![]() |
|
Ja iskreno na janjetinu nisam naučen, i nikad mi nije legla, ali kao i kod svake živine najbitnije je što ona jede za života, u tome je okus/miris ništa drugo.
Sve ovo što mi kupujemo nema veze sa kvalitetom koliko god lijepo izgledao komad mesa, ali s okusima domaćeg ništa se ne može mjerit, naravno ako se blago ne šopa industrijskom hranom. |
3 privitaka
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ni ja ne jedem jagnje, a imam hercegovacke krvi, kako je tek meni na svadbama kad donesu janje a ja van moram od smrada
|
Ja nemam ni kap hercegovačke ni dalmatinske krvi, ali ubijem se u janjetini svaki put kad ju jedem :D
|
Ma kakva jagnjetina? Ne priznajem nista osim klempe na raznju! Tko ne zna sta je "klempo", mogu i prevesti - pajcek :D
|
Od plodova mora najvise volim kad mi janje upadne u more :D
|
Citiraj:
Ovo kad ti upadne ne znam bas xD |
Citiraj:
Jok, ni malo me ne tangira :D :lol2: |
Janjetina, meso koje ima jako ruzan miris. Kod mene se isto svi guse u tom mesu. Inace, iz Dalmacije sam, ako to stogod znaci :D
BTW. :D:roller: Po naglasku mi se cini da je ovo u Zadru ili okolici Zadra. |
ahhahaha
"stavi so priko cukra.. da priko cukra stavim so??? a iruda ti jebem, na pečeno janje?" :D |
Citiraj:
Ma te lokalne janjeće spike su imo bezveze. Jeo sam janjetinu posvuda, i ne bi vjerovali najbolje janje sam jeo u - Zagorju. Za krštenje ujakovog sina, ujak kupio tamo janje i platio lokalnom pekaču da ispeče. Ja sma zagorac, naučen na odojka, ali ovo je bila vrhunska janjetina, bez ikakve dileme vrhunska :) Ni mrvu nekog neugodnog mirisa, savršeno nasoljeno po mom ukusu, ni premalo ni previše, i savršeno pečeno. Vruće došlo na stol, mislim da sam ja sam pojeo dve kile, i još pol kile paradajza i luka :D Nego, jučer drmnuo jako fine ćevape na tržnici u Utrinama. Velka porcija (10 komada + lepinja) 32 kn, srednja (5 komada + lepinja) 16 kn. Ćevapi jako fini, lepinja malo pretvrda oko rubova inače ok. Izgleda ko neki pajzl, ali imaju solidnu kolekciju piva za isprobat pa smo frend i ja malo degustirali nakon ćevapa :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Uglavnom, uđeš sa zapadne strane placa pored bankomata zagrebačke banke i nakon deset metara je s lijeve strane pult gdje peku ćevape i tamo možeš naručit odmah za van, a s desne strane tog prolaza imaju prostoriju sa stolovima. Dakle da, ugrubo bi ti stolovi bili u južnom dijelu. Budem doma pogledao na računu kak se zove, ak sam uzeo račun, ne sjećam se najbolje :D |
Citiraj:
Isise bože pa di me nađete? kakve 3 ovce tokom zime? Odi samnom va Staru Bašku ovu zimu na lignje pa ces vidjeti kakve gluposti pričaš,ktome pola tih slavonaca i pola primoraca dolazi po mužjake za parenje dolje....ovaj forum je magnet zaglupe i gluplje izjave :D Citiraj:
|
"Izgleda ko neki pajzl, ali imaju solidnu kolekciju piva za isprobat pa smo frend i ja malo degustirali nakon ćevapa"
Jesu dobri čevapi u Sportu, ako je to tamo. |
Citiraj:
A drugi put onda i hamburger probam :) |
Danas . zapečeni grah i carsko meso a za početak juhica od junećih kosti.
|
|
Đe 'e meso? :nono:
|
1 privitaka
Tu je...koi masakr sinoc u Batku...6 porcija punjenih cevapa...2 bez,mazalice prije,ustipci i punjeni lungo mare u kajmaku...5 ljudi od tog jedna cura :D e da...i pol kile kajmaka...i gravče...i par šopskih :)
|
Citiraj:
@trouble..fino fino. :) |
Ja sam iskreno kapitulirao nakon i ošo doma disat ko som na suhom....rijetki su nastavili ročkas :D
|
Normalno. :D Nemreš tak nakrcan nikaj. :)
|
Ja sam jedinu postenu janjetinu jeo u svicarskoj, ovo kod nas je srednja zalost u usporedbi. Novi zeland rula...
|
I Rumunjska iz konzuma će ti isto onda dobra bit :D
|
u batku je gravče loše... jako loše.
preslatko, ni trunke ljuto, textura više na jušniju stranu. nije me bilo par dana na forumu pa ima pripremit slikice svega i svačega so stay tuned :D |
Ja sam malo prije ubil grah, al s kobasicom. To bu drzalo do navecer bez problema.
|
Citiraj:
baba se vratila u grad,danas domaće...špinat i faširanci :goood: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:50. |
|