![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A gle stari, ne znam kaj da ti velim, predao sam zahtjev prošli utorak, danas sam tek dobio ruter, s tim da sam od četvrtka do danas ujutro bio bez telefona i neta, ovi su me prebacili na vdsl a imal sam siemensa koji naravno nema podršku za to, u međuvremenu sam ih zivkal i dosađival..
Danas ujutro naletim u centrali dva tehničara i zamolim ak mogu poduzet nekaj (vratili me na adsl). Popodne dolazi ruter, sve uredno prikopčam i opet sranje, telefon ne dela, pak zovem szk, tehničar došel oko 16h i sredil da telefon dela.. Sad još čekam da me prebace konačno na 30, a to se nadam da bu sutra (u szk vele da to ide automatizmom).. |
Evo da objasnim moju situaciju...danas došao ruter poslije podne ..kad sam došao doma sa posla maknuo tg-a 782..spojio zte..nazvao korisničku službu rekao da sam spojio zte ruter(u međuvremenu je zte povukao stari profil od adsl-a i uredno radio na starih 10mb) momak iz szk nazvao centralu u zg da konfigurira ruter(jer njemu baš nije išlo) to jest da podese profil za vdsl...nakon 15 min stiže poziv na kućni tel od operatera iz zg-a da provjerim brzinu...i za nekih 20-tak minuta sam opleo po gasu..:D ja se uredno dečku zahvalio i rekao ljubim ruke..i svaka ti dala..:lol2::roller:
|
@veki lagano samo..:D vjerujem da ćeš biti prije nove godine na novim brzinama..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
sve mi se čini da me ovi iz t coma preko chata zezaju, može li se iz postavki starog thomsona ST780 isčitati propusnost parice?
btw koji noviji router preporučate, pošto mi u t comu ne daju novi a ovaj je valjda star 6 godina.. u zagrebu sam, kupujem u ADM-u ili slično.. http://www.pohrani.com/f/34/Mm/4HNhFuzY/dsl.jpg |
poz.
bio sam na chatu sa T-comom i rekli mi da mogu dobit VDSL. e sad me interesira da mi netko samo potvrdi nesto da se ne zehebem. trenutno imam siemens s555 koji radi savrseno i na njega imam spojen Siemens Gigaset A580 IP voip stanicu i D-link 1gbit 5 port switch preko kojeg imam spojeno nekoliko kompova na taj router. daklem samo jedan port se koristi na routeru. interesira me dali bi na ZTE ZXDSL 931VII mogao istu tu konfiguraciju koristit ili je to sve nesto zablokano itd? i dali se mogu portovi normalno otvarat? ono sto mi je cudno, rekla mi je na chatu da mogu ostat na standardnoj tel liniji i nemoramo preci na voip. btw dali je moguce na s555 izlistat ove brzine itd. ko sto vidim da na nekim routerima imate jer ja to nisam uspio nac. ne koristimo maxTV samo aDSL i telefon (jos uvjek stara analog linija :goood:) :chears: |
Citiraj:
|
pa baš, treba iza nove godine kad se sve smiri jer imaju gužve..
pa vidjet gdje što može ili ne može proć.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
znači fakat je slabo.. tnx..
|
U četvrtak navečer zvao, u ponedjeljak zamijenili router i maloprije me bezbolno prebacili na VDSL Turbo 30. Morao sam samo resetirati router i sve 5 nakon toga, a trajalo je sve skupa 10 minuta.
http://www.pohrani.com/t/1t/FX/2CLPzCxU/vdsl.jpg |
Napokon!
Link Status Connected Modulation Type VDSL2 Actual Rate (Up/Down) 4264/34334 kbps Attainable Rate (Up/Down) 14459/49276 kbps Noise Margin (Up/Down) 27.1/10.1 dB Line Attenuation (Up/Down) 32.6/16 dB Output Power (Up/Down) 6.3/18.6 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Interleave Depth (Up/Down) 19/365 Interleave Delay (Up/Down) 1/4 ms INP (Up/Down) 0.5/1.5 symbols Profile 8b LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM CRC Errors (Up/Down) 0/4 FEC Errors (Up/Down) 0/9783 HEC Errors (Up/Down) 0/2 |
dobro je dosa ruter danas spojih ADSL i dalje ,zva SZK rekli ok bude prebacivanje danas,,,u meduvremenu isa na kavu/5 pivica zvat opet SZK ajde prebacite vise :)))prebaceno na VDSL 20 sekunda nakon sta sam poklopio :)
|
Meni je tehničar morao doći doma jer ZTE nije htio povući podatke s centrale, pola sata se mučio, onda je zvao u HT tamo su nešto radili i napokon je povukao podatke. Do prije praktički koji mjesec- dva DL mi je bio kao sada UL.
http://www.speedtest.net/result/4007106849.png |
Danas dobio ruter, rekli da će proradit za 24-48 sati... Turbo3
|
Koga ono tre zvati?? 0800 9000 i kud dalje?
|
Citiraj:
|
Ili t com chat..
Pas mssters svima radi a ja u elitnom kvartu imam instalaciju staru 25 godina. :omfg: |
Ako doma ne mogu imati više od 350 kb/s zbog loših kablova jeli uopće moguće imati veće brzine ako bi se spojio vdsl-om?
|
Evo i ja na vdsl2 :D Iako nije sve prošlo totalno bezbolno i pregovaro sam sa SZK od petka, brzina je aktivirana i ide čak i preko :D
http://www.speedtest.net/my-result/4008014388 |
Citiraj:
|
Ja sam već dobio i mail u kojem mi čestitaju na uključenju, a na SZK i facebooku im i dalje dokazujem da mi treba i novi router, lol
|
Ja se vraćam na 20mbits, imal sam 30, al sumnjam da je razlika očita, dok u novčaniku fali 30kn.. Ajd da je ta razlika veća u brzini (30-40) onda bi još razumio...
Drastična razlika mi je bila (bilo je neko vrijeme promotivno 2 mj. za 1kn, 10mbits, kolko se sjećam) prelazak s 4 na 10... A čak imaju i opciju vdsl 40mbits, al to je suludih oko 90kn veća cijena.. |
Citiraj:
|
Ako imas 10, 30 je besplatno. Ako imas 5, 20 je besplatno..
Najvise se osjeti kod dowlnoada. Ak nist ne skidas ne treba ti.. |
Citiraj:
Zanimljivo, ali meni najviše treba zbog uploada, a ne downloada :) |
Citiraj:
Mislim da me ne bu dodatno spasilo tih 10mbit gore.. Tu di završava vdsl, počinje optika, a svi znamo da to ne bumo imali do kraja 22.st. |
Ja bi bio sretan da imam i 15.. Valjda budu Gračane modernizirali u 21 st.
|
i šestine isto i općenito tu podsljemensku kakti finu zonu. radije bih na jarunskoj optici bio :D
|
Jos Kad bi mogo birati gdje da me starci rode...
|
Citiraj:
Konkurencija T-comu puše za vrat sa uvođenjem VDSL/optike i izgleda da su ozbiljno shvatili situaciju i krenuli u skraćivanje lokalne petlje. Pogledaj na geoportal.zagreb.hr pod GUP Zagreb/infrastruktura sekciju gdje su locirani UPS-ovi, vidim da je jedan na krajnjem sjeveru Gračana, uza samu granicu PP Medvednica, pa postoje šanse da postave još jedan između te lokacije i one kod okretišta tramvaja.... |
Da. Ja sam taman na pol puta..
|
Citiraj:
|
|
ja ga očekujem iza nove godine 2019..
|
Vrijedi li ovo i za poslovne korisnike koji imaju NetPhone?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:28. |