PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Koje napajanje kupiti te preporuka kvalitetnih napajanja dostupnih u HR (1.post) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=152263)

veve 26.05.2013. 12:04

Solidno napajanje za ne zahtjevne konfe. Jedino sto me smetalo kod mojeg je smrad ljepila koje se javljalo prvih par dana i da bi sad neki dan se opet pojavilo...

edit:
zasto bas 140mm, o kojem se kucistu radi?

Drvoje 26.05.2013. 15:42

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 2402013)
Sto ljudi mislite o Corsair cx430M? modularno je i pase mi dubina (140mm)

OCZ Silencer 400W, ti dođe od 430tak kuna pa više ovisno o dućanu (a taj Cors od 380tak pa više).

OCZ = Seasonic, polumodularni s 5g. jamstva.
Corsair = CWT, polumodularni s 3.g jamstva.

Razlike u kvaliteti ima više nego dovoljno da opravda 50-tak kn veću cijenu i 2. god jamstva više na stranu OCZ-a.

Duljina OCZ-a je inače 160mm, pa ako ti stvarno to predstavlja problem onda uzmi Corsa.

PS Nemoj ni slučajno pitat "a kako je ovaj s 30W manjom snagom skuplji?" :D

EDIT za trenutnu konfu su ti oba napajanja overkill (ako je za nju), a taj Silver Power je valjda još uvik funkcionalan (solidno napajanje ali malo zastarjelo)

the_ghost 26.05.2013. 17:28

Ma slazem HTPC, trebao bi ici u fractal design node 304, trenutno nece ici grafa u njega jer ce biti neki low end ivy bridge pentium koji ima integriranu grafiku, no koliko citam po reviewovima, ako stavim graficku u njega (a staviti cu neku tako da igram na telki), smeta vecini konektora na modularnim napajanjima. Crosair ima dvije prednosti: kraci je za ta dva cm a i konektori su mu na daljoj strani tako da im graficka vjerovatno nece smetati. A ocz mi je bio prvi izbor dok nisam naisao na te probleme s konektorima.

Veki-os 31.05.2013. 17:18

Trebao bih preporuku između 3 napajanja

1. 650W XFX Core Edition http://www.links.hr/?naziv=napajanje...kl=052.768.003

2. 650W XFX XXX(PRO) Edition http://www.links.hr/?naziv=napajanje...kl=052.768.009

3. 700W CORSAIR Gaming Series http://www.links.hr/?naziv=napajanje...kl=052.757.054

Koliko sam vidio iz review-a sva tri su "DC-DC regulated",u XFX-ima je Seasonic što znam da je dobro,u Corsair-u CWT,to je dobro ili loše?

U ovom testu http://www.hardwaresecrets.com/artic...Review/1617/11 su pohvalili Corsair GS700 i u zaključku stoji da je bolje od 650W XFX XXX(PRO) Edition napajanja,XFX-u je jedino plus modularnost što mene ne pali previše.

Jedino što me brine kod Corsair-a je što sam vidio da neki imaju problema sa ventilatorom,nadam se da to nije česta pojava http://www.youtube.com/watch?v=GXrDL5F1ZhY

Pupo 31.05.2013. 17:43

Bježi od tog GS shita, katastrofa završna obrada i vent.

ECHO 31.05.2013. 19:17

Zašto baš ta 3 izabrana a ćini mi se da su ova XFX malo i preskupa s obzirom na 2god. gare:fuming: jesu dobra ali...... to me udaljilo od kupnje navedenih.
Mislim da za tu lovu ima boljeg izbora jedino ako baš mora biti iz Linksa, jer baš i nemaju neki izbor navedene robe jbg. izbacili su Seasonic iz svoje ponude i nije to više to.
Dati cca 800kn i dobiti samo 2 god. gare:fiju: barem neko s 5god.

Drvoje 31.05.2013. 19:40

@Veki-OS
Na tvom mjestu bi kontaktira Domagoja s obzirom na članak Corsair GS800 ili pričekaj da se javi ovdje.

Ja bi rađe OCZ, nekog od Silencera, npr. ovaj od 750W. Prepakirani modularni Seasonic s cijenom oko tih gore navedenih (pa i niže).
Jamstvo 84mj. buahaha

Nadam se da nisi ograničen samo Stinksom, već može i neki webshop (ne nužno Šrotis :))

Veki-os 31.05.2013. 19:47

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2405686)
Bježi od tog GS shita, katastrofa završna obrada i vent.

Nisam znao,valjda zato i nisu toliko popularna ta napajanja.
Citiraj:

Autor ECHO (Post 2405741)
Zašto baš ta 3 izabrana a ćini mi se da su ova XFX malo i preskupa s obzirom na 2god. gare:fuming: jesu dobra ali...... to me udaljilo od kupnje navedenih.
Mislim da za tu lovu ima boljeg izbora jedino ako baš mora biti iz Linksa, jer baš i nemaju neki izbor navedene robe jbg. izbacili su Seasonic iz svoje ponude i nije to više to.
Dati cca 800kn i dobiti samo 2 god. gare:fiju: barem neko s 5god.

Sad tek vidim da XFX imaju samo 2 god garancije,zaboravio sam to pogledati.
A mislio sam iz Linksa jer ne volim baš naručivati(zbog komplikacije prilikom reklamacije) a pošto sad u Linksu u OS više nema napajanja koje mi odgovara i ako i dalje imaju onu nelogičnu i nenormalnu politiku da ne mogu povuči napajanje iz ZG u OS nego moram zvati Links u Zg i platiti 50kn poštarinu onda bi mogao pogledati drugim trgovinama što ima.

Pupo 31.05.2013. 19:49

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 2405755)
Nisam znao,valjda zato i nisu toliko popularna ta napajanja.

Sad tek vidim da XFX imaju samo 2 god garancije,zaboravio sam to pogledati.
A mislio sam iz Linksa jer ne volim baš naručivati(zbog komplikacije prilikom reklamacije) a pošto sad u Linksu u OS više nema napajanja koje mi odgovara i ako i dalje imaju onu nelogičnu i nenormalnu politiku da ne mogu povuči napajanje iz ZG u OS nego moram zvati Links u Zg i platiti 50kn poštarinu onda bi mogao pogledati drugim trgovinama što ima.

Ima caka za ovo, idi na links webshop, odaberi napajanje koje želiš i kao način isporuke odaberi poslovnicu u Osijeku. I za par dana, eo tvog napajanja u Os, samo čekaš poziv na telefon. Isprobano milion puta, kad nije komponente bilo na centrali, a u poslovnici kao nemogu naručit. Narvno, takva dostava u poslovnicu se nenaplaćuje :beer:

Drvoje 31.05.2013. 19:57

Probaj kontaktirati HG šrot u vezi one moje preporuke, s obzirom da imaju OCZ-a u ponudi.
Možda mogu nabaviti (doduše ne uvoze oni OCZ koliko ja znam već ASBIS - čisto ako te strah da skviknu - po 10.ti put :D).
Inače preporuke OCZ (barem od mene) ima samo Silencer serija, njihove druge serije su više porez na ime branda nego šta opravdava kvalitetu.

EDIT Pupo (dobar post)

Veki-os 31.05.2013. 20:00

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2405753)
@Veki-OS
Na tvom mjestu bi kontaktira Domagoja s obzirom na članak Corsair GS800 ili pričekaj da se javi ovdje.

Ja bi rađe OCZ, nekog od Silencera, npr. ovaj od 750W. Prepakirani modularni Seasonic s cijenom oko tih gore navedenih (pa i niže).
Jamstvo 84mj. buahaha

Nadam se da nisi ograničen samo Stinksom, već može i neki webshop (ne nužno Šrotis :))

Hvala za link na članak :)
Koliko vidim ima "samo" problem s ventilatorom:
"Jedini izuzetak čine trenuci pokretanja i zaustavljanja. Dakle, radi se o načinu regulacije brzine koja pri manjim opterećenjima (<20%) potpuno zaustavlja njegovu rotaciju, ali ono što nije moguće isčitati iz posvemašnog marketinga je pomalo iritantan zvuk koji njegov motorić ispušta pri pokretanju/zaustavljanju. Ova problematika se uglavnom javlja u situacijama kada je napajanje opterećeno u toj mjeri da regulacija ventilatora ostaje neodlučna – pokrenuti ventilator ili ne (cca 200-300W). Iskreno se nadamo da je ovaj nedostatak zahvatio samo manji dio proizvodnih primjeraka, jer je uz malo korištenja tražilice bilo moguće naći i još poneki ovakav primjer na globalnoj razini."

Bilo bi jako iritantno imati taj problem,a kakve sam sreče ja bih ga imao 100% :D

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2405758)
Ima caka za ovo, idi na links webshop, odaberi napajanje koje želiš i kao način isporuke odaberi poslovnicu u Osijeku. I za par dana, eo tvog napajanja u Os, samo čekaš poziv na telefon. Isprobano milion puta, kad nije komponente bilo na centrali, a u poslovnici kao nemogu naručit.

I nema onda njihova caka da mi opet nekako naplate 50kn više za gorivo za njihov kombi :D ?

Drvoje 31.05.2013. 20:05

Np

A da malo i riskiraš, ne mislim s kupovinom GS serije, već s naručivanjem u Portia :D

Ja bi rađe kupija za tu cijenu onu svoju (naravno) preporuku, prije ćeš ga prodat nakon 4-5 god. (i imat još 3-2god. jamstva) nego šta će on crknit.

Pupo 31.05.2013. 20:16

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 2405765)
I nema onda njihova caka da mi opet nekako naplate 50kn više za gorivo za njihov kombi :D ?

Nema, eo baš nekidan tako naručio otg usb, za 19kn. Nisam ni lipe platio više od 19kn.

Da nebude offtopic, ja još uvijek neznam zašto se taj GS uopće uzima u obzir. U vezi garancije, sad je tome xfx-u veliki minus 2 godine garancije, koju je moguće produžit direkt kod proizvođača jel. Realno, ako napajanje krepa, krepat će odmah vjerojatno, ako ne, ni neće. Neračunam sad gromove i slične ispade na mreži

Drvoje 31.05.2013. 20:24

Bez brige ventovi znaju crknit nakon 2-3 godine (npr. "provjereni" Yate Loon sa sleeve ležajevima i to u 3 Chifteca made by Delta, jedna nije izdržala, a u druge dvije sam zaminija vent).

A kod produljenja jamstva mislim da triba slat direkt u Ameriku (ili odakle je već XFX) o svom trošku, a oni "časte" natrag.

Zato kažem OCZ Silencer sa 7 ili 5 god. HR jamstva i prst u uvo.

I da Corsair GS seriju bi zbilja tribalo "diskalkulirat" kod ovih većih iznosa.

FRipper 31.05.2013. 20:46

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2405753)
@Veki-OS

Jamstvo 84mj. buahaha

Taj silencer nije modularan, to je MK 2 oni nisu modularni ;)

Inače, ja bi preporučio Silencer 600W, a ako mora biti links imaju i oni gro dobrih napajanja, npr jedno od skupljih

COOLERMASTER Silent Pro M2 720W

ili lc 600 gold na akciji

ECHO 31.05.2013. 21:12

Glede kupnje ja sam se dvoumio između Seasonic SS-650G 60mj gara modela i Corsair HX 650W 84mj gara gdje je presudila 2 god. veća gara a cijenom su jako blizu mislim ako ćeš dati toliku lovu a imaš odlićan izbor izbor:D
Naravno OCZ Silencer 600W je odlićno napajanje ako ti netreba jaće glede nadogradnje poslije, naravno za tu cijenu gledaj Gold seriju kad ju možeš dobiti:D

Uzeo u Diskont24 i sa dostavom me izašlo 883,00kn:D sad vidim da je 80kn skuplje a radi se o 1mj razlike.:fuming:

Veki-os 31.05.2013. 21:53

Hvala na savjetima,moram sad još pogledati što se nudi u drugim trgovinama pa izabrati 3-4 napajanja i onda ovdje na razmatranje :)

DANCI 31.05.2013. 22:19

Ljudi trebam napajanje od 300 do 400kn nevise i da ima minimum 400w radi moguce nadogradnje u buducnosti.
Konfa je pod Moj komp, molio bih da preporucite trgovine pomogucnosti na zapadnoj strani Zagreba.

Pupo 31.05.2013. 22:26

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=xfx+450

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=cx+430m

Veki-os 31.05.2013. 22:33

Da li je moguče da na netu nema NIJEDAN review Corsair CX750 napajanja?
Kolega dh41400 je rekao koja napajanja su "DC-DC regulated",ovo je jedno od njih,750W,62A,cijena 679kn,sve super,samo NIJEDAN review :wtf2: ?

DANCI 31.05.2013. 22:40

Jel valjaju sta napajanja od Enermax od 400-500w ?
Osijetno je jeftinije od ostalih, ide od 300kn navise za 450w.
Neznam zato pitam ak ima jos kakvih proizvodaca slobodno predlozi da mogu kombinirati ak nema ovog uzmem drugog.

ECHO 31.05.2013. 22:49

@ DANCI
Evo ti napajanje 1. ili 2. ili 3. 4. koje god izabereš nećeš pogriješiti.

DANCI 31.05.2013. 23:27

Uf ovaj Links je preskup vec duze vrijeme nekupovam kod njih, jer im je puno robe skuplje od ostalih trgovina. Inace imam s tom trgovinom samo pozitivna iskustva tako da nemam nis protiv osim kaj su dosta poskupljeli. Npr. napajanje Corsair iste snage i modela u Linksu zna biti skuplji i do 80-100kn u odnosu kod drugih trgovina !

Bas upravo pisem preko jeftinijeg mobaca jer nemam preko cega pisati tako da mi je tesko sam istrazivati i jos sam izasao iz redovitog pracenja.

ECHO 31.05.2013. 23:49

Najbolje pogledati na nabava.net glede cijena gdje je što jeftinije i tamo kupiti.Ova predložena napajanja LC Power imaš u trgovini Portio sa cijenama cca 50kn jeftinije u odnosu na Links. OVO a ostala imaš skoro u svakoj trgovini ili web shopu.Mislim na Čufteka ili XFX-a.

Drvoje 01.06.2013. 00:21

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2405791)
Taj silencer nije modularan, to je MK 2 oni nisu modularni ;)

Vidi zbilja, u opisu na Protisovim stranicama je greška, a ja ga automatski zaminija za MkIII seriju.
My bad :)

Po stoti put za sve one koji se grebu ima i dalje Seasonic od 400W za 300kn u Chipoteke.
Jamstvo 2godine., japanski Chemi-Con na primaru i tajvanski Ostor na sekundaru, te ADDA vent, ali kako sve ima svoju cijenu tako i ovo - starija platforma, bulk pakiranje, kabeli nisu sleevani, neugledna siva boja.

Inače to je model SS400-ET a ne ovaj fanless sa Chipotekine slike.

Drvoje 01.06.2013. 00:58

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 2405842)
Da li je moguče da na netu nema NIJEDAN review Corsair CX750 napajanja?
Kolega dh41400 je rekao koja napajanja su "DC-DC regulated",ovo je jedno od njih,750W,62A,cijena 679kn,sve super,samo NIJEDAN review :wtf2: ?

Sve je moguće, a OEM toga napajanja je CWT - dakle srednja žalost (daleko od toga da je napajanje škart).
Tu više plaćaš značku "moćnog" Corsaira IMHO

FRipper 01.06.2013. 08:53

Citiraj:

Autor DANCI (Post 2405848)
Jel valjaju sta napajanja od Enermax od 400-500w ?
Osijetno je jeftinije od ostalih, ide od 300kn navise za 450w.
Neznam zato pitam ak ima jos kakvih proizvodaca slobodno predlozi da mogu kombinirati ak nema ovog uzmem drugog.

Uzmi enermax 500 u futuri, vjerujem da ga imaju odma na lageru pa sam odes i kupis

Wolverine 01.06.2013. 09:27

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2405907)
a OEM toga napajanja je CWT - dakle srednja žalost

Što ti ovo sad pak znači? :D
Što misliš da CWT nema dobrih i kvalitetnih platformi?

Drvoje 01.06.2013. 14:51

Srićom si mi cili post quotao :D

Po meni je za onu cifru po kojoj se prodaje CWT bolje uzet Seasonic (ili njegove izvedbe u vidu XFX-a, OCZ-a..) IMHO.

Ponovit ću opet - nije CWT škart, ali po svim testovima na netu ipak zaostaje za Sisicom (barem ovaj mid range segment napajanja).

Wolverine 01.06.2013. 15:24

To što neki brandovi okljaštre platformu nije do CWT-a. Rade oni jako dobre platforme ;)

Drvoje 01.06.2013. 15:38

Slažem se - budući da low end Samxon tranzistori, najjeftiniji sleeve ventovi (Yate Loon npr.) i jako malo rashladnih elemenata, te kvaliteta izrade.... ne jamče dugovječnost i pouzdanost (npr. Corsair Builder rev1 serija) :)

DANCI 01.06.2013. 17:09

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2405936)
Uzmi enermax 500 u futuri, vjerujem da ga imaju odma na lageru pa sam odes i kupis

Upravo nabavio danas Enermax od 500W u futuri za 350kn, ostalo naravno nemaju i moras cekati ponedijeljak. Zvao sam i Protis i ostale trgovine nemaju Corsair, niti XFX ni ostalo u rangu prije ponedijeljka. Nekuzim kak odsad misle samo prodavati prema narudzbi nije to ebay da si mogu priustiti da kupac ceka, druga je stvar ak nije hica. No meni je bila hica jer mi komp crko, i morao sam cim prije osposobiti da mogu nastaviti pisati seminar za faks !

A jel inace kaj valja taj Enermax osijetio sam po tezini da je dosta laksi od Tagana i da je dosta iznutra supljikav i voltaza mu je dosta visa, za skoro 10% vise volta daje nego pokojni Tagan. Nije bas zdravo elektroniki davati vise volti nek sto je propisano.

Campeonato 01.06.2013. 17:23

Nije loš, ali nije ni nešto posebno.. Vidi opis: [link].. Za 350 kn ok izbor..
Ako mjeriš multimetrom, recimo 12V(žute) žice, i daje ti 13V(10% više od specifikacije), sigurno nije ispravno i za reklamaciju je.. Ako je do 12,3-12,4V, neće ništ bit komponentama :)

chingyos 01.06.2013. 17:56

Hoce izdrzati corsair cx430 sa i5,12gb ram,2hdd,i nvidia palit gtx660?
Hvala

ECHO 01.06.2013. 18:09

To će biti jako naknap pogotovo ako bi još malo "clockao" komponente možda na defaultu bi još i radilo ali..... nebi se kockao i uzeo bi radije neko 500/550W+napajanje:) pa bio miran glede svega.
Jednostavno mi neće biti jasno zašto bi svi željeli uštediti na napajanju:hitthewal: a ne na slabijoj grafi/cpu-u:fiju:

chingyos 01.06.2013. 18:33

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2406149)
To će biti jako naknap pogotovo ako bi još malo "clockao" komponente možda na defaultu bi još i radilo ali..... nebi se kockao i uzeo bi radije neko 500/550W+napajanje:) pa bio miran glede svega.
Jednostavno mi neće biti jasno zašto bi svi željeli uštediti na napajanju:hitthewal: a ne na slabijoj grafi/cpu-u:fiju:

Klokanje ne planiram,a moj i5 3350p se ni ne moze,nije stednja na napajanju nego nisam mislio uopce uzimati jacu grafu ali eto mozda budem,napisali su mi da je napajanje ok i za 7850,tak da sam mislio da je dovoljno,a min napajanje za tu grafu pise 450.

Drvoje 01.06.2013. 18:35

Citiraj:

Autor chingyos (Post 2406144)
Hvala

Hoće - prvo paljenje, a poslije toga se pomoli :D
Uostalom te komponente su ionako socijalne pa nije bitno ako odu u vitar.

Citiraj:

Jednostavno vole vidit besplatni vatromet vatromet u kući, ili su adrenalinski junkiji pa svakodnevno dobiju dozu kad upale komp.

I meni je bila muka dat 400kn za moje napajanje (rabljeno s jamstvom), ali nakon šta se jednom opečeš (tadašnji best buy Chieftec Delta) dobro pripaziš i odvojiš malo veću sumu za bolju/sigurniju stvar - na duže staze.

BTW napajane komponente su bile E4400, HD4830, 2GB rama i 1HDD (dakle "socijalne") i samo pukom srićom nije ništa otpirilo skupa (pa čak ni samo napajanje) s Yebenim sleeve 12cm Yate Loon ventom, kasnije su se već množili problemi s njim kod ekipe na netu, jer je dotični počeo otkazivat nakon 2-3 godine (on je usput baš u tog Corsaira CX430 - točno isti model buahahah).

Wolverine 01.06.2013. 18:45

Citiraj:

Autor chingyos (Post 2406144)
Hvala

Naravno da hoće. Bez ikakva problema će to tjerat. Time da ti RAM i diskovi nemaju sad neki velik utjecaj u ovoj priči :)

Citiraj:

Možda da ipak uzme 750W jer ipak, ovaj njegov komp more potegnut i 200W pa tek toliko da bude ziher :D

Citiraj:

Autor chingyos (Post 2406158)
a min napajanje za tu grafu pise 450.

Pišu oni svašta. :)

ECHO 01.06.2013. 18:51

Vidio sam pod "Moj komp" da imaš OCZ 500W pa mi nije bilo jasno za koju konfiguraciju ti treba to slabije napajanje, a opet se može dogoditi da ti se pruži neka opcija slućajne nadogradnje:D nekom komponentom i onda to neće biti dobro/dovoljno zato sam predložio malo jaće napajanje i uvijek osobno bi uzeo malo jaće od preporućenog jer ušteda od 100kn nije ušteda ako sve krepa:fiju:

A glede preporuke proizvođaća bi bilo i OK ali nije uvijek 450W tih 450W stvarnih tj. nije isto MS 450W i Seasonic 430W isto, piše i na plotu p***a jedan probo pa se ........
Ako netko uzima i5 i 660GTX ili sl. grafu sigurno neslaže HTPC neki, uzimaju se jeftina napajanja a samo za navedene komonente se izdvaja 2.500kn+(cpu-gpu) kad nešto neradi onda se ćude....
EVO ovdje ima poprilićno dobro objašnjene neke stvari glede kupnje napajanja i neki preporućeni savjeti pa vrijedi pogledati.

Drvoje 01.06.2013. 18:53

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2406164)
Možda da ipak uzme 750W jer ipak, ovaj njegov komp more potegnut i 200W pa tek toliko da bude ziher :D

Poanta je više bila da uzme nešto bolje i provjereno za malo veću sumu tipa XFX 450W ,OCZ Silencer 400W , Seasonic 430W :)
All three above aproved by Seasonic fanboys :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:16.