![]() |
Dabog da nam svima pokrepavali 400 CX-i, pa da se pokopaju ovi koju sam ih preporucivali...:D hehe...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
koje napajanje uzet od ova 4 ?
bok svima
trebam pomoc oko odabira napajanja posto mi staro riknulo. posto nesto nisam pri parama dolaze u obzir ova 4 Corsair VX550W 550 Watt Antec EarthWatts 650W Tagan TG600-U33II SuperRock, 600 Watt be quiet! Straight Power BQT E7-500W svi su tu 70 Eur. e sad koje uzet pitanje je sad |
Sa provjerenim Corsairom nemoš fulati.
|
thanks.
nego,posto cu vjerojatno uskoro ubost i neku od GTS250 1GB grafu,bude ona radila sa nekim od ovih napajanja? |
Citiraj:
Citiraj:
|
I CX400 bi ti bio dovoljan kamilo VX550
|
Ako je u pitanju konfa koju imaš u Moj komp, onda je tih 550W debelo previše. CX400 će ti biti dovoljan.
|
Pozdrav ljudi :)
Evo uboo sam q6600 g0, p43, 2*2gb 800MHz... Na to bi isao jos hard - dva, jedna optika i trenutno radeonka 1950pro :D, ali u skorijoj buducnosti (citaj kad dobijem kakve takve normalne pare) ce sjesti neka 4870 / gtx 260 ili sl. Proc ce biti na 3.4Ghz - 3.6GHz, vidjeti cu koliko mu soka treba. E sad, problem... para bas i nemam za neko jako napajanje, pa me zanima sljedece: bi li ovo gurao fortron pnf 400w? Kosta 250kn i to mi je trenutno to sto imam od para, nesto polovno na trznici za te pare nema. Ako ste sigurni da ne bi bio dovoljan onda cu se radije strpiti neko vrijeme i kupiti cx 400 (on bi valjda morao biti dovoljan?) pa da mi komp radi posteno. |
Sparaj za Corsaira...
Tisi je od PNF, snazniji, ljepsi, i ima punooo vise konektora... Ove zadnje 2 stvari kod mene su dovoljan razlog za uzimanje CX-a... Ako imas para za 4870 i Q6600, onda imas i za koliko toliko posteno napajanje... |
Gle, sve to stoji za corsaira ali...
Razlika je 120-150kn a ne namjeravam trpati kuciste ni sa karticama ni sa dodatnim hardovima i optikama tako da mi nesto i ne smeta mala kolicina konektora na fortronu. Glavno pitanje je bilo hoce li to moci pogoniti i PNF (i naravno na koji nacin, hoce li mu biti na knap)? |
Uzmi za 320kn Seasonic S12,550W sa njuškala.
|
Zahvaljujem :chears:
Upravo dogovorio primopredaju s covjekom, ali sto nije ovo nekako sumnjivo jeftino za ovakvo napajanje? Mislim necu riskirati, dogovorili smo se da cu ga isprobati prije kupnje, ali svejedno... |
Preporučio sam te..osobno. Nije,platio ga je oko 550kn kaže,i izvući će ti garanciju,bar je meni htio dok sam bio zainteresiran.:D:chears:
Kaže da je uzeo 750tku neku. To je svinja napajanje za tu paru. Nadam se da će bit sve ok. |
I ja se nadam, hvala jos jednom :beer:
|
mislim da to nije to napajanje sa slike... al nemojte me uzeti za riječ... sad nemam baš vremena za pretražit, al mislim da s12 nemaju obložene sve kabele, nego samo novija serija, s12 II, al kažem nemojte me uzet za riječ...
ugl, imalo obložene kablove ili ne, napajanje je carsko.... još sam mislio reći CX400 novi s brdom garancije koji je stvoren za tvoju konfu je 360kn u diskontu, ovo je 320kn... procijeni i da, pogledaj jel otvarano, nemoj to zaboravit... EDIT: isprika: ipak je to to: sad baš gledao review: http://www.silentpcreview.com/article656-page1.html |
Hvala na linku, pogledah review i moram reci da sam zadovoljan.
Gledao sam bas i ja neke druge testove, za 320kn... bome :) A gle pregledati cu ga i pokrenuti cu komp (necu sad covjeka drzati 2 sata da vidim kako se napajanje ponasa nakon duze vremena :D) i nadati se da ce dobro raditi i kasnije. Covjek kaze da napajanje ima urednu garanciju pa cu se zato usuditi malo i riskirati (naravno pod uvjetom da ga nije otvarao). |
Citiraj:
Ja o svome 620 mogu reći samo najbolje, a mogu misliti kakav je tek taj HX650, em je noviji, em bolji efficiency. Vidim da su ti novi HX-ovi izdržljivi likovi :) Sudeći po onome što Wolverine objesi na onaj jadni HX850 samo gledaš i paseš oči koliko može izdržat :D |
Pa HX650 je ionak samo fejsliftan HX620.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
može li netko komentirati te vrijednosti (dobro,loše,malo,puno za normalan rad, za overclock,smeta, ne zabrinajva,...) i dati nekakav savjet hvala ! |
Citiraj:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_25aec5ac.jpg Tako je kod mene, na multimetru voltaža piči u full loadu od 12.01V-12.06V Živciraj se nepotrebno ili pusti, kako te volja. |
Nista od ovoga za Seasonica... Sve se lijepo dogovorili za prekjucer, kao naci cemo se u 14:00, nije nikad dosao niti je javio zasto nije dosao i naravno da se kasnije nije udostojiti ni javiti na mobitel.
Stisao nekako zube, pozbrajao i sitnis :D te kupio cx 400W, jbg dobio bi valjda mlade dok bi nasao slicnu polovnu ponudu a da se isplati. Za sad zadovoljan, tiho je i stvarno ima masu konektora za ove pare, dakle nista novo u odnosu na ono sto drugi pricaju :) |
Sad ću ga ja zvat namjerno..da sam zainteresiran.:kafa:
|
Aj pa bas javi sto kaze... Mozda mu se nije svidio dio "ja bi isprobao napajanje", jer kad je vec rekao da ce napajanje donijeti do kucnog praga (sto je za svaku pohvalu) mislio sam da mu ne bi bio problem ostati 5min... Tako da mozda stvarno nesto i ne stima sa doticnim napajanjem.
|
Potražit ću oglas,morao bi imati i SMS-ove negdje šta smo razmijenili,i ja sam dobio dostavu:D i da sve štima,ne da mi se pretjerano igrati Emila i detektiva,ali sam razočaran i iznenađen ovakvim raspletom događanja.
:chears: djelovao je vrlo zrelo,i svjestan toga što prodaje,ispravnosti toga što prodaje,uvjerljiv je bio,ničim nije dao naslutiti,je li,da bi te spržio. Šteta,baš ću pogledati,makar da ga SMS-nem.:kafa: Inače u Vemilu je čudom uskrsnuo dio robe,pretpostavljam iz drugih gradova,danas ću čekirati neke poslovnice što telefonom,što osobno. http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=7710018 Hvaljeni superb 460W za 300kn,neloše. Raspoloživo piše. Bilo je i divnih Buffalo 2gb keksova :) , za 190kn. DDR2 ali to je druga tema ipak. Unusmedia d.o.o. ,aj da vidimo.:D |
A tko ce znati, mozda je prodao nekom prijatelju u zadnji tren a nije mu se dalo objasnjavati...
U svakom slucaju nemoj se zahebavati s tim jer nema koristi od toga. Imao opravdanje ili ne sad je svejedno - corsair je vec lijepo ukonponiran u kuciste. :beer: |
Imam Enermaxa 431W koji već 7.5 godina uredno radi. Moja preporuka ako ih se nađe rabljenih.
|
|
Pozdrav.
Posto mi je Fortron 350W PNF pri kraju, molio bih za preporuku napajanja do 200-300 kn, ako bi se dalo sta nac za tu cifru u trgovinama u Splitu. Konfa je E2180 @2.7, X1950 Pro, 2 diska, 2 venta... Kakvi su ovi jaci LC Power u Linksa? Recimo http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.740.034 Ili ako bi bilo dovoljno i ovo? http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.740.019 Izbor je prelos al stas, mozda nadjem sta polovno. |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...ight=napajanje Ili drugog kolegu za Chiefa: http://forum.pcekspert.com/showthrea...ight=napajanje To bih ti ja preporučio prije nego LC Power :) |
Citiraj:
U Splitu ceš ga malo teže naći. Polovno gledaj samo CX400, ili recimo neki Seasonic 380/ Antec EarthWatts 380. |
Pogledaj u Linksu Sharkoon napajanja ;)
Ak hoćeš LC za 300kn onda pogeldaj ovaj No ona ti imaju snage ko recimo Corsair CX400 |
Pozdrav svima
Zanima me koliko je sigurno vrtit ovu konfu pod "moj komp" Sa CX400, posto mi je gtx260 pustila bijeli dim, sa garancije imam mogucnost uzet gtx275 te grafu nebi mjenjao dugo dugo vremena. Cors se lagano grijao sa gtx260 i cvrcao je... |
Ne bi trebalo biti problema za CX400. Nego, Chieftec CX400, kako je navedeno u Moj komp, ne postoji. Imaš li chiefa ili corsa?
|
:D my bad, neznam kak nisam vidio gresku..jos buljim u "corsair" natpis kad cekam loading :lol2:
ugl, corsair cx400... Znaci nebi trebalo biti problema sa ovom konfiguracijom? Jer ne bi volio mijenjat napajanje ako stvarno nije potrebno :kafa: |
Ako se grijao i cvrčao, nije dobar znak. Prodaj svoj primjerak za 300kn, te za 400-450 uzmi VX550. :)
|
Samo da javim ljubiteljima CM-a da je Konikom dobio nekoliko primjeraka Silent PRO serije,M. Radi se o top-modelima,uz to i modularnim, sa rasponom snage od 700W kod njih,do 1000. Konkretno radi se o tri modela,700,850 i 1000W,posljednje daje 960W na 12V,i max output mu je 1200W, cijena mu je koliko sam vidio oko 1400kn.:)
http://www.coolermaster-usa.com/cate...tegory_id=1651 Malo mi je žao što nisam čekao da se pojave,pa sam se zaletio na Realpower seriju i njihove M modele,ali ok. Nije da mi treba,četiri moje konfe potjera 1000W model,tako da je to apsurd uzimati. Eto,kome treba takvo što..ima još jednog divljaka u užem izboru..:chears: |
Napajanja Silent Pro serije nisu top modeli već je to Ultimate (UCP) serija.
Također Silent Pro ide od nazivnih 500W tj 500 / 600 / 700 / 850 / 1000 IMHO skupi su jer recimo M850 u Feniksu košta 1345kn za keš što je recimo 200kn više od Corsaira HX850 koji nudi nešto više snage i nešto više konektora. No OK, radi se o dosta dobrim napajanjima iako me osobno SP M600 nije pretjerano dojmio. U principu radio je kao/ili nešto lošije od starog Seasonica M12 600. A ima i slabiji je 40A vs 48A |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:48. |