![]() |
|
Da, ni meni nije baš jasan sistem umaka na foliji.... :)
|
Krumpir je zarezan i maknut je komadić sve do sredine i onda je ulijan umak u njega, tak da je ajmo reć punjen tim umakom.
Više estetika nego korisno, al ajde... |
Zagrebački motani, fino spohan, uz pomfri i pileću juhicu.
Za desert, štrudla sa sirom. Za večeru, posni sir s malo zraka :D |
Takvu veceru slobodno u onaj drugi topic prebaci :D
Danas za rucak svinjski kare i vratina iz rostilj tave. Kare je izrezan u tri komada i pecen ala steak metodom (malo slabije zagrijana tava i krace vrijeme pecenja. ispao vrlo dobro, taman sam ga ispeko da nije ispao suh. Uz to domace lepinje i grah salata s bucinim uljem. Meso je bilo tri dana u pacu. Za desert palacinke filane domacim dzemom od borovnica i nutellom, uz to slag i krema od vanilije kao topping. Za veceru ostaci od rucka :D |
|
1 privitaka
Čobanac, gulas kako god. Srna, zec i vepar. Masakrare.
|
Citiraj:
|
Tak ide u kompletu. Možeš uzet steak i prilog po želji, a na meniju imaju steak capuciner koji dođe s povrćem i pečenim krumpirom.
Nisam neki fan mahuna, ali ovako pripremljene uz steak fenomenalno pašu. Jedino što nemaju u ponudi je pire krumpir s umakom od pečenja. To mi je najdraža stvar iz Fort Apachea. |
ma tko nešto kaže protiv dinstanih mahuna treba dobit doživotni ban :D
|
Mrzim dinstane maune :D
|
amdo... riješi ovo :D
|
|
Nemojte mi protiv mahuna, izvrsne su... za hranit svinje da im meso bude mekše :D
Nakon puno mesine proteklih dana jučer malo laganije, tjestenina sa špekom i vrhnjem. Zdinstat malo luka, na njemu popržit tanko rezanog špeka, dodat jednu sitno sjeckanu chilli papričicu, malo provrtit, ubacit kuhanu tjesteninu, dodatno začinit po želji, dodat malo vrhnja za kuhanje i to je to. Lagan, a zasitan i fin obrok. |
ne znam, amdija je slikao sa nekim samsung odronom :D
|
Jučer ženi radio pizzu od tunjevine. Tijesto,pelat,tuna,sir,kuruza i na vrhu par mm debeli režnjevi šampinjona.
Nisam slikao jer je žena doslovce pojela sve u par minuta. |
Citiraj:
Meni je to pizza br. 2, (uz klasiku šunka, špek šampinjoni, sir) uvijek kad radim pizzu napravim i malo s tunom. |
Da, pizze s tunom u pizzerijama su obično grozne, suhe, bez okusa. Ja inače volim luk na razne pizze stavljati, meni ovdje odlično paše, no ženi ne, tako da sam to izbjegao. Nekad sam i namrvio češnjaka u tijesto od pizze, to je meni bio orgazam. Još polijem pizzu s bijelim umakom, di ćeš veće sreće.
|
znaš di ćeš veće sreće? :D
napravi umak peršin, maslinovo, češnjak eventualno sitno ružmarina i prelij lagano tu pizzu ili zalij tu i tamo sotime ;) |
Ne znam tko je tamo sjedio uz Syssa i Hamma, ali po zadnjoj slici gdje sve nije nestalo, se vidi da niste kapaciteti. Ćabe ste pisali u demolišn temu :p
Sad će pauza još malo pa idem po burek, a nakon toga kad dođem doma, bit će nekakav nered :zdero: |
buraz moj pa to je bilo toliko hrane da boli glava... nas je na kraju ostalo 3-4 koji smo se izborili sa platom :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Može doduše kiselo vrhnje ko prilog, ili ajvar, ili maslinovo, čisto ili začinjeno. Češnjak dugo nisam koristio uz pizzu, mogao bi opet malo eksperimentirat. |
Ak' vam pizza s tunom nije dovoljno dobra probajte je dodatno začiniti s pestom genovese ili napravite sami od bosiljka, češnjaka i maslinovog. Parmezan se podrazumijeva.
Usput, danas poriluk čušpajz s kobasama a sutra pileći paprikaš sa suhim mesom tj. na način šefa kuhinje. Koga zanima recept nek' se javi... |
Citiraj:
Citiraj:
Što se mog bijelog umaka tiče, to ti je slijedeći način: kupiš sirni namaz s zelenjavom od vindije, veliko pakiranje, uzmeš pola, hitiš u tavu, pečeš jedno dve minute, dodaš pol kiselog vrhnja, malo soli, češnjaka nasitno, peršina nasitno, i pečeš još 5 minuta, nakon toga istreseš u posudu pa u fridž na nekoliko sati. Umak da se ukakiš :) |
majke mi ti imaš najluđe kombinacije u svemiru :D
pazi sada ovo - na pizzu staviš plavo vrhnje i zapečeš :D |
Citiraj:
Pečeno vrhnje na pizzi na kraju ispadne suho, kao kozji sir, to mi baš ne paše. Jer, kad ja radim pizzu, ne radim ju kao u pizzeriji, znači pećnicu na najjače i rokaj mješavinu nutra na 5-7 minuta. Ja zagrijem pećnicu na 180-200c, napravim malčice deblje tijesto i onda ostavim da se pizza peče jedno 15 minuta, tijesto je vlažno, smjesa sočna, sve u biti kao da je puno tekućine, ali tekućine nigdje nema. Zato onda dodajem još svoj umak koji to sve onako, kako bi rekao, zaokruži. Mislim, meni osobno milina. A bome i svima koji su probali, a zgražali su se nad mojim idejama :D jedino stara mrzi moje tvorevine, možda je ona u biti jedina iskrena :D |
cijeli svijet peče pizzu na max pečnice (250c) na par minuta ALI EVO NJEGA!!! :D
|
Citiraj:
Ja jednostavno ne volim nikakve bijeli umak varijanti na pizzi, samo kiselo vrhnje nakon pečenja kao prilog. Ovak s dužim pečenjem se to više kuha nego peče. Nije loše ni tako ako hoćeš takvu pizzu. No ja pečem (svi zapravo :D) na najjačoj mogućoj temp. i što kraće, slično ko što recimo bude iz krušne peći. Da još više skratim vrijeme probao sam peći i na papiru/zagrijanoj tavi. Na 250 maksimalno 5 minuta za pizzu. |
treba nabavit onaj kamen za pizzu i onda ko po stejku rokat... max moguća temp i deri ;)
|
Citiraj:
|
UNTI zaboravio sam za taj life hack :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:59. |
|