ceramic-knives

Crni, naravno. :D

Roberto 08.07.2015. 13:27

Ma zayebi te keramičke noževe. Mislim, ima ih dobrih, ali to je osjetljivo do bola, lako pucaju.

Za početak, nabavi dobar chef's knife i santoku, s tim kaj se tiče povrća i mesa možeš raditi skoro sve. Osim razdvajat tvrđe kosti.

Meni je santoku zakon nož, imam dva konstatno u upotrebi, i uz njih mali nazubljeni nožić za povrće. S njima radim 90% toga u kuhinji.

panda505 08.07.2015. 18:00

1 privitaka
Mljac

:zdero:

Princ288 08.07.2015. 18:49

Ja za bilo kakve noževe gledam knifecenter, do sad me nisu iznevjerili dostavom i izborom.

panoramix 08.07.2015. 19:17

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2801237)
To je već kompletno druga stvar. Tak neš mi je šteta zvat ketchup jer pod ketchup svi misle na ona kupovna sranja. :D

Thanks. Moram onda nabavit neki pestle&mortar il tak nešto. Sad baš stockam kuhinju i bacam se u pošteno kuhanje.

Koji keramički noževi su najbolji?
Gledam ove Kyocera...
http://kyoceraadvancedceramics.com/c...ceramic-knives

Crni, naravno. :D

Za razna mljevenja probaj naći što jeftiniji mlinac za kavu. Ja u jednom Made in SSSR meljem već godinama sve što treba, od suhih gljiva, sušenih ljutih paprika do začina i žitarica.

syss 08.07.2015. 22:08

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2801241)
Ma zayebi te keramičke noževe. Mislim, ima ih dobrih, ali to je osjetljivo do bola, lako pucaju.

Za početak, nabavi dobar chef's knife i santoku, s tim kaj se tiče povrća i mesa možeš raditi skoro sve. Osim razdvajat tvrđe kosti.

Meni je santoku zakon nož, imam dva konstatno u upotrebi, i uz njih mali nazubljeni nožić za povrće. S njima radim 90% toga u kuhinji.

dobro ti kaže roberto... ova dva su vjerovatno sve šta će ti ikad trebati, obavezno kupi kvalitetni štrajher i opcionalno nož za kruh (ne samo za kruh, nego pečenja i sl.) i neki manji utility nož.

ja sam jedno 70% vremena na santoku.

Roberto 08.07.2015. 23:05

Bilo je neko vrijeme u kauflandu thomas santoku nozeva, mali i veliki. Nisu recimo poput dicka, ali za te novce (cca 70 kn), to je za pocetnika i za obiteljske potrebe vrlo dobar noz. Jedina je caka sto dodje polutup, pa valjda ljudi misle da ne valja. Ja sam ga posteno obradio s brusnim kamenom nakon kupnje i za sad godinu dana me izvrsno sluzi bez potrebe za daljnjim brusenjem :)

Ima naravno i puno skupljih i puno boljih nozeva.

Ima i neki lik iz cini mi se broda, koji radi genijalne nozeve po narudzbi. Ali za pocetnike tako nesto ne bi preporucio.

JuiceBox 08.07.2015. 23:55

Citiraj:

Autor Perestrojka (Post 2799530)
Da me yebes, nemrem se sjetit kak je baka spremala kajganu, to je bio vrh vrhova, sad da li je do tave, ulja / masti, cega vec... ko ce znat, nikak pogodit ©Baba postupak :D

Tajna je kvalitetnoj svinjskoj masti, kad mi baka slozi omlet od jedno 6-7 jaja sa slaninom i lukom na malo svinjske masti, to je cudo za nepce ;)

Citiraj:

Autor syss (Post 2799520)
počeo sam sa najobičnijom kajganom i onda sam otkrivao začine i bolje da ti ne kažem šta sam sve trpao u ta napaćena jaja, meni bilo gadno za jest, dok se nisam smirio sa nekim omjerom soli, papra, maslaca, vrhnja i svježeg vlasca.

Elaboriraj molio bih, di sta kako i koliko :D Ako se icim mogu udavit to je kajgana i mlijeko, dnevno mogu mlijeka vise neg vode :D

syss 08.07.2015. 23:59

u biti sam omjer je od osobe do osobe, ali ono što transformira kajganu u hyperspace je upravo svježi vlasac.

JuiceBox 09.07.2015. 00:29

Ma to kontam, ni svjezi vlasac nije problem imam ga u kaljevima, ali reko mozd imas odredeno vrijeme kad sta stavljas pa zato pitam.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:18.