![]() |
Baš se odužilo ovo sa skupim RAMom, prije su se ti skokovi puno prije vraćali u normalu, ovo sad je relativno skuplje nego 2014. kad je ušao u upotrebu. Najjeftinije je bilo prošlo ljeto, u jednom času je 16GB keks (2133MHz) bio samo 675 Kn. Ima netko neki info ili detaljnije prati DRAM exchange ?
Inače, taj ružni bijeli :) sam u 3. mjesecu platio 1.996 Kn, 2x16GB kit, sad je 3.336. Na Asrock AB350 Pro nije odmah radio XMP ali nakon BIOSa 2.60 sve ok. |
Citiraj:
U Hwinfo to ovako izgleda, vidi da li će i kod tvoje ploče biti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jos da bude zanimljivije, na overclockers forumu 8Pack (cije ime je na ramu) aktivan i odgovara uredno na upite oko memorije... |
kad smo već kod tračeva:
"Ryzen 2 2700 will feature 10 cores, 10 threads and run at 4.5GHZ, but the Ryzen 2800 will feature 12 cores and 24 threads, with the X running up to 5.1 GHZ in clock speed on the AM4 platform! " --> https://youtu.be/MzncRDva_HU?t=404 :D :D |
Ista ona glupost od ranije. Jednostavno ne vidim gdje će staviti još dvije jezgre na AM4 kad 12nm node ima 15% bolju gustoću od 16nm, što znači da je naspram 14nm možda jednoznamenkasto. To je sa službenog GloFo slajda. Ryzen ima die od mislim 199 mm2, nek sa "12nm" ili "14nm+" imaju 180 mm2, gdje će ugurati treći ccx? Treći ccx vjerojatno ne može postojati samostalno, jer zeppelin die se sastoji od 2 ccx-a, a tek za 2 ccx-a nema mjesta. Pitanje je dali može postojati i takav neparan, asimetričan sa 3 die, što bi značilo da im praktično treba 4 diea - a to je threadripper i epyc, a zna se koliko je to velik cpu i koliko ima pinova.
Također i ovih 5.1ghz mi zvuči kao prekstreman skok i za xfr boost, jer se taj novi node temelji na već postojećem, malo poboljšanje IMO ako službeno spominju da će donijeti veće clockove mislim da je realnije umjesto 3.9-4.1ghz, max overclock postane možda 4.1-4.3ghz. Možda se zalomi 100-200mhz više kod dijamantnih primjeraka i to bi bio maximum. Ovo je neko bacio kvazi leak |
Citiraj:
nekako brijem da im je to u planu za pravi zen2 i 2019.g. , a ne ovaj zen+ .. ali :D naravno pojma mi nemamo, i sto se mene tiče neka uspiju samo ove taktove izvuć bit će super, a i po tom pitanju se radi o global foundry verziji silikona (odmak od samsunga koji navodno koči na 4ghz).. ja sam malo optimističniji od tebe i nadam se makar 4,5ghz vidjeti kao učestalu pojavu uglavnom zen+ kad bi u najluđoj teoriji uspio u 95% ovih nagađanja, pa to bi bila metla za intel :D :D |
Citiraj:
|
Da dobiju 500-700 MHz i 3-5% IPCa, to je to. Ne treba niš više tražiti za 6c/12t model proca ispod 2 soma kuna. Da je osnovni takt na 3.8 i da boosta na 4.2 a da se na nekim 24/7 naponima i air coolerima može držat na 4.4-4.5 - pobjeda samo takva. Ne trebaju jezgre trpat niti se jebat s time.
Sent from Mobara |
Jbga ako je jezgra ista (zen prve generacije), odnosno ista mikroarhitektura, IPC bi trebao ostati isti. Doslovce bi se trebalo samo raditi o refreshu (kao npr. haswell - devils canyon, isti IPC, par sto mhz veći clockovi)
|
Citiraj:
a sad, pored toga, i ovaj trenutni zid koji imaju na 4ghz je blago rečeno čudan i ne tipičan.. ako se i to malo promjeni, pa ljudi s dobrim MBO i vodenim hlađenjem dobiju šansu izvući i koji bonus mhz više od ostalih, pa i to nije za bacit :D ..ali to nikad neznaš :fiju: @manuel, po ovome što čitam vezano za peglanje proizvodnog procesa nije samo blagi refresh.. imali su tu oni što peglati i ima tu mjesta za više nego par sto MHz.. iako sumnjam da će raditi na IPCu, ali tko zna.. tu sam skeptičan kao i ti. Ipak očekujem par sto MHz više nego ti ;) Što se tiče fizičkog mjesta, tko kaže da ccx baš mora biti toliko koliki je sad? možda koji % bude veći, uz uštede u proizvodnom procesu, i tada :D ..mrvicu veći die size, gomilu performansi više.. s obzirom da je AM4 socket predviđen do 2020, vjerovatno ima i dovoljno pinova :fiju: ..filozofski gledano :D |
Citiraj:
Čak su i puno bolje upućeni bili skepticni. Poslano sa mog E6653 koristeći Tapatalk |
Neka bude bolji koliko je vishera bila bolja od buldozera,i svi sretni.Cca 20%!
|
"Skromna" očekivanja od refresha :D
Bit će razočaranih. |
Kao što sam rekao i prije, nije baš realno za očekivat da se klokaju samo tako na 5GHz+, ali 4.5 bi bilo vrlo dobro, sve više od toga je odlično.
|
Citiraj:
Arhitektura ima fantastičan potencijal. Poslano sa mog E6653 koristeći Tapatalk |
ja sam se malo igra sa stabilnosti i doša sam da mi je neki sweet 3.95 na 1.331V,
proša intelburntest, koji bi mi srušia uvik kad bi bia na 4.0 i s 1.35v, dalje nisam ni tia gurat, tih 50mhz neću ionako osjetit |
AMD Ryzen 2 Set For March 2018 Launch On 12nm – To Support Higher Core & Memory Clock Speeds
Citiraj:
https://wccftech.com/amd-ryzen-2-set...-clock-speeds/ Sad jel zbilja bila prezentacija neka nisam skuzio ..vise mi izgleda kao rumor a da je slide skinut od prije. |
Ne znam za slajd (djeluje random od ranije), ali napisane stvari djeluju realno
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jeste provjerili na stranicama za BIOS update? Jučer je došao novi BIOS za moju B350 Prime E ploču, 3401 verzija i sad mi memorija radi na 2933 MHz :)
|
Citiraj:
Jos uvijek nista. :D |
Meni nije jasno. Danas dosao neki update za win 10, instal i restart i nije mi htio dici BIOS na 2933. Stavio na 2666 i sad radi na tome. Nije mi jasno. Zasto je par dana radilo na 2933 i sad nakon restarta nece. U cemu je stvar. Probao ugasiti docp profil - restart pa opet u BIOS pa ukljucio profil na 2933 i nece i nece, koji mu je k...? Ima li netko kakvo misljenje o ovome? Zasto jedno vrijeme radi i onda nakon restarta nece? U meduvremenu sam par puta ugasio komp i upalio i sve je bilo u redu. Uzasno me zivcira ovo....
|
Citiraj:
ja imam jeftiniju ploču tj još slabiji model, ne znam koji tamo neki stariji bios i rame s njuškala i meni sve radi ok od prvog dana :evil: :frend: :chears: :fiju: |
A ne znam, valjda imaš bolji ram koji je stabilniji.. Mislim, živcira me ali nije da sam sad za nešto zakinut ali ono, ne kužim, malo radi malo ne. Ne znam u čemu je problem..
|
Da li SMT u biosu držite na Enabled, Disabled ili Auto?
Na Internetima ne postoji jednoznačan odgovor, negdje čitam da su performanse u igrama nešto bolje s Disabled, a opet mi je glupo gimpati CPU s gašenjem 12 threadova. |
Normalno upaljeno. To sa problemima je bilo pri launchu. Utjecaj smt-a bi trebao biti neutralan ili pozitivan
I prije zena se tu i tamo se znala pojaviti koja igra kojoj intelov HT malo sruši performanse, ali ništa bitno, u rangu statističke greške, a i to se vjerojatno riješi prvim patchem igre |
Ima netko da ima Ryzen i igra Football Manager? Bilo koji Ryzen od 1200 do 1600. Jel se mogu igrat sve lige i kolko je dobar procesor za tu igru?
|
Igre ti se vrte pomoću grafičke. Ako je ona smeće neće ti pomoći ni najbolji cpu na svijetu
Što se tiče procesorskog dijela, ne da su dovoljni nego i overkill za takve igre |
Football Manager ipak ne ovisi toliko o grafickoj koliko o procesoru. Na ovoj staroj krntiji koju imam(athlon 64 x2 5200+) jedva pokrene par liga. Pa zato pitam dal se moze mozda sve lige igrat na Ryzenu
|
Ryzen prožvače, ispljune, zgazi i špahtlom sa đona skine ZADNJU generaciju "octa core" AMD procesora iliti Višeru iz 2012. Kaj misliš koliko je onda bolji od Dual Core proca starog 10 godina :D ?
Sent from Mobara |
Danijele, jednostavan odgovor za tebe: Kojeg god da Ryzena uzmes radit ce sa football managerom bez problema.
|
Stigao R5 1600, nažalost 28 tjedan
|
Pa 28 i 36 tjedan su dosad bili "dobitni". Octe su očito izuzeci
Od 25 tjedna i nadalje više nisu "segfault" |
Citiraj:
|
Koliko sam vidio i čitao, 36 je puno puno veća šansa bila za dobiti 8/16 nego 28.
Onaj sa buga je uzo 3 komada i sva 3 ga posrali :) Sent from Mobara |
Citiraj:
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:54. |