![]() |
|
Hm, Bracera na Korzu mi je bila dobra. Istina, jeo sam pljeskavicu, a frend rebarca, no oboje je bilo odlično. Preporučio mi je da idem tamo ubuduće kad sam u Rijeci.
|
Citiraj:
Inače mi je ta mesnica prvi izbor kad nabavljam junetinu/govedinu za juhe/ćušpajze, za stejkove i dr. I uvijek se možeš s njima dogovorit da dođeš kad budu imali friško meso. Sve kaj sam do sad uzeo bilo je kvalitetno i fino, tako i roštilj program - ćevosi, punjeni ćevosi, gurmanska pljeska, punjena vješalica, vratina... |
Danas brzinski roštilj, vratina only + hambi peciva, paradajz, grah šalata, ajvar.
Za večeru jagode u acetu i kremi od sira i slatkog vrhnja. |
Jučer prvomajska vratina i šampinjoni na roštilju.
Danas sam se počastil jednim specijalitetom kojeg jamačno niste probali. Dobil sam na poklon pedalj krmića u komadu od vijetnamske svinje. U vrećicu za pečenje sam stavil krmić i brdo povrća. Sat i pol na 170 C. Neponovljivo! :goood: Jedna je mana: krmići su mali...:D:D |
|
|
Citiraj:
Roštilj, strava, na piletini gareži ko da ste ju vukli kroz auspuh moje pokojne Lagune. :D Di ste ukrali onu "cimermansku balticu", šerajzl od trajnožareće peći i "štokrlin"? :D |
Daj nemoj Amdejac stalno nekaj gundrat, baš si ko jedan od one dvojice iz Muppeta s balkona, star i čangrizav.
Da sam znal gps lokaciju došel bi i ja sa svojom balticom te se izboril za komad piceka i rebarce. Syss, nemoj se obazirat na grumpyja no, malo drotkefe nakon runde pečenja ne bi škodilo. |
Pojelo bi se ali ta piletina je fakat pokupila. :D
|
Ma piletina je ionak za žene :D
ono carsko mi primamljivo izgleda :) |
3 privitaka
|
Malo "suho" izgleda. :)
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
carsko je... hm... svijet za sebe. pac od heinz kečapa, sol, papar, kurkuma, skoč bonet, naranča, limun, med, lovor... meso na koži "karirano" nožom i onda sa tom stranom u pac preko pol dana, nakon toga na zadnju vatru dok je još dovoljno jaka da ga zapeče i onda sa svih strana ga zatvorit. nakon toga kada vatra umre ide mazanje i pokrivanje sa plehom sa svih strana... majko isusova ako postoji bolji komad mesa za ovakav način pripreme, a 18kn/kg. |
@Hamm možda na slikama da, uživo vrlo sočno i prhko :)
|
Inace u nk trnje se ide na janjetinu, ali i grill moze proc :)
Kaj to skvo jede? Sve ok izgleda jedino peciva izgledaju suha i krusna. Vise volim socne lepinje, namocene u masti od pecenja. |
Citiraj:
|
Citiraj:
janjetinu nisu htjeli, ovo je teletina ispod peke (koljenica) + roštilj |
Citiraj:
I teletina je dobar izbor :) Jučer domaća pizza - šunka, pršut, špek, kulen, 4 vrste sira (gauda, ementaler, mozzarela, gorgonzola), brdo šampinjona, malo friških papričica i luka. Jedva dišem :D |
![]() kila na kockice narezane ruže dinstane sa lukom, sol, papar, vegeta, skoč bonet, crvena paprika, senf, koncentrat paradajza... nakon duuuuuuugooo vremena ubačeni vrganji, dinstano još duuuuuuuuuugo... malo vrhnje za kuhanje i još papra za lovački štih. ništa podlijevano. na kraju ribani grana padano. bogati :D |
Jučer kajgana sa špekom, lukom i šparogama, + paradajz salata.
Koje osvježenje u meniju, predobro :) |
Jučer piletina na naglo koju sam marinirala u soja-sosu, sezamovom ulju i malo kurkume, prvi puta stavljala kurkumu pa da neš ne zeznem nisam pretjerivala, ali mogla sam slobodno više jer mi je okus bio božanstven.
Danas si razmišljam o pečenim pilećim prsima, eh sad ili pečene u marinadi od senfa, češnjaka i meda ili punjena sa špinatom i sirom :D |
ma kurkume možeš nadrobiti maltene koliko hoćeš... možda još i mrvicu currya ubaciš čisto nek se nađe.
kad ja imam tako nedoumice oko dobrih stvari onda obično napravim na oba načina :D |
S kurkumom se teško može pretjerati, blagog je okusa i neslana, tako da samo sipaj.
ja ju najviše volim ubacit u rižu, predobra kombinacija. |
Danas bifteki, treci dan za redom. Kupio kilu i nesto i samo to tamanim danima.
|
unti! kurkuma i riža... nije mi palo na pamet.
zadnjih par dana radim si neki čudni rizibizi kao prilog - šalica riže, šalica i pol vode, vegeta i pileća kocka sa peršinom, soja sos i poklopim. kad počne lagano krčkat dodam malu buksu graška i to ispadne neki bizarni rižoto finog okusa :D |
2 privitaka
Privitak 14928 Privitak 14929
Neznam kak se zove, na vrhu tkalciceve kraj bosanca (ne rocket). socan i ukusan |
Citiraj:
gdje si kupio? obično u mesnicima ne daju ako ne ubodeš cijeli komad. Citiraj:
Kolko para? @syss, kurkuma i riža - fenomenalno. Više ne radim neku rižu kao prilog a da ne ubacim kurkumu. |
pa kila i nešto je komad brijem... oke možda nešto manji.
jako primamljive sam vidio u ex-mercator konzumu na vukovarskoj, vakumirani, ubij me koji brand, ali jako fine boje sub-200kn/kg. budem probao rižu prvom prilikom ;) |
@roberto 24kn
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:07. |
|