PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Roberto 02.07.2014. 21:52

Citiraj:

Autor syss (Post 2624150)
probat ću svakako, ne brini ;)

di ga ima ono zasigurno?

ma večera je epic :D

Ja uzeo za vikend u superkonzumu, bila neka akcija, 8,99kn.

syss 02.07.2014. 21:54

ajde budem baš navratio... thx 4 teh tip ;)

flare 02.07.2014. 22:08

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 2624012)
Mogli ste zvat! :D:D:D

Drugi put zovemo :D

Danas sam jela samo burek i jogurt i sad kad gledam svu tu hranu idu mi sline :zdero:

Wolverine 02.07.2014. 22:28

Citiraj:

Autor syss (Post 2624160)
ajde budem baš navratio... thx 4 teh tip ;)

Kaj nisi reko da ne kupujes todoricevo :D :p

Fatal 03.07.2014. 17:14

Pitanje za uzgajivace: treba li prorijediti/pocupati male izboje na ljutim paprikama da ubrzam rast ostalih. Nekako mi se cini da se rast usporio u zadnje vrijeme, a na ovoj jednoj stabljici ima milijun izboja...

Da ne budem bas off, danas stara spremila nekakav borsc. plus salata. Doo-bar :zdero:

syss 03.07.2014. 17:16

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2624182)
Kaj nisi reko da ne kupujes todoricevo :D :p

nikada osim iznimno kao sada :D

flare 04.07.2014. 06:34

Jučerašnja večera:

Pohrani.com

To je onaj saft od neki dan koji je Sisa kuhao :respekt: koji je toliko dobar da sam polizala tanjur. Doslovno :D
Pohrani.com

Amdejac 04.07.2014. 09:55

@Flare čuvaj se Syssine kuhinje da kile ne bi krenule gore. ;)

Roberto 04.07.2014. 10:25

Citiraj:

Autor Fatal (Post 2624642)
Pitanje za uzgajivace: treba li prorijediti/pocupati male izboje na ljutim paprikama da ubrzam rast ostalih. Nekako mi se cini da se rast usporio u zadnje vrijeme, a na ovoj jednoj stabljici ima milijun izboja...

Da ne budem bas off, danas stara spremila nekakav borsc. plus salata. Doo-bar :zdero:

Čupao ne čupao, na kraju bu ti došlo skoro na isto :)
Ja ne čupam ništ, nek raste kak želi. Ak stoji u razvoju duže vrijeme, može biti da joj nekaj drugo ne štima...

flare 04.07.2014. 18:11

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 2624957)
@Flare čuvaj se Syssine kuhinje da kile ne bi krenule gore. ;)

:D (fizička aktivnost to sve anulira :lol2:)

Došla sam doma s posla gladna ko vuk i napravila sam tjesteninu sa špekom, češnjakom i paradajzom. Stavila sam suhog bosiljka i origana i podlila s malo crnog vina.
Gotovo za 20 min i super fino :goood:

Ammy 04.07.2014. 20:44

Treba li išta reći :D :D :D
Pohrani.com

dav87gr 05.07.2014. 01:10

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2625365)
Treba li išta reći :D :D :D
Pohrani.com

Rekli bi naši dalmatinci "paradižot".
Ja sam to oduvjek volio, makar meni baš i ne ide iza vina.
Ovaj mi izgleda više nego jako dobro.
Pa još ima mladih ljudi koji nisu sve zanemarili!
Baš lijepo.

panoramix 05.07.2014. 14:04

Citiraj:

Autor flare (Post 2625301)
:D (fizička aktivnost to sve anulira :lol2:)

Došla sam doma s posla gladna ko vuk i napravila sam tjesteninu sa špekom, češnjakom i paradajzom. Stavila sam suhog bosiljka i origana i podlila s malo crnog vina.
Gotovo za 20 min i super fino :goood:

Zakaj suhog bosiljka, kad imaš konjinu koja će doma dotegliti zemlju, žardinjeru ili veliku teglu i posaditi bosiljak, žalfiju, origano, peršin i ostale biljčice ( ne baš sve...:D ) koje nas u kuhinji vesele.
Upravo je bila fina paradajz juhica sa svježim bosiljkom i peršinom s ukuhanim noklecima od svježeg sira.

Roberto 05.07.2014. 14:10

Ovdje to zovemo šnenokle :D

mamutarka 05.07.2014. 14:35

prvi puta jeo pizzu ovdje, i zadovoljan sam, obična vesuvio, bogata i sočna.

https://drive.google.com/folderview?...Wc&usp=sharing

Ammy 05.07.2014. 14:45

Danas pastrve, zaželila sam se ribe :D

Halos 05.07.2014. 19:19

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2625668)
Ovdje to zovemo šnenokle :D

aaa, da, sad znam što je to
Ja se ubijam u šenoklama inače!

..neznam tko vino spominje? .D

flare 06.07.2014. 11:18

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2625665)
Zakaj suhog bosiljka, kad imaš konjinu koja će doma dotegliti zemlju, žardinjeru ili veliku teglu i posaditi bosiljak, žalfiju, origano, peršin i ostale biljčice ( ne baš sve...:D ) koje nas u kuhinji vesele.
Upravo je bila fina paradajz juhica sa svježim bosiljkom i peršinom s ukuhanim noklecima od svježeg sira.

Imam svježeg bosiljka u tegli na balkonu no u ovo mi baš paše suhi. Svježi koristim samo za salate i neke hladne umake.

Jučer: špinat na mlijeku s muškatnim orašćićem i češnjakom :care: i pohana piletina. Mladi luk, mali krastavci i paradajz na salatu sa SVJEŽIM (@panoramix :)) bosiljkom, bučinim uljem i balzamikom :zdero:
Pohrani.com

panoramix 06.07.2014. 17:47

Prvo jedan veliki integralni kruhek pečen u keramici :

Pohrani.com

a onda pleh sa šest lajni bućnice :

Pohrani.com

1v@n 06.07.2014. 18:04

Postoji li ovdje netko da je izbacio gluten iz prehrane?

Cura je nedavno skužila da joj više paše hrana bez glutena. Ima problema sa štitnjačom i nekih sa želucem pa joj se stanje dosta popravilo otkad uzima stvari u kojima glutena nema.

Gdje tražiti, što preporučate od sastojaka i tak to.
U šopingu sad gubimo sate čitajući deklaracije jer naravno da nigdje nema posebno označenih takvih proizvoda :lol2:

syss 07.07.2014. 09:41

kaje to gluten? :D

nego :D

jučer ručak by me, upute by flare:

Pohrani.com

- krmići na naglo, luk, paprika, pelati, krumpir, žute mahune, kurkuma, kajenski i polagano... salata za mene mali krastavci, paradajz

Pohrani.com

- flare mini sirnice, udavili se majko isusova i ta zaraza :D

Pohrani.com

- dotične mahune, najdeblji krmić kojeg sam ikada radio i epska salata koja je počela ko tzatziki, a završila ko nešto ne znam šta :D

sitno krastavac i paradajz, malo maslinovog i jabučnog, svježi kopar i bosiljak, jogurt i 2 žlice masnog vrhnja, sol, papar... maestralno.

Ammy 07.07.2014. 13:03

Sve dobro, ali sirnice :D :D
@flare kak ih radiš?

Nego, syssa kakvi su ti to mali krastavci?

syss 07.07.2014. 13:12

bureki sigurno nisu :D

mali krastavci oni domaći sa placa kaj se mogu kiselit ali obično služe kao snack iz frižidera dok nemrem odlučit šta ću uzet iz istog :D

znam ja kak ih radi! :D

stavi u buksu dva svježa sira, vrhnje za kuhanje malo, jaje i soli pa razmuti i onda red kora - mješavina vode, praška za pecivo, ulje - fila... tako redom i onda se zarola i onda se okomito reže i vodoravno postavi na papir za pečenje.

gin.tonic 07.07.2014. 14:22

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2626293)
Postoji li ovdje netko da je izbacio gluten iz prehrane?

Cura je nedavno skužila da joj više paše hrana bez glutena. Ima problema sa štitnjačom i nekih sa želucem pa joj se stanje dosta popravilo otkad uzima stvari u kojima glutena nema.

Gdje tražiti, što preporučate od sastojaka i tak to.
U šopingu sad gubimo sate čitajući deklaracije jer naravno da nigdje nema posebno označenih takvih proizvoda :lol2:

Ne želim nešto zlonamjerno reći ali to s glutenom je trend sad...

http://online.wsj.com/articles/how-w...thy-1403491041

Od cure mama je isto bila na gluten free hrani, pa bivši cimer, trajalo je to par mjeseci i vratili se natrag normalnom režimu hrane...

Hranu bez glutena bi trebali jesti samo ljudi koji imaju celijakiju.

A proizvodi bez glutena imaju posebni prostor u svakoj trgovini (ako imaju takve proizvode) u DM-u, Kozmo, Muller bi trebao naći...

Wolverine 07.07.2014. 18:03

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2626709)
Ne želim nešto zlonamjerno reći ali to s glutenom je trend sad...

Drito to. Ovdje svako malo ekipa traži bez glutena ovo bez glutena ono. Gle ak si alergičan OK. Ali ako ideš to jest jer si čuo od nekog tko je čuo da je to dobro :facepalm:

Meni osobno recimo tjestenina bez glutena ima okus po kartonu. Probao sam tijesto za pizzu bez glutena isto katastrofa... :nono:

Ladytron25 07.07.2014. 20:02

E danas sam bila prava kuharica.

Po prvi put sam leće spremala

Malo leća, malo slanine unutra, malo mrkvice i malo krumpira...i spekla si bijelo meso...

Milina...

Dobro sta ste zaboravili na mene? Nitko me ne zove da isprobam klopu? :/ :D

mamutarka 07.07.2014. 21:43

Carraca Trsat, hrana odlicna a cijene đabalesko, preporuka :)

https://drive.google.com/folderview?...0k&usp=sharing

Wolverine 07.07.2014. 22:13

Za roštiljanje spremni. 5kg svinje, 3kg čiketine, 2,5kg beefa i 30 čevosa. Ima se sutra ubit u roštiljanju :) :nuts:

WP 20140707 12 20 20 Pro

syss 07.07.2014. 22:31

Pohrani.com

novi prezvuršt u suradnji sa domaćim krastavcima... čisto da probam :D

ovo dolje je http://www.coolinarika.com/recept/755912/ + svježi kopar - kocka za juhu koju sam iskoristio za tjestetninu i uzeo od tamo šalicu vode nakon kuhanja malo škroba i to... predivno :D

Brko 07.07.2014. 22:32

Prezvrušt...dije onaj smajl šta bljuje :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:41.