![]() |
Citiraj:
To što je 7700K zakucan isključivo za gaming je nebitno, ako je brži (jer u globalu trenutno je dok Intelov 6900K ne bude konstantno brzi od 7700K) |
Mislim da je cijena dionice previše pala (od predstavljanja skoro 20%).
http://www.nasdaq.com/symbol/amd/sto...&drilldown=off Gaming je izgleda presudio (izgleda to investitore najviše zanima) jer u svemu ostalom zasad izgleda odličan. |
Jeste skužili kako su "down under" youtuberi (HU, tech city i tech showdown) gang bangali Jokera u svojim zadnjim ryzen videjima :roller:
Inače su tech city i Joker bivši prijatelji koji su držali TGW emisije, ali su imali hard split, koja sapunica :roller: Literstorm. Vjerojatno. Također je pitanje dali je uopće realno što je uopće porasla na 15$ a da nisu ništa ni izbacili. "Strucnjaci" su predviđali 9$ AKO zen bude dobar. No mislim da će opet rasti kad krenu financijska izvješća za nadolazeće kvartale. Tako ta ekipa jednostavno funkcionira |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
ona treci nekad i kaze nes pametno Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
P.S.- dodatni problemi: Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
eh da, samo sto za godinu dana vise nece 7700 bit aktualan...sad se ceka potez intela, i nekako ne sumnjam da ce izbacit nes zvjersko...
|
Citiraj:
A s vremenom ce biti jos i jos bolji. Da li ima smisla bacat lovu općenito gledano na neke mrcine zbog igranja? Pa naravno da nema, potrebe za mrcinama imaju promili ljudi i to opet vise benčaju nego igraju. Tko si moze priuštiti gust imati 8c16t proc, to je super , ne nuzno potreba ;) ..a kome je potreba, taj se ne zamara ovime cime nas benčeri obasipaju. Tko ne, uskoro ce imati izbor i u mainstream segmentu 4c+ gdje ce napokon otpasti i3 2c4t procevi iz igre, neka im je laka zemlja:chears: |
Za godinu dvije je AMD na 7 Nm, a Intel ce i dalje objasnjavati kako nema potrebe za smanjivanjem proizvodnog procesa.
|
Citiraj:
Misliš da će koštati 470 kn ko trenutni G4560? pogle kaj on dela za tu lovu. http://www.techspot.com/review/1348-...g-performance/ |
Citiraj:
By the way igram doma na pentiumu 2c i integriranom grafom cod2 i super :lol2: ..malo smoke kad padne zna stucnut, nista strasno.. ovi danasnji gejmeri pojma nemaju kako se je igralo nekad ..danima :lol2: |
Citiraj:
Kako je onda 2600K dobar za gaming a Ryzen nije i samim time nije upgrade sa 2600K??? I još uzmemo u obzir da Ryzen bude dozrio, dok 2600K je odavno na ledu? Fakat sam se pogubio... |
Citiraj:
Inače 7nm od drugih firmi ti je kao intelovih 10nm. Imena procesa su marketing |
Citiraj:
Jedina mana u WOT-u, kad uperiš u nebo te FPS skače visoko i manje opterečuje CPU. Po meni ovaj test nije baš, ajmo reći pošten. Jedno je snimiti time demo i pustiti na oba stroja istovremeno. Ovako je nepouzdano kad na oba stroja igra samo jedna osoba (kao da na pamet zna putanju i ne promaši ni milimetar) i sve spoji samo na jedan video. Drugi problem u WOT-u je što igra nije još optimizirana na multicore. Ona dalje ponaša na dual-core i ostali su na DX10 (na papiru kažu da podržava DX11 - razlog je da možeš uživati u animaciji ammorack) @backtopic Zašto na Ryzenu nema još temperature opterečenja? Koliko grije kad manje opterečen u odnosu na Intela koju je skoro zakucan na 66 stupnja? Nisam siguran da sam pametan, ali Joker nije baš dao pravi test. Na žalost. |
Citiraj:
|
Citiraj:
ali da stavis grafu, vrtili bi ioni igre :D Guraju nekako, ne namjeravam mjenjat pentiuma dok ryzeni ne spuste cijene ovim jacima na trznici na recimo 500kn :D |
Inače ako netko nije skužio Stevo iz techspota je isti Stevo iz Hardware unboxeda. To su pretpostavljam identični testovi sa HU
|
Ne znam, surfam preko S7. Jači je nego taj celeron a rama isto :D
Šalim se. Uglavnom, ne vidim kako bi prelaz sa 2600K na Ryzen 1700 bio sidegrade a kamoli downgrade. |
Citiraj:
|
Svi rade testove na clean install..
Treba imat win bar 6 mjeseci stare, pune freewarea , sa hrpom apsa koji se bootaju s win bezveze, sa pcelicama umjesto kursora , upaljenim browserom , torrentima, messengerima, fejsom, i sl, dakle u realnim uvjetima, pa da vidimo onda testove ryzena vs ostali ..hehe :D..da vidimo onda te pentiume |
Neću spavati. Tužit ću AMD sudu pravde u glavnom gradu Švajcarske u Brislu.
Nadalje, kao što rekoh, imao sam u planu uzet Kabyja, ali sam se predomislio. Samo iz razloga jer planiram opet proc i ploču imat 5 godina. 10% je danas. Za 9 mjeseci to može biti lijepa nula. Za 3 godine Intel će imati novi proc sa novom pločom. AMD će možda imati kakav refreš koji će ići na postojeću. Tako da mislim da se nisam.zajebo tj. zajebo bi se sa 7700K. Ali dobro, što je tu je. Bit će novo i sa 3godišnjom garancijom što mi je i jedna od ključnih stvari u ovom "upgradeu" (namjerno pod navodnicima) :) |
Citiraj:
Meni Ryzen realno uopće ne treba ali da imam viška novca možda bih ga i uzeo, čisto mi se sviđa ideja imati 8/16 CPU u stroju :D Ipak, možda bi bilo pametno pričekati mjesec, dva, pa da se vidi situacija sa memorijama, biosima, pločama, pa i win patchevima. Kad se nešto kupuje na 5 godina zbilja nema smisla žuriti zbog mjesec dana. Inače, mislim da ovaj argument o "future proof" Ryzena koji se u threadu često pojavljuje stoji jedino ako se kupuje novo, kao argument za upgrade sa nekog i5/i7 uopće ne stoji. Ako je sadašnji CPU dovoljno dobar (npr. za igre) nema ga nikakvog smisla mijenjati nečim što će biti znatno bolje za 1/2/3 godine. Za 1/2/3 godine kad se potreba zbilja pojavi će opet postojati nešto bolje za manje novca... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Ja sam isprva pomislio preći na Kaby, ali nisam. Nije mi se dalo iskeširati još za ploču i memoriju. edit. Citiraj:
Nego, jesu li izašle mATX i miniATX ploče za Ryzena? |
Zar nije wot prema zadnjem peču... ono... 15% razlike između quad faildozera i skylake i7 sa gtx 1080 SLI :D
|
Dottore, i celeron lijepo radi na clean install i samo bench aplikacijom :p ...procitaj dva puta da shvatis post , izmedju redova nije samo bijelo :D
|
@Exy
Opravdanje sigurno nije :) sorry ako tebi zvuči kao da je. Znači, radim refresh kante nakon 5 godina. Nemam neki veliki izbor, ili Kaby ili Ryzen. Odabrao sam Ryzen. 2004 kad sam puno manje znao o tome, prelazio sam sa Celerona s370 950MHz na neš novo i izabrao sam Bartona 2500+ iako su mi "iskusniji" pod nos gurali Prescotta "manje troši, stabilna platforma, manje se grije, boljiji za igrice, boljije ploče, AMD karitas za sirotinju". Zašto baš sada, a ne za mjesec dana? Više razloga je tu, 10tak otprilike :) Na kraju krajeva, ako mi se ne svidi, da dam u oglas i njega i ploču za iste novce koje ću okinuti, prodat ću ga za 5 minuta i onda uzeti G4560 ili neš bezveze i prestati se uopće više zamarari sa kompovima :D U biti, primjetio sam da mogu i bez i7 i bez 1070. Jedino bez čega ne mogu je SSD :D |
Ja od kako gasim samo monitor, mislim da mi ni ssd nije nuzan :D
|
Citiraj:
|
Ako netko misli kupovati dionice AMD-a sad je vrijeme, Naples ce rasturiti, bas gledam slajdove.
|
Kao što je jedan link spominjao prije launcha:
Channel Check: Ryzen CPU Supply Holding Strong – AM4 Motherboards Facing Severe Supply Shortage |
Citiraj:
Tek nedavno igram BF1 na 13 lvl |
Da, sporiji je od 7700k u gamingu, ali tko ima procesor od 3000kn+ sigurno ima i dovoljno dobru grafu koja će vrtit sve na ultra na dovoljno visokom fpsu da se neće primjetiti razlike bez fps countera. Za sve ostalo je ryzen bolji i am4 neće biti stara platforma do 2020. za razliku od intela koji već ove godine izbacuje zamjenu za 1151.
|
Citiraj:
Što jaču grafičku karticu netko ima, to je razlika veća. Što je veći fps to je ralika veća. |
Citiraj:
Više rezolucije i sve postaje GPU bound. Inače,prema ovom zadnjem videu 7700k je 4% brzi u gejmingu na 1080p Zbilja gigantski. Sve u svemu, prema dosad vidjenom,1700 je bolja kupnja od 7700k za iste pare. Za istu lovu imaš 8c/16t koji je nešto sporiji u gejming,a mete 7700k u gotovo svemu ostalom i još je future proof. Radi se o procu koji konkurira 6900k za trostruko manje love. |
Ovi su se nešto zešće zakačili
https://twitter.com/TechCityPC/statu...=244+276893697 |
Samo još fali tvit od Trumpa :D
Dobri procevi,čim se diže prašina.A i brko ga kupuje. :D |
Citiraj:
Kad čujem da nešto Brko uzima ne moram ni gugulat ryzultate, kakav techspot kakav guru2d kakvi bakrači. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:50. |