![]() |
Ryzeni ponovno pojeftinjuje. Citso na drugom portalu pa ne znam jel smijem linkat.
|
Modell UVP bisher UVP neu
Ryzen Threadripper 1950X 999 US-Dollar 999 US-Dollar Ryzen Threadripper 1920X 799 US-Dollar 799 US-Dollar Ryzen Threadripper 1900X 549 US-Dollar 449 US-Dollar Ryzen 7 1800X 499 US-Dollar 349 US-Dollar Ryzen 7 1700X 399 US-Dollar 309 US-Dollar Ryzen 7 1700 329 US-Dollar 299 US-Dollar Ryzen 5 1600X 249 US-Dollar 219 US-Dollar Ryzen 5 1600 219 US-Dollar 189 US-Dollar Ryzen 5 1500X 189 US-Dollar 174 US-Dollar Ryzen 5 2400G - 169 US-Dollar Ryzen 5 1400 169 US-Dollar 169 US-Dollar Ryzen 3 1300X 129 US-Dollar 129 US-Dollar Ryzen 3 2200G - 99 US-Dollar Ryzen 3 1200 99 US-Dollar 99 US-Dollar Dakle, trice nisu pojeftinile ni cent. |
R3 nemre ni bit jeftiniji nego kaj je. A i cijene lockanih i5-ica po oglasima bi mogle biti realnije onda tako da bolje ne. 100 baksa je ok za R3.
Sent from Mobara |
|
pozdrav,
trebam pomoc,nisam ziher dali da stavim ovdje ili u OC temu Imam Ryzen 3 1200,sa standardnim taktom od 3.1Ghz (1.1875V) i maticnu Asrock AB350M,i vise sam nego zadovoljan procom u svemu ali jedino me malo zeza emulacija na Cemu emulatoru. Cemu zahtjeva dosta visok radni takt procesora i trenutna verzija radi samo na single core (prije par dana je dosla verzija koja radi multi core (2 ili 3 jezgre) ali je dosta jos neispolirana i bugovita). Prema nekim tutorialima na netu pise da radni takt mogu OC na nekih 3.9Ghz uz promjenu voltaže...ja sam bez promjene voltaže dobio nekih 3.6Ghz i cini mi se da radi potpuno stabilno s temp na nekih 30-40° do mozda malo vise pri igranju igrica. Da li je to ok i ocu s time ubiti svoj procesor tokom vremena jer ovaj radni takt koji sam dobio mi je u dovoljnoj mjeri ubrzao rad i sad emulator radi savrseno za moje potrebe Cak sam mislio mozda prodat ovaj proc i dati jos nesto love sad kad pojeftine i uzeti 1500X sa nesto vecim radnim taktom ima li to uopce smisla jer mi dodatni threadovi na 1500X bas nesto i ne znace? I zadnje pitanje,sad u 4.mjesecu kad dođe nova generacija Zena,dali ona moze ici na moju maticnu? hvala za odgovore,nisam ziher ak sam kaj krivo napisao,ak jesam ispravite me :D |
Ja bih ga ostavio na tih 3.6GHz... ti emulatori nažalost još uvijek rade osjetno bolje na Intelu(optimizacija, malo jača jezgra i viši takt). Proc nećeš ubijati na tom taktu ;)
Novi Ryzeni će moći na tvoju matičnu uz update BIOS-a i trebali bi u prosjeku imati 300-400MHz viši takt. Mali problem bi mogao biti da ako ćeš ganjati 4GHz+, ploča bi ti mogla zadavati muke jer je ipak entry-level. Ostavi kako je i vidi kako će Ryzen 2 ispasti i hoće li ti se isplatit. |
I meni se nekak logicno cini ovo sto si napisao,jer mi je malo glupo sad ici prodavati proc koji sam kupio prije 4 mjeseca (eh da sam tad znao za Cemu emulator :D ) i kupiti ryzen istog godista...bolje pricekam next gen pa onda uzmem nesto jace,makar sad kad sam pojacao radni takt emulator leti na Mario Kartu :D
emulator je dusu dao za igranje u 4 igraca :D |
Pad cijena Ryzena
https://www.anandtech.com/show/12238...-counter-intel Očito je refresh blizu. Baš me zanima hoće li domaći lopovi spustit cijene. Poslano sa mog E6653 koristeći Tapatalk |
Ako se ne varam u uzishopu već polako padaju cijene
|
I u Alzi su povoljniji..
https://www.alzashop.com/cheap-amd-r...s/18861249.htm Npr. ryzen 1600 je prije bio 218Eur, sad je 197Eur.. |
U uziju je 1485kn, i to bez popusta
|
Kakav popust?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ide do 3.9ghz i neće ništa uništiti.. slobodno možeš malo po malo diži napon i kad vidiš da je stabilno to je to na tvoju ploču ide nova gen. procesora |
|
Citiraj:
|
|
Zanima me dali bi ovaj model rama radio kako spada sa bilo kojom AM4 plocom tj ryzen-om?
16GB (2 x 8GB) Corsair Vengeance LPX DDR4-3000 CL15 - CMK16GX4M2B3000C15, 15-17-17-35 |
Bi.
Sent from Mobara |
Citiraj:
Hvala! |
Nema frke. Ma već dugo je RAM compatibility issue riješen.
Sent from Mobara |
imam doticni ram sa ryzenom i radi ali ne "kako spada", ne znam jel do ploce ili samog rama, vjerojatno do grbave ploce, novi biosi nisu pomogli. 3000mhz nece nikako, 2800 1 od 5 bootanja digne, 2666 1 od 3 bootanja, 2400mhz moze svakako, drzim ga na xmp 2400mhz c13 i tjesim se da nema razlike naspram +600mhz +cl2
|
Bio bi red da uzme bolju ploču od te
Koliko sam skužio asus i gigabyte malo bolje furaju ram od as rocka i msi |
Citiraj:
Sent from Mobara |
Ako mi prođe , uzet ću si gigabyte k5 još čekam potvrdu.
Od MSI mi sve ispada jer su katastrofa po svim forumima a Asus mi je pala u oči b350 f gaming da je donekle još u budžetu i Asus x370 pro. I zato gledam dali će mi rame moći i dizati na deklariranu frekvenciju da ne ostanem visiti par stotinjak MHz ispod bezveze |
Ako uzimaš mbo tog ranga nemaš brige. Samo obavezno frkneš najnoviji bios
|
thunder.. k5 će ti radit uredno.. imam ju ja i radi sa 16gb corsair 3000mhz uredno
btw ak ti igra ulogu i polovna mbo javi se.. možda ima koja viška edit : Stigle testne prinove http://i843.photobucket.com/albums/z...n.jpg~original http://i843.photobucket.com/albums/z...r.jpg~original |
Citiraj:
Gdje gaming 5 ima VRM- u rangu K7 dok K5 ima iste VRM kao i na B350 plocama i to sada razmatram koliko cemi igrati ulogu u OC-u 1600x. Nekima skacu temp. previsoko, nekima je nestabilno ..uglavnom ono tipicno, dok kod gaming 5 izvedbe sve radi ko sat. Moram razmisliti jos, mozda mi i dode nesto zanimljivije pod ruke. |
imam ti a320m ds2,ab350n gaming wifi, ab350m gaming, ab350 gaming 3, ax370 gaming k5, ax 370 gaming 5, ax370 gaming k7
|
Uzmi 1600 umjesto 1600X, isti kuratz, a jeftiniji + dobiješ i stock cooler
|
Citiraj:
|
Nadam se da ce onom sta sam cita nesto istragom utvrdit bilo sta, samo da cijena rama padne,
jedina stvar koja me jebe za prici na ryzen . :/ Poslano sa mog Redmi 3S koristeći Tapatalk |
Jel patch za one sigurnosne propuste usporava peformanse Ryzena?
|
Ne.
Sent from Mobara |
Evo stigao novi AGESA update za moju ASrock X370 Gaming X plocu. Prvo se mora flash-at 3.50 pa tek onda 4.50 BIOS.
Imao sam problem sa RAM-om prije, nije htio preko 3066MHz. Flashao 3.50 pa 4.50, reboot, upalio XMP, ugasio AMD Cool'n'Quiet i podesio jos par sitnica, save changes, reboot i radi sve! Ploca je dobila dosta opcija u BIOSu koje prije nisu bile. Sad konacno radi sve bez problema na 3200MHz. Benchmark i igre bez problema. 150MHz razlike nije puno ali covjeka veseli. :D :D Sad me kopka da jos OCam memoriju. :D |
To samo znači da će X470 biti otpočetka izvanredan čipset. Ovog su debagirali i lagano unleashali 10 mjeseci.
Biti će jebeno ako nakon izlaska X470 ploča zanemare X370 ploče. Još ajde mi na C6H koji ima daleko najjači community i Elmor je "među rajom", ali ostali. Mi već neko vrijeme možemo terat RAMe na 3466, 3600, čak i 3800, dok neke ploče tek od relativno nedavno (jesen) ganjaju tek 3200. Ali dobro, obzirom kakva je situacija bila na dan 01.04.2017, ovo sad je mila majka. Sent from Mobara |
Izgleda da je i za moju prekjučer došao neki novi koji "Improve system performance"
Zato nisam ni stavio prošli jer sam znao da je pitanje dana @Drug Brko Pa biosi inače ne izlaze godinama za mbo, većina akcije se događa prvu godinu ili manje, do tada se sve ispegla i to je to. Kasnije eventualno samo radi supporta novih procesora Inače tipovi koji imaju ploče niže klase u pravilu ni nemaju samsung b-die rame, tako da nije ni bitno ganjanje ryzen rekorda od 3600-3800mhz koliko već. U biti zato i nemaju taj score jer nemaju takav ram |
Kad uhvatim vremena probat cu OCat memoriju. Sto mislite na koliko bi mogla ici? :D
|
Vidim da je i za moju izašao 4.50. Ni sam ne znam da li da flesham kada mi sve radi pic pic. Rami već mjesecima na 3200 mhz a komp niti jednog freeza i bsoda.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:28. |