![]() |
Da odgovorim autoru...
Koristim Abit AB9 na E2180. Temp. matične ploče je poprilično niska - ~25°C. Clockat još nisam probao. Preporuka. :) |
Citiraj:
|
Svi ovi naponi koje spominjamo odnose se na bios ili na npr cpuz/everest koji kažu uvjek manje napone od onih u biosu ?
|
Citiraj:
|
Znači, kad govorimo o voltaži onda npr mojih 1,4875 (tako nekako) u biosu iznosi cca 1,44 u cpuz i onda kao takvo može proči ?
Tu je stabilno na 10x320 mhz , uz +0,1v ddra i bez diranja voltaže fsba i mch. |
A valjda :D Ja ne ne brinem previse oko toga. Nece mu nista bit, pogotovo sve dok je dobro hladjen.
|
P35 sa podrškom za DDR2+DDR3+Crossfire
Da li postoji P35 ploča koja podržava i DDR2 i DDR3 i crossfire?
Koliko sam proučio Gigabytice imaju ili DDR2/DDR3 ili Crossfire. Hvala. |
Asus P5KC je ploča koja ima podršku i za DDR2, DDR3 i Crossfire.
GB-ov model P35C-DS3R ima podršku za DDR2 i DDR3, ali nema za Crossfire. |
Osobno, ne bih isao na te hybrid ploce...
|
P5KC kao sto je vec receno ima sve to. A ni cijena nije velika.
I za sada nemam primjedbi. (no ako ti treba intel raid, zaobidji ju :) ) |
P5KC je dobra ploča ali mi je velik minus samo 4 SATA konektora, što mi je nekako malo
|
Dodatno pitanje:
Ako odaberem "DDR2 only" ploču (max. 1066 FSB), onda pretpostavljam da nema smisla uzeti E6750 (1333 FSB). Bi li bolji odabir bio E6700 (1066 FSB)? |
Nemoj se time zamarati. Sve 965 ploče BIOS updateom dobivaju 1333MHz FSB podršku, dok P35 čipseti dotičnu imaju nativno. Tako da slobodno uzmi jeftinijeg i isplativijeg E6750.
|
ide E6750 na p965 sa novijim biosom, btw također možeš razmislit i o jeftinijem E4400 (ne znam za što će ti služit računalo pa evo predlažem sa i o tome razmisliš)
|
pitanje u vezi ploče
MB ASROCK S775 4CoreDual-SATA2, VIA PT880 PRO/VIAPT880 Ultra, PCI-E+AGP,DDR2+DDR
podrzava agp, pci-e, ddr, ddr2 za c2d je. ugl, ja sad iam ovo sto iam pise u sigu e sad, ja sam mislio uzet neki c2d + tu maticnu + gigu rama ddr2, a ostavit x1650pro (agp) a poslije kad ce bit para, lako kupim jos gigu rama i neku x1950 da li ova maticna podrzava pci-e x16. koliko ja vidim po postu jednog lika ne, vec samo x4 "I incorrectly assumed that this motherboard supported PCI Express x16. It does not! It supports PCI Express x4 only. I confirmed this with AsRock Technical Support after reading a review by AnandTech (recommended to all) about this ASRock 4CoreDual-SATA2. Aside from that, it seems to be a very stable, reliable mobo and performs very well and has some nice features. My other installed components include Intel Core 2 Dual E4400, EVGA GeForce KO 7900 GS, Rosewill DDR400 (512MB x 2), WD HDD 80GB, Windows XP Home Edition... a humble, modest system that still gets it done pretty darn fast." e sad koliko to utjece na brzinu ....?? e i jos nekaj pise da je max ddr2 = 2 gb i to 667 mhz sad da li mogu naklokat na 3 ghz onog e2180 sa tom maticnom? jako šparam na nofcima pa moram ovako. thx na pomoci svima ! |
bilo bi e2180 560 i nekaj
maticna 420 ddr2 1 gb 800mhz 200kn sveukupno 1210kn. hm hm? |
super ti je to za te pare, al gledaj da je fsb wall oko 300fsb. dakle taman oko 3GHz, samo je pitanje kolko ce ic proc bez dizanja voltaze jer maticna nema tu mogucnost (bar kolko sam informiran:))
za te nofce je super, 2.5GHz bi trebo izvuc bez beda... dodaj jos 200kn i kupi jos gigu memorije;) |
a u vezi pci-e x4 vs pci-e x16 koliko je zamjetna razlika u fpsima :/
|
Citiraj:
(nema te na msnu sto je to?) inace, to ti je propusnost koja je jednaka agp sabirnici dakle 8000MB/s... razlika je kao svojedobno agp4x--8x, tj 2-5%. nema ti neke prevelike razlike. |
dvojba ds3 ili ds4
drugi tjedan uzimam e6750 ili q6600..
e sad dal da uzmem P35-DS3P ili se isplati za 200kn više uzet P35-DS4..namjeravam OC-at.. |
GB DS3P ili Abit IP35 non-Pro...
|
ok.
|
mbo za oc e4400?
Koja je bolja ploča za klokanje e4400 P35-DS3 ili 965P-DS3? Mišljenja su jako podjeljena pa više nisam pametan.Thanks!
|
Podijeljena? Pa samo je razlika u čipsetu. A OC mogućnosti su kod obje ploče odlične, pogotovo za proc sa tolikim multijem...
|
p35-
|
Matična i hladnjak za Q6600
Ovako, uskoro planiram kupiti počastiti svoje Antec kučište sa Q6600 i 2 gb Ballistixa. Kako sam sada na AMD-u, naravno da mora doći i nova ploča. Uz more ploča koje se spominju na ovom intel podforumu već sam se izgubio koju bi bilo najbolje uzeti.
Dakle, trebao bi nekakvu stabilnu ploču sa solidnim klokerskim mogućnostima. Koliko vidim puno se spominje Gigabayte (P35), no kako ima više verzija, neznam koju točno uzeti... i da li uopće tu uzeti. Dao bi negdje do 750 kn za matičnu. I još jedno dodatno pitanjce, čitao sam i vidio da se Q6600 sa stock coolerom može bez većih problema dignuti na 3 GHz, a i više. No mislite li da bi recimo za tu frekvenciju ipak bilo bolje uzeti nešto bolje ili će stock biti dovoljan? Vodeno ne dolazi u obzir. |
Uzmi AC Freezer7 Pro i bit ces zadovoljan s njim. A za 750 kn nemoj ocekivati neku turbo pilu od maticne sa velikim mogucnostima i high end komponentama...
|
Citiraj:
|
Hm, ova je malo skuplja od tvojeg topa, ali ju dosta hvale po stabilnosti i mogucnostima...
HG Srot 30179 MBO ABIT, s. 775, IP35-E, iP35X, BUS 1333 MHz, serial ATA II, 7.1 zvuk, 1Gbps, DDR 2, ATX 2 816,00 kn http://www2.abit.com.tw/page/uk/moth...&fMTYPE=LGA775 http://img147.imageshack.us/img147/9...p500yd6.th.jpg |
Dobro, neću sad sitničarit za 70 kn razlike :)
Samo sam htio izbjeć da mi nudite Asus Commanda ili tako nešto :) |
Evo ti i par komentara, ovako nabrzake...
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Nije loše... drugi citat se pogotovo odnosi na mene jer ću takav proc i rame i ja uzeti ;)
Thanks ;) |
A Gigabyte P35-DS3? Dođe točno 750kn u Ve-mila. Ja je bas mislim uzet sa Q6600 i Ballistixima.
|
Citiraj:
|
Nego... ima li neke bitne razlike između P35-DS3P i P35-DS3R?
Razlika u cijeni je 50-ak kuna... |
DS3P ima 2 PCI Express x16 utora, a DS3R ima 1 PCI utor više.
DS3P ima i Firewire, Dual Bios i Silent-pipe hladnjak na NB-u. |
Ne vidim razlog zašto škrtariti na ploči, kao osnovnoj komponenti preko koje funkcioniše CPU, ako ne nameravaš da klokuješ Q6600 preko 3GHz onda uzmi bilo koju, ali bilo koju ploču sa P35 čipsetom i ne treba ti bolji kuler od boksa, naravno sve to pod uslovom da uzmeš Q6600 sa G0 stepingom. Ali ponavljam zašto škrtariti na ploči? Da bi proc radio kako treba i da bi izbegao pad napona u full loadu, potrebna ti je ploča koja podržava min 8phase filtriranje napona i uz neki kuler do recimo 250-450kn možeš da ostvariš čak klokove od 3.4GHz do 3.8GHz naravno 24/7 8sve zavisi koliko dobar primerak te ubode).
Više o tome ovde http://www.benchmark.co.yu/forum/sho...d.php?t=143279 http://www.sx-team.com/forum/index.php?showtopic=57 i može pomoći ovaj link ovde http://www.benchmark.co.yu/forum/sho...d.php?t=143279 U svakom slučaju moj savet ti je da se ipak malo skrpiš za još kn i da kupiš pravu stvar i da posle nemaš brige. Evo nekoliko preporučenih modela Nekoliko ploča za tvoj CPU ASUS Blitz formula (best choice) ASU Maximus Formila ASUS P5K Preminum (ne Deluxe) GA X38 DQ6 Sve sami ih probao, i naravno nemaju premca kada je Quad u pitanju. |
Istina ako se kupuje Q6600 da nebi trebalo skrtariti na maticnoj ali ovo kaj si ti navel je previse to su sve ploce od 1700 kn nadalje. Zakaj nijedna ploca od 1000 kn nije dobra? 8phaze fitriranje - i kaj onda nema v dropa?
|
Citiraj:
|
Moze i ova... http://www.nabava.net/trazilica.php?...IFI&x=777&y=93
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:41. |