PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

mamutarka 03.08.2014. 17:03

1 privitaka
Privitak 13646

Odlicna pizza u dubrovniku :)

Ammy 03.08.2014. 17:48

Sinoć sam za desert radila buhtle punjene domaćim pekmezom od bresaka, odlične su bile :goood:

Danas za ručak roštilj - pastrve, picek i nezaobilazne lepinje. Salata.

listerstorm 03.08.2014. 17:55

Nisam ni znao da to postoji (pekmez od breskve) :D.

Baka je većinom pravila od šljiva i to je bila fantazija od okusa.

Hamm 03.08.2014. 18:06

Danas je bio roštilj. :p

Klasika. :) Vratina, ražnjići, krumpir, zapečeni grah, salata, ajvar i pečene paprika. :)

Pohrani.comPohrani.com
Pohrani.comPohrani.com

Amdejac 03.08.2014. 18:12

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2639992)
Nisam ni znao da to postoji (pekmez od breskve) :D.

Baka je većinom pravila od šljiva i to je bila fantazija od okusa.

Napravila je cjelu kolekciju. Od Jagoda, Lubenica, Breskve, žute šljive, plave šljive vulgaris, plave šljive s rumom, plave šljive s čokoladom. A lani je još bio pekmez s jabukama s cimetom, dunja i grožđe. :D

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2639999)
Danas je bio roštilj. :p

Klasika. :) Vratina, ražnjići, krumpir, zapečeni grah, salata, ajvar i pečene paprika. :)

Pohrani.comPohrani.com
Pohrani.comPohrani.com

Nice. :)

listerstorm 03.08.2014. 18:13

Di su pljeske, ćevape, carsko, roštilj kobaje? :D

Hamm 03.08.2014. 18:15

Eh sada. :D Tko bi sve to pojeo? :D Ovak i onak imam još roštilja za pet dana. :D

listerstorm 03.08.2014. 18:18

Pa ti ćeš utvrdit gradivo. :D

:D Kad nestane roštiljki, ćavapa i carskog, prelazim na vrat. :D

Hamm 03.08.2014. 18:24

Pa valjda ćeš se prvo najesti poštenog mesa. :D

Roberto 03.08.2014. 18:34

Hamm, kakav je to zapečeni grah? kaj je sve nutra i kak si ga zapeko?

Mi jučer napravili manju verziju roštilja - vratina za muže i piletina za žemske :D
Prilog zapečeni kruh i grah šalata, za desert slani štrukli :)

Danas sam ubio još dva rare steaka nakon što su pošteno odležali u ulju.

listerstorm 03.08.2014. 19:04

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 2640002)
Napravila je cjelu kolekciju. Od Jagoda, Lubenica, Breskve, žute šljive, plave šljive vulgaris, plave šljive s rumom, plave šljive s čokoladom. A lani je još bio pekmez s jabukama s cimetom, dunja i grožđe. :D

ajme svaka čast....ja bih bio u klubu 100+ odavno :D

nekidan sam kašikom maknio pola teglice...bolje od nutele :D

Amdejac 03.08.2014. 19:15

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2640026)
ajme svaka čast....ja bih bio u klubu 100+ odavno :D

nekidan sam kašikom maknio pola teglice...bolje od nutele :D

Ja jesam. :)
http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=59387&page=9

Hamm 03.08.2014. 19:20

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2640011)

Stara je radila. :p Ja sam samo jeo. :D

Ladytron25 03.08.2014. 20:24

Ja sam danas sebi neki gulaš radila...tj miks svega :D

Svinjetina na kockice, unutra krumpir, mrkva, noklice i grašak :D

Skuhala si za dva dana..al evo..nema više :/ :D

esc 03.08.2014. 20:33

Citiraj:

Autor Ladytron25 (Post 2640086)
Ja sam danas sebi neki gulaš radila...tj miks svega :D

Svinjetina na kockice, unutra krumpir, mrkva, noklice i grašak :D

Skuhala si za dva dana..al evo..nema više :/ :D

još najbolji gulaš i meni:D,ili pire krumpir( ili makaroni) i gulaš,samo kaj onda gulaš mora bit gušći:nuts:

Halos 04.08.2014. 15:23

Pohrani.com

Pizzerija Glorija u Zaboku. Najs. Ajde Zagorci, skocite tam i pojedite jednu Zagorsku, odlična je :D.

Pizza na jednom, cuga na drugom stolu...al ajde :)
(skidao sma kozicu sugavu, zadnji put mi se podrigivalo svinjski na to..)

De5tr0yer 05.08.2014. 09:22

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2640011)

Kad si svojeg radim onda vako nekako to ide:

U tavu luk na malo ulja, dok se ne pozlati, baciš grah na to (ak je iz konzerve s ono malo vode može isto), pustiš malo da se napari i baciš umaka od rajčice na to, u mom slučaju najčešće onaj tetrapak. Začini po želji, volim ljuto i origano pa osim njega stavim curry i/ili chilli.

Nakon toga samo treba "zapeć" tj. pustit da ispari višak vode i da se lagano počne hvatat po tavi.

Jako lagano, a fino samo po sebi. U pravilu serviraj s nekim finim kobasicama ili dobrom mesinom jer je za mene zapečeni grah prilog :D

--

Jučer: špageti s umakom od puretine dimstane na luku sa smeđim šampinjonima, vrhnjem za kuhanje i kukuruzom.

listerstorm 05.08.2014. 10:35

Za doručak čvaraka, kobasice, slanine i pravi paradajz a ne one grapolo i slične imitacije bez mirisa i okusa.

Roberto 05.08.2014. 14:03

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2640667)
Kad si svojeg radim onda vako nekako to ide:

U tavu luk na malo ulja, dok se ne pozlati, baciš grah na to (ak je iz konzerve s ono malo vode može isto), pustiš malo da se napari i baciš umaka od rajčice na to, u mom slučaju najčešće onaj tetrapak. Začini po želji, volim ljuto i origano pa osim njega stavim curry i/ili chilli.

Nakon toga samo treba "zapeć" tj. pustit da ispari višak vode i da se lagano počne hvatat po tavi.

Tak i ja radim, otprilike :D

Citiraj:

Jako lagano, a fino samo po sebi. U pravilu serviraj s nekim finim kobasicama ili dobrom mesinom jer je za mene zapečeni grah prilog :D
Eh, ja ga znam često i kao glavno jelo jest, samo u tom slučaju nakon luka hitim nutra i popržim špek i kobasice, pa onda sitno sjeckanu chilli papričicu, paradajz sosa, ajvara i malo senfa, pa onda već kuhani grah, začinim po želji i reduciram saft na vatri.

Ova gore varijanta mi djeluje zapečena u rewrni na malo drugačiji način. Vidjeh već sličnih recepata na coolinarki, ima s gljivama i raznim varijantama, samo nikak da isprobam.

Danas poždero špagete bolonjez :)

mamutarka 05.08.2014. 15:05

3 privitaka
Privitak 13651 Privitak 13652 Privitak 13653

Fina princes krafna :D

panoramix 05.08.2014. 17:34

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2640758)
Tak i ja radim, otprilike :D

Eh, ja ga znam često i kao glavno jelo jest, samo u tom slučaju nakon luka hitim nutra i popržim špek i kobasice, pa onda sitno sjeckanu chilli papričicu, paradajz sosa, ajvara i malo senfa, pa onda već kuhani grah, začinim po želji i reduciram saft na vatri.

Ova gore varijanta mi djeluje zapečena u rewrni na malo drugačiji način. Vidjeh već sličnih recepata na coolinarki, ima s gljivama i raznim varijantama, samo nikak da isprobam.

Danas poždero špagete bolonjez :)

Pravi zapečeni grah tj. gravče na tavče kako ga je nekad spravljao gazda Stevo iz legendarnog restača u Buzinu, treba također začiniti s malo sušene metvice i kadulje.
Obavezno ide u pećnicu u vatrostalnoj posudi da se na površini zapeče i napravi korica ( od tuda i naziv jela ).

@ Roberto : purrira papričica čiju si mi flancu dao lijepo napreduje u laganoj polusjeni vrta s obiljem vode. E, ta bi dobro sjela u navedeni grah !

m4dm4n 05.08.2014. 18:27

1 privitaka
Pržena tunjevina u maslinovom ulju, krumpir prvo skuhan pa onda spržen, i kuhana bljitva. :D

flare 05.08.2014. 19:23

Nije me bilo par dana pa evo redom: u subotu - game night koji podrazumijeva klopu :zdero2: a kako je u Lidlu bio španjolski tjedan nakupovala sam pršuta, chorizo kobasice, kozjeg sira i maslina…sve je prefino, pogotovo taj kozji sir koji nije skroz suh a nije ni mekan. I fino je slan a nije preslan. Ma prefino :) (ovo narančasto u sredini je dinja :D koja super paše s pršutom i tim slanim sirom)

Pohrani.com

Onda smo u nedjelju, malo za promjenu, orade i grah salatu s bučinim uljem (naravno) :)

Pohrani.com

A danas lungić + pečeni krumpiri, luk, mrkva i tikvice. Sve podlijevano temeljcem od povrća. Uz to ostatak one grah salate i još rikola i paradajz na salatu. :goood:

Pohrani.com

Brko 06.08.2014. 12:26

Dinja... Bljujem ako je nanjušim na 10 metara narezanu. :D nemrem opisat kako mi se to voće gadi. Kao i kod povrća svježi krastavac :D
Sve može, al to dvoje... Radije sarin šnjofam :D

syss 06.08.2014. 12:32

danas sve neke pobjede imaš :D

Daddy 06.08.2014. 12:39

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2640674)

Ma to, to se traži stvarno mi je zlo od ovih kupovnih "domaći" paradajza. Pa to je doma vidlo samo kod mene kada ga donesem doma :D :D. Eto ga i kod mene je počeo sramežljivo zrijeti :)

Jedino kaj ga je napalo neko sranje, suše se listovi i počeo je crne točke dobivati :(

syss 06.08.2014. 12:41

jedi ga u mraku pa nećeš vidjet crne točke.

:D :D :D

Daddy 06.08.2014. 12:42

Jesti ćeš ga i ti u mraku ili nastavi sa "domaćim" ;) :D

listerstorm 06.08.2014. 19:59

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2641127)
Sve može, al to dvoje... Radije sarin šnjofam :D

Znači...može ovo i ovo :D

syss 06.08.2014. 20:04

hijaooooooo viđe švargle kakva je prava šampijonska :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:26.