PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Slusalice (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=45948)

Mommistake 27.06.2022. 11:15

Nemoj beats i bang&olufsen u istu rečenicu. :)

Beats je ime s ispodprosječnom kvalitetom izrade i zvuka, B&O je ipak nešto više. Čak bi rekao da nemaju tako razvikano ime kako imaju razvikanu kvalitetu. ;)

1v@n 27.06.2022. 11:25

Slusalice

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3608536)
Nemoj beats i bang&olufsen u istu rečenicu. :)

Beats je ime s ispodprosječnom kvalitetom izrade i zvuka, B&O je ipak nešto više. Čak bi rekao da nemaju tako razvikano ime kako imaju razvikanu kvalitetu. ;)

Prevario bi se. Imam B&O jer sam ih dobio kao kompenzaciju. Stoje doma i skupljaju prašinu. Zvuk je dobar ali ništa spektakularno i bolje od daleko jeftinije konkurencije. Imaju zamjenjivu bateriju što je pohvalno, ali se ne gase same kod nekorištenja nego isprazne bateriju do kraja.
Kontrole su im užasne, aplikacija također. Način ulaska u pairing je svaki put drugačiji i ne odgovara onome što piše u uputama, nit je logičan. ANC je na razini prvih Bose modela što danas više nije prihvatljivo.

Jedino što je na razini te cijene su dizajn i korišteni materijali. Uspoređujem direktno s Sonyjevim XM3 slušalicama koje također imam. Sony je daleko bolja kupovina za daleko manje novaca.

Mommistake 27.06.2022. 11:27

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3608538)
Prevario bi se. Imam B&O jer sam ih dobio kao kompenzaciju. Stoje doma i skupljaju prašinu. Zvuk je dobar ali ništa spektakularno i bolje od daleko jeftinije konkurencije. Imaju zamjenjivu bateriju što je pohvalno, ali se ne gase same kod nekorištenja nego isprazne bateriju do kraja.
Kontrole su im užasne, aplikacija također. Način ulaska u pairing je svaki put drugačiji i ne odgovara onome što piše u uputama, nit je logičan. ANC je na razini prvih Bose modela što danas više nije prihvatljivo.

Jedino što je na razini te cijene su dizajn i korišteni materijali. Uspoređujem direktno s Sonyjevim XM3 slušalicama koje također imam. Sony je daleko bolja kupovina za daleko manje novaca.

Zanimljivo.

Imao sam jedne davno, najbolje slušalice koje sam ikada imao, izgubio ih.

Sony nisam nikada probao na dulje staze, tako da ne znam, ali za mene je B&O bio pojam. Ali možda griješim, da.

Ali Beats, 10/10 marketing, 3/10 kvaliteta. :D

Btw. moje Soundcore Q30 poslane upravo, idu iz Poljske (bojao sam se da idu iz UK).
Tako da, neće biti carine ni poreza!
TOP!

Mogy 27.06.2022. 18:01

Ekipa, može preporuka za bežične slušalice koje idu preko ušiju sa ANC-om, do 1500kn (nije bed ako su i malo skuplje) primarno za slušanje mjuze, a i povremeni gaming. Koristio bi ih uglavnom za PC. Možete slobodno dati par prijedloga. Hvala :D

Da li netko ima Sony xm4 model? Vidio sam da je izašao xm5, ali su preskupe. Da li su neke sluške bolje po vama od prije navedenih. Da li moram kupiti dodatno neki Bluetooth priključak za PC kako bi mogao spojiti sluške na Windowse ili se sve dobije u paketu?

mamutarka 27.06.2022. 18:49

imaš u temi akcije danas na amazonu sony xm4 za 1700kn ako se ne varam

Mommistake 27.06.2022. 19:03

Citiraj:

Autor Mogy (Post 3608627)
Ekipa, može preporuka za bežične slušalice koje idu preko ušiju sa ANC-om, do 1500kn (nije bed ako su i malo skuplje) primarno za slušanje mjuze, a i povremeni gaming. Koristio bi ih uglavnom za PC. Možete slobodno dati par prijedloga. Hvala :D

Da li netko ima Sony xm4 model? Vidio sam da je izašao xm5, ali su preskupe. Da li su neke sluške bolje po vama od prije navedenih. Da li moram kupiti dodatno neki Bluetooth priključak za PC kako bi mogao spojiti sluške na Windowse ili se sve dobije u paketu?

Provjeri review od Soundcore Q30.

500kn su ti, a kaže ekipa da jedu puno jače slušalice. Ne znam kakve su, ali ako je vjerovati review-ima, odlične su.

Meni dolaze u petak, mogu baciti kakav review.

Za Sony čujem samo najbolje, tako da, s tim nećeš fulat.

Mommistake 29.06.2022. 08:22

Stigle Q30, Poljska, Mađarska, Austrija, Slovenija, Velika Gorica, Varaždin, moja adresa u roku manje 36h.

Na prvu, paket sam po sebi je nikakav (komad papira i unutra kutija od slušalica), ali sama kutija od slušalica i slušalice, kvalitetne do razine da sam se iznenadio.

ANC odličan (nisam siguran je li na razini Sony-evih), ali je ili jako blizu ili tu negdje (čitaj: isti). Kvalitetne, lijepe, odobne, pokrivaju cijelo uho, piše 5 minutes charging = 4 hours of music.

Spojile su se doslovno u manje od 2 sekunde, transparent mode radi kak treba, basa ima dosta, ja sam zadovoljan, ANC kontrola na slušalicama, volume i mijenjanje pjesama na slušalicama.

500kn s ANC-om, mislim da bolje nema na tržištu do 1000kn.

EDIT: APlikacija je isto super, može se custom equilizer složiti, dodati basa, treble, maknuti basa. Za sada prezadovoljan.

Velikus 29.06.2022. 12:05

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3608871)
Stigle Q30
500kn s ANC-om,
mislim da bolje nema na tržištu do 1000kn.

Za sada prezadovoljan.

zainteresirao me model

(btw, https://www.versus.com )

iskreno, očekivao sam ovakav feedback

i 40 (60h) sati muzike ! wow!

svakako ga imam na nišanu :)

ps
valjda mu https://www.youtube.com/watch?v=P8Q5j9kXT_o nece skurit membranu :)
[ After all these years: still the ULTIMATE bass test! ]

ali, Q30 ide i visoko ;)
https://www.youtube.com/watch?v=93pE3npDRRs&t=135s

enjoy!
:chears:

suba 29.06.2022. 12:05

Kakav je mikrofon? Razmišljam da bi se mogao možda prebaciti na bežićno pa si me zainteresirao :D

Elven 29.06.2022. 13:29

Anker je top, ja imam njihove Soundbuds Slim i fenomenalne su, rade već 4 godine, baterija još uvijek drži OK... Mikrofon je nešto slabija karika kada sam vani, moram ga full približiti ustima, ali zvuk mi je odličan za tak male drivere, sugovornike čujem jasno, muziku čujem čisto..

Tako da samo mogu misliti koliko su Q30 dobre, i još ANC koji radi... zainteresirao si me, iako imam Sony XB650 (nema ANC, ali ja to ni ne koristim).

Mogy 29.06.2022. 17:08

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3608642)
Provjeri review od Soundcore Q30.

500kn su ti, a kaže ekipa da jedu puno jače slušalice. Ne znam kakve su, ali ako je vjerovati review-ima, odlične su.

Meni dolaze u petak, mogu baciti kakav review.

Za Sony čujem samo najbolje, tako da, s tim nećeš fulat.

Hvala ti. Vjerojatno tu uzeti Sony xm4, ali provjeriti ću još ove sto si spomenuo. Jedno pitanje. Posto bi ja xm4 koristio primarno za Windowse, da li moram kupiti još neki dodatak za Bluetooth kako bi mogao povezati PC sa sluškama? :chears:

Mommistake 29.06.2022. 17:26

Provjerite review-e. Ni jedan negatian, svi začuđeni dobivenim (u pozitivnom smislu).

Citiraj:

Autor Mogy (Post 3608962)
Hvala ti. Vjerojatno tu uzeti Sony xm4, ali provjeriti ću još ove sto si spomenuo. Jedno pitanje. Posto bi ja xm4 koristio primarno za Windowse, da li moram kupiti još neki dodatak za Bluetooth kako bi mogao povezati PC sa sluškama? :chears:

BT dongle ako ti matična nema BT.

Mogy 30.06.2022. 00:24

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3608965)
Provjerite review-e. Ni jedan negatian, svi začuđeni dobivenim (u pozitivnom smislu).

BT dongle ako ti matična nema BT.

Može preporuka za neki dobar BT dongle? Posto ću uzeti dobre sluške ne bi htio bas neko jeftino smeće koje ce mi raditi probleme s uparivanjem itd. Tnx :goood:

Mommistake 30.06.2022. 08:21

Citiraj:

Autor Mogy (Post 3609016)
Može preporuka za neki dobar BT dongle? Posto ću uzeti dobre sluške ne bi htio bas neko jeftino smeće koje ce mi raditi probleme s uparivanjem itd. Tnx :goood:

Ma nećeš fulat s tim. :D

Ovo ja imam već godinama:
https://www.ekupi.hr/BD01/Bluetooth-...m_medium=click

I koliko vidim, i dalje je u vrhu ako gledaš nekakve liste.

xlr 30.06.2022. 10:12

Ako ciljas na dobru kvalitetu zvuka i imas kvalitetniji source kojeg zelis "progurati" kroz bt, trebat ces traziti adaptere s podrskom za LDAC codec. U suprotnom si ogranicen na SBC/AAC.
https://helpguide.sony.net/mdr/wh100...002752840.html

Ako ti maticna vec ima bt, ne trebas nista kupovati. Barem ne prije nego probas kako radi s njom.

Velikus 30.06.2022. 12:06

Citiraj:

Autor xlr (Post 3609040)
Ako ciljas na dobru kvalitetu zvuka

adaptere s podrskom za LDAC codec.
U suprotnom si ogranicen na SBC/AAC.

ELI5:
moze please malo pojasnjenja u vezi DAC-a

In some peoples' opinion the iPods with Wolfson DACs sound better than the ones with Cirrus DACs.

U čem se zapravo kuži razlika (u side-by-side situaiji)
i koje matične (pc/mac) imaju tzv. dobar onboard audio čip?

thnx

spawn 30.06.2022. 12:26

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3608871)
Stigle Q30, Poljska, Mađarska, Austrija, Slovenija, Velika Gorica, Varaždin, moja adresa u roku manje 36h.

Na prvu, paket sam po sebi je nikakav (komad papira i unutra kutija od slušalica), ali sama kutija od slušalica i slušalice, kvalitetne do razine da sam se iznenadio.

ANC odličan (nisam siguran je li na razini Sony-evih), ali je ili jako blizu ili tu negdje (čitaj: isti). Kvalitetne, lijepe, odobne, pokrivaju cijelo uho, piše 5 minutes charging = 4 hours of music.

Spojile su se doslovno u manje od 2 sekunde, transparent mode radi kak treba, basa ima dosta, ja sam zadovoljan, ANC kontrola na slušalicama, volume i mijenjanje pjesama na slušalicama.

500kn s ANC-om, mislim da bolje nema na tržištu do 1000kn.

EDIT: APlikacija je isto super, može se custom equilizer složiti, dodati basa, treble, maknuti basa. Za sada prezadovoljan.

Ako moze test za filmove i gaming. Ne trazim vrhunac samo je dobar allrounder za sve a vrhunski za glazbu. I naravno mikrofon je bitan da je malo bolji, da ne moram vikat kad razgovaram. Ako ima sve ato treba uzmem si i ja jedan.

Mommistake 30.06.2022. 12:40

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3609067)
Ako moze test za filmove i gaming. Ne trazim vrhunac samo je dobar allrounder za sve a vrhunski za glazbu. I naravno mikrofon je bitan da je malo bolji, da ne moram vikat kad razgovaram. Ako ima sve ato treba uzmem si i ja jedan.

Mogu istestirati filmove na kompu, ako ti je to relevantno.

Gaming, ne znam kako da testiram, nemam BT na kompu, na macbooku ne gejmam a PS5 isto treba jebeni BT dongle.

spawn 30.06.2022. 14:06

Kako ces filmove na kompu ako ne mozes gaming? Isto treba BT :D . Imaju li sluske mozda aux ulaz, neke imaju u slucaju da ostanes bez bat

Mommistake 30.06.2022. 14:34

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3609085)
Kako ces filmove na kompu ako ne mozes gaming? Isto treba BT :D . Imaju li sluske mozda aux ulaz, neke imaju u slucaju da ostanes bez bat

Laptop. :D

Imaju ove aux, tako je, zaboravio na to.

Probam.

spawn 30.06.2022. 14:55

Ajde super ,zahvaljujem :)
Imam macbook air kojeg nosim posvuda za filmove i sve, ali bi ih koristio i na pcu i na telki ako sve radi ok i ako je dobar zvuk. 65€ je nista za tako neki dobar allrounder.

xlr 30.06.2022. 15:06

Citiraj:

Autor Velikus (Post 3609060)
ELI5:
moze please malo pojasnjenja u vezi DAC-a

In some peoples' opinion the iPods with Wolfson DACs sound better than the ones with Cirrus DACs.

U čem se zapravo kuži razlika (u side-by-side situaiji)
i koje matične (pc/mac) imaju tzv. dobar onboard audio čip?

thnx

Nisam siguran da te pratim. Mogyju sam odgovarao na pitanje treba li mu BT adapter za XM4 sluske :/

Velikus 30.06.2022. 17:48

Citiraj:

Autor xlr (Post 3609099)
Nisam siguran da te pratim. Mogyju sam odgovarao na pitanje treba li mu BT adapter za XM4 sluske :/

isprike, quoteao sam tvoj post a pitanje je van bluetooth konteksta

pokusat cu preformulirati pitanje :) ima li smisla kupovati skuplje slusalice ako se moze dogoditi da zvucna kartica ne moze iskoristiti puni potencijal slusalica

i po kojim karakteristikama se moze odrediti "kompatibilnost"

nickross 30.06.2022. 19:09

ima nekakva preporuka za bežične slušalice za pc, oko 100 eura? ne trebaju imati mikrofon

spawn 30.06.2022. 19:11

Čekamo teat gore navedenih Soundcore life Q30 :)

Gilbert5 30.06.2022. 22:52

Citiraj:

Autor nickross (Post 3609136)
ima nekakva preporuka za bežične slušalice za pc, oko 100 eura? ne trebaju imati mikrofon

Ne znam da li smijem reklamirati pošto ih prodajem, ali imaš na tržnici marshalke s akcije na mall.hr
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=312676

Ja nemam puno iskustva, ali ove svaki dan koristim u vlaku i da bi riječ rekao.
Metal dere i ja uživam. Baterija zaista traje kako je deklarirano.

Velikus 01.07.2022. 07:26

Citiraj:

Autor nickross (Post 3609136)

ja sam pro JBL :) pa ako nadjes JBL 650BTNC u tom cjenovnom rangu

po specifikacijama su jako blizu gore spomenutim Q30

pogledaj po netu, a baci oko i na www.versus.com

tiki66 01.07.2022. 08:13

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3609092)
Laptop. :D

Imaju ove aux, tako je, zaboravio na to.

Probam.

Ali napomena - aux ide direktno na zvučnike mimo matične ploče - nema obrade zvuka niti noise cancellinga i ne rade dodatne funkcije

Velikus 01.07.2022. 08:28

u nekim programima na win10 mi funkcija slušalica naprijed/nazad radi samo ako je window programa aktivan

jedino u svakom slučaju prepozna pokrenuti/pauzirani video na youtubeu,
(doduše probao sam samo na mozilli, druge browsere nisam isprobavao).
u tom slučaju se pojavi se win "obavijest" (pravokutnik) sa kontrolama u gornjem lijevom kutu...
i thumbnail videa s yt, makar je prozor mozille minimiziran...

kak doskočiti tome da kontrole sa slušalica rade kada u pozadini svira primjerice potplayer
tj kad je prozor minimiziran ili jednostavno nije aktivan - neki drugi je ispred :)

simpleplan 01.07.2022. 11:21

Naručih Q30. Veliki sam protivnik bluetooth slušalica, ali kad sam vidio da imaju i 3.5 jack, rekoh- to je to :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:32.