![]() |
Razočaran sam s memory leak.
20 otvorenih tabova 440Mb i čim maknem jedan tab pada 2Mb i za sekundu poveća za 6Mb. Za sat vremena naraste na 790Mb. Imam samo AdBlock ekstenziju i ništa drugo. |
Meni troši identično memorije kao i stari firefox. Usporedio baš bio na netbooku na kojem mi sa 1 giga RAM-a drži oko stotinjak, a na desktopu sa 4 gige RAM-a mi je u prosjeku na dvjestotinjak megi sa par tabova.
Tako da ne vidim tu neki memory leak jer se ponaša drugačije ovisno o količini raspoložive memorije što je meni čist OK. Ne dobivam neku korist od neiskorištenog RAM-a. Moram reći da mi je na netbooku puno više responsive od jednog Chromea. Poglavito kod upisivanja nove adrese zbog čega na chromeu ne mogu nabrzaka otvoriti nekoliko tabova a da mogu računati na auto-complete da ulovi trenutačno "potvrdu unosa". |
Mene ne muči to koliko troši, a zna vuć i 1GB, koliko me smeta to šta čim prijeđe neku "normalnu" granicu od 300, 400 počne radit osjetno sporije, unatoč tome šta PC ima 4 GB, a jedino šta u tom trenutku radim je surfanje...
Šta se mene tiče, nek povuće i 3GB, samo nek se ne vuće ka krepana kokoš... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Jučer sam ekstraktal metro 2033 a poslije toga AvP, i za vrijeme te radnje radnje mozilla trza i smrzava se, prebacim se na operu, radi ko beba.Nakon toga instaliram igru tj za vrijeme instalacije, surfam na mozilli i opet ista priča, pokrenem operu radi sve super.Jel ima ko taj problem?
|
ati driveri i problem s prikazom teksta (firefox)
Već 2 dana se zezam s ovim problemom. Bio sam formatirao sustav, i onda sam primijetio da je prikaz teksta u firefoxu dosta lošiji nego prije. Boldana slova izgledaju veliko i ogavno, dok normalan tekst izgleda puno zrnatiji.
Mislio sam da je problem do firefoxa ili windowsa, i pokušavao sam sve i svašta, ali maloprije po n-ti put ponovno formatiram disk i sav sretan skužim da problema više nema. No nisam još bio instalirao drajvere, a nakon instalacije dočekala me ista stvar. Deinstaliram drajvere, tekst u firefoxu opet čist i normalan, tako da je problem stoposto u drajverima. Jel ovo poznat problem? Ima neko ideju kako da ga riješim. Grafička je hd4870, os je win 7, firefox najnoviji (4.0). edit: prije drajvera: http://www.pohrani.com/f/39/J6/4Ddxml4g/prije111.png poslije: http://www.pohrani.com/f/3h/FM/362gGcJS/poslije111.png Znam da se razlika ne čini velikom, ali jednostavno lošije izgleda, posebno kad se pogleda čitava stranica. A i iritira me strašno. |
Probaj auto adjust tipku na monitoru, ili neku stariju verziju drivera...
Mene je tak nest mucilo jucer sa GF8500GT, kad sam inst nove drivere(266.XX) sve je bilo uvecano i katastrofa, a kad sam stavio drivere od prije 2 god(160.XX), sve 5... |
Koji driveri? Koji monitor? Koja rezolucija...
|
Citiraj:
Monitor je syncmaster 2232bw, reza 1680x1050 |
To je poznati problem zbog kojeg sam se vratio na Firefox 3.
|
Citiraj:
Problem se javlja samo u firefox 4? nisam ni probao druge browsere. Sad sam stavio 10.3 i čini se da problema više nema. :chears: |
Meni je to stalno problem na win 7 i wide monitorima, bez obzira na grafičku. Trenutno imam 2 konfiguracije, jedna sa ati, druga sa nvidiom i na obje imam takva slova u firefoxu, bez obzira na verziju drivera i firefoxa. Na konfi sa nvidiom sam nekako i naštelao sliku, nije sjajna ali je upotrebljiva, ali na konfi sa ati karticom nema šanse. Na 19-ci i rezoluciji 1280x1024, sve ok. Ali na wide monitorima (trenutno samsung p2470h) i većim rezolucijama imam problema. Ista stvar i na samsungu 2253bw. Uglavnom ako nešto duže radim vratim se na win XP.
|
Evo, na 10.3 drajverima zasad nema problema, uredno prikazuje slova.
|
Citiraj:
|
Probajte isključiti hardwersku akceleraciju u firefoxu 4, kod mene se vidi razlika u fontu kada je uključeno i isključeno.
|
@LynkS
to mi izgleda kao problem sa ClearType-om Control Panel - Display i u izborniku na lijevoj strani podesavas :) |
Citiraj:
Nisam probao ovo sa hardverskom akceleracijom u firefoxu, sada mi se ne da to isprobavati, ali vrlo je moguće da to rješava problem. Eh da sam barem to odmah znao :(( |
Citiraj:
|
zna li neko kako u mozilli 3 ugasiti ovaj kretenski google custom search? (ono kada selektujem neki pojam/desni klik/search for ...).
|
Jel moze reci netko u cemu je problem ovdje?
Naime,sve je radilo do sinoc dok nisam instalirao Hard Disk Sentinel i WinCleaner One Click i pocistio temporary files i sve sto je on vec cistio,i nece ucitati neke stranice u mozzili firefox(primjer facebook,partis,youtube...) Evo slika o cemu se radi,i probao sam restore vec sto sam obrisao i isti problem. http://www.pohrani.com/t/3/b4/2wr5V5Vv/problem.jpg |
To se i meni zna dogoditi povremeno na FF4, pa onda proradi samo od sebe. Nemam navedene programe i ne brišem temp fajlove redovito. Ako netko skuži u čemu je problem - javite ;)
|
Proba ctrl + f5 ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Problem je što problem nije uvijek prisutan. Malo je, malo nije, ne na svim stranicama. Kao da css ili js fajlove ne skine do kraja. Možda je antivirus problem, možda ostatak od bete, tko zna...
|
E ovak ne znam jeste li primjetili ali ovaj novi Firefox masu cachea si uzima. Meni na 50 GB-noj sistemskoj particiji si je majstor dodijelio čak 1 GB. Prvi problem je što sam na ljapu i to vjerojatno ubija disk nenormalno - drugo fragmentira vjerojatno disk isto preko svake mjere. Ja sam mu to srezo na 50 MB, koliko je uvijek i bilo dodjeljeno.
|
Izašao Firefox 4.0.1
Citiraj:
|
Evo nekaj kaj su maknuli a meni je baš pasalo kad stisnem X pa bi htio sačuvati tabove (recimo nešto čitam, ali updateao sam neki driver pa bi htio nastaviti nakon restarta!
http://www.zenimaging.info/firefox/f...e-tabs-on-exit |
Ako imaš default home page postoji u doljnjoj polovici Restore Previous Session i to ti vrati sve tabove koji su bili otvoreni kod zadnjeg zatvaranja Firefoxa.
|
A sad saznam :D Ma default homepage je prva stvar valjda koju promjenim uz downloads direktorij nakon instalacije!
Evo ljudovi, ovo gore vam je ak nemate default homepage :p |
Kkao napraviti da "open new tab" otvori homepage?
|
Citiraj:
Ovo ja koristim |
5.0 beta, koliko vidim sve isto kao prije, samo stu mu treba malo duze da promjeni sirinu taba (kod tab grupe) kod zatvaranja tabova
|
Citiraj:
|
|
U Firefoxu 3 kada srednjom tipkom misa otvorim link u novi tab, taj link ostane okviren. U Firefoxu 4 nema te opcije. Kako ju ukljuciti? Evo slika na sto mislim
http://www.pohrani.com/f/1n/13H/VDUtAJp/untitled-1.gif |
Da li se isplati prijeći na Firefox 4, ja sam još na 3 i zadovoljan sam. Bio sam pogledo samo kad je izašao ovaj 4 i ne čini mi se baš, skroz su ga promijenili nekako, a i neznam da li svi dodaci rade....
|
Citiraj:
Sve ostalo mi je radilo, ono što nije, postoje nove verzije drugih autora za FF4. sve u svemu, ja sam vrlo zadovoljan. |
OK je novi firefox ali "nije to to" sto se ocekivalo od ff
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:32. |