PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Telemach (ex Tele2) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79622)

RisingPower 23.12.2011. 16:51

Da, nakon kraćeg studiranja njihove stranice čini mi se da neće biti ništa od klasičnog surfanja jer su cijene stvarno abnormalne, ali barem mogu imati gmail/gtalk...

Vuco 23.12.2011. 17:04

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 2056628)
Da, nakon kraćeg studiranja njihove stranice čini mi se da neće biti ništa od klasičnog surfanja jer su cijene stvarno abnormalne, ali barem mogu imati gmail/gtalk...

Pa i gmail i gtalk guta promet.

Uostalom, morati ćeš isključiti ama baš sve (sinkronizacija, widgeti ako koji iden a net) ako želiš da ti samo gmail/gtalk idu na net.

JuXo 23.12.2011. 17:23

ili jednostavno koristi WiFi ako imaš doma

Matth€w 23.12.2011. 19:43

Taman kad sam vidio da im je došao novi Sensation XL, pogledam cijene za preplatu i padnem na dupe. Oni nisu normalni, 4000 kuna "najjeftinija" cijena. Izgleda da ću ja u Vip po Galaxy Nexus (Prime).

RisingPower 24.12.2011. 18:19

Citiraj:

Autor JuXo (Post 2056653)
ili jednostavno koristi WiFi ako imaš doma

Ma imam, ali meni je to prekomplicirano. Čini mi se da ću ipak aktivirati smart tarifu.

JuXo 24.12.2011. 21:54

kako ti moze komplicirano spojiti se na wireless???

al dobro, ako ti se placaju racuni onda to koristi

xlr 25.12.2011. 13:43

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 2056628)

Prekratko si studirao njihove stranice jer cijene za korištenje gmaila/gtalka/povremenog "normalnog" interneta uopće nisu abnormalne. Naravno, pod uvjetom da oboje jednako shvaćamo pojam abnormalnog i pod uvjetom da imaš ikakvu predodžbu koliko ti je mjesečnog prometa potrebno za gornje radnje.

RisingPower 25.12.2011. 16:11

Citiraj:

Autor xlr (Post 2057591)
Prekratko si studirao njihove stranice jer cijene za korištenje gmaila/gtalka/povremenog "normalnog" interneta uopće nisu abnormalne. Naravno, pod uvjetom da oboje jednako shvaćamo pojam abnormalnog i pod uvjetom da imaš ikakvu predodžbu koliko ti je mjesečnog prometa potrebno za gornje radnje.

Ma pusti, na teškim sam lijekovima pa se teško koncentriram na bilo što i uglavnom blebećem koješta. No u međuvremenu mi je konačno zapela za oko smart tarifa koja uopće nije takav bauk, za 30 kn mjesečno dobijem 1 GB i još 300 min. gratis... Valjda...

Citiraj:

Autor JuXo (Post 2057329)
kako ti moze komplicirano spojiti se na wireless???

al dobro, ako ti se placaju racuni onda to koristi

Joj... Wireless mi baš i ne pomaže puno jer nemam u telefonu ikonu za spajanje na internet.

Hrvoje xyz 25.12.2011. 16:31

RisingPower, pazi prije nego sto aktiviras tu tarifu, jer tele2 garantira te cijene samo jos za sijecanj 2012.Nakon toga istjece "akcija" i vjerovatno ce ta smart opcija poskupiti.
gledao sam ja vec, za mjesec dana se ne isplati riskirati.

Probaj malo surfat par dana ,provjeravati gmail i cetat malo.Pa vidi kolko ti novaca pojede.Po mom iskustvu, nije tak skupo, pricam o najjobicnoj knock-out ili osnovnoj tele2 tarifi, megabajt 2 kn..a za megajbat mozes izmjeniti dosta poruka ajmo rec..

to su sve mudraci, kao jeftino jeftino , samo 30kuna , dobis i 300 minuta i 1gb prometa, al nakon tog te bacaju na osnovnu tarifu koja ima obracunsku jedinicu za pozive od 60 sekundi, a smart opciju ce vrlo vjerovatno poskupiti.

JuXo 25.12.2011. 17:04

moras imati negdje opciju za wireless

joooooooooooooj

edit:

To connect to a WLAN via Wi-Fi™:

From the Home screen, find and tap Settings.
Tap Wireless controls > Wi-Fi settings.
Mark the Wi-Fi checkbox. Available Wi-Fi™ networks are displayed in a list under Wi-Fi networks. The available networks may be open or secured. This is indicated by the icon next to the network name.
Tap a Wi-Fi™ network to connect to it. If you are trying to connect to a secured Wi-Fi™ network, you are asked to enter the security key for that Wi-Fi™ network before you can connect to it. The Wi-Fi™ connection is displayed in the status bar once you are connected.
Useful tip:

The next time you connect to a Wi-Fi™ network, the phone will remember the security key.
To enable Wi-Fi™ network notification of open networks, mark the Network notification checkbox.
To connect to another Wi-Fi™ network, just tap another Wi-Fi™ network in the Wi-Fi networks list.
To scan for Wi-Fi™ networks manually, press the Menu key and tap Scan. The phone scans for Wi-Fi™ networks and displays them in the Wi-Fi networks section.

RisingPower 25.12.2011. 17:27

Citiraj:

Autor JuXo (Post 2057694)
moras imati negdje opciju za wireless

joooooooooooooj

edit:

To connect to a WLAN via Wi-Fi™:

From the Home screen, find and tap Settings.
Tap Wireless controls > Wi-Fi settings.
Mark the Wi-Fi checkbox. Available Wi-Fi™ networks are displayed in a list under Wi-Fi networks. The available networks may be open or secured. This is indicated by the icon next to the network name.
Tap a Wi-Fi™ network to connect to it. If you are trying to connect to a secured Wi-Fi™ network, you are asked to enter the security key for that Wi-Fi™ network before you can connect to it. The Wi-Fi™ connection is displayed in the status bar once you are connected.
Useful tip:

The next time you connect to a Wi-Fi™ network, the phone will remember the security key.
To enable Wi-Fi™ network notification of open networks, mark the Network notification checkbox.
To connect to another Wi-Fi™ network, just tap another Wi-Fi™ network in the Wi-Fi networks list.
To scan for Wi-Fi™ networks manually, press the Menu key and tap Scan. The phone scans for Wi-Fi™ networks and displays them in the Wi-Fi networks section.

Hvala na trudu, ali meni se nije problem spojiti na wireless. Problem je što za svoj kućni internet trebam aktivirati ikonu za ručno spajanje na internet (naravno, nakon što je wireless veza uspostavljena), a moj telefon nema tu mogućnost.

coconut 25.12.2011. 18:15

Prebaci ADSL u router mode pa ćeš se moći spajati s mobom bez ikakvog klikanja ikone.

RisingPower 25.12.2011. 18:19

Citiraj:

Autor coconut (Post 2057738)
Prebaci ADSL u router mode pa ćeš se moći spajati s mobom bez ikakvog klikanja ikone.

Ne mogu jer imam uređaj koji je bio nepouzdan dok je radio u gore opisanom načinu. Svakih par sati nešto se blesiralo tako da mi je klikanje na ikonu jedini način da imam normalan internet...

coconut 26.12.2011. 08:06

Prijaviš kvar i dobiješ novi modem. Ako ti ga ne daju, za 100kn kupiš polovni preko oglasnika. O kojem se modemu uopće radi?

RisingPower 26.12.2011. 12:56

Citiraj:

Autor coconut (Post 2058024)
Prijaviš kvar i dobiješ novi modem. Ako ti ga ne daju, za 100kn kupiš polovni preko oglasnika. O kojem se modemu uopće radi?

D-link g684t je uređaj, ali vec sam pod ugovorom na t-comu pa ne vjerujem da ce mi oni ista dati badava. Vec mi se to dogodilo prije 2 godine kada mi je otkazao prvi uređaj (kasda) i prijavili smo kvar, ali lopovi nisu htjeli dati nista bez potpisivanja ugovora ili placanja neke bijesne cifre...

I tako sam onda tu preko trznice stavila oglas da kupujem bilo kakav uređaj uz izricitu napomenu da mora bez greske pouzdano raditi u router nacinu,a dobila sam (uz obecanja kako je sve super) taj d-link i sad sam tu gdje jesam. Vise nemam volje ista poduzimati glede toga jer cu vjerojatno opet popusiti pare i dobiti macka u vreci...

coconut 26.12.2011. 13:02

Taj D-Link je imao problema zbog t-scumovog firmwarea koji je krama. Stavljanjem tvorničkog, problem blesiranja se riješio. Ovdje (post #15 i 16) imaš sve objašnjeno sa linkovima za fw i uputama za njegovo stavljanje.

RisingPower 26.12.2011. 14:09

Citiraj:

Autor coconut (Post 2058187)
Taj D-Link je imao problema zbog t-scumovog firmwarea koji je krama. Stavljanjem tvorničkog, problem blesiranja se riješio. Ovdje (post #15 i 16) imaš sve objašnjeno sa linkovima za fw i uputama za njegovo stavljanje.

Evo upravo malo lutam po sučelju od tog čuda i piše ovako:

Firmware Version : V3.00B01T01.HR-A.20061110

Što meni, naravno, ne znači ništa. Dakle, imam li onda krivi fw? Ako imam, što da napravim? Ne razumijem baš kako se gore stavlja novi fw i bojim se da ne prouzročim kakav černobil...

Edit: linkovi u preporučenim postovima očito više ne rade.

samsung89 26.12.2011. 15:31

Imaš sve opisano tamo, bas sam otišao probati i meni normalno otvara linkove.
Probaj desni klik na link pa "save as"

RisingPower 26.12.2011. 15:52

Citiraj:

Autor samsung89 (Post 2058274)
Imaš sve opisano tamo, bas sam otišao probati i meni normalno otvara linkove.
Probaj desni klik na link pa "save as"

Rijeseno.

srale7 01.01.2012. 23:29

Kak je HAKOM donio nove odredbe, cijene telefona na pretplatu su poludile :)

Ja sam prije 6 mjeseci uzeo svoj Sensation, produljenje na 24 mjeseca, mjesecna potrosnja 100kn i ispao me cca 2600kn. Sad je bez obzira na tarifu, tj potrosnju, na 24 mjeseca=> 3500kn :)

gunther 01.01.2012. 23:34

Bas maloprije pogledao cijene u VIP-u za produzenje pretplate i isto otisle u nebo...

srale7 01.01.2012. 23:40

Bas gledam, u tele2 je redovna cijena sensationa 4000 kn, mislim koliko moras biti retrad da bi isao uzet taj isti mob za 3500 ali natovaren sa 24 mjeseca ugovorne obaveze?

Relano gledajuci, Hakomove odredbe su trebale ici na ruku korisnicima, ali na kraju ispada da su korisnici jedini koji su izvisili, a nekako mi se cini da vise nitko nece uzimat nista na pretplatu, jer jednostavno se ne isplati.

sith_lord 02.01.2012. 01:27

Moj idući je ili Galaxy Mini ili ako uspijem ugrabiti povoljno Sonim XP5300. :P

S pretplatom sam odavno prekrižio - prošlomjesečni račun: 28 kn unutar paketa, 20 izvan = Total: 80 kn račun

Na bonovima na drugoj mreži: 40 kn (ne taj isti mjesec, već sam eksperimentirao - jedan mjesec jedan, drugi mjesec drugi i tako već 4 mjeseca.

RisingPower 03.01.2012. 17:36

Citiraj:

Autor coconut (Post 2058187)

Evo me sa novostima... Pomogli su mi jos prije Nove godine da se stavi novi fw na taj blesavi modem, i to je proslo ok. Prvih par dana je radio bez greske i onda se poceo blesirati nakon ukljucivanja (jer ga iskljucim po noci) i onda nekad uspije doci k sebi bez ikakve intervencije, a nekad pomaze samo totalno gasenje i paljenje (tada se niti u sucelje ne moze uci). Jedino je dobra stvar sto se nakon uspjesnog ukljucivanja do sada niti jednom nije blesirao, tj. cini se da su problematicni samo oni trenuci poslije ukljucivanja. Tijekom rada ponasa se normalno, bar zasada...

sith_lord 04.01.2012. 05:02

Evo ja danas konačno dobio odgovor - 130 kn za raskid ugovora ako biram popust na uređaj. :D

coconut 04.01.2012. 06:15

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 2064182)
Evo me sa novostima... Pomogli su mi jos prije Nove godine da se stavi novi fw na taj blesavi modem, i to je proslo ok. Prvih par dana je radio bez greske i onda se poceo blesirati nakon ukljucivanja (jer ga iskljucim po noci) i onda nekad uspije doci k sebi bez ikakve intervencije, a nekad pomaze samo totalno gasenje i paljenje (tada se niti u sucelje ne moze uci). Jedino je dobra stvar sto se nakon uspjesnog ukljucivanja do sada niti jednom nije blesirao, tj. cini se da su problematicni samo oni trenuci poslije ukljucivanja. Tijekom rada ponasa se normalno, bar zasada...

Zašto ga uopće isključuješ? Potrošnja struje mu je nikakva, a ako se bojiš upada na mrežu jednostavno je zaštitiš. Svaki router se ionako sam od sebe resetira svakih 24h tako da je isključivanje i prekidanje veze nepotrebno.

coconut 04.01.2012. 13:42

Crnim biserima iz Tele2 nikad kraja
http://danas.net.hr/novac/page/2012/01/04/0134006.html

alengrosevic 04.01.2012. 13:51

Citiraj:

Autor coconut (Post 2064886)
Crnim biserima iz Tele2 nikad kraja
http://danas.net.hr/novac/page/2012/01/04/0134006.html

čitajući taj tekst nisam primjetio da je o crnim ovcama rijec, tek kad sam ovdje vidio sliku: http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijek...od-13.000-kuna

doky 04.01.2012. 13:57

Citiraj:

Autor sith_lord (Post 2064566)
Evo ja danas konačno dobio odgovor - 130 kn za raskid ugovora ako biram popust na uređaj. :D

Pa jel ta cijena regularna? Nisu oni ništa kemijali? Tj. dal vrijedi ona formula: popust na mob se dijeli brojem mjeseci ugovora i dobiva se mjesečna rata za raskid?

trpi 04.01.2012. 14:16

ma daj na koju foru je mala nabila 13 soma kn racun

Mad_Duke 04.01.2012. 14:32

Citiraj:

Autor trpi (Post 2064933)

Tak nevažno!

BojanZD 04.01.2012. 14:43

Citiraj:

Autor Anphonic (Post 2064904)
Pa jel ta cijena regularna? Nisu oni ništa kemijali? Tj. dal vrijedi ona formula: popust na mob se dijeli brojem mjeseci ugovora i dobiva se mjesečna rata za raskid?

Ajd netko odgovor na ovo gore jer meni je lik na Tele2 šalteru rekao da se uzima puna cijena novog mobitela na dan sklapanja ugovora, oduzme se cijena koji si platio a ostatak naplate.
Npr., novi mob je bio 1000, ja sam ga platio 200kn na pretplatu i sad bi pri raskidu trebao platit ostalih 800kn, da bi isplatio cijenu novog moba od 1000kn??
Idiotski, jer nakon 1,5 godinu platić kao da je novi mob?!?:hitthewal: :hitthewal:

T0mB1ll 04.01.2012. 15:39

sutra se idem prebacit na bonove.. :/

alengrosevic 04.01.2012. 16:03

Citiraj:

Autor BojanZD (Post 2064975)
Ajd netko odgovor na ovo gore jer meni je lik na Tele2 šalteru rekao da se uzima puna cijena novog mobitela na dan sklapanja ugovora, oduzme se cijena koji si platio a ostatak naplate.
Npr., novi mob je bio 1000, ja sam ga platio 200kn na pretplatu i sad bi pri raskidu trebao platit ostalih 800kn, da bi isplatio cijenu novog moba od 1000kn??
Idiotski, jer nakon 1,5 godinu platić kao da je novi mob?!?:hitthewal: :hitthewal:

ne, oni oduzmu od pune cijene onoliko koliko si platio, podijele ostatak mobitela na 24 (ako si potpisao na 2 godine), i ti platis broj rata koliko ti je ostalo do kraja (konkretno kod tebe jos 6 rata). Tako bi trebalo biti, prema onom sto je pisalo u pravilniku...

Flatline 04.01.2012. 16:06

Danas mi ugasili broj bez ikakve obavjesti.
Kada sam podnosio raskid pretplate rečeno je da će mi doći doma nešto (ne sjećam se šta je djelatnica rekla) od Tele2 za raskid pretplate.
Imam osjećaj da sami tjeraju korisnike iz svoje mreže.
Još jedan dokaz je kada sam otkazivao pretplatu u 10 do 15 minuta nitko nije ulazio od kupaca a do njih vipov centar je bio krcat da nisam mogao aktivirat pretplatu na vip me broju.

Xenon 05.01.2012. 11:06

Citiraj:

Autor trpi (Post 2064933)

internet na t-mobile signalu

Router 05.01.2012. 11:10

Citiraj:

Autor Xenon (Post 2065724)
internet na t-mobile signalu

Cijene za internet su iste na tele2 ili t-mobile signalu.

Xenon 05.01.2012. 11:16

Citiraj:

Autor Router (Post 2065728)
Cijene za internet su iste na tele2 ili t-mobile signalu.

Nisu, samo u Smart tarifi

"6. Po kojoj cijeni će mi se naplaćivati podatkovni prijenos na Tele2 signalu nakon što potrošim besplatni podatkovni paket? A po kojoj cijeni mi se naplaćuje podatkovni prijenos na T-Mobile signalu?
Nakon potrošenog podatkovnog paketa primjenjivat će ti cijena od 0,10 kn/100 kB za prijenos podataka u Tele2 mreži na Tele2 signalu. Za prijenos podataka u Tele2 mreži na T-Mobile signalu cijena iznosi 2,00 kn/100 kB."

Router 05.01.2012. 11:36

Citiraj:

Autor Xenon (Post 2065735)
Nisu, samo u Smart tarifi

"6. Po kojoj cijeni će mi se naplaćivati podatkovni prijenos na Tele2 signalu nakon što potrošim besplatni podatkovni paket? A po kojoj cijeni mi se naplaćuje podatkovni prijenos na T-Mobile signalu?
Nakon potrošenog podatkovnog paketa primjenjivat će ti cijena od 0,10 kn/100 kB za prijenos podataka u Tele2 mreži na Tele2 signalu. Za prijenos podataka u Tele2 mreži na T-Mobile signalu cijena iznosi 2,00 kn/100 kB."

Pardon, fala za info. I ja sam tvrdio na nije ista cijena, ali prije kojeg tjedna sam bio sa frendom u tele2 jer je rjesavao nesto i pitali smo isto, i rekli su da je ista cijena neovisno o signalu, ali tarifu nisu spominjali nikakvu a frend koristi tarifu Medju nama. Nista kao kad dobijes krivu informaciju na prodajnom mjestu :)

RisingPower 12.01.2012. 11:59

Citiraj:

Autor coconut (Post 2064574)
Zašto ga uopće isključuješ? Potrošnja struje mu je nikakva, a ako se bojiš upada na mrežu jednostavno je zaštitiš. Svaki router se ionako sam od sebe resetira svakih 24h tako da je isključivanje i prekidanje veze nepotrebno.

Nakon cca 7 dana ne-gasenja ta glupa kanta je, cini se, krepala. I sad se mogu lijepo slikati...

Vise ne znam sto da napravim, stvarno ne znam. Pocinjem sanjati te proklete naprave...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:32.