PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

De5tr0yer 11.08.2014. 11:25

Nutella vamo u DE je opasna za krvne žile i zube jer kad se krene jesti teglica od 1kg nestane sam tak. I to bez palačinki i kruha :D
Al da je bolja od one koju sam jeo u HR, to svakako.

syss 11.08.2014. 11:33

4 roštilja od četvrtka naovamo... valjda 30kg mesa smo napekli sve skupa :D

ovaj sam ja radio za nas dvoje, očito previše :D

Pohrani.com

blonde leffe za dragu i ladni gem za mene.

gore lijevo u plavoj buksi je valjda najbolja bučnica koju sam ikada jeo, flare zna recept jer je ona radila.

panoramix 11.08.2014. 12:19

Citiraj:

Autor syss (Post 2642917)

Pohrani.com

gore lijevo u plavoj buksi je valjda najbolja bučnica koju sam ikada jeo, flare zna recept jer je ona radila.

Bolje bi ti bilo da si otvoril škatulju, pokazal bučnicu i dal recept da usporedimo, a ne pokazivat' cigaretline :D

Usput, danas za ručak su mahune čušpajz na kiselo s Šanjekovim konjskim kobasama. Sjeme mahuna je doputovalo iz dalekog Vijetnama i obradovalo me dobrim urodom i kvalitetom.

syss 11.08.2014. 12:23

možda ih još imam doma pa poslikam... recept je fini :D

mahune na kiselo, pretpostavljam vrhnje... mrak stvar.

panoramix 11.08.2014. 12:42

Citiraj:

Autor syss (Post 2642930)
možda ih još imam doma pa poslikam... recept je fini :D

mahune na kiselo, pretpostavljam vrhnje... mrak stvar.

Nije vrhnje već malo octa. Recept je "kaj su jeli naši stari".

Prvo kvalitetan ajnprem na masti ( boje lješnjaka ), na to se 30 sek. ( ne dulje ) provrti jušna žlica crvene paprike i tri režnja sitno kosanog češnjaka.
Zalije je hladnom vodom i ubaci kobase po želji rezane na sitne ploške.
10 min kuhanja pa se dodaju očišćene mahune, krumpir na ploške i dosoli po potrebi.
Kad je kuhano ubaci se pol šake sitno sjeckanog peršina i doda octa po želji. Nek' odstoji deset minuta poklopljeno.
Upravo sam rešil tri tanjura uz raženi...:goood:

Idem krmit jer me je mjesec u perigeju syebal za spavanje. :D

syss 11.08.2014. 12:44

fala za recept, budem jednom tak napravil... znam i ja nekad našodrat octa u te gulaše... vajngulaš, mahune, a i grah zna fasovat koju žlicu ponekad :D

sad mi se jedu mahune :D

listerstorm 11.08.2014. 17:39

Citiraj:

Autor syss (Post 2642917)

http://www.pohrani.com/t/2e/Zq/s7GGP...947android.jpg

Lepo za izjest :), al pošaljem ti čašu za vino :D

syss 11.08.2014. 17:51

ne brini imam i za bijelo i crno i šampanjac, a ovo je čaša za gem :D

listerstorm 11.08.2014. 17:55

i to karlovački :D

ja ito iz vinske, nevolim debelo staklo :D

syss 11.08.2014. 17:56

šos' taki, imam i ožujski :D

listerstorm 11.08.2014. 18:10

ne priznajem dok ne pokažeš pravi muški (pan) :D

WraGG 11.08.2014. 19:11

Kako jedete Leberkase? Zena kupila negdje kilu, pa nisam siguran jel se jede onako kao salama ili treba malo prepeci na tavi.

Wolverine 11.08.2014. 19:39

Citiraj:

Autor vedranzeman (Post 2642840)
Plus, tko god je probao obje verzije veli da je njemačka verzija ukusnija od kanadske.
Nadam se da je kanadska verzija barem bolja od onog smeća iz Poljske.
Eh da, vaša tegla od Nutelle se razgradi za cca. 500 godina, dok naša traje milijunima. :p :D

Švapsku nisam probao no ovdje je jako jako dobra. Plus što ovdje osim te koja se proizvodi u Kanadi po EU shopovima imaš za kupit i one uvezene iz Italije. Moram priznat da je okus dosta sličan. Original je meni bolji no ovo je jako blizu pa se ne zamaram time :D

jopis 11.08.2014. 19:40

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2643158)
Kako jedete Leberkase? Zena kupila negdje kilu, pa nisam siguran jel se jede onako kao salama ili treba malo prepeci na tavi.

Prepeces naravno. Ja ga mlatim ili sa sirom preko nakon pecenja ili istresem vrhnje preko :)

trouble 11.08.2014. 20:04

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2643176)
Švapsku nisam probao no ovdje je jako jako dobra. Plus što ovdje osim te koja se proizvodi u Kanadi po EU shopovima imaš za kupit i one uvezene iz Italije. Moram priznat da je okus dosta sličan. Original je meni bolji no ovo je jako blizu pa se ne zamaram time :D

Hebala vas nutela....ko je zivil u Jugi sjeća se kinder Lade originalne....Nutela je cisti amaterizam kontra Kindera tada....i onda bankrot :cool:

http://www.telegraf.rs/zanimljivosti...mo-imali-video

Wolverine 11.08.2014. 20:17

Znam za kinder ladu, najeo sam je se ;)
No kaj mi to znači kad toga više nema. Ferrero je krenuo nutelom i sad to mažem kad stignem :D

panda505 11.08.2014. 20:19

Citiraj:

Autor trouble (Post 2643188)
Hebala vas nutela....ko je zivil u Jugi sjeća se kinder Lade originalne....Nutela je cisti amaterizam kontra Kindera tada....i onda bankrot :cool:

www.telegraf.rs/zanimljivosti/827622-kinderlada-kako-je-zajedno-sa-jugom-nestao-i-najbolji-slatkis-koji-smo-imali-video

Podravka je propala do bola, to što se tu u KC još radi sa podravkom je katastrofa :puke:

Inače, jel' bio netko u onom "all you can eat" na Kvatriću? Kak to izgleda :D

trouble 11.08.2014. 20:28

To je od mene 100metara...al nikad nisam zavirio u to. Kažu da je OK...Niš spektakularno.

Roberto 11.08.2014. 20:55

Uglavnom, jučer bila fešta i žderalo se na veliko :D

syss 11.08.2014. 21:24

tako se to radi direktore ;)

si probao roštiljke/pečenice u kotlovinu? majko božja... sad se sjetih onih bavarskih što su na redovitom roštilj meniju, ama... ama... ko će da me digne poslije tretmana kotlovine sotim finim kobasama?! :D

e da jel netko iz te serije uzeo one pivske kobase? jesu čemu?

fran123456 11.08.2014. 21:32

Osobno najgore iz te serije, doduse pripremao sam ih na tavi jer nisam imao prilike rostiljat. Elektricne rostilje ne volim, to je smrtni grijeh :D

Roberto 11.08.2014. 21:33

Citiraj:

Autor syss (Post 2643225)
tako se to radi direktore ;)

si probao roštiljke/pečenice u kotlovinu? majko božja... sad se sjetih onih bavarskih što su na redovitom roštilj meniju, ama... ama... ko će da me digne poslije tretmana kotlovine sotim finim kobasama?! :D

e da jel netko iz te serije uzeo one pivske kobase? jesu čemu?

Fala :)

Nisam probao roštiljke u kotlovinu, bile su sad pečenice na roštilju, a u kotlovinu sam ubacio istarsku kobasicu (žena naletila na akciju u konzumu). Velke i fine kobase, nakon kratkog pečenja ubacio sam ih u saft od kotlovine da daju malo arome. Uz to kotleti, i krumpir s malo sušenih vrganja u saftu za okus.

Na roštilju juneći ramstek, svinjska vratina, pileći rasjek napacan u tandoori smjesi začina, malo pilećeg filea, pečenice i ćevapi.

Uz to grah šalata, zapečena peciva, paradajz, luk, domaći pinđur. Ubojstvo :D

Obzirom da sam sad potrošio zalihe kobasa i pečenica, kad bude prilika nabavljam one bavarske koje si spomenuo ;)

syss 11.08.2014. 22:05

Citiraj:

Autor fran123456 (Post 2643231)
Osobno najgore iz te serije, doduse pripremao sam ih na tavi jer nisam imao prilike rostiljat. Elektricne rostilje ne volim, to je smrtni grijeh :D

slažem se za el. roštilj, osim kada se riba na njemu radi... to mi je valjda jedan od najfinijih načina pripreme ribe ikada.

jedino mora biti model u koji ide dolje voda, e onda se ta voda našodra sa svime i svačime ;)

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2643233)
Fala :)

Nisam probao roštiljke u kotlovinu, bile su sad pečenice na roštilju, a u kotlovinu sam ubacio istarsku kobasicu (žena naletila na akciju u konzumu). Velke i fine kobase, nakon kratkog pečenja ubacio sam ih u saft od kotlovine da daju malo arome. Uz to kotleti, i krumpir s malo sušenih vrganja u saftu za okus.

Na roštilju juneći ramstek, svinjska vratina, pileći rasjek napacan u tandoori smjesi začina, malo pilećeg filea, pečenice i ćevapi.

Uz to grah šalata, zapečena peciva, paradajz, luk, domaći pinđur. Ubojstvo :D

Obzirom da sam sad potrošio zalihe kobasa i pečenica, kad bude prilika nabavljam one bavarske koje si spomenuo ;)

probaj ako možeš neke domaće roštiljke iz obližnje mesnice ili kupovne za koje znaš da su ti top... vjeruj mi takva transformacija okusa se ne dešava ni jednom komadu mesa koje ide u kotlovinu.

to to sušeni vrganji buraz, taj hint ludosti mi je trebao! ;)

što se piletine tiče za bilo koju pripremu za mene više ne postoji išta osim otkoštenog zabatka... dobro i krilca, dobro i bataci :D

bavarske pod obavezno stavi na šoping listu... vjeruj mi od idućeg roštilja ja nabavljam 2 x paketa pod regularno jerbo tih 5 komada smažem u dva obroka (uz ostalo meso jelte).

c-shadow 12.08.2014. 01:07

Citiraj:

Autor trouble (Post 2643188)

http://www.telegraf.rs/zanimljivosti...mo-imali-video

Stari mi je radio u podravci, točnije u pivovari dok je još bila u gradu. Preko sindikata se formalno dizala kinderlada i piva svaki mjesec. A neformalno ekipa s ostalih oura (dječja hrana, juhe, vegeta) dolazila je svaki dan po pivu uz robnu razmjenu naravno ;) Jednom je dofural doma par kg pečenih lješnjaka, valjda su od toga radili kinderladu. Nikad bolje lješnjake nisam probao :D

Roberto 12.08.2014. 08:43

Citiraj:

Autor syss (Post 2643242)
slažem se za el. roštilj, osim kada se riba na njemu radi... to mi je valjda jedan od najfinijih načina pripreme ribe ikada.

električni roštilj... oko toga sam imao raspravu s burazom dok smo ovu mesinu pekli. Njemu se sviđša klopa s električnog, a meni je to svetogrđe :D

Citiraj:

probaj ako možeš neke domaće roštiljke iz obližnje mesnice ili kupovne za koje znaš da su ti top... vjeruj mi takva transformacija okusa se ne dešava ni jednom komadu mesa koje ide u kotlovinu.
na Kvatriću u Žumberčanki sam uzeo ramsteke i vidio pečenice, ali na kraju pečenice nisam kupio. Inače izvrsna mesnica, dobio sam preporuku za nju i fakat je super. Kvalitetno meso i ljubazno osoblje s kojim se sve možeš dogovoriti i uz to razumne cijene. Uzet ću u nekoj prilici opet nešto tamo, možda i pečenice probam :)

Citiraj:

to to sušeni vrganji buraz, taj hint ludosti mi je trebao! ;)
Uh to je must, za kotlovinu. Stari je našao nedavno par kila vrganja, jedva sam ga nagovorio da mi sačuva malo za ovu zgodu :D

Citiraj:

što se piletine tiče za bilo koju pripremu za mene više ne postoji išta osim otkoštenog zabatka... dobro i krilca, dobro i bataci :D
A gdje je tu gušt glodanja kosti? :D

Citiraj:

bavarske pod obavezno stavi na šoping listu... vjeruj mi od idućeg roštilja ja nabavljam 2 x paketa pod regularno jerbo tih 5 komada smažem u dva obroka (uz ostalo meso jelte).
Ajde baš me zanima, inače su mi pečenice i kobasice zadnje na repertoaru za jest s roštilja.

panoramix 12.08.2014. 11:41

Hint: kad god radim kotlovinu šaku suhih vrganja sameljem u starom mlinčeku za kavu i ubacim zadnjih 10 minuta. Uz to, obavezna je žuta mrkva i svakako roštilj kobase.
Osnova za kotlovinu mi je u pravilu vratina i par komada carskog kojeg u startu ispečem da izađe većina masnoće.
Neće škoditi ni jedna sv. nogica raspolovljena po duljini ili dobar komad juneće/goveđe kosti s ligamentima i srži.
Od biljnih začina koristim peršin i ljupčac (vegeta) a final angels touch je 2-3 deci bijelog kiselijeg vina.

Usput, da sam znal da je kod Roberta takav hrkljuš, došel bi pa makar i pješice...:goood::goood:

Roberto 12.08.2014. 12:35

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2643440)
Hint: kad god radim kotlovinu šaku suhih vrganja sameljem u starom mlinčeku za kavu i ubacim zadnjih 10 minuta. Uz to, obavezna je žuta mrkva i svakako roštilj kobase.
Osnova za kotlovinu mi je u pravilu vratina i par komada carskog kojeg u startu ispečem da izađe većina masnoće.
Neće škoditi ni jedna sv. nogica raspolovljena po duljini ili dobar komad juneće/goveđe kosti s ligamentima i srži.
Od biljnih začina koristim peršin i ljupčac (vegeta) a final angels touch je 2-3 deci bijelog kiselijeg vina.

Tak i ja vrganje ubacim pred kraj i to da nenadmašni štih kotlovini.
U principu od mesa ja uvijek za kotlovinu uzimam krmenadle (poenkad i kakve kobasice), brzo spečem ih u ulju i izvadim gore. Onda nutra luk paprika, paradajz, feferon, soli, appra, crvene paprike i krčkaj :)

Na kraju kad se sve fino zdinsta i prožme s vrganjima, zgusnem malo i ubacim krumpir ili grah kao prilog. Inače mi je grah draži, ali sad mi ga se jelo na šalatu :D

Taj saft od kotlovine, mogao bi se ubit u njemu. Znal sam pol kruha pojest umakanjem dok bi se krčkalo, pa bi na kraju jedva mogel jesti kad bi bilo gotovo :D

Jedino me sjebal ovaj roštilj. Moj dosadašnji je otišo u vječna lovišta, pa sma se poslužio visećim roštiljem.
Katastrofa za manipulirat mesom, moram najesen napokon izgradit pošteni roštilj...

Citiraj:

Usput, da sam znal da je kod Roberta takav hrkljuš, došel bi pa makar i pješice...:goood::goood:
Bilo je to anualno okupljanje najbliže rodbine i tazbine povodom godišnjice mraka :D

Ali svakako bi dobro došao, nisam znal da si tam :)

Inače papričice fino rastu, ali je ljutina puno slabija nego prijašnjih godina, barem na nekoliko papričica koje sam dosad probal.

syss 12.08.2014. 12:39

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2643336)
električni roštilj... oko toga sam imao raspravu s burazom dok smo ovu mesinu pekli. Njemu se sviđša klopa s električnog, a meni je to svetogrđe :D

ja sam u takvoj poziciji da mi na moru (maslenica) nije nikada napravljena vanjska pečenjara/kamin, a iskreno tamo podno velebita sa iznenadnim random naletima bure baš i ne bi "na cigle" radio roštilj bikoz nemam para za otplatiti izgoreno selo :)

dakle osuđen sam na taj el. roštilj i gore je meso ono baš crap totalni... ajde oke je recimo ražnjić sa čiketinom, špekom i povrćem... like this:

Pohrani.com

ispod redom u vodu: češnjak, svježe ubrani ružmarin, maslinovo da to sve ne izgori (odmah) i sol... jer eto... ima se soli pa se dobije slana para preko ribice :D

Pohrani.com

Citiraj:

na Kvatriću u Žumberčanki sam uzeo ramsteke i vidio pečenice, ali na kraju pečenice nisam kupio. Inače izvrsna mesnica, dobio sam preporuku za nju i fakat je super. Kvalitetno meso i ljubazno osoblje s kojim se sve možeš dogovoriti i uz to razumne cijene. Uzet ću u nekoj prilici opet nešto tamo, možda i pečenice probam :)

ja sam se preporodio od kad mi se igomat otvorio prek puta kuće... napokon dobro i meso i mesne prerađevine.

još se skompo s mesarom pa imam čabe uslugu pacanja i držanja mesa u komori do samog roštilja, što je stvarno life saver kada se radi veća količina roštilja bikoz u frižideru nema mjesta za prdac.

Citiraj:

Uh to je must, za kotlovinu. Stari je našao nedavno par kila vrganja, jedva sam ga nagovorio da mi sačuva malo za ovu zgodu :D

ja ih isto znam dobiti od frendova, ali to je sve na kapaljku... idući put obavezno nutra ide to.

Citiraj:

A gdje je tu gušt glodanja kosti? :D

ako čitaš pažljivo vidjet ćeš da sam se ispravio :D

Citiraj:

Ajde baš me zanima, inače su mi pečenice i kobasice zadnje na repertoaru za jest s roštilja.

pa iskreno i meni... nekad imam krejvingz za njima, ali to je više zbog senfa iskreno kojeg pomiješam sa hrenom.

od kada su ove u igri prioriteti su se promijenili u moram-ih-imat-svaki-put :D

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2643440)

hvala za ove old skul hintove ;)

panoramix 12.08.2014. 12:47

Citiraj:

Autor syss (Post 2643472)
ja sam u takvoj poziciji da mi na moru (maslenica) nije nikada napravljena vanjska pečenjara/kamin, a iskreno tamo podno velebita sa iznenadnim random naletima bure baš i ne bi "na cigle" radio roštilj bikoz nemam para za otplatiti izgoreno selo :)

dakle osuđen sam na taj el. roštilj i gore je meso ono baš crap totalni... ajde oke je recimo ražnjić sa čiketinom, špekom i povrćem... like this:

Pohrani.com

ispod redom u vodu: češnjak, svježe ubrani ružmarin, maslinovo da to sve ne izgori (odmah) i sol... jer eto... ima se soli pa se dobije slana para preko ribice :D

Pohrani.com

ja sam se preporodio od kad mi se igomat otvorio prek puta kuće... napokon dobro i meso i mesne prerađevine.

još se skompo s mesarom pa imam čabe uslugu pacanja i držanja mesa u komori do samog roštilja, što je stvarno life saver kada se radi veća količina roštilja bikoz u frižideru nema mjesta za prdac.

ja ih isto znam dobiti od frendova, ali to je sve na kapaljku... idući put obavezno nutra ide to.

ako čitaš pažljivo vidjet ćeš da sam se ispravio :D

pa iskreno i meni... nekad imam krejvingz za njima, ali to je više zbog senfa iskreno kojeg pomiješam sa hrenom.

od kada su ove u igri prioriteti su se promijenili u moram-ih-imat-svaki-put :D

hvala za ove old skul hintove ;)

Sv. nogice i juneća kost daju ono nešto što lijepi čube kad jedeš a svi pitaju kaj je to nutra da je tak slasno.
Naravno, kost i nogicu izvadiš kad je gotovo i daš pesima :D jer se nogica nemre skuhati da bi bila mekana.

syss 12.08.2014. 12:59

ja znam (kad mi se da) stavit kuvat prije kotlovine malo kosti i malo dimljenih dijelova svinje/krave i sotim temeljcem zalijevat cijelo vrijeme, a dimljeno skuvano meso naravno natrag u kotlovinu pred kraj... to je isto jako slasno ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:22.