PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

JuiceBox 02.09.2014. 14:26

Citiraj:

Autor syss (Post 2652704)

danas pak MEHIKO!!! love that shit :D

Pohrani.com

tajna je u smoked tabascu ;) :D

E za ovakve stvari bi ubio :D sve sto je ljuto i ima malo mehiko stiha valja :D

syss 02.09.2014. 14:28

meni je pak obvezno kod mehixa - zelena salata na sitnije, ribani sir, bijeli i crveni umak (nije mi se dao praviti crveni pa sam našodrao ovog smoked i zelenog tabasca).

ostalo mi je tak svejedno... mogu bolonjez nutra stavit što se mene tiče :D

JuiceBox 02.09.2014. 15:42

Imas neki tip ilitiga recept za bijeli i crveni umak? :chears:

syss 02.09.2014. 16:14

pa nemam neki univerzalni... bijeli: abc sir od vlasca onaj najmanji i jedno kiselo vrhnje, sol, papar, malo majoneze i senfa po želji, meni paše ono mala žličica jednog i drugog... crveni: pasirani paradajz (još bolje pelati pa ih kroz štapni mixer provuć), sol, papar, smoked i zeleni tabasco, malo crvene paprike, nekada i malo bosiljka natrgam svježeg.

Wolverine 03.09.2014. 03:19

Ponestalo mi beefa pa otišao uzet komad. Narezao 7 finih stejkova i ostavio jedan veći komad. Moral sam odma bacit jedanna tavicu i pojest :D

WP 20140902 17 09 54 Pro
WP 20140902 17 15 53 Pro
WP 20140902 17 28 10 Pro

Nakon toga pita od višanja :nuts:

WP 20140902 18 05 30 Pro

syss 03.09.2014. 08:43

zašto živim u žabokrečini di nemrem nabavit propisan komad GOVEDINE, ne teletine, ne junetine nego fakin govedine.

ovaj sirloin izgleda pakleno dobro... nadam se minimum da je bio medium :D

Bubba 03.09.2014. 08:50

Citiraj:

Autor flare (Post 2653238)
Sisa je za vikend radio burek i moram reći da je burek bio epic :care:
Ja inače nisam baš od bureka jer mi uvijek teško padnu na želudac no moram priznati da mi je ovaj bio fakat odličan :goood:

Pohrani.com

Ovo je musaka (samo s mesom), a ne burek... :mucki provokator:

listerstorm 03.09.2014. 08:55

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2653996)

Čime si rezao pitu? :)

syss 03.09.2014. 09:00

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2654035)
Ovo je musaka (samo s mesom), a ne burek... :mucki provokator:

ama koja mrtva musaka... kore + vratna junetina mljevena ispred mojih očiju dinstana na svinjskoj masti sa soli, paprom i svježe mljevenom čili soli.

NEČEŠ RAZBOJNIČE!!! :D

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2654044)

laktom :D

Wolverine 04.09.2014. 08:13

Citiraj:

Autor syss (Post 2654030)
zašto živim u žabokrečini di nemrem nabavit propisan komad GOVEDINE, ne teletine, ne junetine nego fakin govedine.

ovaj sirloin izgleda pakleno dobro... nadam se minimum da je bio medium :D

Više medium rare :zdero:
Budem ti poslikal ponudu ovdje da malo padneš u depresiju :D :p

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2654044)

Vilicom :lol2: :zdero:

syss 04.09.2014. 08:31

pa velim minimum medium... medium rare je poželjan state ;)

slobodno slikaj, zato i imamo ovaj thread :D

Bubba 04.09.2014. 08:33

Citiraj:

Autor syss (Post 2654052)
ama koja mrtva musaka... kore + vratna junetina mljevena ispred mojih očiju dinstana na svinjskoj masti sa soli, paprom i svježe mljevenom čili soli.

Sve je to u redu, ali to je i dalje musaka ili nekakva pita, a ne burek.

Vidi, Sisoje, da te skolovavam -> sama rijec burek dolazi od bur sto znaci "saviti". Izgleda li ovo tvoje kao "savijača"? Ih, ih, mrš natrag u kujinju i ponovno, a te musake i pite prodaj drugima kao "burek". Jos najbolje da si ga radio "sa sirom". Ra-zo-ca-ran sam!

syss 04.09.2014. 08:59

ama dobro bile su gotove kore i ovo je bilo najjednostavnije... sada da ja tebe educiram malo - ovo musaka ne može biti nikako pošto se radi samo od mesa i bez povrća iliti u grčkom orginalu patliđana te jagnjetine ;)

burek je burek, sirnica je sirnica... NEČEŠ RAZBOJNIČE!!! :D

Bubba 04.09.2014. 09:12

Citiraj:

Autor syss (Post 2654714)
ama dobro bile su gotove kore i ovo je bilo najjednostavnije... sada da ja tebe educiram malo - ovo musaka ne može biti nikako pošto se radi samo od mesa i bez povrća iliti u grčkom orginalu patliđana te jagnjetine ;)

Znam ja sto je musaka, siso, ovo tvoje lici na nju, nikako na burek. :p

Citiraj:

NEČEŠ RAZBOJNIČE!!! :D
Code:

░░░░░▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄▄░░░░░░░
░░░░░█░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░▀▀▄░░░░
░░░░█░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒░░█░░░
░░░█░░░░░░▄██▀▄▄░░░░░▄▄▄░░░░█░░
░▄▀▒▄▄▄▒░█▀▀▀▀▄▄█░░░██▄▄█░░░░█░
█░▒█▒▄░▀▄▄▄▀░░░░░░░░█░░░▒▒▒▒▒░█
█░▒█░█▀▄▄░░░░░█▀░░░░▀▄░░▄▀▀▀▄▒█
░█░▀▄░█▄░█▀▄▄░▀░▀▀░▄▄▀░░░░█░░█░
░░█░░░▀▄▀█▄▄░█▀▀▀▄▄▄▄▀▀█▀██░█░░
░░░█░░░░██░░▀█▄▄▄█▄▄█▄████░█░░░
░░░░█░░░░▀▀▄░█░░░█░█▀██████░█░░
░░░░░▀▄░░░░░▀▀▄▄▄█▄█▄█▄█▄▀░░█░░
░░░░░░░▀▄▄░▒▒▒▒░░░░░░░░░░▒░░░█░
░░░░░░░░░░▀▀▄▄░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░░░█░
░░░░░░░░░░░░░░▀▄▄▄▄▄░░░░░░░░█░░

Juice 04.09.2014. 09:20

Moja stara zove musaku kad u vatrostalnoj zdjeli poslaze krumpir na ploske i miješano meso unutra. Dodaci se lako stave(tipa kuhana jaja na ploske narezana i slicno).
Sad nisam znao da se musaka radi od kori ko da pitu ili burek radis.

Roberto 04.09.2014. 09:46

Citiraj:

Autor syss (Post 2654030)

Mesnica Žumberčanka na Kvatriću, unutarnji dio placa.
Imaju kvalitetno meso i sve se s njima da unaprijed dogovorit.

Problem je kod nas što mesari uopće ne znaju propisno rezat meso, i što je naš standard loš da takvi komadi junetine i govedine imaju vrlo malo kupaca.
Također, većina mesara baš ni ne zna izrezat meso po dijelovima.

Ali velim, s ovima se da dogovorit, možeš čak i biftek govedski uzet od njih, ako ćeš uzet cijeli. Možeš se dogovoriti i da ti oni meso napacaju ako hoćeš.Znam da imaju govedinu, i to će ti oni još i reć kad će bit friška.

Ja sam nedavno od njih uzeo cca 6 kila ramsteka s kostima, cijena je 40 i kusur kuna za kg. Od toga sam si spandlao cca 20 odrezaka, masnije dijelove blizu kosti sam izrezao na kockice i imam ih za dva puta za gulaš/varivo, a i na kostima sam ostavio malo mesa pa imam i brdo toga za temeljce/juhe.

Uglavnom, brdo finih ručkova za manje od 300 kn :)

Upravo pacam doma desetak odrezaka u čili ulju, s lukom i češnjakom i malo začina. Prije pacanja premazani su finom rakijom :)

U pacu su 13 dana, nikad do sad nisam toliko izdržao, probat ću do 20 dana izgurat :D

syss 04.09.2014. 10:03

Citiraj:

Autor Juice (Post 2654725)
Moja stara zove musaku kad u vatrostalnoj zdjeli poslaze krumpir na ploske i miješano meso unutra. Dodaci se lako stave(tipa kuhana jaja na ploske narezana i slicno).
Sad nisam znao da se musaka radi od kori ko da pitu ili burek radis.

pa tak više-manje svi mi radimo... može umjesto miješanog mesa i narezana kobasa na ploške, a može i kobasa i miješano meso pa kud puklo :D

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2654743)
Mesnica Žumberčanka na Kvatriću, unutarnji dio placa.
Imaju kvalitetno meso i sve se s njima da unaprijed dogovorit.

Problem je kod nas što mesari uopće ne znaju propisno rezat meso, i što je naš standard loš da takvi komadi junetine i govedine imaju vrlo malo kupaca.
Također, većina mesara baš ni ne zna izrezat meso po dijelovima.

Ali velim, s ovima se da dogovorit, možeš čak i biftek govedski uzet od njih, ako ćeš uzet cijeli. Možeš se dogovoriti i da ti oni meso napacaju ako hoćeš.Znam da imaju govedinu, i to će ti oni još i reć kad će bit friška.

Ja sam nedavno od njih uzeo cca 6 kila ramsteka s kostima, cijena je 40 i kusur kuna za kg. Od toga sam si spandlao cca 20 odrezaka, masnije dijelove blizu kosti sam izrezao na kockice i imam ih za dva puta za gulaš/varivo, a i na kostima sam ostavio malo mesa pa imam i brdo toga za temeljce/juhe.

Uglavnom, brdo finih ručkova za manje od 300 kn :)

Upravo pacam doma desetak odrezaka u čili ulju, s lukom i češnjakom i malo začina. Prije pacanja premazani su finom rakijom :)

U pacu su 13 dana, nikad do sad nisam toliko izdržao, probat ću do 20 dana izgurat :D

morat ću ja sa lokalnom mesnicom malo popričat oko govedine, inače ove sve usluge imam kod njih tako da nije greda.

ovo pacanje se čini propisim :D

ja isto prvo stejkove premažem sa biskom i onda u ulje i papar obično.

Roberto 04.09.2014. 10:30

Citiraj:

Autor syss (Post 2654753)
ovo pacanje se čini propisim :D

ja isto prvo stejkove premažem sa biskom i onda u ulje i papar obično.

Ja sam iskombinirao svoj začin za stejkove sa začinima iz Harrise. Ima doduše i tamo neki gaucho začin za stejkove, ali nije po mom ukusu :D

Češnjak i crveni luk su fini dodaci također :)
Da sam imao ljutike, ubacio bi i nje malo.
Ovaj put sam uz obično ulje sipao i čili ulje. Znam da ulje služi čisto kao barijera da zrak ne dođe, ali baš me zanima jel bu i malo čili okusa poprimilo :D

syss 04.09.2014. 10:44

nisam se stejkovima pošteno posvetio sada već neko vrijeme, ali ima mi praviti na moru čudne mixeve začina te loših stejkova sa jadrana :D

Roberto 04.09.2014. 10:52

Citiraj:

Autor syss (Post 2654785)
nisam se stejkovima pošteno posvetio sada već neko vrijeme, ali ima mi praviti na moru čudne mixeve začina te loših stejkova sa jadrana :D

Ma zajebi stejkove na moru, pitaj črabla za pašku jagnjetinu da ti preporuči, kaže on da je najbolja :D

Ne zna on da ekipa s otoka redovito dolazi u Moslavinu po pašku jagnjad :D :D :D

adaksinjo 04.09.2014. 10:56

20 dana? kaj nije to previse? cijelo vrijeme su potopljeni u ulju i u frizideru?

moj rekord je 3 dana, cijeli svinjski lungic posoljen, popapren, premazan senfom i potopljen u ulje. pekel sam ga na gusenoj ploci (plin), to je bilo meko ko putar.

syss 04.09.2014. 11:06

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2654795)
Ma zajebi stejkove na moru...

pusti odem ja do zadra do spara i nađe se tamo i pošten komad mesa.

najjači je lokalni tommy... ima nekaj sitno svježeg mesa tipa ono 2 police u friđu i sve zeleno ono bolesno zeleno i velim babi na blagajni jebote meso vam je kompletno zeleno, potrovat ćete nekog debilnog strejnđera... a pomalo sinko, poslat ću ja ovu malu da to pogleda.

AMA ŠTA DA POGLEDA DVA REDA ZELENOG MESA DA NITKO NE VIDI CIJELI DAN?!?!? :D

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 2654799)
20 dana? kaj nije to previse? cijelo vrijeme su potopljeni u ulju i u frizideru?

moj rekord je 3 dana, cijeli svinjski lungic posoljen, popapren, premazan senfom i potopljen u ulje. pekel sam ga na gusenoj ploci (plin), to je bilo meko ko putar.

moje rekord je od ujutro do navečer :D

tux-scooby 04.09.2014. 11:07

Netko je tu pobrkao loncice :

Francuski krompir : kuhani krompir narezan na ploske i slaze se red krumpira, pa red kuhanih jaja isto narezanih na ploske, pa se isto tako ubaci i narezana kobasica, slanina i sl.

Musaka : pohovane narezane bundeve/patlidjani i onda red toga pa red mljevenog mesa (nisam siguran postoji li tocno neka tocna vrsta mesa ali klasika na ulje/mast, lukm zacini, voda). Ali bio je u nekoj dokumentarnoj emisji o Grckoj kako se mogu umjesto pohovanih bundeva/patlidjana korisitit i narezani kuhani krumpiri dok meso ostaje isto.

syss 04.09.2014. 11:09

ma jašta francuski krumpir... ali se to nekada zove i musaka kada ti se ne da izovarat tako dugačak naziv :D

orginalno meso za musaku je janjetina ako sam ja dobro upamtio.

tux-scooby 04.09.2014. 11:10

Ne znam, ali kod mene u kuci da se kaze da se pravi musaka a pred nas dodje francuski krompir bilo bi razocaranih :D :D

syss 04.09.2014. 11:14

kod mene se napravi oba jela da ne bi bilo razočaranih :D

panoramix 04.09.2014. 11:17

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2654795)
Ma zajebi stejkove na moru, pitaj črabla za pašku jagnjetinu da ti preporuči, kaže on da je najbolja :D

Ne zna on da ekipa s otoka redovito dolazi u Moslavinu po pašku jagnjad :D :D :D

Nekaj sam načul da će ga restoran "Boškinac" uzet za supervizora janjetine ( Lamb supply manager ) da se konačno može razlučiti čija ovca Virovitičku travu pase a čija slano smilje kusa...:D :D

Fatal 04.09.2014. 11:24

danas zaranijega i svinjski ogladnijo pa pojeo punjenu plesku, pileci file, gro pomfrita i grcku salatu:D :zdero:

Roberto 04.09.2014. 11:27

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2654829)
Nekaj sam načul da će ga restoran "Boškinac" uzet za supervizora janjetine ( Lamb supply manager ) da se konačno može razlučiti čija ovca Virovitičku travu pase a čija slano smilje kusa...:D :D

Skro se zagrcnuh od smijeha :D :lol2:

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 2654799)

Kaj god.
Ak je potpoljenu u ulju bez doticaja zraka ni trideset dana nije bad.

Citiraj:

Ma svinjski lungić je dovoljno mekan sma po sebi, ne trbea go tolko pacati uopće, dovoljno je malo klasične marinade od par sati do jednog dana.

Junetina i govedina su druge priče. Pogotovo govedina. Za juneći ramstek je neki minimum 5 dana, a što više izdržiš, to bolje, meso će biti mekše i finije.

syss 04.09.2014. 11:28

inače kad smo kod lungića nije zgoreg napomenuti kako sam nedavno radio sekeli od njega (imao smrznutog)... majko isusova ako to nije najbolji sekeli kojeg sam u životu jeo :D

reko kao žao, ovo-ono... ma šta žao više ne radim sekeli od ničeg drugog :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:07.