![]() |
|
|
meni je pak obvezno kod mehixa - zelena salata na sitnije, ribani sir, bijeli i crveni umak (nije mi se dao praviti crveni pa sam našodrao ovog smoked i zelenog tabasca).
ostalo mi je tak svejedno... mogu bolonjez nutra stavit što se mene tiče :D |
Imas neki tip ilitiga recept za bijeli i crveni umak? :chears:
|
pa nemam neki univerzalni... bijeli: abc sir od vlasca onaj najmanji i jedno kiselo vrhnje, sol, papar, malo majoneze i senfa po želji, meni paše ono mala žličica jednog i drugog... crveni: pasirani paradajz (još bolje pelati pa ih kroz štapni mixer provuć), sol, papar, smoked i zeleni tabasco, malo crvene paprike, nekada i malo bosiljka natrgam svježeg.
|
|
zašto živim u žabokrečini di nemrem nabavit propisan komad GOVEDINE, ne teletine, ne junetine nego fakin govedine.
ovaj sirloin izgleda pakleno dobro... nadam se minimum da je bio medium :D |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
NEČEŠ RAZBOJNIČE!!! :D Citiraj:
|
Citiraj:
Budem ti poslikal ponudu ovdje da malo padneš u depresiju :D :p Citiraj:
|
pa velim minimum medium... medium rare je poželjan state ;)
slobodno slikaj, zato i imamo ovaj thread :D |
Citiraj:
Vidi, Sisoje, da te skolovavam -> sama rijec burek dolazi od bur sto znaci "saviti". Izgleda li ovo tvoje kao "savijača"? Ih, ih, mrš natrag u kujinju i ponovno, a te musake i pite prodaj drugima kao "burek". Jos najbolje da si ga radio "sa sirom". Ra-zo-ca-ran sam! |
ama dobro bile su gotove kore i ovo je bilo najjednostavnije... sada da ja tebe educiram malo - ovo musaka ne može biti nikako pošto se radi samo od mesa i bez povrća iliti u grčkom orginalu patliđana te jagnjetine ;)
burek je burek, sirnica je sirnica... NEČEŠ RAZBOJNIČE!!! :D |
Citiraj:
Citiraj:
Code:
░░░░░▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄▄░░░░░░░ |
Moja stara zove musaku kad u vatrostalnoj zdjeli poslaze krumpir na ploske i miješano meso unutra. Dodaci se lako stave(tipa kuhana jaja na ploske narezana i slicno).
Sad nisam znao da se musaka radi od kori ko da pitu ili burek radis. |
Citiraj:
Imaju kvalitetno meso i sve se s njima da unaprijed dogovorit. Problem je kod nas što mesari uopće ne znaju propisno rezat meso, i što je naš standard loš da takvi komadi junetine i govedine imaju vrlo malo kupaca. Također, većina mesara baš ni ne zna izrezat meso po dijelovima. Ali velim, s ovima se da dogovorit, možeš čak i biftek govedski uzet od njih, ako ćeš uzet cijeli. Možeš se dogovoriti i da ti oni meso napacaju ako hoćeš.Znam da imaju govedinu, i to će ti oni još i reć kad će bit friška. Ja sam nedavno od njih uzeo cca 6 kila ramsteka s kostima, cijena je 40 i kusur kuna za kg. Od toga sam si spandlao cca 20 odrezaka, masnije dijelove blizu kosti sam izrezao na kockice i imam ih za dva puta za gulaš/varivo, a i na kostima sam ostavio malo mesa pa imam i brdo toga za temeljce/juhe. Uglavnom, brdo finih ručkova za manje od 300 kn :) Upravo pacam doma desetak odrezaka u čili ulju, s lukom i češnjakom i malo začina. Prije pacanja premazani su finom rakijom :) U pacu su 13 dana, nikad do sad nisam toliko izdržao, probat ću do 20 dana izgurat :D |
Citiraj:
Citiraj:
ovo pacanje se čini propisim :D ja isto prvo stejkove premažem sa biskom i onda u ulje i papar obično. |
Citiraj:
Češnjak i crveni luk su fini dodaci također :) Da sam imao ljutike, ubacio bi i nje malo. Ovaj put sam uz obično ulje sipao i čili ulje. Znam da ulje služi čisto kao barijera da zrak ne dođe, ali baš me zanima jel bu i malo čili okusa poprimilo :D |
nisam se stejkovima pošteno posvetio sada već neko vrijeme, ali ima mi praviti na moru čudne mixeve začina te loših stejkova sa jadrana :D
|
Citiraj:
Ma zajebi stejkove na moru, pitaj črabla za pašku jagnjetinu da ti preporuči, kaže on da je najbolja :D Ne zna on da ekipa s otoka redovito dolazi u Moslavinu po pašku jagnjad :D :D :D |
20 dana? kaj nije to previse? cijelo vrijeme su potopljeni u ulju i u frizideru?
moj rekord je 3 dana, cijeli svinjski lungic posoljen, popapren, premazan senfom i potopljen u ulje. pekel sam ga na gusenoj ploci (plin), to je bilo meko ko putar. |
Citiraj:
najjači je lokalni tommy... ima nekaj sitno svježeg mesa tipa ono 2 police u friđu i sve zeleno ono bolesno zeleno i velim babi na blagajni jebote meso vam je kompletno zeleno, potrovat ćete nekog debilnog strejnđera... a pomalo sinko, poslat ću ja ovu malu da to pogleda. AMA ŠTA DA POGLEDA DVA REDA ZELENOG MESA DA NITKO NE VIDI CIJELI DAN?!?!? :D Citiraj:
|
Netko je tu pobrkao loncice :
Francuski krompir : kuhani krompir narezan na ploske i slaze se red krumpira, pa red kuhanih jaja isto narezanih na ploske, pa se isto tako ubaci i narezana kobasica, slanina i sl. Musaka : pohovane narezane bundeve/patlidjani i onda red toga pa red mljevenog mesa (nisam siguran postoji li tocno neka tocna vrsta mesa ali klasika na ulje/mast, lukm zacini, voda). Ali bio je u nekoj dokumentarnoj emisji o Grckoj kako se mogu umjesto pohovanih bundeva/patlidjana korisitit i narezani kuhani krumpiri dok meso ostaje isto. |
ma jašta francuski krumpir... ali se to nekada zove i musaka kada ti se ne da izovarat tako dugačak naziv :D
orginalno meso za musaku je janjetina ako sam ja dobro upamtio. |
Ne znam, ali kod mene u kuci da se kaze da se pravi musaka a pred nas dodje francuski krompir bilo bi razocaranih :D :D
|
kod mene se napravi oba jela da ne bi bilo razočaranih :D
|
Citiraj:
|
danas zaranijega i svinjski ogladnijo pa pojeo punjenu plesku, pileci file, gro pomfrita i grcku salatu:D :zdero:
|
Citiraj:
Citiraj:
Ak je potpoljenu u ulju bez doticaja zraka ni trideset dana nije bad. Citiraj:
Junetina i govedina su druge priče. Pogotovo govedina. Za juneći ramstek je neki minimum 5 dana, a što više izdržiš, to bolje, meso će biti mekše i finije. |
inače kad smo kod lungića nije zgoreg napomenuti kako sam nedavno radio sekeli od njega (imao smrznutog)... majko isusova ako to nije najbolji sekeli kojeg sam u životu jeo :D
reko kao žao, ovo-ono... ma šta žao više ne radim sekeli od ničeg drugog :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:07. |
|