PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

trouble 23.01.2015. 18:00

Bitno mi je da je klopa dobra i topla,nebum jel tanjure :D

Matth€w 23.01.2015. 18:03

@Amdejac

Da, je, čak sam znao petkom zvati i bilo bi zauzeto sve već za vikend. Valjda ćete sreća ispratiti. :)

Amdejac 23.01.2015. 18:06

Citiraj:

Autor Matth€w (Post 2724331)
@Amdejac

Da, je, čak sam znao petkom zvati i bilo bi zauzeto sve već za vikend. Valjda ćete sreća ispratiti. :)

A nazvat ću sutra Rudeš. Ako ne možda bude više sreće na golf terenima.

buljo 23.01.2015. 18:18

Sad mi na pamet pao deda i onaj gravce... Gurmanska pljeska, gravce i kajmak UJ

Amdejac 23.01.2015. 19:06

Citiraj:

Autor buljo (Post 2724338)
Sad mi na pamet pao deda i onaj gravce... Gurmanska pljeska, gravce i kajmak UJ

Upravo radim gravče.
Napravio ga prošli vikend i bio je savršen. Bolji nego u dede.
Pokušat ću napraviti kopiju. :)

1v@n 23.01.2015. 19:16

Citiraj:

Autor trouble (Post 2724329)
Bitno mi je da je klopa dobra i topla,nebum jel tanjure :D

Badava ti topla klopa, kad je hladni tanjuri ohlade u roku odmah :D

trouble 23.01.2015. 19:47

Evo dobio sam hladni tanjur i đervek na njemu na prošloj strani pa je bio čak i prevruć u početku a kasnije taman :)

De5tr0yer 23.01.2015. 20:00

Citiraj:

Autor Daddy (Post 2720370)
A pazi sada ovo. Heinz ali ne bilo gdje. Heinz u lidlu. Kupio neki dan i to je whole new heinz ketchup ;)

Probaj, imaju još uvijek.

Točno ovo. Vrijedi i tu u DE. Nažalost, sva pakiranja, ne samo Heinza, već i drugih namirnica, koje na sebi imaju "gratis" ili "large" ili neki slični natpis nisu ni do koljena onim manjim pakiranjima. A ja sam se pitao kak to da je 1.1L Heinza samo 1€ skuplja od 450mL...

Citiraj:

Autor Ladytron25 (Post 2716119)
Jes oženjen? :D ahahaha

Na ovo pitanje ne mogu dati odgovor

Citiraj:

Autor Juice (Post 2723768)
Portal Volim meso napisao deteljan recept za deep dish pizzu. Ne izgleda im lose
http://www.volim-meso.hr/deep-dish-c...eep-dish-pizza

Inace, taj portal i Gurmanistika mi na poslu znaju obradovat dan sa svojim slikama na fejsa :D

Koji tekst oko jedne pizze... :fiju:

panda505 23.01.2015. 20:16

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2724399)
Točno ovo. Vrijedi i tu u DE. Nažalost, sva pakiranja, ne samo Heinza, već i drugih namirnica, koje na sebi imaju "gratis" ili "large" ili neki slični natpis nisu ni do koljena onim manjim pakiranjima. A ja sam se pitao kak to da je 1.1L Heinza samo 1€ skuplja od 450mL...

Nema to baš toliko veze sa veličinom pakiranja nego za koju zemlju se proizvodi :lol2:

npr. razlika između Milke / Nutele namjenje za Hrvatsko tržište i Austrijsko / Njemačko tržište je nebo i zemlja

A primjera ima dosta. Od hrane do praška za odjeću.
Tužno, ali istinito.

Juice 23.01.2015. 20:39

Ovdje sigurno ima žderača nachosa. Koji umak preporučate?
Ima par vrsta a ne znam koji piknut. Tražim neki srednje jačine, da mi ne gore usta. Kao u Cinestaru, može i mrvicu jači.
Vidim da ima u konzumu neka Salsa medium. Valja ta?

De5tr0yer 23.01.2015. 20:49

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2724406)
Nema to baš toliko veze sa veličinom pakiranja nego za koju zemlju se proizvodi :lol2:

npr. razlika između Milke / Nutele namjenje za Hrvatsko tržište i Austrijsko / Njemačko tržište je nebo i zemlja

Tužno, ali istinito.

No da, zato je moj Heinz u oba slučaja proizveden u DE. Jedan je odličan, drugi prosjek. Nutella made in DE sa gratis znatno neukusnija od non-gratis pakiranja.

I to mi je sad bila potvrda onoga što su mi rekli poznanici koji oduvijek ovdje žive. Razlika postoji i o mjestu gdje kupiš naizgled isti proizvod: primjerice jedan jeftini Lidl ili REWE ovdje. Razliku možeš namirisati, kamoli ne okusiti. Boja kečapa prilično drugačija, itd.

A i ja sam takav tip da onda volim te tvrdnje potvrditi. I potvrđujem ih što se Heinza i Nutelle tiče.

syss 23.01.2015. 21:05

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2724399)
Koji tekst oko jedne pizze... :fiju:

nikad dosta opisivanja žderačine!

idem čitat!

I PAZI SE UBUDUČE!!! :D

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2724406)

Tužno, ali istinito.

oke jedno je prašak i to gdje je očita razlika, ali klopa i pogotovo slastice se rade prema "navikama" regije... manje slatko, više slatko, manje lješnjaka, više soje etc. :D

Citiraj:

Autor Juice (Post 2724420)
Ovdje sigurno ima žderača nachosa. Koji umak preporučate?
Ima par vrsta a ne znam koji piknut. Tražim neki srednje jačine, da mi ne gore usta. Kao u Cinestaru, može i mrvicu jači.
Vidim da ima u konzumu neka Salsa medium. Valja ta?

napravi ga solo za ime svega što je sveto na zemlji i ovom threadu... na dinstani luk baci passatu, začine, šećer, ljutinu.... sve reduciraj i bogtebeseli.

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2724431)
No da, zato je moj Heinz u oba slučaja proizveden u DE. Jedan je odličan, drugi prosjek. Nutella made in DE sa gratis znatno neukusnija od non-gratis pakiranja.

I to mi je sad bila potvrda onoga što su mi rekli poznanici koji oduvijek ovdje žive. Razlika postoji i o mjestu gdje kupiš naizgled isti proizvod: primjerice jedan jeftini Lidl ili REWE ovdje. Razliku možeš namirisati, kamoli ne okusiti. Boja kečapa prilično drugačija, itd.

A i ja sam takav tip da onda volim te tvrdnje potvrditi. I potvrđujem ih što se Heinza i Nutelle tiče.

neka je nama i heinza i nutelle za ceo život, pa makar bila proizvedena na falklandskim otočjima :D

Juice 23.01.2015. 21:09

Citiraj:

Autor syss (Post 2724441)
napravi ga solo za ime svega što je sveto na zemlji i ovom threadu... na dinstani luk baci passatu, začine, šećer, ljutinu.... sve reduciraj i bogtebeseli.

Ko ce dinstat u ponoc :D ovo sam mislio usput uzet za prigricnut tek tolko

syss 23.01.2015. 21:11

hijaoooooooo otkrio si se sada ko curica fejsbuk profil :D

pravi žderonja dinsta BILOKAD!!! :D

Juice 23.01.2015. 21:19

Hijaaooo, jos ces me i natjerat na dinstanje sad kad dodjem doma :D

trouble 23.01.2015. 21:20

Citiraj:

Autor syss (Post 2724451)

pravi žderonja dinsta BILOKAD!!! :D

:lol2:

treba napravit zlatnih 10 pravila :goood:

Danas mi baka spekla pizzu,edamer,emetaler i čardaš ljuti sir...ko budali bezbol palica :D

Roberto 23.01.2015. 22:30

Citiraj:

Autor Juice (Post 2724449)
Ko ce dinstat u ponoc :D ovo sam mislio usput uzet za prigricnut tek tolko

dobro ti syss veli, ovo kupovno su sve sranje do sranja.

ja često večeram nakon večere nekaj takvog :D

dva klasična radim uvijek, jedan ljuti crveni i jedan blagi bijeli, bez dinstanja i kuhanja, easy way :D

1. crveni
passata, sol, šećer, bosiljak, origano, kečap, limunov sok.
ja zaljutim sa žlicom sambal oelek domaćim umakom od ljutih paprika, ali možeš ubacit ljutog ajvara, ili slatkog pa malo ljute mljevene, može i tabasca i sl.

2. bijeli
kiselo vrhnje, senf, sol, šećer, kečap, provansalska mješavina začina

količina prema želji - dodavaj začine dok ne dobiš ukus koji želiš :)

imaš inače u spice dućanima (ima ziher i u velkim marketima) za kupiti mješavine začina za dipove, pa možeš njih koristiti da ne moraš kombinirati.

baza je meni uvijek paradajz sos za crveni i kiselo vrhnje za bijeli.
crveni napravim ljut, a bijeli malo kiselkast i slatkast.

ovaj bijeli možeš i sa friškim sirom umjesto senfa napravit treću varijantu.

Juice 23.01.2015. 22:33

Thanks na savjetima Roberto.
Inače, sastojci spremni i spremanje počinje uskoro.
Nagovorili me :D sad napravit teglu toga i maznut uz film

Roberto 23.01.2015. 22:39

ak imaš doma korijander ili neko slično začinsko bilje, fino friškog sitno nasjeckaš unutra. ili đumbira naribaš.

meni su takve friškaste/svježe varijante bolje od kuhanih/dinstanih što se umaka za nachos tiče

ako ti se dinsta/kuha, izvoli :D
http://www.thefoodieaffair.com/2014/...-cheese-sauce/

syss 24.01.2015. 10:33

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2724506)
dobro ti syss veli, ovo kupovno su sve sranje do sranja.

ja često večeram nakon večere nekaj takvog :D

dva klasična radim uvijek, jedan ljuti crveni i jedan blagi bijeli, bez dinstanja i kuhanja, easy way :D

1. crveni
passata, sol, šećer, bosiljak, origano, kečap, limunov sok.
ja zaljutim sa žlicom sambal oelek domaćim umakom od ljutih paprika, ali možeš ubacit ljutog ajvara, ili slatkog pa malo ljute mljevene, može i tabasca i sl.

2. bijeli
kiselo vrhnje, senf, sol, šećer, kečap, provansalska mješavina začina

dopusti da te savjetujem :D

1. you done right ;) sambal oelek je vrhunska stvar i to je ono kaj dobiješ u kineskim restoranima crveno ljuto.

2. probaj: kiselo vrhnje (veronika - mrak je), abc namaz sa vlascem, sol, malo papra, još malo vlasca ako imaš svježeg ;)

ovaj umak je vrhunski za točat, a i za pečeni mladi krumpir iz ognja u foliji kojeg samo opereš i nasoliš dok je mokar, onda u duplu alu foliju i u žar sonjime.

mamutarka 24.01.2015. 14:10

http://i.imgur.com/vv5CmFF.jpg

Roberto 24.01.2015. 16:40

Citiraj:

Autor syss (Post 2724633)
dopusti da te savjetujem :D

1. you done right ;) sambal oelek je vrhunska stvar i to je ono kaj dobiješ u kineskim restoranima crveno ljuto.

O daaaa, mrak je :)
Ja sma ga godinama kupovao u metrou, velika staklenka od cca 900 grama. Jako dobar, jedino mrvicu možda preslan. Sad već neko vrijeme ga radim doma prema receptu iz onog gore linka i izvrstan je.

Citiraj:

2. probaj: kiselo vrhnje (veronika - mrak je), abc namaz sa vlascem, sol, malo papra, još malo vlasca ako imaš svježeg ;)
Thanx, u da probam ;)
Već sam zapravo probao slične vrijante, i više sam za vrhnje senf kombinacije, ali i voo je fino :)

Inače Veronika ima fenomenalnih stvari, počevši od maslaca, vrhnja i friškog sira :)

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2724763)

Krasno izgleda, samo ova crvena boja.. pari mi se da je kečap :D

Jučer, kad je juice umake spomenuo, naravno da sam i ja otišao napravit jendu rundu, i crvneog i bijelog :D

Danas grah, round 2 :)

mamutarka 24.01.2015. 21:14

kečap nego šta :D zvijezdin il podravkin, nevolim sos nego baš kečap kupovni :D

buljo 24.01.2015. 23:55

Bogohuljenje :D
moja cura stavi kecap na pizzu al navikao sam vec pa sam se prestao krizat. :D
I meni izgleda sve dobro osim poznatog izgleda kecapa.

Juice 25.01.2015. 22:31

Izgleda da ima novinara Jutarnjeg na forumu ovdje. Rasprava o kvaliteti ketchupa u DE i ovdje i odmah naprave usporedbu proizvoda istok-zapad :D
http://www.jutarnji.hr/veliki-istraz...iste-/1281032/

panda505 25.01.2015. 22:45

To sam baš ja napisao neki dan tu u temi :D
I napomenuo da ide od praška do hrane :lol2:

Uglavnom, meni je najveća razlika u Nutelli. Ova za Hrvatsko tržište mi je definitivno preslatka.

Amdejac 25.01.2015. 23:10

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2725431)
To sam baš ja napisao neki dan tu u temi :D
I napomenuo da ide od praška do hrane :lol2:

Uglavnom, meni je najveća razlika u Nutelli. Ova za Hrvatsko tržište mi je definitivno preslatka.

Jedina kaj valja je iz Müllera. U Lidlu nismo kupovali, ali smo baš danas gledali da je proizvedena u Njemačkoj, a uvezena iz BiH.
Po ostalim dućanima proizvedena je u Poljskoj.

panda505 25.01.2015. 23:14

Inače, ista stvar je i sa Milkama :)
K'o ne vjeruje nek se uvjeri.
Uzeti jednu u konzumu i jednu u Mülleru :D

RAUL 26.01.2015. 06:30

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 2725450)
Jedina kaj valja je iz Müllera. U Lidlu nismo kupovali, ali smo baš danas gledali da je proizvedena u Njemačkoj, a uvezena iz BiH.
Po ostalim dućanima proizvedena je u Poljskoj.

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2725431)
:lol2:

Vas dvoje ocito niste nikada probali pravu Nutellu pa kao i doticni novinar nemate pojima o Nutelli:D.Prava Nutella je talijanski proizvod i kao orginal moze se kupiti samo u Italiji i USA ( za Japan nisam 100% siguran. ).
A novinar je ocito placenik poznatog njemackog lanca i kao takav laze ovaj napaceni narod, a nema na to pravo:goood:
Evo i dokaza kako izgleda prava Nutella ( fotografirano jutros )
http://i.imgur.com/u5e2ZC0s.jpg

http://i.imgur.com/9Us1LZhs.jpg

http://i.imgur.com/CL7lOzus.jpg

Juice 26.01.2015. 07:31

U USA tesko da se moze kupiti jer oni imaju kanadsku.
Mozda ak koji ducan uvozi.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:16.