![]() |
Svejedno, ovaj R3 1200 je bomba samo takva. Neka B350 ploča, 16GB RAMa i bog da te vidi. Za surfanje, occasional MP gaming i 99% svega što userus domesticus radi, komp za 3000-4000 kuna dušu dao kao upgrade nekakvih s775 / AM2/+ kompova kojih još ima ko dreka :)
@mob |
Da, da. Točno.
Isprike na pogrešnom navodu. S kolegom u AMDu sam prije R3ke razgovarao pa je tada napomenuo da će biti spešl kvadovi. No nisu. Ništa zato, ima koja 3ka kod nas u šopu? U nabavi vidim ima Futura 1300X za koji 1100 i kusur kuna, no nije odmah dostupan. |
Ma 1300X ništa, isto kao sa ostalim ryzenima, uzimat najjeftiniji sa istim core/thread countom, dakle 1200-tku, jer su svi isti kuki
|
|
Oke, recimo da su cijene srednje očekivane. Baš prosjek onog što smo računali. Soma kuna, finesu niže.
|
To će cca stoju još dolje jako brzo. Mora biti kao ili mrvu jeftiniji od i3 7100
|
Da, i ja mislim da će ići još niže cca 100kn. Još će poskupiti G4560 i bit će jasno koji je isplatljivije kupiti.
|
U Alzi je R3 1200 - 862kn. Dobro, valja postarinu platiti ali ptt je trosak gdje god ako mi trgovina nije pred nosom.
Jos je premalo testova no evo sada 2 slike sto iskopah za usporedbu. Prva je moja, testirano prije tu na forumu, po PS-u :D https://abload.de/thumb/680905260421873490162ism1.png https://abload.de/thumb/r3i2stx.jpg Bar sto se encodinga tice R3 nesto bolje dise nego Sandy koji se moze za 600kn dobit polovan no Sandy valja dobrano nategnuti za preko 10 FPS-a dok je za R3 oko 3,7-3,8GHz sasvim dosta. U pravilu tko god voza neki Sandy, Ivy i5 dok sve radi bas i nema smisla mjenjati jer osim apgredjda na "noviju generaciju", perfomnse su tu negdje no ako bilo sta rikenzi se desi... jos manje sada ima smisla davati 600kn za neki Sandy-Ivy i5 ili 400kn za polovnu mbo jer AM4 B350 krecu sa cijenom od 550kn pa na dalje... Ajmo rec, onako malo ciganski kakulirati... :D do nekih 100€ razlike recimo da izadje razlika zamjene za cpu, mbo i ram bi se dalo pregrmiti pa pecanje polovnih R5 naravno.... Ako se vec na perfomansama ne dobije posebno nista, makar je sve novije i pod garancijom. Nebih da sada opet ispadnem baba roga kako drug Brkati veli ali ako se R3 cijena u nasim shopovima krene muvati oko 850kn ode Sandy, Ivy i5 na 450/500kn max... sto isto nije losa prilika za one koji imaju 3 ploce u rezervi :D :p U svakom slucaju trebao nam je ovaj R3 jer ova trenutna ponuda i3 phizdarija je imala samo smisla iz Intelovog kuta gledanja. |
Citiraj:
|
Naravno tko ima i starije i5 (sandy, ivy itd.) da mu nema smisla uzimati R3. Zna se što znači upgrade, nećeš se zajebavati za par %. Tko kupuje polovno s druge strane bolje za malo više love R3, em novija platforma (nvme, ovo-ono) + garancija
|
Citiraj:
|
Sad ti ko padobranac, cijene u SAD-u bez poreza nemaju veze sa cijenama u EU sa porezom.
Što se tice odnosa naspram i3 7100 pričekaj malo, tek su tokom dana uvršteni u ponudu |
Citiraj:
Odgovor na ovo će biti rast intelovih cijena u domaćim trgovinama, a ne logično spuštane AMD na pravu razinu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
nemaju dovoljno R3ca da bi radili dumping ..sigurno su i zadovoljni prodajom i R5ica i cemu si smanjivat marzu
|
Citiraj:
Mora ta cijena još dolje da bude konkurentan R5ici, ipak je to duplo manje threadova. |
Da li je itko nasao info kakav je lc-cc-95 na ryzenu, tj usporedbu nor umjesto wraith spire coolera? Cisto da znam da li da ga zadrzim ili prodam :D
|
LC je mrvicu bolji, ali ni jedan ni drugi nisu za neki ozbiljniji oc. Za stock su oba više nego dovoljna.
|
Na Wraith Spireu možeš OCati R5-ice do 3.7-3.8GHz. Cooleri su tu negdje.
|
Strava, ko tefalova tava :D
U |
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa po s775 i AM3/AM4 procu možda da. Po ovom "mobitelu" bome i ne :)
@mob |
Zato se nanesu 2 ili 3 ravnomjerno rasporedjene crte pa si siguran da ce pokrit svu povrsinu IHS-a...
|
A dobro, ono je bio demo kako uglavinjat proc. Pastu nanosi svatko po svom tumačenju :)
@mob |
Na četr mjesta stavit točke paste iznad svakog die-a i cooler na to
Za ovo bi bila dobra i X metoda |
Je, uskoro će uz pastu dolaziti i lopatica za nanošenje tipa mini zidarska žlica :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:34. |