![]() |
|
Nutella vamo u DE je opasna za krvne žile i zube jer kad se krene jesti teglica od 1kg nestane sam tak. I to bez palačinki i kruha :D
Al da je bolja od one koju sam jeo u HR, to svakako. |
|
možda ih još imam doma pa poslikam... recept je fini :D
mahune na kiselo, pretpostavljam vrhnje... mrak stvar. |
Citiraj:
Prvo kvalitetan ajnprem na masti ( boje lješnjaka ), na to se 30 sek. ( ne dulje ) provrti jušna žlica crvene paprike i tri režnja sitno kosanog češnjaka. Zalije je hladnom vodom i ubaci kobase po želji rezane na sitne ploške. 10 min kuhanja pa se dodaju očišćene mahune, krumpir na ploške i dosoli po potrebi. Kad je kuhano ubaci se pol šake sitno sjeckanog peršina i doda octa po želji. Nek' odstoji deset minuta poklopljeno. Upravo sam rešil tri tanjura uz raženi...:goood: Idem krmit jer me je mjesec u perigeju syebal za spavanje. :D |
fala za recept, budem jednom tak napravil... znam i ja nekad našodrat octa u te gulaše... vajngulaš, mahune, a i grah zna fasovat koju žlicu ponekad :D
sad mi se jedu mahune :D |
Citiraj:
|
ne brini imam i za bijelo i crno i šampanjac, a ovo je čaša za gem :D
|
i to karlovački :D
ja ito iz vinske, nevolim debelo staklo :D |
šos' taki, imam i ožujski :D
|
ne priznajem dok ne pokažeš pravi muški (pan) :D
|
Kako jedete Leberkase? Zena kupila negdje kilu, pa nisam siguran jel se jede onako kao salama ili treba malo prepeci na tavi.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.telegraf.rs/zanimljivosti...mo-imali-video |
Znam za kinder ladu, najeo sam je se ;)
No kaj mi to znači kad toga više nema. Ferrero je krenuo nutelom i sad to mažem kad stignem :D |
Citiraj:
Inače, jel' bio netko u onom "all you can eat" na Kvatriću? Kak to izgleda :D |
To je od mene 100metara...al nikad nisam zavirio u to. Kažu da je OK...Niš spektakularno.
|
|
tako se to radi direktore ;)
si probao roštiljke/pečenice u kotlovinu? majko božja... sad se sjetih onih bavarskih što su na redovitom roštilj meniju, ama... ama... ko će da me digne poslije tretmana kotlovine sotim finim kobasama?! :D e da jel netko iz te serije uzeo one pivske kobase? jesu čemu? |
Osobno najgore iz te serije, doduse pripremao sam ih na tavi jer nisam imao prilike rostiljat. Elektricne rostilje ne volim, to je smrtni grijeh :D
|
Citiraj:
Nisam probao roštiljke u kotlovinu, bile su sad pečenice na roštilju, a u kotlovinu sam ubacio istarsku kobasicu (žena naletila na akciju u konzumu). Velke i fine kobase, nakon kratkog pečenja ubacio sam ih u saft od kotlovine da daju malo arome. Uz to kotleti, i krumpir s malo sušenih vrganja u saftu za okus. Na roštilju juneći ramstek, svinjska vratina, pileći rasjek napacan u tandoori smjesi začina, malo pilećeg filea, pečenice i ćevapi. Uz to grah šalata, zapečena peciva, paradajz, luk, domaći pinđur. Ubojstvo :D Obzirom da sam sad potrošio zalihe kobasa i pečenica, kad bude prilika nabavljam one bavarske koje si spomenuo ;) |
Citiraj:
jedino mora biti model u koji ide dolje voda, e onda se ta voda našodra sa svime i svačime ;) Citiraj:
to to sušeni vrganji buraz, taj hint ludosti mi je trebao! ;) što se piletine tiče za bilo koju pripremu za mene više ne postoji išta osim otkoštenog zabatka... dobro i krilca, dobro i bataci :D bavarske pod obavezno stavi na šoping listu... vjeruj mi od idućeg roštilja ja nabavljam 2 x paketa pod regularno jerbo tih 5 komada smažem u dva obroka (uz ostalo meso jelte). |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Hint: kad god radim kotlovinu šaku suhih vrganja sameljem u starom mlinčeku za kavu i ubacim zadnjih 10 minuta. Uz to, obavezna je žuta mrkva i svakako roštilj kobase.
Osnova za kotlovinu mi je u pravilu vratina i par komada carskog kojeg u startu ispečem da izađe većina masnoće. Neće škoditi ni jedna sv. nogica raspolovljena po duljini ili dobar komad juneće/goveđe kosti s ligamentima i srži. Od biljnih začina koristim peršin i ljupčac (vegeta) a final angels touch je 2-3 deci bijelog kiselijeg vina. Usput, da sam znal da je kod Roberta takav hrkljuš, došel bi pa makar i pješice...:goood::goood: |
Citiraj:
Tak i ja vrganje ubacim pred kraj i to da nenadmašni štih kotlovini. U principu od mesa ja uvijek za kotlovinu uzimam krmenadle (poenkad i kakve kobasice), brzo spečem ih u ulju i izvadim gore. Onda nutra luk paprika, paradajz, feferon, soli, appra, crvene paprike i krčkaj :) Na kraju kad se sve fino zdinsta i prožme s vrganjima, zgusnem malo i ubacim krumpir ili grah kao prilog. Inače mi je grah draži, ali sad mi ga se jelo na šalatu :D Taj saft od kotlovine, mogao bi se ubit u njemu. Znal sam pol kruha pojest umakanjem dok bi se krčkalo, pa bi na kraju jedva mogel jesti kad bi bilo gotovo :D Jedino me sjebal ovaj roštilj. Moj dosadašnji je otišo u vječna lovišta, pa sma se poslužio visećim roštiljem. Katastrofa za manipulirat mesom, moram najesen napokon izgradit pošteni roštilj... Citiraj:
Ali svakako bi dobro došao, nisam znal da si tam :) Inače papričice fino rastu, ali je ljutina puno slabija nego prijašnjih godina, barem na nekoliko papričica koje sam dosad probal. |
Citiraj:
dakle osuđen sam na taj el. roštilj i gore je meso ono baš crap totalni... ajde oke je recimo ražnjić sa čiketinom, špekom i povrćem... like this: ![]() ispod redom u vodu: češnjak, svježe ubrani ružmarin, maslinovo da to sve ne izgori (odmah) i sol... jer eto... ima se soli pa se dobije slana para preko ribice :D ![]() Citiraj:
još se skompo s mesarom pa imam čabe uslugu pacanja i držanja mesa u komori do samog roštilja, što je stvarno life saver kada se radi veća količina roštilja bikoz u frižideru nema mjesta za prdac. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
od kada su ove u igri prioriteti su se promijenili u moram-ih-imat-svaki-put :D Citiraj:
|
Citiraj:
Naravno, kost i nogicu izvadiš kad je gotovo i daš pesima :D jer se nogica nemre skuhati da bi bila mekana. |
ja znam (kad mi se da) stavit kuvat prije kotlovine malo kosti i malo dimljenih dijelova svinje/krave i sotim temeljcem zalijevat cijelo vrijeme, a dimljeno skuvano meso naravno natrag u kotlovinu pred kraj... to je isto jako slasno ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:22. |
|