![]() |
|
tak jasno :D
+ ovo nisu orade nego škarpine... c'mon pa nije tako davno to bilo :D isto tako ovaj odojak je od pravog muškog komada iz lokalne mesnice/pečenjare... za prste polizat, dimio se dok ga je frajer trančirao koliko je svjež sa ražnja bio. neću nikad zaboravit kada sam tamo prošle ili koje godine janjca uzeo i pošalje mene baja u back-room di se to sve reže i veli drugi baja - evo kašeta svježe pečenog baš stigla pa eto imaš čast da biraš koji ćeš komad i sad on to cepa sa sikirom, lete komadi janjca posvuda, a ovaj ni 5 ni 6 nego svaki komad mesa koji frkne sa strane odmah u kljun :D reko to se traži sine :D |
1 privitaka
Dali su Dinamo i Mamić....da zapalimo Batak....porcija za mene i frenda :)
|
Di si jeo ove mazalice?
|
ha batak, piše ti :D
|
I na salveti :D
|
Pardomiram, previše piva. :p
|
čisti detektiv :D
|
@syxx
A što su ti te ribe dekaptirane? Takve ti ja spremim nasred Ilice uz dodatak extra djevičanskog iz Konzuma ili nekog drugog, po izboru. Pa šta više nema ribe u Novigradskom moru? Pa, ako nema. purica z mlincima! |
Nema ribe. Čule su da dolazi Syssa i pobjegle su u jadransko more. :D
|
nije nam se dalo do zadra po svježe pa smo uzeli ove smrznute u lokalnom dućanu, niti je bilo neko vrijeme za roštilj... naravno idući dan je bilo super vrijeme :D
|
Citiraj:
Ostalo mi je nekih starih peciva pa sam ih htjela iskoristiti i jutros si za doručak složila tople sendviče. Prerezala sam peciva, namazala putrom i gore šunku, sir, malo ketchupa i papra. U pećnicu na 15 min. :zdero: (fotka nekom drugom prilikom) |
Ja sam jos uvijek u potrazi za dobrim kajmakom :( Prevrnuo Billu, Spar, Mercator i jos par njih i nigdje nista osim onog mladog precjednika i megle koji sam jucer kupio i koji nista ne valja :D
|
Metro, zna imat Zlatiborski. Imaju dvije verzije, mladi i zreli (stari).
|
Probajte si domaći napravit, to je najbliže onome od svih domaćih sastojaka :D
http://www.coolinarika.com/recept/do...cne-radinosti/ Ja u nedjelju isprobavao novu igračku, flajšmašinu na struju :D Samljeo kilu junećeg buta, malo loja i kilu svinjske vratine, prvo na krupno pa na skroz sitno. U blenderu samljeo jedan veliki ljubičasti, chili papričicu, dodao deci vode, 2% soli, slatke paprike i para, i sve dobro promiješao. Sad se sveć dva dana ubijam u prefinim pljeskama :) Kaže žena da su vrlo slične okusom onima iz burgeraja, samo su veće :D |
Odmah si isprobao 5 litara du mu možeš reći jel valja ili ne. :D
|
Citiraj:
|
To je i Syss pisao, ali nisam bio uspješan u potrazi. Ma jao, danas napadam Lidl i svaki koji mi bude unutar rute :D
|
U kafulandu ima domaceg kajmaka. Veronika ili euro milk. Nisam zicer.
@amd..normalno. Ok je vino. Ne boli glava. :D |
Citiraj:
|
Ma kaufland 100% ali nisam zicer koji je proizvodac. :)
|
Citiraj:
Nema ga u Konzumu, KTC-u ni (naravno) Lidlu, ali uspio sam ga pronaći u Sloga trgovini po akcijskoj cijeni od 4,50 kn za pakiranje 150g (200g precjednika je 20 kn u Konzumu). Uzeo sam odmah 50% izloženog (5 od 10 komada). :D Nadam se da će ga imati i ubuduće, iako je pitanje koliko se prosječni podravec uopće interesira za kajmak. |
Ponavljam se opet.
http://62.240.12.110/wp-content/gall...r-k-kajmak.jpg Ovo je premijum kajmak. :) Metro. |
|
To je sve radio amaterizam,kad ga trebamo,iz Maglaja il negdje malo sjeverno...donosi lik sa Kvatrić placa. Ovo sve pravog mlijeka vidlo nije :)
BTW,danas,kod trga prema Katedrali...purger burger....savršenstvo za 30kn(burger + pomfri + umaci). Onaj Papas se za tu cijenu može sakrit! |
Kak radis ovu kinesku juhu?
I zna li netko di da kupim kvalitetan tuna stejk? :) |
Citiraj:
Dosta se prehrambenih artikala uvozi iz Srbije i ovaj je kajmak odličan. |
Citiraj:
Još me jedan frend iz Međugorja koji je godinama živio u ZG,pito dal sam ja zbilja iz Šibenika se dizo do Jablanice na janjetinu,a zapravo došao s ljetovanja s Krka? I jesam li ponorel? Duga priča Dado,duga priča :D |
Citiraj:
Znači tog cvergla bih volio probat u takvom komadu :care: |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:40. |
|