![]() |
|
1 privitaka
|
Sinoć sam za desert radila buhtle punjene domaćim pekmezom od bresaka, odlične su bile :goood:
Danas za ručak roštilj - pastrve, picek i nezaobilazne lepinje. Salata. |
Nisam ni znao da to postoji (pekmez od breskve) :D.
Baka je većinom pravila od šljiva i to je bila fantazija od okusa. |
|
Citiraj:
Nice. :) |
Di su pljeske, ćevape, carsko, roštilj kobaje? :D
|
Eh sada. :D Tko bi sve to pojeo? :D Ovak i onak imam još roštilja za pet dana. :D
|
Pa ti ćeš utvrdit gradivo. :D
:D Kad nestane roštiljki, ćavapa i carskog, prelazim na vrat. :D |
Pa valjda ćeš se prvo najesti poštenog mesa. :D
|
Hamm, kakav je to zapečeni grah? kaj je sve nutra i kak si ga zapeko?
Mi jučer napravili manju verziju roštilja - vratina za muže i piletina za žemske :D Prilog zapečeni kruh i grah šalata, za desert slani štrukli :) Danas sam ubio još dva rare steaka nakon što su pošteno odležali u ulju. |
Citiraj:
nekidan sam kašikom maknio pola teglice...bolje od nutele :D |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=59387&page=9 |
Citiraj:
|
Ja sam danas sebi neki gulaš radila...tj miks svega :D
Svinjetina na kockice, unutra krumpir, mrkva, noklice i grašak :D Skuhala si za dva dana..al evo..nema više :/ :D |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
U tavu luk na malo ulja, dok se ne pozlati, baciš grah na to (ak je iz konzerve s ono malo vode može isto), pustiš malo da se napari i baciš umaka od rajčice na to, u mom slučaju najčešće onaj tetrapak. Začini po želji, volim ljuto i origano pa osim njega stavim curry i/ili chilli. Nakon toga samo treba "zapeć" tj. pustit da ispari višak vode i da se lagano počne hvatat po tavi. Jako lagano, a fino samo po sebi. U pravilu serviraj s nekim finim kobasicama ili dobrom mesinom jer je za mene zapečeni grah prilog :D -- Jučer: špageti s umakom od puretine dimstane na luku sa smeđim šampinjonima, vrhnjem za kuhanje i kukuruzom. |
Za doručak čvaraka, kobasice, slanine i pravi paradajz a ne one grapolo i slične imitacije bez mirisa i okusa.
|
Citiraj:
Citiraj:
Ova gore varijanta mi djeluje zapečena u rewrni na malo drugačiji način. Vidjeh već sličnih recepata na coolinarki, ima s gljivama i raznim varijantama, samo nikak da isprobam. Danas poždero špagete bolonjez :) |
3 privitaka
|
Citiraj:
Obavezno ide u pećnicu u vatrostalnoj posudi da se na površini zapeče i napravi korica ( od tuda i naziv jela ). @ Roberto : purrira papričica čiju si mi flancu dao lijepo napreduje u laganoj polusjeni vrta s obiljem vode. E, ta bi dobro sjela u navedeni grah ! |
1 privitaka
Pržena tunjevina u maslinovom ulju, krumpir prvo skuhan pa onda spržen, i kuhana bljitva. :D
|
Dinja... Bljujem ako je nanjušim na 10 metara narezanu. :D nemrem opisat kako mi se to voće gadi. Kao i kod povrća svježi krastavac :D
Sve može, al to dvoje... Radije sarin šnjofam :D |
danas sve neke pobjede imaš :D
|
Citiraj:
Jedino kaj ga je napalo neko sranje, suše se listovi i počeo je crne točke dobivati :( |
jedi ga u mraku pa nećeš vidjet crne točke.
:D :D :D |
Jesti ćeš ga i ti u mraku ili nastavi sa "domaćim" ;) :D
|
|
hijaooooooo viđe švargle kakva je prava šampijonska :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:26. |
|