PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Hamm 22.02.2015. 18:13

Da, ni meni nije baš jasan sistem umaka na foliji.... :)

1v@n 22.02.2015. 18:36

Krumpir je zarezan i maknut je komadić sve do sredine i onda je ulijan umak u njega, tak da je ajmo reć punjen tim umakom.

Više estetika nego korisno, al ajde...

Guls 22.02.2015. 19:39

Zagrebački motani, fino spohan, uz pomfri i pileću juhicu.
Za desert, štrudla sa sirom.

Za večeru, posni sir s malo zraka :D

Roberto 22.02.2015. 22:00

Takvu veceru slobodno u onaj drugi topic prebaci :D

Danas za rucak svinjski kare i vratina iz rostilj tave. Kare je izrezan u tri komada i pecen ala steak metodom (malo slabije zagrijana tava i krace vrijeme pecenja. ispao vrlo dobro, taman sam ga ispeko da nije ispao suh. Uz to domace lepinje i grah salata s bucinim uljem. Meso je bilo tri dana u pacu.

Za desert palacinke filane domacim dzemom od borovnica i nutellom, uz to slag i krema od vanilije kao topping.

Za veceru ostaci od rucka :D

syss 23.02.2015. 09:04

Citiraj:

Autor buljo (Post 2739832)
Je prva je sigurno slikana sa slonijem :D :D :D

Gravče bez špeka nema prolaznu ocjenu kakvu god da bilo, a ovo je bilo loše :D
Mesina fina ali priloga skoro niš, pa jebemu bar je krumpir najjeftiniji u cijeloj priči i mogli bi ga stavit više.

prije:

Pohrani.com

poslije:

Pohrani.com

Pohrani.com

:D

trouble 23.02.2015. 17:51

1 privitaka
Čobanac, gulas kako god. Srna, zec i vepar. Masakrare.

Emissary 23.02.2015. 23:05

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2740328)
Capuciner steak, slabo pečen (rare).

http://s26.postimg.org/rx9rdblfp/WP_..._57_11_Pro.jpg

Zašto nešto tako dobro zatrpat s toliko zelenjave? :fiju:

1v@n 23.02.2015. 23:45

Tak ide u kompletu. Možeš uzet steak i prilog po želji, a na meniju imaju steak capuciner koji dođe s povrćem i pečenim krumpirom.

Nisam neki fan mahuna, ali ovako pripremljene uz steak fenomenalno pašu.

Jedino što nemaju u ponudi je pire krumpir s umakom od pečenja. To mi je najdraža stvar iz Fort Apachea.

syss 24.02.2015. 09:22

ma tko nešto kaže protiv dinstanih mahuna treba dobit doživotni ban :D

Brko 24.02.2015. 09:32

Mrzim dinstane maune :D

syss 24.02.2015. 09:39

amdo... riješi ovo :D

Kristijan1 24.02.2015. 09:42

Citiraj:

Autor syss (Post 2740628)
prije:

Pohrani.com

poslije:

Pohrani.com

Pohrani.com

:D

Ova hrana dosta dobro izgleda , a vidim da se pije i staropramen !
Nego šteta je što su slike toliko loše , jel to slikano Nokia X2 mobitelom ? :D

Roberto 24.02.2015. 09:51

Nemojte mi protiv mahuna, izvrsne su... za hranit svinje da im meso bude mekše :D

Nakon puno mesine proteklih dana jučer malo laganije, tjestenina sa špekom i vrhnjem.
Zdinstat malo luka, na njemu popržit tanko rezanog špeka, dodat jednu sitno sjeckanu chilli papričicu, malo provrtit, ubacit kuhanu tjesteninu, dodatno začinit po želji, dodat malo vrhnja za kuhanje i to je to.
Lagan, a zasitan i fin obrok.

syss 24.02.2015. 09:55

ne znam, amdija je slikao sa nekim samsung odronom :D

Guls 24.02.2015. 10:08

Jučer ženi radio pizzu od tunjevine. Tijesto,pelat,tuna,sir,kuruza i na vrhu par mm debeli režnjevi šampinjona.
Nisam slikao jer je žena doslovce pojela sve u par minuta.

Roberto 24.02.2015. 11:09

Citiraj:

Autor Guls (Post 2741337)
Jučer ženi radio pizzu od tunjevine. Tijesto,pelat,tuna,sir,kuruza i na vrhu par mm debeli režnjevi šampinjona.

Možeš probat još luk stavit na tunu. Meni pizza s tunom nije baš bila najnaj kad sam ju probao u pizzeriji, no kod frendice koja je uz ovo još stavljala i luk bila mi je fenomenalna.

Meni je to pizza br. 2, (uz klasiku šunka, špek šampinjoni, sir) uvijek kad radim pizzu napravim i malo s tunom.

Guls 24.02.2015. 11:30

Da, pizze s tunom u pizzerijama su obično grozne, suhe, bez okusa. Ja inače volim luk na razne pizze stavljati, meni ovdje odlično paše, no ženi ne, tako da sam to izbjegao. Nekad sam i namrvio češnjaka u tijesto od pizze, to je meni bio orgazam. Još polijem pizzu s bijelim umakom, di ćeš veće sreće.

syss 24.02.2015. 11:34

znaš di ćeš veće sreće? :D

napravi umak peršin, maslinovo, češnjak eventualno sitno ružmarina i prelij lagano tu pizzu ili zalij tu i tamo sotime ;)

aski 24.02.2015. 11:35

Ne znam tko je tamo sjedio uz Syssa i Hamma, ali po zadnjoj slici gdje sve nije nestalo, se vidi da niste kapaciteti. Ćabe ste pisali u demolišn temu :p

Sad će pauza još malo pa idem po burek, a nakon toga kad dođem doma, bit će nekakav nered :zdero:

syss 24.02.2015. 11:38

buraz moj pa to je bilo toliko hrane da boli glava... nas je na kraju ostalo 3-4 koji smo se izborili sa platom :D

Roberto 24.02.2015. 11:49

Citiraj:

Autor Guls (Post 2741337)

Citiraj:

Autor Guls (Post 2741377)
Da, pizze s tunom u pizzerijama su obično grozne, suhe, bez okusa. Ja inače volim luk na razne pizze stavljati, meni ovdje odlično paše, no ženi ne, tako da sam to izbjegao. Nekad sam i namrvio češnjaka u tijesto od pizze, to je meni bio orgazam. Još polijem pizzu s bijelim umakom, di ćeš veće sreće.

E vidiš, ako je riječ o vrhnju za kuhanje, meni je bijeli umak na pizzi no passaran :D

Može doduše kiselo vrhnje ko prilog, ili ajvar, ili maslinovo, čisto ili začinjeno.
Češnjak dugo nisam koristio uz pizzu, mogao bi opet malo eksperimentirat.

panoramix 24.02.2015. 12:07

Ak' vam pizza s tunom nije dovoljno dobra probajte je dodatno začiniti s pestom genovese ili napravite sami od bosiljka, češnjaka i maslinovog. Parmezan se podrazumijeva.

Usput, danas poriluk čušpajz s kobasama a sutra pileći paprikaš sa suhim mesom tj. na način šefa kuhinje. Koga zanima recept nek' se javi...

Guls 24.02.2015. 12:09

Citiraj:

Autor syss (Post 2741378)
napravi umak peršin, maslinovo, češnjak eventualno sitno ružmarina i prelij lagano tu pizzu ili zalij tu i tamo sotime ;)

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2741385)
Može doduše kiselo vrhnje ko prilog, ili ajvar, ili maslinovo, čisto ili začinjeno.
Češnjak dugo nisam koristio uz pizzu, mogao bi opet malo eksperimentirat.

Zanimljiva opcija s maslinovim, probat ću slijedeći put.

Što se mog bijelog umaka tiče, to ti je slijedeći način: kupiš sirni namaz s zelenjavom od vindije, veliko pakiranje, uzmeš pola, hitiš u tavu, pečeš jedno dve minute, dodaš pol kiselog vrhnja, malo soli, češnjaka nasitno, peršina nasitno, i pečeš još 5 minuta, nakon toga istreseš u posudu pa u fridž na nekoliko sati. Umak da se ukakiš :)

syss 24.02.2015. 12:17

majke mi ti imaš najluđe kombinacije u svemiru :D

pazi sada ovo - na pizzu staviš plavo vrhnje i zapečeš :D

Guls 24.02.2015. 12:20

Citiraj:

Autor syss (Post 2741400)
majke mi ti imaš najluđe kombinacije u svemiru :D

pazi sada ovo - na pizzu staviš plavo vrhnje i zapečeš :D

Samo najfinije, od svjetskih najpriznatijih majstora :D

Pečeno vrhnje na pizzi na kraju ispadne suho, kao kozji sir, to mi baš ne paše. Jer, kad ja radim pizzu, ne radim ju kao u pizzeriji, znači pećnicu na najjače i rokaj mješavinu nutra na 5-7 minuta.
Ja zagrijem pećnicu na 180-200c, napravim malčice deblje tijesto i onda ostavim da se pizza peče jedno 15 minuta, tijesto je vlažno, smjesa sočna, sve u biti kao da je puno tekućine, ali tekućine nigdje nema. Zato onda dodajem još svoj umak koji to sve onako, kako bi rekao, zaokruži. Mislim, meni osobno milina. A bome i svima koji su probali, a zgražali su se nad mojim idejama :D jedino stara mrzi moje tvorevine, možda je ona u biti jedina iskrena :D

syss 24.02.2015. 12:28

cijeli svijet peče pizzu na max pečnice (250c) na par minuta ALI EVO NJEGA!!! :D

Roberto 24.02.2015. 12:31

Citiraj:

Autor Guls (Post 2741394)
Zanimljiva opcija s maslinovim, probat ću slijedeći put.

Što se mog bijelog umaka tiče, to ti je slijedeći način: kupiš sirni namaz s zelenjavom od vindije, veliko pakiranje, uzmeš pola, hitiš u tavu, pečeš jedno dve minute, dodaš pol kiselog vrhnja, malo soli, češnjaka nasitno, peršina nasitno, i pečeš još 5 minuta, nakon toga istreseš u posudu pa u fridž na nekoliko sati. Umak da se ukakiš :)

Prije da se začepiš nego ukakiš :D

Ja jednostavno ne volim nikakve bijeli umak varijanti na pizzi, samo kiselo vrhnje nakon pečenja kao prilog.

Ovak s dužim pečenjem se to više kuha nego peče. Nije loše ni tako ako hoćeš takvu pizzu.
No ja pečem (svi zapravo :D) na najjačoj mogućoj temp. i što kraće, slično ko što recimo bude iz krušne peći. Da još više skratim vrijeme probao sam peći i na papiru/zagrijanoj tavi.

Na 250 maksimalno 5 minuta za pizzu.

syss 24.02.2015. 12:35

treba nabavit onaj kamen za pizzu i onda ko po stejku rokat... max moguća temp i deri ;)

panoramix 24.02.2015. 12:49

Citiraj:

Autor syss (Post 2741413)
treba nabavit onaj kamen za pizzu i onda ko po stejku rokat... max moguća temp i deri ;)

Stari škrtica, kad buš otišel u Bauhaus po granit 25x25. Odriješi kesu, i to je to. Ak' treba poslije degustirat' pizzu....zovi, samo zovi....:D

syss 24.02.2015. 12:50

UNTI zaboravio sam za taj life hack :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:59.